İnstagramın son dönemdeki en popüler tarifi kuşkusuz
kozalak mantıdır. Yapmayanı dövüyorlarmış diye duyunca hemen attım kendimi
mutfağa J Yapmasaydım
eminim bir yerlerim şişecekti çünkü.
Kıyma,Yufka ve sarımsaklı yoğurt bir araya gelirde hiç
kötü bir lezzet çıkar mı ortaya ?
Sarma kısmı da sizi hiç korkutmasın... hazırlaması da
yemesi gibi oldukça keyifli çünkü.
Sevgi Dolu Öpücükler herkese J
Kozalak Mantımız İçin,
Malzemeler
3 adet yufka
250 gr. Dana kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet yufka
250 gr. Dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber,kırmızı toz biber
Ayçiçek yağı
Sarma işlemi için,Pipet
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
Süslemek için ,maydanoz
Yapılışı:
Yufkayı önce 4 eşit parçaya, her bir
parçayı da 8 eşit üçgen olacak şekilde dilimleyelim.
Her bir üçgen yufkayı pipet yardımı ile kalem böreği sarar gibi
saralım.
Böreklerin uçlarını açılmamaları için
suya batırıp,bol kızgın yağda kızartalım.
Sosumuz için,
Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kıymayla birlikte
kavuralım.
Salçayı ve rendelenmiş domatesi de ekleyip
karıştırmaya devam edelim.
Tuzu ve baharatları ekleyip birkaç dakika
fokurdatalım.
Sarımsaklı yoğurt eşliğinde maydanozla süsleyerek
bekletmeden servise hazır hale getirelim
Afiyet Olsun
5 yorum:
Siteniz çok güzel. Blog arkadaşı olmak isteriz. Sitemi ekler misiniz ? Ben de sizi ekliym.
Çok ilginç ve güzel bir bloğunuz var. Yazı için de teşekkürler.
Siteniz çok güzel. Blog arkadaşı olmak isterim. Sitemi ekler misiniz ? Ben de sizi ekliym.
Çok hoş bir tarif =)
Kendi sitemede beklerim canım..
http://mutfakkafe.net
o zaman hemmen bende yapayım..normalde incecik rulo şeklinde yalancı mantı yapıyorum ama..Birde adıyla namıyla kozalak mantımız olsun..Ellerine sağlık zeynepcim sevgiler.
iyi bir site teşekkürler.
Yorum Gönder