27 Kasım 2013 Çarşamba

Tavuk Suyuna Kuskus Çorbası

Kiminle konuşsam kimi görsem herkes hasta... Aynı şekilde biz de öyle bir türlü atamadık üzerimizden şu grip müsveddesini. Tam düzeliyoruz derken tekrar hasta oluyoruz.
Anlamadım gitti vallahi. Elimiz ceplerimiz hep mendil dolu.
 
Aşağıdaki çorbayı da şifa niyetine şipşak hazırlayıp sümüklülerime içiriverdim :) Emre'm burun kıvırsa da Ardacım bayıla bayıla içti sağolsun:) Akşam için de mis gibi mercimek çorbası hazırladım.
Bol bol içmeli bu nimetleri :)İçelim içirelim:)
 
Hepinizi öpüyorum seviyorum ve sağlıklı günler diliyorum :)
 
Buyurun tarifimize,
 
 
 
 
Kuskuslu Çorbamız İçin,
 
Malzemeler:
 
5 su bardağı kadar tavuk suyu (yarı yarıya normal su ile de karıştırabilirsiniz)
2 Adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 çay bardağı kuskus
tuz,nane,karabiber,pulbiber
 
Yapılışı:
 
Domatesi kabuklarını soyup ,rendenin iri tarafıyla çorbayı pişireceğimiz tenceremize rendeliyoruz.
sarımsağı da rendeleyip domatesle 2-3 dakika soteliyoruz.Havucu rendeliyoruz.
Salçayı da ilave edip karıştırıp kuskuslarımızı ekliyoruz.
Tavuk suyumuzu da yavaş yavaş göz kararı ekleyip ,baharatlarla tatlandırıp pişmeye bırakıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
 
AFİYET OLSUN.
 
 
 
 
 

22 Kasım 2013 Cuma

Ayva Marmelatı

Canım canım blogcanlarımm,
 
Keyifler yerindedir inşallah :) Bizler çok şükür aynı tempoda gidiyoruz. Emre'cim ilk ara karnesini aldı , çok şükür hepsi çok iyi geldi.Acayip mutlu oldum tabi. Aslanım her akşam 9 a kadar Ela,Talat,Lale,Atilla ve Aliyle boğuşup duruyor:) Sürekli ip alıp,ete tuz atıp,ata ot veriyoruz:)))
 
Arda'cım ise dişlerini patlatmakla meşgul:) 12 dişimiz oldu:) Geceleri oldukça zor geçiyor, feci kabarmış durumda damakları...Hayırlısıyla bi çıkarsa da hepsini 2 yaş sendromuna geçiversek ,bide o var sırada, imdat ki ne imdat bakalım neler yaşayacağız:)))
 
Aslanlarım sayesinde bir bakıyorum sabah ,bir bakıyorum akşam olmuş ...Zaman hızla akıp geçiyor...
 
Bu arada 7 yıl sonra Zeyneple'ye facebook sayfası açtım sonunda:))) Bir haftada 2000 den fazla kişi olduk...Beni her zaman ki gibi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim size...Pek çok seviyorum sizi...
 
Ve gelelim bugünün tarifine, daha önce denemeyenler için söylüyorum marmelat yapmaktan hiç korkmayın,koyun malzemeleri tencereye tıkır tıkır pişsin:) Severek yaptığınız için çok lezzetli olacak zaten şüpheniz olmasın:)
 
 
 
Ayva Marmelatı İçin,
 
Malzemeler :
 
2 Adet ayva
1 su bardağından 1 parmak fazla tozşeker
1,5 su bardağı su
1 tutam tarçın
2-3 adet karanfil
2 yemek kaşığı kadar limon suyu
 
Yapılışı:
Ayvaların kabuklarını soyup hızlı bir şekilde karartmadan rendenin iri tarafıyla rendeleyelim.
Ayvanın çekirdeklerini de atmayıp tencereye ekleyelim.
Diğer bütün malzemeleri de rendelenmiş ayvanın üzerine ilave edip kısık ateşte kıvam alıncaya dek ara ara karıştırarak pişirelim.
Bu kadar basittt :)))
 
 
AFİYET OLSUN
 
SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER 

18 Kasım 2013 Pazartesi

Siyah Havuç Salatası

Canım canım blogcanlarım,
 
Bu hafta pazara giderseniz bir kaç tane de kara havuç alın olur mu :) Sonra da bu şipşak salatayı yapıp sevdiklerinizi ve önce kendinizi tabi mutlu edin :) Rengi de tadı da bir harika...
 
Pespembe ,musmutlu bir hafta dilerim... Sevgi dolu öpücükler
 
 
Malzemeler :
 
2 Adet siyah havuç
2 kaşık zeytinyağı
2 yemek kaşığı mayonez
1 kase sarımsaklı yoğurt
1/3 demet dereotu
tuz
 
Yapılışı:
 
Havucun kabuğunu soyup rendenin iri tarafıyla tavaya rendeliyoruz.
Zeytinyağında kavuruyoruz.
 
Dereotunu yıkayıp ince ince kıyıyoruz.
 
kavrulmuş havucu,mayonezi,yoğurdu,tuzu karıştırıp soğuk soğuk servis yapıyoruz.
 
AFİYET OLSUN.
 
 
 
 

13 Kasım 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Patates Salatası

Patates salatasını yoğurtlu denediniz mi hiç ? Kesinlikle muhteşem oluyor...
 
Denemediyseniz eğer muhakkak deneyin derim:) Hem nefis , hem şık hem de pratik ee daha ne olsun :)
 
Buyurun bugünün lezzetli tarifine o halde:)
 
 
 
Yoğurtlu Patates Salatamız İçin ,
 
Malzemeler:
 
Patates
Közlenmiş Kapya biber
Mısır
Salatalık Turşusu
Havuç
Dereotu
Yeşil Soğan
Maydonoz
Turşulu Yeşil Zeytin
Sarımsak
Yoğurt
Zeytinyağı
tuz
 
Yapılışı:
 
Patatesleri haşlayıp sıcakken bir kaç kaşık zeytinyağı ve tuz ilave edip püre haline getirin.
 
Dereotunu,yeşil Soğanı,maydanozu ince ince kıyıp patatesle harmanlayın.
 
Kuplarımıza veya servis yapacağımız kasemize patatesli harçtan yayın.
 
Havuçları rendeleyip tavada 1 -2 kaşık zeytinyağıyla kavurun.
Kavrulan havucu patates tabanımızın üzerine yayın.
 
Mısırı , dilimlenmiş yeşil zeytini, közlenmiş biberi ,turşuyu küp küp doğrayıp havuçların üzerine ekleyin.
 
Bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, en üste yoğurdu yayarak servise hazır hale getirin
 
Arzuya göre üzerini nane vs. ile de süsleyebilirsiniz.
 
 
 
 
Afiyet Olsun.
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 

9 Kasım 2013 Cumartesi

Kupta Kumpir

Canım canım blogcanlarımmm,
 
Bugün tam hafta sonuna uygun kolay ve lezzetli ,şipşak yaparak sevdiklerinizi ve elbette kendinizi mutlu edebileceğiniz bir tarifle sizlerleyim.
 
İsterseniz kocaman dikdörtgen bir borcamda da yapabilirsiniz ya da benim gibi kişiye özel de hazırlayabilirsiniz. Tercih tamamen sizin:) Öyle de böyle de kerata yeniyor işte:)))
 
Kumpir tadında bir hafta sonu dilerim:)
Sevgi dolu öpücükler...
 
 
Kupta kumpirimizi hazırlamak için,
 
Malzemeler:
 
Patates
Tereyağı
Kaşar Peyniri
sosis,salam
turşu
mısır
tuz
 
Ketçap
Mayonez
Hardal
 
Yapılışı:
 
Patatesleri haşlayıp sıcak sıcak püre yapıp göz kararı tereyağı ,rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın.
 
Patateslı harcımızı kuplara koyup ortalarını kaşık yardımıyla açalım.
 
Haşlanmış sosisi,salamı ,turşuyu küp küp doğrayıp ,Mısırla karıştıralım.
 
Kuplarda açmış olduğumuz boşluklara iç malzememizi koyup ,en üstü de komple iç malzemeyle kaplayalım.
 
Ketçap ,mayonez, hardal ile süsleyip servise hazır hale getirelim.
 
Not: İç malzeme tamamen sizin damak zevkinize göre kalmış:) Arzuya göre kısır bile koyup afiyetle yiyebilirsiniz:)))
 
 
AFİYET OLSUN.

5 Kasım 2013 Salı

Bal Kabaklı Muhallebi

 
Merhabalar canım canım blogcanlarımmm,
 
Afiyettesinizdir inşallah, maşallah :)
 
Balkabakları pazarlarda yerini almaya başladı çok şükür. Çocukluğumdan beri çok severim kabak tatlısını. Geçen hafta biraz ölçüyü fazla kaçırmışım yer gök kabak tatlısı oldu...Bu yüzden şekilden şekile sokarak garibimi tükettik:)
 
Aşağıdaki foto da onlardan biri...Hem kolay,hem lezzetli hem de havalı bir tatlı arıyorsanız buyurun efendim o halde :))) 
 
Hepinizi öpüyorum,seviyorum veeee tarife geçiyorum :)
 
 
 
Malzemeler:

 
*1 litre süt

*4 çorba kaşığı nişasta

*1 su bardağı toz şeker

*1 paket vanilya

 
**1 kase  kabak tatlisi

 
Süslemek için,
*Ceviz veya fındık

 

Yapılışı:

 
Bir bardak sütte nişastayı eritip kalan sütle beraber tencereye koyup şekeri ekleyerek sürekli karıştıralım.

Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.

Katılaşmaya başlayınca da ocağın altını kapatıp, kabuk tutmaması için de ara ara karıştıralım

 
Daha önce hazırlamış olduğumuz kabak tatlımızı çatal yardımı ile püre yapalım.

 
Kaselerimizin dibine bir sıra kabak püresi ,üzerine muhalebi ve tekrar kabak tatlısı püremizi koyalım.

Fındık veya cevizle süsleyerek soğuk soğuk servis yapalım.

 
 


 
Afiyet  Olsun



22 Ekim 2013 Salı

Pastırmalı Domatesli Kolay Börek

Güneşli güzel bir sonbahar gününden merhabalarrrrr,

Herkesin geçmiş bayramını tüm kalbimle kutlarım...ha geldi ha gelecek derken 9 gün çabucak geçiverdi.

Tatilden geriye sadece lüp lüp yediğimiz baklavaları eritmek kaldı:) Yani şu tatiller bana hiç yaramıyor ben anladım:)
mesela şu aşağıdaki böreği ablamlar havuzdayken hemen mutfağa girip şipşak hazırladım,termosa çayı doldurdum attım sepete:) koştur koştur süpriz yaptım onlara ,hep beraber keyif yaptık ohhh misss:) Pişman olmuyorum ama tombiş oluyorum böyle böyle:) oy ki oy.. "yap ama yeme" kuralını uygulamam lazım bir an önce:) Oh içimi de döktüm rahatladım :)))))

Evettt bugünlük bu kadar ağlama yeterrr, hadi bakalım buyurun bu günün pratik ve lezzet tarifine :)



Malzemeler:

3 Adet yufka
12 adet pastırma dilimi
1 iri domates
1 adet sivri biber
1 adet çarliston biber
1 çay bardağı kadar ufalanmış beyaz peynir
1 tutam ince kıyılmış dereotu
yufkalara sürmek için 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

Böreklerin üzerine sürmek için,
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı zeytin yağı

süslemek için
çörek otu ve susam

Yapışı,

Yufkalarımızı + (artı) şeklinde 4 parçaya bölüyoruz. Toplam 12 adet üçgenimiz olacak.

Domateslerimizin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak bir kaseye küp küp doğruyoruz
biberleri ince ince kıyıyoruz.
Dereotunu ve peynirleri de biberlerin yanında karıştırıp hazır ediyoruz.

1 adet üçgen yufkamızı fırça yardımıyla hafifçe yağlayıp geniş kenarına1 dilim pastırma yerleştiriyoruz. Üzerine biraz domates biraz biber biraz dereotlu peynir serpiştirip dilediğimiz şekli verip (ben gül şekli verdim) yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi gerçekleştiriyoruz.

Yumurta sarısını,sütü ve zeytinyağını çırpıp fırça yardımıyla ,harcı sardığımız böreklerin üzerine sürüyoruz.

Susam ve çörekotu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerimiz kızarıncaya de pişiriyoruz.

Sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN




Sevgi Dolu Öpücükler,

Musmutlu Haftalar

30 Eylül 2013 Pazartesi

Çikolatalı ve Cevizli Kurabiye

Canım canım blogcanlarım,

Keyifler yerindedir inşallah maşallah:) Biz okul telaşımızı atlattık çok şükür. Emre'cim sınıfına,öğretmenine,arkadaşlarına çabucak alıştı çok şükür. Hatta evleneceği kızı bile buldu siz düşünün artık:)) full konsantreyiz:))))Neyse anlaşmamızı yaptık, üniversiteyi bitirip işe başladıktan sonra evlenmesi için ikna ettim gibi :)))tabi şimdilik:)))) ah bu yeni nesil yok muuuu daha neler duyacağım, yaşayacağım çok merak ediyorum :)))

Arda'cım ise bugün tammm 14 aylık oldu...Yürümeye de başladık...kafa göz mor dolaşıyoruz zor bir sürece girdik.Sürekli ensesindeyim:))) Evde en tehlikeli yer neresiyse orayı hedef alıyor kendisine...Prizler hele yok muuu ah ahh :)) Şu sıralar en çok istediğim şey emeklemeyi bir an önce unutması...evde sorun değil ama dışarıda oldukça sıkıntılı oluyor çünkü:) Tüm hızımızla büyüyoruz bakalım...

Bizde son durumlar böyle işte blogcanlarım:) 

Hepinizi öpüyorum seviyorum veee kurabiye tadında bir hafta geçirmenizi diliyorum:))) 



Malzemeler:

250 gr. margarin
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½  su bardağı ceviz
½ su bardağı damla çikolata
3,5 su bardağı kadar un


Üzeri için;

Pudra şekeri


Yapılışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve pudra şekerimizi iyice karıştırıyoruz.
Vanilyayı ,kabartma tozunu,dişe gelecek şekilde dövülmüş cevizleri,çikolatayı ve kontollü olarak unu da  ilave edip yoğuruyoruz
Elimizde yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra pudra şekerini nefis kurabiyelerimizin üzerine serpiştirip servise hazır hale getiriyoruz.






Sevgi Dolu Öpücükler


23 Eylül 2013 Pazartesi

Avakadolu Dip Sos

Hani çekmeceleri düzenlerken unutmuş olduğunuz bir eşyayı görünce mücevher görmüş gibi sevinirsiniz ya...işte ben de bilgisayarımda yayınlamayı unutmuş olduğum fotoğraf görünce ağzım kulaklarımda fiyonk oluveriyorum:))) teee Kasım 2011 de Ray Gurme dergisi için hazırlamışım bu nefis sosu:) 

Eger denemediyseniz muhakkak deneyin derim hem Janjanlı hem de leziz mi leziz:)

Musmutlu haftalar dilerim,

Sevgi Dolu Öpücükler






Avakado Sos İçin,

Malzemeler:

1 adet avakado
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı hardal
½ çay kaşığı tozşeker
Bir tutam karabiber ve pul biber
Tuz

Yapılışı:

Avakadoyu ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkarıyoruz.
Kaşık yardımıyla içini çıkarıp püre haline getiriyoruz.
Diğer malzemelerle karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN


19 Eylül 2013 Perşembe

Antalya'nın Meşhur Tahinli Çöreği

Canım canım blogcanlarım,

Çok ayrı kaldık bu sıralar değil mi ? Vallahi kalbim hep sizlerleydi...uzun bir süre tarif ekleyemediğim zaman resmen vicdan azabı çekiyorum:(

Fakattt geçerli sebeplerim vardı:))Emrecim ,gözümün nuru mini mini bir oldu bu sene. Acayip heyecanlı ve sıkıntılı bir dönem geçirdim diyebilirim...Çok şükür Emre açısından şu ana kadar bir problem olmadı fakat ben henüz alışamadım:)))) 14:30 olsa da kavuşsam aslanıma diye bekliyorum inanın. Gözüm hep saatte:) Anne olmak kolay değilmiş bir kere daha anlamış oldum:)  

Ardacım da kocaman bir delikanlı oldu...8 tane dişimiz var,yürüme çalışmalarımız devam ediyor.Canı pek kıymetli, bu yüzden emeklemek daha çok hoşuna gidiyor sıpanın.İyice bal börek oldu öpmeye doyamıyoruz valla:)

Sonracıma arada bir mutfağa da giriyoruz tabi:)))))) mesela uzun bir zaman önce sevgili  Nursevin hanım'da tahinli çörek tarifini görünce  muhakkak denemeliyim dedim,atttım kendimi mutfağa...Acayip mis kokulu nefis bir lezzet oldu.Adı çörek ama bence kek yani:) Bi sonraki denemem de bol cevizle yapacağım hatta üzüm bile ekleyeceğim:)

Hepinizi öpüyorum,seviyorum veee tarife geçiyorum :)


Çöreğimiz için,

Malzemeler:
1 yumurtanın akı ( Sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı toz şeker
2,5 Çay bardağı tahin
1 Su bardağı süt + 2 parmak kadar daha süt
2 Çorba kaşığı tepeleme oda Sıcaklığında Tereyağı
2,5 su bardağı un

Süslemek için, susam



Yapılışı:

Bütün malzemeleri karıştırıp kalıbımıza döküyoruz. (Ben tart kalıbı kullandım)
Üzerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 40- 45 dakika pişiriyoruz.





AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

29 Ağustos 2013 Perşembe

İslim Kebabı

İslim Kebabı mı dersiniz Kürdan Kebabı mı dersiniz bilemiyorum ama ben aşığım bu lezzete :)
Karnıyarığı da aynı şekilde çok severim hatta patlıcan güvece de deliririm:))
Kısaca içinde patlıcan olan her yemek favorimdir. İslim kebabı biraz yapım aşamasında oyalayıcı gibi görünse de yerken bütün yorgunluğu alıveren mucize bir yemek bence:)))
O halde ne duruyoruz patlıcanların mevsimi bitmeden hemennn islim kebapları, şakşukalar ,güveçler yapıp kendimizi mutlu ediyoruzzz:)))

Afiyetle afiyette kalın inşallahhhh...Sevgi Dolu Öpücükler:)  


İslim Kebabı İçin,
Malzemeler:

6-7 adet ince uzun patlıcan
4 adet çarliston biber
2-3 adet domates

Kızartmak için, Ayçiçek yağı

Köfteler için:

yarım kg dana kıyma
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek içi
1 tutam maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber

Sos için:

2 adet rendelenmiş domates
1,5 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz,bir tutam tarçın

Hazırlanması:

Patlıcanları zebra deseni gibi soyun uzun uzun dilimleyip  tuzlu suda 10 dakika kadar bekletin.

Köfteyi hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. .

Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda  kızartın. Aynı tavada hafifçe köfteleri de kızartın.

Bir tabağın veya kesme tahtasının üzerinde 2 dilim patlıcanı artı şekli olacak şekilde yerleştirin
İçine bir  adet köfte koyup patlıcanları kapatın. üzerine 1 biber  ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın.
Fırın servis tepsinize veya borcamınıza dizin.Bütün patlıcanlar ve köfteler bitene kadar aynı işleme devam edin.


Sos malzemelerimizi de karıştırıp kebaplarımızın üzerinden hafifçe gezdirerek bütün sosu yayın..
Üzerini folyo ile kaplayın..10 dakika folyolu 10 dakika folyosuz olarak ,önceden ısıtılmış 200 derece fırında biberler domatesler kızarıncaya dek pişirin.

AFİYET OLSUN.

23 Ağustos 2013 Cuma

Çilek Reçeli

Kahvaltıyla oldum olası çok aram yoktur. Peyniri mesela reçelsiz asla yiyemem ,cinsimdir:) Vişne ve çilek reçeli benim kahvaltı yapmamın da tek sebebidir diyebilirim aslında :)) onlar yoksa ben de yokum dermişim:)
Hele insanın kendi yaptığı reçeli kızarmış ekmeğin üstüne sürüp yemesi yok muuu akıllara zarar valla :)))
Vaktiniz varsa reçellerinizi kendiniz yapın derim ,hem kolay hem de siz yaptığınız için ikram etmesi de çok havalı demedi demeyin:)))
Hatta hatta sevdiklerinize de birer kavanoz hediye etmenizi tavsiye ederim ,pek mutlu oluyor insan:)

Hadi bakalım o halde çaylar sizden reçel bendennn,

Buyurun tarifimize... 



Malzemeler:

1 Kg. Çilek
1 Kg. Tozşeker
1/2 adet limonun suyu

Yapılışı:

Çilekleri ezmeden dikkatli bir şekilde yıkayıp süzün ve saplarını koparın.
Geniş bir tencereye çilekleri koyup toz şekerin tamamını üzerine gezdirin.
Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde 1 gece bekletin.
Orta hararetli ocakta yarım saat kadar pişirin.Pişmesine 10 dakika kala limon suyunu ilave edin.
Köpükleri de kevgir vs. yardımıyla alarak reçelinizi pişirin.
Afiyetle de sevdiklerinize ikram edin :)




Afiyet Olsun...

Reçel Tadında Günler Herkese...

15 Ağustos 2013 Perşembe

Domatesli Biberli Muffinler

Canım canım blogcanlarım,

Keyifler yerindedir inşallah maşallah... Tüm kalbimle Ramazan Bayramınızı kutlarım öperim,sarılırım.:)

Veeeee çayınızın yanına eşlik etmesi için de nefissssss bir muffin tarifi verip kaçarım:)) Deneyin bayılacaksız ....


Malzemeler:

3 Yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 Adet domates
2 Adet çarliston biber
1/4 demet dereotu
100 gr. kadar beyaz peynir,
1/2 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
tuz (estuz baharatlı kullandım)
aldığı kadar un

süslemek için,
çörek otu ve susam

Yapılışı:

Yumurta ve tuzu iyice çırpıyoruz.
Sütü ,yoğurdu,sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkararak küp küp doğruyoruz.
Biberleri ve dereotunu ince ince kıyıyoruz.
Peynirleri de ezerek hepsini birden karışıma ilave ediyoruz.
Mahlep,kabartma tozu ve yavaş yavaş da (2 su bardağı civarı) unu da ekleyerek karıştırıp kalıplarımıza pay yapıyoruz. Üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.



Sevgi Dolu Öpücükler

Afiyetle...

25 Temmuz 2013 Perşembe

Çilek Soslu İrmik Tatlısı


İrmik tatlısı bizim evde pek sevilir.Değişik versiyonlarıyla sık sık pişiririm.Bazen sadece tarçın,bazen bosbol çikolatalı soslu, bazen de değişik meyvelerle kılıktan kılığa girer:) Bugün de çilek soslu olarak huzurlarınızda bulunmakta...Bu sıcak günlerde serin serin züpper oluyor tavsiye ederim:)
Hepinizi seviyorum, öpüyorum ve tarife geçiyorummm...



Malzemeler:

1 Su bardağı İrmik
4 Su bardağı Süt
1/2 çay bardağı hindistan cevizi
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya

Çilek Sos İçin,

250 gr. çilek
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Yapılışı:
Sütü,irmiği,hindistan cevizini,şekeri ve vanilyayı tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim.
Ocağın altını kapatıp kuplara pay edelim.
Sosumuz için, çilekleri yıkayıp temizleyip blenderdan geçirerek püre yapalım.
Bir tavaya çileği ,nişastayı ve şekeri ekleyip koyulaşana dek karıştırarak pişirelim.
İrmik tatlılarımızın üzerine pay edip soğuk soğuk servis yapalım.



AFİYET BAL OLSUN

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Yeşil Zeytin Salatası

Canım canım blogcanlarımmmm,

Tüm kalbimle herkese hayırlı Ramazanlar dilerim...Bu mübarek ayda dilediğiniz, istediğiniz, keşke dediğiniz ne varsa Allah gönlünüze göre versin İnşallahhhhh:)))

Bugün yine hem pratikkkk, hem renkli, hem de sunumuyla herkesin beğenisini toplayacak zeytin salatamızla karşınızdayız efendim:)

Hepinizi öpüyorum seviyorum veee tarife geçiyorum...





Yeşil Zeytin Salatası İçin,

Malzemeler:

1 Kase dilimlenmiş Yeşil Zeytin
1 çay bardağı mısır
1/3 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
1 dal yeşilsoğan
5 Adet kornişon turşu

Sosu için,
limonsuyu
nar ekşisi
zeytinyağı
tuz

Yapılışı:

Kornişon turşuları küp küp kesip,yeşilliklerimizi ince ince kıyalım.Mısır ve dilimlenmiş yeşil zeytinle karıştıralım.
Sosu hazırlayıp zeytin salatamızla harmanlayıp servise hazır hale getirelim.

Afiyet Bal Olsun