11 Şubat 2018 Pazar

Portakallı ve Kakaolu Kek Tarifi

Kış keklerinin vazgeçilmezi kesinlikle portakallı kek bence :) O mis kokusu pişerken huzur doldurur her bir köşeyi...Yemesi ayrı zevk, koklaması pişirmesi ayrı zevk.
Üst üste kek kurabiye paylaşımı oldu bu ara ama arşivde kalınca unutuyorum sonra sizlerle paylaşmayı :) hem zaten kim sevmez keki:))))
 
Öptüm sizi , huzurlu günler herkese...
 
 
Portakallı Kekimiz İçin ,
 
Malzemeler:
 
3 Adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı Ayçiçek yağı
1 adet portakalın suyu ve kabuğu
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
1 tutam tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
 
Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz.
Ayçiçek yağımızı ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
1 adet Portakalı yıkayıp kabuğunu hamura dikkatlice rendeliyoruz
Portakalın suyunu da sıkıp, ekleyip karıştırıyoruz.
Kabartma tozumuzu, vanilyayı ve tarçını ekliyoruz.
Yavaş yavaş unu da ekleyip karıştırıyoruz.
Önceden yağlayıp unladığımız kalıba hamurumuzun yarısını döküyoruz. Kalan kek hamurumuza kakao ekleyip karıştırıp, önceden kalıba döktüğümüz hamurun üzerine gelişi güzel kakaolu harcımızı yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 

10 Şubat 2018 Cumartesi

Kakaolu Çikolatalı Klasik Kek Tarifi

Nefisss bir kekle merhaba diyeceğim bugün size :) Bu kek Emre'min favorisidir.
Haftada 1 kere muhakkak yapılır.. sıcak sıcak bile yemişliği vardır o derece sever yani :)
Mutlaka deneyin derim bu pratik keki...
Huzurlu mutlu hafta sonları herkese :)
 
 
Kekimiz İçin;
 
Malzemeler :
2 adet iri yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı Ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tarçın
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı damla çikolata
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz.
Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Vanilya ,kabartma tozu, kakao ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unu da ekleyip karıştırıp,son aşamada çikolataları da ekleyip tekrar karıştırıp harcımızı kalıba döküp (kalıbı önceden fırça yardımı ile yağlayıp unluyoruz) 160 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
 

22 Ocak 2018 Pazartesi

Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Karneleri aldığımıza göre evde bol bol çocuklarla kek kurabiye pişirme vakti de gelmiş bulunuyor :) Bizim evde en azından durum bu ...  Her güne yeni bir aktivite yapmak epey yorucu olsa da onların bir tatlı gülüşleri sanırım tüm yorgunluğumuzu alıp götürüyor:)
 
Sizler için nefis bir kurabiye tarifim var ,üstelik çabuk bayatlamıyorda...Arda 'nın favori tarifi :)
 
Huzurlu günler herkese
 
 
 
Kurabiyemiz İçin,
 
Malzemeler:
 
150 Gr. margarin
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı damla çikolata
2-2,5 su bardağı kadar un
 
Yapılışı:
 
Margarinle yumurtaları karıştırıp,pudra şekerini ekleyip krema kıvamına gelinceye dek çırpıyoruz.
1 kaşık su ekleyip karıştırıp,vanilya,kabartma tozu ve tarçın ekliyoruz.
Yavaş yavaş unu da ekleyip karıştırıp son aşamada çikolataları ekleyip yoğuruyoruz.
Tezgaha strech film serip ,hamuru üzerine koyup elimizle şekil verip rulo haline getirip strech filme sarıyoruz. Buzluğa kaldırıyoruz. 1 saat kadar buzlukta donan hamuru alıp strech filmden çıkarıp dilimleyip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
180 dereceye ayarlanmış fırında alt üst kızarıncaya dek yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.

22 Kasım 2017 Çarşamba

Yıldız Şehriye Pilavı Tarifi

Yıldız şehriyeyi acayip severim ,salatalarda pilavlarda ,çorbalarda çok sevimli görünüyor bence :)
Makarnamsı pilav olarak da hoş bir alternatif :) Mutlaka deneyin derim.
Huzurlu günler herkese
 
 
 
Pilavımız İçin;
 
Malzemeler:
 
2-3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı Yıldız Şehriye
1 su Bardağı Yıldız Şehriye
2 su bardağı Su
tuz
 
Yapılışı:
 
Pilav tenceremize tereyağımızı koyup ,2 kaşık yıldız şehriyemizi rengi dönünceye dek kavuruyoruz.
2 Su bardağı yıldız şehriyeyi de ekleyip karıştırıyoruz.
Suyu ve tuzu da ekleyip , şehriyeler suyunu çekinceye dek kontrollü olarak pişmeye bırakıyoruz.
Demlendikten sonra servise hazır hale getiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.

21 Kasım 2017 Salı

Zeytinyağlı Mısırlı Brüksel Lahanası Tarifi

Zeytinyağlı olur da lezzetli olmaz mı hiç :) Sebze severler için nefis bir tarif . İsterseniz bol dereotu ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde de servis yapabilirsiniz. Her haliyle mideniz bayram yapacak benden söylemesi, sizden de yapıp yemesi:)
Huzurlu günler herkese
 
 
Malzemeler:
 
1/2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 yemek kaşığı kadar pirinç
1/2 kg. brüksel lahanası
1/2 adet limonun suyu
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı mısır
su ,tuz
 
Yapılışı:
 
Tencereye zeytinyağımızı koyup soğanları hafifçe kavuruyoruz.
Halka halka doğradığımız havuçları ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
Yıkanmış ayıklanmış brüksel lahanalarımızı,şekeri ,pirinci ,rendelenmiş sarımsağı,tuz,limon suyunu ve göz kararı da su ekleyip lahanalar yumuşayıncaya dek  pişiriyoruz.Ocağın altını kapattıktan hemen sonra mısırları ekliyoruz. Ilık veya soğuk servis yapıyoruz
 
Afiyet Olsun.
 
 

20 Kasım 2017 Pazartesi

Patatesli Yumurta Tarifi

Kahvaltıya nefis bir alternatif patatesli yumurta :)
Büyük küçük herkesi mutlu edeceksiniz ,pazar günü mutlaka yapın derim:)
 
Huzurlu günler herkese...
 
 
Malzemeler:
 
1 adet iri patates
3 -4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
3 adet yumurta
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
 
Yapılışı:
 
Patatesin kabuklarını soyup zar boyutunda küp küp doğruyoruz.
Tavaya Ayçiçek yağı koyup, patatesleri ekleyip kızartıyoruz.
Bir kase içerisine 3 yumurtayı ve tuzu ekleyip çırpıyoruz.
Yumurtaları patateslerin üzerine ekleyip yumurtaların pişmesine yakın rendelenmiş kaşarları ekliyoruz ve tavanın kapağını kapatıyoruz.
Kaşar peynirler eriyince ocağı kapatıp bekletmeden sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.

Yoğurtlu Makarna Tarifi

Makarnayı kim sevmez :) Hele böyle sarımsaklı yoğurtluysa tadından yenmez. Bizim evde pek kıymetlidir kendisi :)
Uzun zamandır yapıp yemediyseniz eğer muhakkak yapın hi affetmeyin veeee yiyin onu derim :)
 
 
Yoğurtlu makarnamız İçin,
 
Malzemeler :
1/2 paket makarna
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
tuz
Sosu için,
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
 
Yapılışı:
 
Makarnayı istediğimiz dirilikte haşlayıp, süzüyoruz.
 
Bir kase içerisinde sarımsaklı yoğurt,mayonez ve tuzu karıştırıp, haşlanmış makarnalarla harmanlıyoruz.
 
Bir tava içerisine yağı ve baharatları kızdırıp makarnamızın üzerine gezdiriyoruz.
 
Sıcak veya ılık servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 
 

Mayalı Pratik Poğaça Tarifi

1 bardak çay ve bir sıcak poğaça :) İşte bunlar hep bir mutluluk sebebi...
 
Huzurlu günler herkese...
 
 
Hamurumuz için;
 
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı Ayçiçek yağı
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 paket instant maya
Aldığı kadar un

İç harcı için;
1 kase lor peyniri ,maydanoz

Üzeri için;
1 adet  yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
Süslemek için;
Çörekotu, susam
 
Yapılışı:
 
Geniş bir kaseye süt,sıvıyağ,şeker,mahlep,tuz ,maya ve yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayalım.
Üzerini bir örtü veya strech filmle kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyükçe parçalar koparıp aralarına peynirli maydanozlu harcımızdan koyup  yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim..
Bir kase içerisinde yağı ve yumurta sarısını çırpıp poğaçalarımızın üzerine fırça yardımı ile sürelim.
Susam ve çörek otu ile süsleyelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü olarak kızarıncaya dek pişirelim.
 
Afiyet Olsun

Şeftalili Fındıklı Kek Tarifi

Meyveli lezzetleri seviyorsanız eğer bu tarife de bayılacaksınız:) Isırırken o şeftali ağıza geldiğinde ne dediğimi daha detaylı anlayacaksınız:) Tarif sevgili İnstagram arkadaşım Sibelden .
Kendisine koca bir teşekkür de buradan gelsin :)
Huzurlu günler herkese

 
Malzemeler:

Kek hamuru için,
3 Adet Yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı hındıstan cevizi
2 su bardağı kadar un

Üzeri için;
2 adet şeftali
2 yemek kaşığı tozşeker

Yapılışı:
Kek malzemelerimizi geniş bir kasede çırpıyoruz.
Seftalileri soyup ince ince dilimliyoruz.

Kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp,2 yemek kaşığı şekeri serpiştiriyoruz.
(arzuya göre yağlı kağıt kullanabilirsiniz)
Şekerlerin üzerine ince ince dilimlediğimiz şeftalileri diziyoruz.

Şeftalilerin üzerine önceden çırptığımız kek hamurumuzu döküp,bekletmeden önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişiriyoruz.

Ilık veya soğuk servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun.

 
Not: zeyneple_tarifler olarak beni instagramdan da takip edebilirsiniz :)

17 Kasım 2017 Cuma

Ayvalı Tart Tarifi

 
Meyveli tatları hep çok sevmişimdir. Ayva da kesinlikle hamurla birleşince feci bombastik bir lezzet oluyor:) Hele tarçın ve fındık da varsa tarifte, camları kapıları kapayın çekin içinize bu kokuyu:)) Çok mutlu ediyor çok:)
 
Nefis ve pratik bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Daha önce elmalı ve armutlu versiyonlarını da deneyip paylaşmıştım. Ayvalı en bi şahane oldu. Tavsiye ederim.
 
Huzurlu günler herkese
 
 
Ayvalı Tart
 
Malzemeler:
 
Hamurumuz için,
 
125gr. margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı kadar un
 
İç harcımız için;
2 adet iri ayva
1/2 çay bardağı kırık fındık
1 çay kaşığı kadar tarçın
2 yemek kaşığı kadar şeker
 
Yapılışı:
Hamur malzemelerimizi yoğurma kabımızda iyice yoğurup ikiye bölüyoruz.
Yarısını buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Diğer yarısını yağlanmış kelepçeli kalıbımıza elimizle yayıyoruz.
 
İç harcımız için, ayvaların kabuklarını soyup bir tavaya rendeliyoruz.
Şekerle birlikte elmalar suyunu çekinceye dek karıştırarak pişiriyoruz,fındığı ve tarçını ekliyoruz.
 
Ayvalı harcımız soğuyunca hamurun üzerine kaşık yardımı ile yayıyoruz.
Buzluktaki hamurumuzu çıkarıp rendenin iri tarafı ile ayvalı harcımızın üzerine her yerini kaplayacak şekilde rendeliyoruz.
Tartımızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun


 
 

16 Kasım 2017 Perşembe

Patatesli Misket Köfte Tarifi

Bizim evin en favorilerinden biridir kendileri:) Yanına pirinç pilavı, cacık veee salata da yaptık mı tamamdır :) Herkes mutlu ben mutlu.
 
Huzurlu günler herkese :)
 
 

Malzemeler:
 
2 adet patates
5 adet sivri biber
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
½ adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
Tuz
Misket Köfteler İçin;
1/2 kg. dana  kıyma
3-4 dilim rondoda çekilmiş ekmek
1 adet küçük yumurta
1/2 adet rendelenmiş kuru soğan
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon vs.
1 yemek kaşığı soya sosu

Kızartmak için ,Ayçiçek yağı
 
Yapılışı:
 
Önce misket köfteleri hazırlıyoruz.
Tüm köfte malzemelerini karıştırıp, iyice yoğuralım.
Üstünü streç filmle kapatıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen harcımızı misket şeklinde köfteler yapalım.
Ayçiçek yağında kızartalım. 
Patateslerin ve havuçların kabuklarını soyup küp küp doğrayıp,biberleri verev doğrayıp ,ayçiçek yağında kızartıp ,havlu kağıt üzerine alalım
Tenceremize 2 yemek kaşığı kadar Ayçiçek yağı koyup yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım. Sarımsakları ekleyip hafifçe karıştırıp salça ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Tuz ve su ekleyip salçalı sosumuzu açalım.
Kızartmış olduğumuz köfteleri,patatesleri,havuç ve biberleri ekleyip göz kararı suyunu da ekleyip 5 dakika kadar orta ateşte pişmeye bırakalım.
Sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun

14 Kasım 2017 Salı

Kuskuslu Pirinç Pilavı Tarifi

Bizim evde pilav çok sevilir ve sık sık da çeşitli şekillere girerek ev halkının gönlü fethedilir:)
Bu defa arpa şehriye yerine kuskus kullandım ,acayip tatlı bir görüntü çıktı ortaya,mutlaka deneyin derim. Özellikle çocuklar bayılacak :)
 
Huzurlu haftalar herkese
 
 
Pilavımız İçin;
 
Malzemeler:
 
4-5 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı kuskus makarna
1 su bardağı yasmin pirinç
2 su bardağından 1 parmak eksik su
tuz
 
Yapılışı:
 
Ayçiçek yağında kuskus makarnaları renkleri dönünceye dek kavuruyoruz.
Yıkanmış pirinçleri ekleyip karıştırıp,suyu ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırıp pirinçler suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.
Sıcak veya ılık servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 

 

11 Kasım 2017 Cumartesi

Zeytinyağlı Bostan Patlıcanı Tarifi

Sizler için nefis bir zeytinyağlı tarifim var bugün. Yemelere doyamayacaksınız benden söylemesi .
Bir kaşık yiyen bir kaşık daha isteyecek :)Üstelik çok da pratik :) Deneyin derim.
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Zeytinyağlı Patlıcanımız İçin,
 
Malzemeler:
 
2 adet iri bostan patlıcanı
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1/2 adet kuru soğan
2-3 adet domates
4 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
tuz
2 -3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
kızartmak için,ayçiçek yağı
 
Süslemek için ;maydanoz
 
Yapılışı:
 
Bostan patlıcanlarını alacalı soyup dilediğimiz şekilde kesiyoruz.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğruyoruz.
Ayçiçek yağında patlıcanları ve biberleri kızartıyoruz.
Havlu kağıt üzerinde fazla yağını süzmeye bırakıyoruz.
 
Tenceremize zeytinyağı koyup soğanları pembeleştiriyoruz.
Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri,ince ince kıyılmış sarımsakları ,tuzu , şekeri ekliyoruz.
Domatesler yumuşayıp sosumuz kıvam aldıktan sonra kızarmış patlıcanları ve biberleri ekleyip birlikte 5 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz. 
Maydanozla süsleyip ,ılık veya soğuk sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 

Üsküp Böreği Tarifi

 
Günün her saatine uygun nefis bir tarifimiz var bugün.
Bu tarifte kabakla dereotunun mükemmel uyumuna şahit olacaksınız.
Mahlepin pişerken etrafa yaydığı koku ise tarifsiz:) Mutlaka deneyin derim.
 
Huzurlu günler herkese :)
 
 
Malzemeler :
 
2 adet iri yumurta
2 adet kabak
1/2 demet dereotu
1 su bardağı Ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
1 kase #muratbey sürmeli beyaz peynir
1,5-2 su bardağı un
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
tuz
susam
 
Yapılışı:
 
Yumurtalarla tuzu çırpıyoruz.
Ayçiçek yağımızı ve sütü koyup çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozumuzu,mahlepi,ince ince kıyılmış dereotumuzu ekleyip karıştırıp, peyniri ekliyoruz.
Kabakları ayrı bir kase içerisine rendeleyip suyunu sıkıp kabakları da kek hamurumuza ekliyoruz.
Yavaş yavaş unu da ekleyip karıştırıp ,hamuru yağladığımız unladığımız kalıba döküyoruz.
Üzerine bolca susam serpip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.