28 Mayıs 2014 Çarşamba

Nar Ekşili Kısır Tarifi

Bulguru çok çok çok o biçim tarifsiz çok severim. Çocuklarım da eşim de bulgur pilavını pirinç pilavına tercih eder çok şükür :) Ailecek bulgurcuyuz. Çorbaların içine bile atıveririm :) Artan pilavdan salata yaparım vs. vs. kıymetlimizdir kendisi :)
 
Kısır da çok sevdiğimiz bir versiyonudur :) Klasik kısırın dışına çıkıp uzun zamandır nar ekşili yapıyorum:) Kesinlikle daha lezzetli oluyor... sadece biraz iştah açıp ,yedirtiyor kendisini bol bol:) o tarafı kötü:)))
 
Denemediyseniz muhakkak deneyin derim ,pişman olmayacaksınız :)
 
 
 
 
 
Kısırımız İçin,
 
Malzemeler :
 
1 bardak ince bulgur
1,5 bardak kaynar su
 
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
 
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sirke
1/2 limonun suyu
tuz, pulbiber, bir tutam karabiber
 
salatalık turşusu
salatalık
maydanoz,yeşilsoğan, dereotu,taze nane ,kıvırcık vs.
 
Yapılışı :
 
Geniş bir pilav tenceresine bulguru koyup üzerine kaynar suyu ilave edip kapağını kapatıp ,suyunu çekmesi için kenarda 10 dakika kadar bekletiyoruz. Eğer bulgurunuzun diri kaldığını düşünüyorsanız biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
 
Bir tavaya zeytinyağını koyup incecik kıydığımız kuru soğanı koyup, kavuruyoruz.
Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
 
Sos sıcakken bulgurların üzerine döküp, bulguru ezmeden harmanlıyoruz.
 
bir bardağın içine limon suyu,nar ekşisi,sirke ,tuz ,karabiber,pulbiber (dilediğimiz baharatları ) koyup karıştırıyoruz.
 
Yeşillliklerimizi,salatalığımızı,turşumuzu ince ince kıyıp bulgurun üzerine ilave ediyoruz.
 
Limon sosumuzu da ekleyip, karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.
 
AFİYET OLSUN
 
 
 

2 yorum:

nursevincelezzetler-yemektarifleri dedi ki...

Afiyetle yiyin.. çok güzel görünüyor. Bizdede ikindi çaylarının vazgeçilmezi.

Yemek Tarifleri dedi ki...

başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler.