Merhabalar :)
Kikkomanlı tarifler yarışmamız hala devam ediyor :)
Ay sonuna kadar göndereceğiniz Kikkomanlı bir tarifle Japon mutfağı workshopu ve sürpriz hediyeler kazanabilirsiniz :) Üstelik ben de sizinle olacağım o gün:) Beraber pişirip afiyetle de yiyeceğiz :)
Süre varken tariflerinizi gönderin derim:) Heyecanla bekliyorum lezzetli tariflerinizi...
Bugün sizlere nefis bir börek tarifi vereceğim.
Daha önce burada hazırlamış olduğum iç harcı hiç bir değişiklik yapmadan sadece yufkalara sarıp üzerine Ayçiçek yağı ve yumurta sarısı sürüp attım fırına :) Mis gibi oldu mis :)
İsterseniz yufkaları 2 katta yapabilirsiniz, ben ince sevdiğim için tek kat kullandım :)
Buyurun nefisss böreğimize :)
Malzemeler:
4 Adet Közlenmiş Patlıcan
4 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber
15 Adet mantar
2 Adet Dolmalık Biber
2 Diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Kikkoman Soya Sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeşil Soğan
*5 Yufka
*1 Yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
*susam ve çörek otu
Yapılışı:
Önceden ısıtılmış wok tavamıza zeytinyağımızı döküyoruz.
İnce ince doğradığımız mantarları alıp bir iki dakika sote yapıyoruz .
Julyen doğradığımız dolmalık biberleri ve ince ince kıyılmış sarımsakları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Közlenmiş patlıcanı ve közlenmiş biberi de harcımıza ekleyip 5 dakika kadar piriyoruz.
Yeşil Soğanları da ince ince kıyıp harcımıza ilave edip iç harcımızı hazırlamış oluyoruz.
Yufkalarımızı + şeklinde 4 e bölüyoruz
Sigara böreği saracak gibi malzemeyi yufkanın geniş tarafına koyuyoruz ve sarıp tepsiye diziyoruz.
Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz.
Üzerlerine Ayçiçek yağı ve yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süslüyoruz.
Önceden ıstılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Afiyet Olsun
Sevgi Dolu Öpücükler
5 yorum:
canım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor. şimdi markete gidip eksiklerimi tamamlayacağım ve yapacağım böreğimi :)
Ellerine sağlık nefis görünüyor.
sıkı takipteyim:)))
Elinize sağlık güzel ve lezzetli bir börek sevgşler
Çok hoş görünüyor.
Yorum Gönder