20 Kasım 2017 Pazartesi

Yoğurtlu Makarna Tarifi

Makarnayı kim sevmez :) Hele böyle sarımsaklı yoğurtluysa tadından yenmez. Bizim evde pek kıymetlidir kendisi :)
Uzun zamandır yapıp yemediyseniz eğer muhakkak yapın hi affetmeyin veeee yiyin onu derim :)
 
 
Yoğurtlu makarnamız İçin,
 
Malzemeler :
1/2 paket makarna
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
tuz
Sosu için,
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
 
Yapılışı:
 
Makarnayı istediğimiz dirilikte haşlayıp, süzüyoruz.
 
Bir kase içerisinde sarımsaklı yoğurt,mayonez ve tuzu karıştırıp, haşlanmış makarnalarla harmanlıyoruz.
 
Bir tava içerisine yağı ve baharatları kızdırıp makarnamızın üzerine gezdiriyoruz.
 
Sıcak veya ılık servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 
 

Mayalı Pratik Poğaça Tarifi

1 bardak çay ve bir sıcak poğaça :) İşte bunlar hep bir mutluluk sebebi...
 
Huzurlu günler herkese...
 
 
Hamurumuz için;
 
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı Ayçiçek yağı
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 paket instant maya
Aldığı kadar un

İç harcı için;
1 kase lor peyniri ,maydanoz

Üzeri için;
1 adet  yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
Süslemek için;
Çörekotu, susam
 
Yapılışı:
 
Geniş bir kaseye süt,sıvıyağ,şeker,mahlep,tuz ,maya ve yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayalım.
Üzerini bir örtü veya strech filmle kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyükçe parçalar koparıp aralarına peynirli maydanozlu harcımızdan koyup  yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim..
Bir kase içerisinde yağı ve yumurta sarısını çırpıp poğaçalarımızın üzerine fırça yardımı ile sürelim.
Susam ve çörek otu ile süsleyelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü olarak kızarıncaya dek pişirelim.
 
Afiyet Olsun

Şeftalili Fındıklı Kek Tarifi

Meyveli lezzetleri seviyorsanız eğer bu tarife de bayılacaksınız:) Isırırken o şeftali ağıza geldiğinde ne dediğimi daha detaylı anlayacaksınız:) Tarif sevgili İnstagram arkadaşım Sibelden .
Kendisine koca bir teşekkür de buradan gelsin :)
Huzurlu günler herkese

 
Malzemeler:

Kek hamuru için,
3 Adet Yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı hındıstan cevizi
2 su bardağı kadar un

Üzeri için;
2 adet şeftali
2 yemek kaşığı tozşeker

Yapılışı:
Kek malzemelerimizi geniş bir kasede çırpıyoruz.
Seftalileri soyup ince ince dilimliyoruz.

Kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp,2 yemek kaşığı şekeri serpiştiriyoruz.
(arzuya göre yağlı kağıt kullanabilirsiniz)
Şekerlerin üzerine ince ince dilimlediğimiz şeftalileri diziyoruz.

Şeftalilerin üzerine önceden çırptığımız kek hamurumuzu döküp,bekletmeden önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişiriyoruz.

Ilık veya soğuk servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun.

 
Not: zeyneple_tarifler olarak beni instagramdan da takip edebilirsiniz :)

17 Kasım 2017 Cuma

Ayvalı Tart Tarifi

 
Meyveli tatları hep çok sevmişimdir. Ayva da kesinlikle hamurla birleşince feci bombastik bir lezzet oluyor:) Hele tarçın ve fındık da varsa tarifte, camları kapıları kapayın çekin içinize bu kokuyu:)) Çok mutlu ediyor çok:)
 
Nefis ve pratik bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Daha önce elmalı ve armutlu versiyonlarını da deneyip paylaşmıştım. Ayvalı en bi şahane oldu. Tavsiye ederim.
 
Huzurlu günler herkese
 
 
Ayvalı Tart
 
Malzemeler:
 
Hamurumuz için,
 
125gr. margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı kadar un
 
İç harcımız için;
2 adet iri ayva
1/2 çay bardağı kırık fındık
1 çay kaşığı kadar tarçın
2 yemek kaşığı kadar şeker
 
Yapılışı:
Hamur malzemelerimizi yoğurma kabımızda iyice yoğurup ikiye bölüyoruz.
Yarısını buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Diğer yarısını yağlanmış kelepçeli kalıbımıza elimizle yayıyoruz.
 
İç harcımız için, ayvaların kabuklarını soyup bir tavaya rendeliyoruz.
Şekerle birlikte elmalar suyunu çekinceye dek karıştırarak pişiriyoruz,fındığı ve tarçını ekliyoruz.
 
Ayvalı harcımız soğuyunca hamurun üzerine kaşık yardımı ile yayıyoruz.
Buzluktaki hamurumuzu çıkarıp rendenin iri tarafı ile ayvalı harcımızın üzerine her yerini kaplayacak şekilde rendeliyoruz.
Tartımızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun


 
 

16 Kasım 2017 Perşembe

Patatesli Misket Köfte Tarifi

Bizim evin en favorilerinden biridir kendileri:) Yanına pirinç pilavı, cacık veee salata da yaptık mı tamamdır :) Herkes mutlu ben mutlu.
 
Huzurlu günler herkese :)
 
 

Malzemeler:
 
2 adet patates
5 adet sivri biber
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
½ adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
Tuz
Misket Köfteler İçin;
1/2 kg. dana  kıyma
3-4 dilim rondoda çekilmiş ekmek
1 adet küçük yumurta
1/2 adet rendelenmiş kuru soğan
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon vs.
1 yemek kaşığı soya sosu

Kızartmak için ,Ayçiçek yağı
 
Yapılışı:
 
Önce misket köfteleri hazırlıyoruz.
Tüm köfte malzemelerini karıştırıp, iyice yoğuralım.
Üstünü streç filmle kapatıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen harcımızı misket şeklinde köfteler yapalım.
Ayçiçek yağında kızartalım. 
Patateslerin ve havuçların kabuklarını soyup küp küp doğrayıp,biberleri verev doğrayıp ,ayçiçek yağında kızartıp ,havlu kağıt üzerine alalım
Tenceremize 2 yemek kaşığı kadar Ayçiçek yağı koyup yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım. Sarımsakları ekleyip hafifçe karıştırıp salça ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Tuz ve su ekleyip salçalı sosumuzu açalım.
Kızartmış olduğumuz köfteleri,patatesleri,havuç ve biberleri ekleyip göz kararı suyunu da ekleyip 5 dakika kadar orta ateşte pişmeye bırakalım.
Sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun

14 Kasım 2017 Salı

Kuskuslu Pirinç Pilavı Tarifi

Bizim evde pilav çok sevilir ve sık sık da çeşitli şekillere girerek ev halkının gönlü fethedilir:)
Bu defa arpa şehriye yerine kuskus kullandım ,acayip tatlı bir görüntü çıktı ortaya,mutlaka deneyin derim. Özellikle çocuklar bayılacak :)
 
Huzurlu haftalar herkese
 
 
Pilavımız İçin;
 
Malzemeler:
 
4-5 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı kuskus makarna
1 su bardağı yasmin pirinç
2 su bardağından 1 parmak eksik su
tuz
 
Yapılışı:
 
Ayçiçek yağında kuskus makarnaları renkleri dönünceye dek kavuruyoruz.
Yıkanmış pirinçleri ekleyip karıştırıp,suyu ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırıp pirinçler suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.
Sıcak veya ılık servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 

 

11 Kasım 2017 Cumartesi

Zeytinyağlı Bostan Patlıcanı Tarifi

Sizler için nefis bir zeytinyağlı tarifim var bugün. Yemelere doyamayacaksınız benden söylemesi .
Bir kaşık yiyen bir kaşık daha isteyecek :)Üstelik çok da pratik :) Deneyin derim.
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Zeytinyağlı Patlıcanımız İçin,
 
Malzemeler:
 
2 adet iri bostan patlıcanı
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1/2 adet kuru soğan
2-3 adet domates
4 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
tuz
2 -3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
kızartmak için,ayçiçek yağı
 
Süslemek için ;maydanoz
 
Yapılışı:
 
Bostan patlıcanlarını alacalı soyup dilediğimiz şekilde kesiyoruz.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğruyoruz.
Ayçiçek yağında patlıcanları ve biberleri kızartıyoruz.
Havlu kağıt üzerinde fazla yağını süzmeye bırakıyoruz.
 
Tenceremize zeytinyağı koyup soğanları pembeleştiriyoruz.
Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri,ince ince kıyılmış sarımsakları ,tuzu , şekeri ekliyoruz.
Domatesler yumuşayıp sosumuz kıvam aldıktan sonra kızarmış patlıcanları ve biberleri ekleyip birlikte 5 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz. 
Maydanozla süsleyip ,ılık veya soğuk sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 

Üsküp Böreği Tarifi

 
Günün her saatine uygun nefis bir tarifimiz var bugün.
Bu tarifte kabakla dereotunun mükemmel uyumuna şahit olacaksınız.
Mahlepin pişerken etrafa yaydığı koku ise tarifsiz:) Mutlaka deneyin derim.
 
Huzurlu günler herkese :)
 
 
Malzemeler :
 
2 adet iri yumurta
2 adet kabak
1/2 demet dereotu
1 su bardağı Ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
1 kase #muratbey sürmeli beyaz peynir
1,5-2 su bardağı un
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
tuz
susam
 
Yapılışı:
 
Yumurtalarla tuzu çırpıyoruz.
Ayçiçek yağımızı ve sütü koyup çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozumuzu,mahlepi,ince ince kıyılmış dereotumuzu ekleyip karıştırıp, peyniri ekliyoruz.
Kabakları ayrı bir kase içerisine rendeleyip suyunu sıkıp kabakları da kek hamurumuza ekliyoruz.
Yavaş yavaş unu da ekleyip karıştırıp ,hamuru yağladığımız unladığımız kalıba döküyoruz.
Üzerine bolca susam serpip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.


6 Kasım 2017 Pazartesi

Kıymalı Biber Dolması Tarifi

Zeytinyağlısı başka güzelllll,kıymalısı bambaşka güzel:) Mutfaklarımızın en bi tanesi Kıymalı Biber Dolması :) Yanına da bir kase sarımsaklı yoğurt..miss :) Yazması uzun ama yapması çok kolay :) Mutfakta yeni olan dostlarım hiç korkmasın yani:)

Huzurlu günler herkese

Kıymalı Biber Dolmamız İçin;
Malzemeler:
 
10 -12 adet dolmalık biber
250 gram dana kıyma
1 su bardağı bardağı dolmalık pirinç
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
5-6 yaprak maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
tuz
karabiber

sosu için;
2-3  bardak salçalı su
2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 adet kesme şeker
tuz

Yapılışı:

Bir kase içerisine soğanı yemeklik doğruyoruz.
Yıkanmış pirinçleri,kıymayı,2 kaşık salçayı,ayçiçek yağımızı,tuzu,karabiberi,ince ince ince kıyılmış maydanozu,naneyi ekleyip karıştırıyoruz.İç harcımız hazır.

Dolmalık Biberleri yıkayıp ,kapaklarını dikkatlice kesip, iç harcımızla doldurup tencereye diziyoruz.Arzuya göre biberlerin üzerine kesmiş olduğunuz kapaklar yerine domates dilimleri de koyabilirsiniz.

Salçalı suyu,ayçiçek yağını,tuz,şekeri ekleyip sosumuzu hazırlayıp tenceremize boş bir kenarından döküyoruz.
Kontrollü olarak orta ateşte biberler yumuşayıncaya dek piriyoruz.

Afiyet Olsun.

 

Turp Salatası Tarifi

Şipşak hazırlayacağınız nefis bir lezzet turp salatası. Ben tüm kış boyunca hemen her salataya bir turp ilave ederim muhakkak.Şifa niyetine sizlerde sofralarınızdan eksik etmeyin bu harika lezzeti.
 
Huzurlu haftalar herkese :)
 
Salatamız İçin;
 
Malzemeler:
 
4-5 adet turp
4 dal yeşil soğan
1/2 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kadar sirke
tuz
 
Yapılışı:
 
Turpların kabuklarını soyup servis kasesine doğruyoruz.
Zeytinyağı,limon suyu,sirke ve tuzla harmanlıyoruz.
Üzerine ince ince kıydığımız yeşil soğanı ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.

3 Kasım 2017 Cuma

Cevizli Yeşil Zeytin Salatası Tarifi

 
Kahvaltıya başka bir alternatifte cevizli zeytin salatası :)
Kızarmış ekmek ve çayla başka hiç bir şeye ihtiyaç duymayacaksınız.
 
Huzurlu günler herkese.
 
 
Cevizli Zeytin Salatamız İçin;
 
Malzemeler:
 
1 kase biberli yeşil zeytin
2 Adet kırmızı biber
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
zeytinyağı
tuz
kimyon,karabiber,pulbiber vs.
 
Yapılı:
 
Biberleri yıkayıp ince ince dilimliyoruz.
Zeytinleri de ince ince ince dilimleyip biberlerin üzerine ilave ediyoruz.
Cevizleri ve sevdiğimiz baharatları ,tuzu ve göz kararı zeytinyağımızı ekleyip, karıştırıp, servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 
 
 

Domates Soslu Zeytin Salatası Tarifi

Soslu zeytin hafta sonu kahvaltıya yapabileceğiniz nefis bir alternatif !
Sosuna banmak  için fırından çıtır çıtır ekmek ve simit almayı sakın unutmayın ama:))
Huzurlu hafta sonları herkese
 
 
Soslu Zeytin Salatası Tarifi
 
Malzemeler:
 
1 kase biberli yeşil zeytin
2 Adet domates
1 çay bardağı mısır
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı salça
tuz
 
Yapılışı:
 
Tavaya zeytinyağı koyup ,rendelenmiş domatesi ve sarımsağı,salçayı,tuzu koyup bir iki dakika orta ateşte karıştırarak soteliyoruz.
Mısırı,dilimlenmiş zeytini de ekleyip bir kaç dakika da kısık ateşte kontrollü olarak pişiriyoruz.
Ocağın altını kapatıp sıcak veya soğuk servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 

27 Ekim 2017 Cuma

Lavaş Böreği Tarifi

Acayip nefis ve pratik bir tarifim var bugün yine. Gerçekten yiyen herkes bayılacak benden söylemesi. Siz iç malzemede değişiklik yapabilirsiniz. Mesela sucuk yerine pastırma koyabilirsiniz enfes olacak,bir yiyen ikinciyi de yiyecek:)))
Mutlaka not edin derim.
 
 
2 adet börek için;
 
Malzemeler:
 
2 adet lavaş
5-10 adet sucuk dilimi
1-2 adet sivri biber
1/2 adet domates
#muratbey 2 dilim kaşar peyniri
kızartmak için,ayçiçek yağı
 
Yapılışı:
 
Lavaşın bir tarafına bir dilim peynir,üzerine sucuk dilimleri,üzerine biraz kabukları soyulup küp doğranmış domates, ince ince dilimlenmiş sivri biberi koyup paçanga böreği sarar gibi kalın bir şekilde sarıyoruz.
Tavaya ayçiçek yağı koyup önlü arkalı kızartıyoruz.
Diğer lavaşa da aynı işlemi yapıp ,
bekletmeden sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 


24 Ekim 2017 Salı

Zeytinli Peynirli Kek Tarifi

Özellikle pazar kahvaltılarında herkesin bayılacağı, beş çaylarında da herkesin gönlünü fethedeceği nefis bir tarif huzurlarınızda...
 
 
Malzemeler:
 
3 Adet yumurta
1 çay kaşığı kadar tuz
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1/2 su bardağı yoğurt
1/3 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
4 dal yeşil soğan
1 çay kaşığı kadar mahlep
1 paket kabartma tozu
10 adet siyah zeytin
10 adet yeşil zeytin
1 kase sürmeli beyaz peynir http://www.muratbey.com.tr/
Aldığı kadar un
 
üzeri için;
Susam ve çörek otu
 
Yapılışı:
 
Yumurtalarla tuzu çırpıyoruz.
Ayçiçek yağımızı ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri dilimleyip ,ince ince kıydığımız yeşillikleri ,ufalanmış peyniri  karışıma ekliyoruz.
Mahlepi ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.
Yavaş yavaş unumuzu da ekleyip,karıştıyoruz.
Yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza harcı döküp susam ve çörek otu ile süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrollü olarak pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet Olsun.


Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Bazen düşünürüz ya hani... acaba makarna mı yapsak yoksa pilav mı diye, İşte tam o durumda devreye sokacağınız bir klasik tariftir arpa şehriye pilavı.
İsterseniz havuçlu,kıymalı,peynirli,domatesli biberli vs. vs. çeşit çeşit yapmanız da mümkün.
Eşim sade sevdiği için bizim evde genelde bu şekilde pişiyor :)
Ama siz isterseniz dükkan sizin, ara ara diğer alternatifleri de seve seve pişirir tariflerini paylaşırım:)
Huzurlu günler herkese.
 
 
Pilavımız İçin;
 
Malzemeler:
 
2-3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı Arpa Şehriye
1 su Bardağı Arpa Şehriye
2 su bardağı Su
tuz
 
Yapılışı:
 
Pilav tenceremize tereyağımızı koyup ,2 kaşık arpa şehriyemizi rengi dönünceye dek kavuruyoruz.
2 Su bardağı arpa şehriyeyi de ekleyip karıştırıyoruz.
Suyu ve tuzu da ekleyip ,arpa şehriyeler suyunu çekinceye dek kontrollü olarak pişmeye bırakıyoruz.
Demlendikten sonra servise hazır hale getiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.