Bugün size oldukça pratik ve inanılmaz lezzetli bir tarif verip kaçacağım :)
Özellikle bir gün sonra daha da nefis oluyor,Misafir geleceği zaman bir gün önceden yapıp atın dolaba mis gibi ,üzerine arzuya göre çikolata yada çilek vs. ile süsleyip servis yapın bayılacaklar :)
Oldukça fresh ve kolay bir lezzet.
Musmutlu hafta sonları dilerim herkese,
Sevgi dolu Öpücükler
Malzemeler:
Kek hamuru için;
1 adet Yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil tozu
1 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı Muratbey Sürmeli beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kadar portakal kabuğu rendesi veya tozu naturelka
1,5 çay bardağı kadar un
Üzeri için,
3 Adet elma
Çikolata
Yapılışı:
*Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
*Sıvıyağ,kabartma tozu,tarçın,zencefil,bal,portakal kabuğu tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.
*Peyniri çatal yardımıyla iyice ezip kek hamurumuza ilave edip çırpıyoruz.
*Unumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
*3 Adet elmanın kabuklarını soyup ,rendeliyoruz.
(Elmanın suyunu isterseniz kek hamuruna ilave edebilirsiniz, bu durumda bir iki kaşık daha un ilavesi yapılabilir)
Kelepçeli kalıbımıza yağlı kağıt serip elma rendemizi kaşık yardımıyla yayalım.
Üzerine hazırlamış olduğumuz kek harcımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
Pişen kekimizi soğuduktan sonra kalıptan dikkatlice çıkarıp elma rendesi üste gelecek şekilde servis tabağımıza alalım.
Arzuya göre çikolata ile süsleyip servise hazır hale getirelim .