17 Kasım 2017 Cuma

Ayvalı Tart Tarifi

 
Meyveli tatları hep çok sevmişimdir. Ayva da kesinlikle hamurla birleşince feci bombastik bir lezzet oluyor:) Hele tarçın ve fındık da varsa tarifte, camları kapıları kapayın çekin içinize bu kokuyu:)) Çok mutlu ediyor çok:)
 
Nefis ve pratik bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Daha önce elmalı ve armutlu versiyonlarını da deneyip paylaşmıştım. Ayvalı en bi şahane oldu. Tavsiye ederim.
 
Huzurlu günler herkese
 
 
Ayvalı Tart
 
Malzemeler:
 
Hamurumuz için,
 
125gr. margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı kadar un
 
İç harcımız için;
2 adet iri ayva
1/2 çay bardağı kırık fındık
1 çay kaşığı kadar tarçın
2 yemek kaşığı kadar şeker
 
Yapılışı:
Hamur malzemelerimizi yoğurma kabımızda iyice yoğurup ikiye bölüyoruz.
Yarısını buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Diğer yarısını yağlanmış kelepçeli kalıbımıza elimizle yayıyoruz.
 
İç harcımız için, ayvaların kabuklarını soyup bir tavaya rendeliyoruz.
Şekerle birlikte elmalar suyunu çekinceye dek karıştırarak pişiriyoruz,fındığı ve tarçını ekliyoruz.
 
Ayvalı harcımız soğuyunca hamurun üzerine kaşık yardımı ile yayıyoruz.
Buzluktaki hamurumuzu çıkarıp rendenin iri tarafı ile ayvalı harcımızın üzerine her yerini kaplayacak şekilde rendeliyoruz.
Tartımızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun


 
 

16 Kasım 2017 Perşembe

Patatesli Misket Köfte Tarifi

Bizim evin en favorilerinden biridir kendileri:) Yanına pirinç pilavı, cacık veee salata da yaptık mı tamamdır :) Herkes mutlu ben mutlu.
 
Huzurlu günler herkese :)
 
 

Malzemeler:
 
2 adet patates
5 adet sivri biber
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
½ adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
Tuz
Misket Köfteler İçin;
1/2 kg. dana  kıyma
3-4 dilim rondoda çekilmiş ekmek
1 adet küçük yumurta
1/2 adet rendelenmiş kuru soğan
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon vs.
1 yemek kaşığı soya sosu

Kızartmak için ,Ayçiçek yağı
 
Yapılışı:
 
Önce misket köfteleri hazırlıyoruz.
Tüm köfte malzemelerini karıştırıp, iyice yoğuralım.
Üstünü streç filmle kapatıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen harcımızı misket şeklinde köfteler yapalım.
Ayçiçek yağında kızartalım. 
Patateslerin ve havuçların kabuklarını soyup küp küp doğrayıp,biberleri verev doğrayıp ,ayçiçek yağında kızartıp ,havlu kağıt üzerine alalım
Tenceremize 2 yemek kaşığı kadar Ayçiçek yağı koyup yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım. Sarımsakları ekleyip hafifçe karıştırıp salça ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Tuz ve su ekleyip salçalı sosumuzu açalım.
Kızartmış olduğumuz köfteleri,patatesleri,havuç ve biberleri ekleyip göz kararı suyunu da ekleyip 5 dakika kadar orta ateşte pişmeye bırakalım.
Sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun

14 Kasım 2017 Salı

Kuskuslu Pirinç Pilavı Tarifi

Bizim evde pilav çok sevilir ve sık sık da çeşitli şekillere girerek ev halkının gönlü fethedilir:)
Bu defa arpa şehriye yerine kuskus kullandım ,acayip tatlı bir görüntü çıktı ortaya,mutlaka deneyin derim. Özellikle çocuklar bayılacak :)
 
Huzurlu haftalar herkese
 
 
Pilavımız İçin;
 
Malzemeler:
 
4-5 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı kuskus makarna
1 su bardağı yasmin pirinç
2 su bardağından 1 parmak eksik su
tuz
 
Yapılışı:
 
Ayçiçek yağında kuskus makarnaları renkleri dönünceye dek kavuruyoruz.
Yıkanmış pirinçleri ekleyip karıştırıp,suyu ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırıp pirinçler suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.
Sıcak veya ılık servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.