Zeytinyağlı olur da lezzetli olmaz mı hiç :) Sebze severler için nefis bir tarif . İsterseniz bol dereotu ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde de servis yapabilirsiniz. Her haliyle mideniz bayram yapacak benden söylemesi, sizden de yapıp yemesi:)
Huzurlu günler herkese
Malzemeler:
1/2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 yemek kaşığı kadar pirinç
1/2 kg. brüksel lahanası
1/2 adet limonun suyu
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı mısır
su ,tuz
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağımızı koyup soğanları hafifçe kavuruyoruz.
Halka halka doğradığımız havuçları ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
Yıkanmış ayıklanmış brüksel lahanalarımızı,şekeri ,pirinci ,rendelenmiş sarımsağı,tuz,limon suyunu ve göz kararı da su ekleyip lahanalar yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.Ocağın altını kapattıktan hemen sonra mısırları ekliyoruz. Ilık veya soğuk servis yapıyoruz
Afiyet Olsun.