Böyle havalı yemek isimlerine bayılıyorum:)
Bazen ismi görünce vaovv yapasım geliyor valla:))))
Mesela şimdi okuyunca tarif adını "kızarmış kabak" ismi janjanlı geliyor kulağa:)
Kabak kızartması yazsam ..."ay !!!bu ne ayolll yapamayını döverler kızımmmm psikolojisi oluyor:))))
Hele böyle yemeğin önünde yatak ismi geçiyorsa zor geliyor insana:))))Atıyorum püre yatağında bilmem ne usulü tavuklu ıspanak vs. gibi bir isim...İlk anda vayyy çekiyorum hemen...Kesin zordur ön yargısıyla okuyorum:))))Okuduktan sonra da anlıyorum ki yatak kelimesi işin büyüsü:)))) Ama yine de yemeklerde janjanlı isimler kulağa hoş geliyor haksız mıyım ?:)))
SOFRİTO Soslu Kızarmış Kabaklar İçin,
Malzemeler:
5 Adet Kabak
2 Adet domates
6 yemek kaşığı MAGGI Sofrito
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı sirke
1 adet kesme şeker
Tuz
Kızartma için ,sıvıyağ
Yapılışı:
Kabakları dilimleyip sıvıyağda kızartıyoruz.(ben airfryer'da kızarttım)
Sos tenceresine domatesleri rendeliyoruz.
Sofritoyu,sarımsağı,sirkeyi,şekeri,tuzu ilave edip 5 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen sosu ,kabakların üzerinde gezdirerek servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN.
NOT: SOFRİTO hakkında detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz.:)
NOT: SOFRİTO hakkında detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz.:)
14 yorum:
Şekerparem ellerine sağlık ismide,
kendide ayrı güzel olmuş.Kocaman öpüyorum bal yanaklardan...
ayy yerim ben senin janjanli tariflerini:)) cok tatlisin zeynebim ya seviyorum bacim seni ben:))
ellerin dert gormesin ,,kabak kizartmasi enfes gorunyuor:)))
yakisikliyi( emreyi ) benim icin öp emi
nurcan...
bu sofrito sosun içinde ne var acaba pek merak ettim :D ellerine sağlık Zeynep.
Kahve Dükkanı
ahh zeynebimm ah..
nasılda güzel özetlemişsin ruh halimi..
uzun uğraşlı yemekler,hep korkutur gözümü gülüm..
:)
ellerine sağlık..
bu yemek tam benlik..
kaptım müsadenle..
sevgiler canım..
Nasıl bir sosmuş bu böyle?Sos delisi biri olarak merak ettim şimdi..
Görüntü güzel. Bu sosu hiç denemedim ama, güzel olduğunu tahmin ediyorum. Ellerine sağlık canım...
Yazın süper olmuş:)ama kabaklar daha güzel gözüküyor canım ellerine sağlık:)
Ellerinize saglik canim hayirli aksamlar-
Bizde bunu fırında yaparız. Tabi sofrito sos olmadan sadece salça ve soğanla.Kabaklar çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık
Duruma göre isim vermek lazım. Şatafatlı bir yemek sofrasında bilmem ne yatağında diye başlayanı. Geleneksel yemekten şaşmayana da kabak kızartması dersin olur biter. Canım çekti şimdi akşam akşam ama yavvv
Sofrito gerçekten enfes bir lezzetmiş zeynebim:)ama sunum iştah artıran:))yazı dersen öyle:)
ay çok şekersin sen bir tanesin canımın içi.yazdıklarında çok haklısın ayrıcada:))
kocaman öpüyorum seni...
Hahaha hakikaten eminim bir çoğumuzda aynı problem vardır:) Ellerinize sağlık:)
Oyyy ellerine sağlık gülüm sunumun hoşluğundan insan yiyemez diycem ama ben yerim:)))
en cok buna bayildim ;hic hayir diyemicegim bi lezzet ,ellerinize saglik
Yorum Gönder