Balkabağı tatlısını çocukluğumdan beri çok severim. Hele o güzel rengi beni benden alır.
Çook uzun zamandır bu tatlıyı yapmak istiyorum ama bir türlü kısmet olmamıştı.
Geçen gün dolapta kabak tatlısını görünce tamam dedim o gün bugün işte Zeynepcim :) Aslında bu tarifi kalıba döküp dilimleyerek de sunabilirsiniz Ben Hilalcimde o şekilde görüp vurulmuştum. Daha klas duruyor, bir sonrakinde o şekilde deneyeceğim inşallah :)
İrmik tatlısını klasik tarifimle yaptım,hemen üzerine çatalla ezip püre yaptığım tatlıyı da koydum :) Buzdolabına koyup soğuttum ve akşam afiyetle yedik:) Muhakak deneyin derim lüp lüp gidiyor :)
Kupta 3 renkli İrmik Tatlısı
MALZEMELER:
*1 Su Bardağı İrmik
*4 Su bardağı süt
*1,5 Su Bardağı tozşeker
*1 paket vanilya
*2-3 yemek kaşığı kakao
*kabak tatlısı püresi
YAPILIŞI:
Tencereye irmik,süt ve şekeri koyup karıştıralım.
Vanilya da ilave edip orta ateşte koyulaşana dek pişirelim.
Harcımızı ikiye bölüp yarısına kakao ekleyelim.
Balkababağı tatlımızı çatal yardımıyla püre haline getirelim.
Servis yapacağımız kuplara bir sıra sade bir sıra kakaolu irmik tatlısı üzerine de kabak tatlısı olacak şekilde pay yapalım.
Soğuk soğuk servis edelim.
Afiyet Olsun