16 Mart 2015 Pazartesi

Pirinç Salatası

Geçen hafta Keramika 'dan bu hoş çerezlikler hediye gelince ilk aklıma rengarenk bir salata yapmak geldi. Malumunuz keramikanın tüm ürünleri rengarenk ve baktıkça iç ısıtan türden:) Ben de renkli bir salatayla hakkını vermeye çalıştım sizler için:)
 
Tarifte ölçü vermiyorum tamamen kişi ve damak zevkinize göre artı eksi yapabilirsiniz ama tabaklar konusunda kesinlikle http://www.keramikashop.com/ a bir uğramanızı tavsiye edebilirim:)
Neler var neler :)
 
Hep beraber musmutlu, reprenkli ve bereketli sofralara inşallah ...
 
 
Salatamız İçin,
Malzemeler:
 
Haşlanmış Pirinç
Dereotu
Maydanoz
Yeşilsoğan
Salatalık Turşusu
Kırmızı Biber
Yeşil Biber
Mısır
 
Sos İçin,
Limon suyu
1-2 damla nar ekşisi
zeytinyağı tuz
 
Yapılışı:
 
Bütün malzemeleri ince ince doğrayıp geniş bir servis kasesine alıyoruz.
Sosumuzla iyice harmanlayıp ılık veya soğuk servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
 
 




10 Mart 2015 Salı

Kikkomanlı Tarifler Workshopunda Keyifli Bir Gün

Bir ay boyunca Kikkomanlı Tarifler deneyip fotoğraflayıp bana mail atan iki şanslı takıpçimle Eks mutfakta nefis yemekler pişireceğimizden bahsetmiştim sizlere.
Sizler de beni nefis tariflerinizle yanlız bırakmamıştınız hani:)))
 
Gerçekten herkese gönülden teşekkür ederim , gönderdiğiniz her tarif benim için çok kıymetliydi hepiniz gönlümün birincisi oldunuz.
  
 
Nefisss tarifleriyle Workshop kazanan arkadaşlarım Sevgili Yasemin ve Taaa Antalya'lardan sevgili Hatice'm oldu.
 
Nefis tarifleriyle de desteklerini hiç esirgemeyen taa Antalya'dan Canım Nursevin Hanım'cım ve Sevgili Kezban Hanım'cım da workshopumuzun değerli misafirleri oldular.
 
 
Ben oldukça heyecanlıydım tabi :) Yoğun trafikleri aşarak düştük yollara:)
 

 
Etkinliğimiz boyunca hep beraber ,
Narlı ve Avokadolu Tabule 
Wok Soslu Mevsim Sebzeli Noodle
Teriyaki Soslu Taze Baharatlı Antrikot pişirip, afiyetle de güle oynaya yedik :)

 
Sevgili Aylin'im taze anne olduğu için onun takipçilerini de gözümden ayırmadım bir an olsun:)) Resimde de gördüğünüz gibi Ferdi'nin başında dikildim tek tek bütün sebzeleri zevkle doğrattım :)))Soğansız tarifler olması ise en büyük şansı oldu keratanın:))
 

Selfiesiz olmaz dediler :))

 
Canım Kezban Hanımcığım ve Nursevin hanımcığım ayaklarınıza sağlık ,sonsuz teşekkür ederim size :)
 
 
 
 Bu keyifli gün İçin Kikkoman'a Gourmetand Styling 'e , EKS Mutfağa ve tarifleriyle yanımda olan tüm dostlarıma teşekkür ederimmmm :)
 
 

7 Mart 2015 Cumartesi

Vanotlu Peynirli Kek

Bu nefis keki geçen hafta çaya gelen komşularım için hazırladım. Oldukça beğenildi, muhtemelen içine azıcık rendelediğim sarımsak aromasına vuruldular :) Ve tabi vanotlu peynirin keke çoook yakıştığını da asla inkar edemem:)
 
Yumuş yumuş nefis bir tarif oldu.
Ardacım gitti geldi tırtıkladı, gözü ve kalbi masadaki çikolatalı keklerdeydi çünkü :)
Emre'm ise peynirler göründüğü için hiç yüz vermedi maalesef :(  Ama eminim sizin peynir seven minnoşlarıniz varsa bayıla bayıla yiyecektirler:)
 
Çevrenizde her daim kek yapacağınız insanların eksik olmaması dileğiyle...
 
Sevgi dolu öpücükler :)
 
 
 
:
Malzemeler:
2 Adet iri yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
125gr. Muratbey Vanotlu Peyniri
2 dal yeşil soğan
1/3 demet dereotu
1/4 demet maydanoz
1/2 diş sarımsak
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un (~1,5 - 2 su bardağı kadar)

Yapılışı:

Yumurtalarla tuzu çırpıyoruz.
Yoğurt ve yağı da ilave edip tekrar çırpıyoruz.
Yarım diş sarımsağı aroma vermesi için rendeliyoruz
Yeşilliklerimizi ince ince kıyıp,ufalanmış Muratbey Vanotlu peyniri karışıma ekliyoruz.
Kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu da ilave edip karıştırıp yağlanmış kek kalımıza harcımızı döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
 
Sıcak veya ılık servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN...

 

1 Mart 2015 Pazar

Kahvaltılık Soslu Biber Tarifi

Kahvaltıya değişik alternatifler arayanlar için nefis ve bir o kadar da lezzetli bu tarif.
Biraz iştah açıp ekmek yediriyor olması tek dezavantajı:)
 
Musmutlu haftalar dilerim tüm kalbimle,
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 Malzemeler :
 
1/2 kg. tatlı kıl biber
2-3 adet Domates
3 diş Sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
bir kaşık sirke
1 adet kesme şeker
tuz
 
Yapılışı:
 
Biberleri yıkayıp dilediğiniz boyutlarda kesip tencereye koyun.
Kabukları soyulmuş Domatesi küp küp doğrayıp biberlerin üzerine ekleyin.
Sarımsakları ince ince kıyıp,zeytinyağı ,biraz sirke ve tuz ekleyip ara ara karıştırarak biberler yumuşayıncaya dek kontrollü plarak pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
 
Afiyet Olsun.
 
 

22 Şubat 2015 Pazar

Van Otlu Peyniri ile Pratik Poğaça Tarifi

Emre'm peyniri hiççç sevmezzz ama peynirli poğaçaya ,peynirli muffine, peynirli kalem böreğine , kaşarlı tosta da bayılır :)))) Ama sorsanız sevmez işte:))
 
Poğaçada peyniri her zaman iyice ufalayıp harca karıştırıyorum hiç fark etmiyor bile. Peyniri sevmeyen miniklerinize siz de bu şekilde rahatça yedirebilirsiniz ...
 
Bu defa Van otlu peynirle denedim Müthiş oldu,hem çok pratik bir tarif hem de oldukça besleyici bir tarif.
Aynı peyniri kalem böreğinde de deneyeceğim bugün :) Onu da muhakkak resimlerim sizler için :)
 
Sevgi Dolu Öpücükler , Mutlu Haftalar herkese
 
 
Poğaçalarımız İçin,
 
Malzemeler:
 
150 Gr. Margarin
2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine)
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1/2 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
1 sap yeşil soğan
tuz ,arzuya göre mahlep
MURATBEY Van otlu Peyniri
Aldığı Kadar Un
 
Süslemek İçin ,Çörek otu ve susam
 
Yapılışı:
 
Yumurtaları ve tuzu çırpıyoruz.
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve yoğurdu koyup karıştırıyoruz.
Kabartma tozunu ekliyoruz.
Bütün yeşillikleri ince ince kıyıp karışıma ekliyoruz.
Dilediğimiz kadar  Muratbey Van Otlu Peyniri de çatal yardımıyla ezerek hamurumuza ilave ediyoruz.
Yavaş yavaş unu da ilave edip iyice yoğuruyoruz.
On dakika kadar dinlendirip ,şekillendirip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz.
Üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını fırça yardımı ile sürüp,
Çörek otu ,susam ile süsleyip 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 

11 Şubat 2015 Çarşamba

Balkabaklı İrmik Tatlısı

Balkabağı tatlısını çocukluğumdan beri çok severim. Hele o güzel rengi beni benden alır.
 
Çook uzun zamandır bu tatlıyı yapmak istiyorum ama bir türlü kısmet olmamıştı.
Geçen gün dolapta kabak tatlısını görünce tamam dedim o gün bugün işte Zeynepcim :) Aslında bu tarifi kalıba döküp dilimleyerek de sunabilirsiniz Ben Hilalcimde o şekilde görüp vurulmuştum. Daha klas duruyor, bir sonrakinde o şekilde deneyeceğim inşallah :)
 
İrmik tatlısını klasik tarifimle yaptım,hemen üzerine çatalla ezip püre yaptığım tatlıyı da koydum :) Buzdolabına koyup soğuttum ve akşam afiyetle yedik:) Muhakak deneyin derim lüp lüp gidiyor :)
 
 
 
 


Kupta 3 renkli İrmik Tatlısı

MALZEMELER:

*1 Su Bardağı İrmik

*4 Su bardağı süt

*1,5 Su Bardağı tozşeker

*1 paket vanilya


*2-3 yemek kaşığı kakao


*kabak tatlısı püresi




YAPILIŞI:

Tencereye irmik,süt ve şekeri koyup karıştıralım.

Vanilya da ilave edip orta ateşte koyulaşana dek pişirelim.

Harcımızı ikiye bölüp yarısına kakao ekleyelim.

Balkababağı tatlımızı çatal yardımıyla püre haline getirelim.

Servis yapacağımız kuplara bir sıra sade bir sıra kakaolu irmik tatlısı üzerine de kabak tatlısı olacak şekilde pay yapalım.

Soğuk soğuk servis edelim.


Afiyet Olsun
 
 

9 Şubat 2015 Pazartesi

Kuru Domatesli Peynirli Sigara Böreği

Sigara Böreği çoook sevilir bizim evde:)
 
Kışın çayın yanında çıtır çıtır yenir her daim :) yazın da zeytinyağlıların kızartmaların vs.  yanında ayranla serin serin oh miss:))
 
Bu defa daha önce tarifini verdiğim lor peyniri salatasını   iç harçta kullandım:)
 
Aman yarabbimmm feci nefis oluyor yedikçe yedirtiyor insanı :)
Çok tehlikeli ,çok lezzetli çook :) Muhakak deneyin derim :)
 
 
 
Böreğimiz İçin ,
 
Malzemeler :
 
*Yufka 
 
*Muratbey Lor Peyniri
*Maydanoz
*Dereotu
*Yeşil Soğan
*Zeytinyağlı Kurutulmuş Domates
 
*Zeytinyağı
*Nar Ekşisi
 
*Kızartmak İçin, Ayçiçek yağı
 
Yapılışı :
 
Bütün yeşillikleri ince ince kıyıp geniş bir salata kasesine alalım.
Kurutulmuş domatesleri ince ince doğrayıp kaseye alalım.
Dilediğimiz kadar Muratbey lor peyniri de ekleyelim.
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı kadar da nar ekşisi ekleyip karıştıralım.
 
1 Adet yufkayı 8 e bölüp içlerine klasik sigara böreği şeklinde harcımızdan koyup,sarıp
kızgın yağda önlü arkalı kızartalım.
 
 

2 Şubat 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı Patates Pilaki Tarifi

Patatesi seviyorsanız eminim patates pilakiyi de çok seveceksiniz.
 
Bizim evin kralıdır patates. Her hali çok sevilir ve sık sık değişik versiyonları pişirilir.
En çok kızartma siparişi verilse de tefal actfry sayesinde o problemim de çözüldü. Bir ara onunla ilgili de yazacağım size. Resmen kurtarıcım benim:)
 
Neyse konumuza dönecek olursakkk "bu pilaki bi harika dostum" diyerek tarife geçiyorum :)
 
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
Patates Pilaki İçin,
 
Malzemeler:
 
4 Adet Patates
1 Adet kuru soğan
2 Adet havuç
3 diş sarımsak
2 Adet iri domates
1 çay kaşığı salça
2 Adet kesme şeker
zeytinyağı,tuz
 
Yapılışı:
 
Soğanımızı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
İnce ince doğranmış sarımsağı ve salçayı ekleyip karıştıralım.
Patatesi ve havuçları doğrayıp, Domatesleri rendeleyip tekrar karıştıralım.
Şekeri ,tuzu ve göz kararı suyumuzu da ekleyip sebzeler yumuşayıncaya dek pişirelim.
 
Afiyet Olsun
 
 
 


29 Ocak 2015 Perşembe

Soya Soslu Misket Köfte Tarifi

Bugün sizler için Kikkoman  Soya Sosuyla nefiss misket köfteler hazırladım.
Hem çok pratik hem de gerçekten çok lezzetli bir tarif... özellikle de yanına tane tane pirinç pilavı da hazırlarsanız eğer ,günü on numarayla kurtarmış olursunuz :)))
 
Kikkomanlı tarifler yarışmamız da hala devam ediyor , Ay Sonuna kadar siz de Kikkoman soya soslarıyla bir tarif hazırlayıp Eks Mutfakta Japon workshopu ve sürpriz hediyeler kazanma şansı yakalayabilirsiniz :) Detaylar burada ... Çok eğleneceğimiz harika bir gün olacak demedi demeyin :)
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese
 
 
 
Köftemiz İçin,
 
1/2 kg. köftelik kıyma
4 dilim rondoda çekilmiş ekmek
1 adet küçük yumurta
1/2 adet rendelenmiş kuru soğan
bir kaç tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
1 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu

Kızartmak için ,Ayçiçek yağı
 
Tüm malzemeyi karıştırıp, iyice yoğuralım.
Üstünü streç filmle kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen harcımızı misket şeklinde köfteler yapalım.
Ayçiçek yağında kızartalım. 
Sosumuzu hazırlayalım.
 
 
Sosumuz İçin,
 
2 Adet rendelenmiş iri domates
1-2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu
2 Diş sarımsak
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
 
Sos malzemelerimizi wok tavada 5 dakika kadar pişirelim.
Kızarmış köfteleri de ekleyip bir kaç dakika sosla harmanlayıp ,
Maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapalım.
 
 
 Afiyet olsun.
 
 
 
 

28 Ocak 2015 Çarşamba

Kahvaltılılık Lor Peyniri Salatası

15 tatile girdik ve hayatım değişti :)))
 
Tatilimizin 2. günden sonra canım sıkıldı anne, bugün ne yapacağız anne :) nereye gitsek acaba anne :) arkadaşlarımı özledim anne diyen bir yakışıklıyla mücadele veriyorum bu sıralar :)
Bu yüzden de biraz ihmal ediyorum sizi :) Ama nefis tarifler pişirmeyi de ihmal etmiyorum tabi :)
 
Peşpeşe vakit buldukça yayınlayacağım inşallah.
 
Mesela bugün  kahvaltıya hazırlamanız için nefisss ve bir o kadar da pratik bir salata hazırladım size.
Kızarmış ekmek ve bir bardak çay eşliğinde sevdiceklerinizi mutlu etmemeniz imkansız:))
 
Üstelik geceden hazırlayıp sabah sadece zeytinyağı ve hafif bir nar ekşisi gezdirmeniz de mümkün :)
 
Afiyetler Olsun Şimdiden
 
Sevgi Dolu Öpücükler Herkese 
 
 
 
 
Kahvaltılık Peynir Salatamız İçin,
 
Malzemeler :
 
Muratbey Lor Peyniri
Maydanoz
Dereotu
Yeşil Soğan
Zeytinyağlı Kurutulmuş Domates
 
Zeytinyağı
Nar Ekşisi
 
Yapılışı :
 
Bütün yeşillikleri ince ince kıyıp geniş bir salata kasesine alalım.
Kurutulmuş domatesleri ince ince doğrayıp kaseye alalım.
Dilediğimiz kadar Muratbey lor peyniri de ekleyelim.
 
Zeytinyağı ve azıcık da nar ekşisi ekleyip servise hazır hale getirelim.
 
AFİYET OLSUN
 
 

15 Ocak 2015 Perşembe

Mantarlı ve Közlenmiş Patlıcanlı Börek

Merhabalar :)
 
Kikkomanlı tarifler yarışmamız hala devam ediyor :)
 
Ay sonuna kadar göndereceğiniz Kikkomanlı bir tarifle Japon mutfağı workshopu ve sürpriz hediyeler kazanabilirsiniz :) Üstelik ben de sizinle olacağım o gün:) Beraber pişirip afiyetle de yiyeceğiz :)
Süre varken tariflerinizi gönderin derim:) Heyecanla bekliyorum lezzetli tariflerinizi...
 
Bugün sizlere nefis bir börek tarifi vereceğim.
 
Daha önce burada hazırlamış olduğum iç harcı hiç bir değişiklik yapmadan sadece yufkalara sarıp üzerine Ayçiçek yağı ve yumurta sarısı sürüp attım fırına :) Mis gibi oldu mis :)
İsterseniz yufkaları 2 katta yapabilirsiniz, ben ince sevdiğim için tek kat kullandım :)
 
Buyurun nefisss böreğimize :)
 
 
 
Mantarlı Közlenmiş Patlıcan Harcımız İçin ,
 
Malzemeler:
 
4 Adet Közlenmiş Patlıcan
4 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber
15 Adet mantar
2 Adet Dolmalık Biber
2 Diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Kikkoman Soya Sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeşil Soğan
 
*5 Yufka
*1 Yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
*susam ve çörek otu
 
Yapılışı:
 
Önceden ısıtılmış wok tavamıza zeytinyağımızı döküyoruz.
İnce ince doğradığımız mantarları alıp bir iki dakika sote yapıyoruz .
Julyen doğradığımız dolmalık biberleri ve ince ince kıyılmış sarımsakları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Közlenmiş patlıcanı ve közlenmiş biberi de harcımıza ekleyip 5 dakika kadar piriyoruz.
 
Yeşil Soğanları da ince ince kıyıp harcımıza ilave edip iç harcımızı hazırlamış oluyoruz.
 
Yufkalarımızı + şeklinde 4 e bölüyoruz
Sigara böreği saracak gibi malzemeyi yufkanın geniş tarafına koyuyoruz ve sarıp tepsiye diziyoruz.
Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz.
Üzerlerine Ayçiçek yağı ve yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süslüyoruz.
 
Önceden ıstılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 

14 Ocak 2015 Çarşamba

Ispanaklı ve Peynirli Muffin

Çocuklarınızın beslenme çantalarını şenlendirecek peynirli ,ıspanaklı nefis muffinlerimiz var bugün :)
 
İsterseniz benim yaptığım gibi harcı ikiye bölüp yarısını sade yarısını salçalı yapabilirsiniz. Acı biber salçasıyla acayip nefis oluyorlar :) Hatta acıka bile koyabilirsiniz .Yumuş yumuş mis gibi oldular.
Buyurun tarifimize ;
 
 
 
Peynirli Muffinlerimiz İçin,
 
Malzemeler
 
2 Adet Yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 Ajda çay bardağı Ayçiçek yağı
1 Ajda çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
8-10 Yaprak ıspanak
1/3 Demet dereotu
1/3 demet maydanoz
Dilediğiniz kadar Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir
 
Salçalı Yapmak için , Acı biber Salçası
 
Üzeri İçin,
 
Susam ve çörekotu
 
Yapılışı :
 
Yumurtalarla tuzu çırpalım.
Ayçiçek yağını ve yoğurdu da ekleyip karıştıralım.
Salça istiyorsak göz kararı bir iki kaşık koyalım.
Kabartma tozumuzu ekleyelim.
Yeşillikleri ince ince kıyıp harcımıza ekleyelim.
Muratbey peynirimizi çatal yardımıyla ezerek karışıma ekleyip karıştıralım.
Azar azar unu ilave edip kalıplara pay yapalım
 
Susam ve Çörekotu ile süsleyip Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakalım.
 
Afiyet Olsun
 
 


 

11 Ocak 2015 Pazar

Soya Soslu Mantarlı Közlenmiş Patlıcan Sote

Bugün yine pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarifle sizlerleyim :)
 
Bu nefis patlıcanlı harcı aşağıdaki haliyle meze olarak tüketebileceğiniz gibi börek içi veya makarna sosu vs. olarak da kullanabilirsiniz. Hatta hattaaa nefisss kanepeler bile hazırlayabilirsiniz.
 
Hayal gücünüzü  kullanarak mutfakta harikalar yaratmak tamamen sizin elinizde :)
 
Unutmadan yarışmamız hala devam ediyor ,Ay Sonuna kadar siz de Kikkoman soya soslarıyla bir atrif hazırlayıp hediyeler kazanma şansı yakalayabilirsiniz :) Detaylar burada ...
 
Evett konumuza dönecek olursak :) Maalesef Emre ve Arda'nın yüz vermediği ama karı koca bizim bayıldığımız bu lezzetin tek problemlı tarafı feci iştah açıyor olması :) Kendinizi frenlemekte zorlanabilirsiniz yani :)
 
Kısacası bu tarif bi harika dostummm:)))
 
Mutlu Pazarlar dilerim tüm kalbimle... Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
Mantarlı Közlenmiş Patlıcan Sotemiz İçin ,
 
Malzemeler:
 
4 Adet Közlenmiş Patlıcan
4 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber
15 Adet mantar
2 Adet Dolmalık Biber
2 Diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Kikkoman Soya Sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Üzeri İçin, Yeşil Soğan
 
Yapılışı:
 
Önceden ısıtılmış wok tavamıza zeytinyağımızı döküyoruz.
İnce ince doğradığımız mantarları alıp bir iki dakika sote yapıyoruz .
Julyen doğradığımız dolmalık biberleri ve ince ince kıyılmış sarımsakları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Közlenmiş patlıcanı ve közlenmiş biberi de harcımıza ekleyip 5 dakika kadar piriyoruz.
 
Yeşil Soğanları da ince ince kıyıp harcımıza ilave edip servise hazır hale getiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 
 

6 Ocak 2015 Salı

Kikkoman Soya Soslu Sebzeli Pilav

Canım canım blogcanlarım ,
 
Daha önce de duyuru yapmıştım ama gözünüzden kaçmış olabilir diye tekrar edeyim dedim :)
 
1-31 Ocak 2015 tarihleri arasında Gourmet&Styling ve Kikkoman iş birliği ile Kikkoman ürünlü yemekler yarışmasına katılabilirsiniz.
 
Yapmanız gereken tek şey bu bir ay boyunca Kikkoman ürünüyle yaptığınız bir tarifi, Kikkoman ürünü ile fotoğrafladıktan sonra benimle paylaşmak!
 
Kazanan takipçiler 9 Şubat haftası EKS Mutfak Akademisi’nde yapılacak olan Japon Mutfağı Workshopu için hediye davetiye sahibi oluyor! Ayrıca bununla da kalmayıp kazanan tarifler Gourmet&Styling dergisinin ilkbahar sayısında yer alacak!
 
Yapmanız gereken tek şey kikkomanlı bir tarif hazırlayıp zeynep.cesmeci@hotmail.com adresine mail atmak :)
 
On numara bir gün olacak pişman olmayacaksınız :)
 
Bu kadar kikkoman  dedikten sonra bir tarif vermezsek ayıp olur değil mi :)
 
Buyurun bakalım nefisss pilavımıza ;
 
 
 
Malzemeler:
 
10 Adet kültür mantarı
1 Adet kabak
1 Adet havuç
1 çay bardağı mısır
2 dal yeşil soğan
2 Adet sivri biber
1 diş sarımsak
1 Adet Domates
3 Yemek kaşığı KİKKOMAN  soya sosu
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
 
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
 
Üzeri için, maydanoz
 
Yapılışı:
 
Kabağı ve havucu julyen doğrayalım
Biberleri ,sarımsağı ve yeşil soğanı ince ince doğrayalım
Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
Mantarların kabuklarını soyup ince ince keselim.
 
Pilav tenceremizi ısıtıtıp Ayçiçek yağımızı koyalım.
KAbağı ve havucu koyup kavurmaya başlayalım.
Biberleri,domatesi,sarımsağı,yeşil soğanı ve mantarları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
Hafifçe renkleri dönünce soya sosumuzu,pirincimizi ve suyu da ekleyip karıştırıp pişmeye bırakalım.
Demlenen pilavımızı maydanozla süsleyip sıcak servis yapalım .
 
Afiyet Olsun
 
 


5 Ocak 2015 Pazartesi

Antep Peynirli Kızarmış Sebzeler

Bugün size nefisss ve bir o kadar da pratik bir tarif vereceğim. Kesinlikle masanızın gözdesi olacak :) Bir yiyen bir daha yemek isteyecek :) Zeynep söylemişti dersiniz:))) Ben patlıcan ve kabak kullandım , siz olayı büyütüp havuç biber vs. ile kaçak katlarda çıkabilirsiniz :)))
 
Hepinizi öpüyorummm ve günün tarifine geçiyorum :)
 
 
Malzemeler:
 
2 adet Patlıcan
2 adet Kabak
Muratbey Antep Peyniri
 
Kızartmak için , Ayçiçek Yağı
 
Sos İçin;
 
2 adet Domates
1 yemek kaşığı Sirke
1 adet Kesmeşeker
3 diş sarımsak
1 kaşık Ayçiçek yağı
 
Yapılışı:
 
Küçük bir tencereye domatesleri ve sarımsakları rendeleyelim. Kesme şekeri ve Ayçiçek yağını da ekleyip, karıştırıp domates sosumuzu 3-5 dakika kadar pişirelim.
 
Patlıcanları ve Kabakları yıkayıp, dilim dilim kesip kızgın yağda kızartalım.
Fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerinde bekletelim.
 
Muratbey Antep peynirleri yağsız teflon tavada kızartalım.
 
Servis tabağımıza bir dilim kabak üzerine bir dilim patlıcan ve patlıcanın üzerine de kızarmış antep peynirimizi koyalım. Peynirin üzerine kabak ve patlıcan koyup en üste domates sosumuzu gezdirelim.
 
Bütün malzemeler bitene dek resimdeki gibi aynı işlemi tamamlayalım.
 
Soğutmadan servis yapalım
 
Afiyet Olsun