Bazen düşünürüz ya hani... acaba makarna mı yapsak yoksa pilav mı diye, İşte tam o durumda devreye sokacağınız bir klasik tariftir arpa şehriye pilavı.
İsterseniz havuçlu,kıymalı,peynirli,domatesli biberli vs. vs. çeşit çeşit yapmanız da mümkün.
Eşim sade sevdiği için bizim evde genelde bu şekilde pişiyor :)
Ama siz isterseniz dükkan sizin, ara ara diğer alternatifleri de seve seve pişirir tariflerini paylaşırım:)
Huzurlu günler herkese.
Pilavımız İçin;
Malzemeler:
2-3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı Arpa Şehriye
1 su Bardağı Arpa Şehriye
2 su bardağı Su
tuz
Yapılışı:
Pilav tenceremize tereyağımızı koyup ,2 kaşık arpa şehriyemizi rengi dönünceye dek kavuruyoruz.
2 Su bardağı arpa şehriyeyi de ekleyip karıştırıyoruz.
Suyu ve tuzu da ekleyip ,arpa şehriyeler suyunu çekinceye dek kontrollü olarak pişmeye bırakıyoruz.
Demlendikten sonra servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet Olsun.