6 Temmuz 2015 Pazartesi

Erikli Turta

Meyveli herşeyi oldum olası çok sevmişimdir. Çünkü meyveyi çoook seviyorum:)
 
Tam dolaptaki erikleri hoşaf yapma niyetindeyken sevgili Tuba'nın erikli turta resmini görünce hayır dedim sizler hoşaf olmayacaksınızzz:))
Hemen attım kendimi mutfağa ve bu nefis turtayı hazırladım. Oldukça pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif. Eşimden ve benden tam puan aldılar :)
 
Özellikle yanında bir top vanilyalı dondurma ile herkesi kendinize hayran bırakacaksınız benden söylemesi :))
 
 
 
Hamur İçin;
Malzemeler:
125 gr. margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket vanilya
½ paket kabartma tozu,
3 çay bardağı un
 
Erikli Katlar İçin;
Malzemeler:
 
6 adet kırmızı erik (büyük boy)
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Yapılışı:
Margarini ve pudra şekerini çırpıcı ile krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
Sıvı yağı ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozu,vanilya ve unuda  ekleyip ,karıştırıyoruz.
 Diğer yandan erikler ince dilimler halinde doğranır,derin bir kaba alınır,üzerine toz şeker ve limon suyu ilave edilir ve şeker eriyip,erikler sulanana kadar harmanlanır.
 
Fırın kabı önce yağlanır, sonra un serpiştirilir.
Hamurun yarısı fırın kabına aktarılır ve yayılır.
Üzerine dilimlenmiş erikler dizilir.
Hamurun kalan kısmı da eriklerin üzerine yayılır ve tekrar erikler dizilir.
Erik kabının dibinde oluşan şekerli erik suyu bir kaseye alınır.
İçerisine 1 çorba kaşığı pudra şekeri ilavedilir ve fırça ile eriklerin üzerine sürülür.
180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
Ara ara fırından çıkarılarak eriklerin üzerine erik suyu sürülür.
 Piştikten sonra fırından çıkarır çıkarmaz eriklerin üzerin yeniden erik suyu sürülür ve soğuduktan sonra servis edilir.
 Afiyet Olsun ...
 
 
 
 
Tarifin orjinaline ulaşmak için ,http://www.neselitatlarim.com/2014/07/erikli-turta.html

Sevgi Dolu Öpücükler Herkese :)

2 Temmuz 2015 Perşembe

Kıymalı Bamya Yemeği

Bamyayı ya çok seversinizzzz ya da hiç sevmezsiniz . Zor bir sebzedir ... Aslında biraz da pişirmeyle alakalı sanırım.
Hassas sümüksü bir yapısı olduğu için kontrollü pişirilmesi gereken,çok karıştırmadan ,ateşi iyi ayarlayarak pişirmemiz gereken hassas ruhlu bir sebze:)) Bir de iyi ayıklanması lazım tabi ,kısaca özen isteyen bir tencere yemeği diyebilirim :)
 
Bizim evde çocuklar maalesef hiç sevmiyor ama ben ve eşim çok seviyoruz.
Mevsiminde bazen kıymalı bazen zeytinyağlı olarak sık sık pişirmeye çalışıyorum bu harika sebzeyi.
 
Tarife gelecek olursak;
 
 
 
 
 
Bamya Yemeğimiz İçin,
 
Malzemeler
 
1 kg. bamya
1 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
150 gr. kadar dana kıyma
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1,5-2 yemek kaşığı kadar salça
1 adet iri kırmızı domates
tuz
 
Yapılışı:
 
Bamyaları yıkayıp dikkatli bir şekilde baş kısımlarını kesiyoruz.
Geniş bir tencereye Ayçiçek yağını koyup soğanı ve kıymayı birlikte kavuruyoruz.
Sarımsakları ince ince kıyıp kıymalı karışıma ekliyoruz.
Domatesimizin kabuklarını soyup harcın içine rendeliyoruz. Salçayı ekliyoruz.
Biraz su ekleyip harcımızı açıyoruz.
Bamyaları ve tuzu ekliyoruz.
Göz kararı suyumuzu da ekleyip ,Bamyalar yumuşayıncaya dek kontrollü olarak pişmeye bırakıyoruz.
Arzuya göre pulbiber ve karabiber de ekleyebilirsiniz.
 
Afiyet Olsun
 

28 Haziran 2015 Pazar

Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi

Bizim evin favori pilavı bulgurdur. Eşim de çocuklarda çok sever. Ben de bu fırsatı kaçırmam tabi ve bu şifalı nimeti şekilden şekile sokarak değişik değişik ikram ederim bizimkilere :)
 
Ispanak da oldukça yakışıyor bulgura... denemediyseniz eğer muhakkak deneyin derim .
Yanına koca bir bardak ayran yapmayı da unutmayın ama:)
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese
 
 
 
Pilavımız İçin,
 
Malzemeler:
 
1 /2 adet kurusoğan
10 yaprak ıspanak
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı su
tuz
 
Yapılışı:
Soğanları piyazlık ince ince doğrayıp Ayçiçek yağında kavuruyoruz.
Sarımsakları rendeleyip ,salçayla beraber ilave ediyoruz,karıştırıyoruz.
Ispanak yapraklarımızı ince ince kesip karışıma ekliyoruz.
Yıkanmış bulgurumuzu,suyumuzu ve göz kararı tuzumuzu da atıp tekrar karıştırarak pişmeye bırakıyoruz.
 
Pişip demlenen pilavımızı sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 

26 Haziran 2015 Cuma

Karaca İle Sofra Eğitimi

 
Geçen Haftalarda Sevgili Ayşenur Hanım'ın daveti ile Karaca Sofra Eğitimi Davetine katıldım.
Bu tarz etkinlikleri oldum olası çok sevmişimdir.
Davetiyeyi görünce tam benlik bir etkinlik dedim hemen :)
 
 
Birbirinden kıymetli blog yazarları dostlarım ile şen kahkahalar eşliğinde oldukça keyifli dakikalar geçirdik.
 
Tabağın,çatalın tarihine inip ,görgü kurallarından çıkıp , sofra düzeniyle bu keyifli eğitimi bitirdik.
 
 
 
 
Bu fotoğraflar da günü özetliyor aslında :)
 
 
 
 
Şık ve özenli sofraları hep çok sevmişimdir.  http://www.krcshop.com/ da bizim işleri kolaylaştırmamız için elinden geleni yapmış.
 
Herşey öyle zevkli öyle klas ki herhangi bir takımı gözünüz kapalı bile alsanız çok zarif bir masa hazırlayabilirsiniz :)
 
Bardaklar ,çatal bıçak takımları vs. on numara . Muhakak inceleyin derim.
 
Mesela bu fotoğraftaki bardaklarda aklım kaldı benim :)
 
 
 
 
Ayrıca Karaca http://www.seninsofran.com/ da harika bir site hazırlamış.
 
Birbirinden harika sofraları videolu şekilde izlemeniz mümkün ... Önce siteye sonra da en yakın KRC mağazasına gideceksiniz benden söylemesi :)
 
 
Evinizden ,Sofralarınızdan misafirlerinizin hiç eksik olmamasını dilerim ...
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese :)
 

19 Haziran 2015 Cuma

Peynirli ve Ispanaklı Börek

Çok şükür bir Ramazan'a daha bu sene de beraber merhaba dedik .
Rabbim sizlerle birlikte nicelerini nasip etsin inşallah.
İftarda buz gibi bir ayran ve yanında sıcacık bir börek hiç de fena olmaz değil mi :)
O halde buyurun nefisss böreğimize :) Şimdiden hazırlayın akşam da atın fırına :)Oh Mis ...
 
 
 
MALZEMELER:
 
3 adet yufka
1 kg. ıspanak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kase Muratbey Sürmeli beyaz peynir
tuz
karabiber
pulbiber
sıvıyağ
yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
çörek otu
susam
 
YAPILIŞI:
Ispanağımızı güzelce yıkayıp doğruyoruz.
Geniş bir tencerede 2 kaşık sıvıyağda soğanı kavurup,ıspanağımızı ilave edip kavuruyoruz.
Tuzumuzu,karabiberimizi,pul biberimizi de ilave edip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Yufkaların her birini 4 eşit üçgene bölüyoruz. (Toplam 8 adet üçgenimiz olacak)
Bir küçük kaseye yoğurt ve sıvıyağ alıp karıştırıyoruz. yufkalarımıza fırça yardımıyla sürüp, yufkanın geniş tarafına ıspanak harcımızdan koyuyoruz. Biraz da çatal yardımı ile ezmiş olduğumuz peynirimizden ekliyoruz.
 
İki kenarından kıvırıp ,geniş bir şekilde böreğimizi sarıyoruz..
Bütün üçgenlere aynı işlemi yapıyoruz:)
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp (ben sütle karıştırıyorum yumurta sarısını) çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış fırında 170 derece de kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Afiyet , Bal Olsun
Sevgiler , Öpücükler

11 Haziran 2015 Perşembe

Balık Salatası

 
Zaman su gibi akıp gidiyor...
 
Nasıl olacak ,nasıl okula gidecek,nasıl ayrılacağız,ağlar mı,özler mi,acıkır mı ,susar mı, biri bişey yapar mı? derkennnnn koskoca ikinci sınıfı yarın bitiriyoruz çok şükür :)
 
Ben hala inanamıyorum tabi Emre'min  2.sınıfı bitireceğine.  Zaman ne kadar da çabuk geçti böyle.
 
Aramızda kalsın ama  hala okul bahçesine bıraktığım zaman onu ,içimde bir sızı oluyor:) Özlüyorum bütün gün keratayı :))) Bahçeye girmeden önce bana son bir el sallayışı var ki hemen kaçıveriyorum oradan :) Her gün mü yaşar insan aynı duyguyu? evet her gün yaşıyorum inanın...
Akşam olsa da çabucak alsam yavrumu diyorum hala...
 
Geçen senenin aksine daha az hastalandık bu sene. Okulunu,öğretmenini ,arkadaşlarını çok seven, özgüvenli,daha güçlü,daha saygılı,daha kibar,daha sakin,daha uyumlu bir çocuk vardı bu yıl karşımda:) Öyle gurur dolu anlar yaşatıyor ki bana ,nasıl teşekkür etsem bilemiyorum bazen ona...
 
Büyüdükçe daha mı lokum oluyor bu kuzular yoksa bana mı öyle geliyor çözemedim henüz:) Artık beraber daha hoş vakit geçiriyoruz. Alışverişte ,sinemada vs. daha çok eğleniyoruz . Ders çalışırken bir anda espiriler yapıp gülebiliyoruz kahkahalarla :) Birbirimize kitap tavsiyelerinde bulunuyoruz vs. Oldukça keyifli bir dönemdeyiz anlayacağınız:)
 
Arda'cım ise hala 2 yaş sendromundan çıkmamakta inat ediyor :)) Biz de onu arada bir babasıyla başbaşa bırakıp Emre'm le kaçıveriyoruz gezmelere:))
 
Her geçen gün onlarla biraz daha büyüyorum ve en önemlisi de onlara baktıkça şükrediyorum... İşte bizde son durumlar böyle sevgili dostlarım... Yarın da karnemizi alıp doğru tatileee :) 
 
Elbette sizi de tarifsiz bırakacak değilim:) Durmak yok ,yola devam :)))
 
Balık sofralarınıza renk katacak oldukça pratik bir tarif hazırladım bugün sizlere.
 
Ben palamut kullanmıştım ama siz somon, ton balığı vs. dilediğiniz balık çeşidini kullanabilirsiniz. Limon dilimleri üzerinde oldukça havalı durdu bizim masamızda. Tavsiye ederim bu görüntü herkesin karnını doyuracak :)
 
 
 
 
Salatamız İçin,
 
Malzemeler:
 
Kızarmış Palamut veya dilediğiniz bir parça balık
Roka
Yeşilsoğan
Dereotu
Maydanoz
mısır
Salatalık Turşusu
Mor Soğan
 
Sos İçin,
 
Limon
Nar ekşisi
Zeytinyağı
tuz
 
Yapılışı :
 
Bütün salata malzemelerini bir kase içerisine ince ince kesiyoruz.
Kızarmış balığımızı çatal yardımı ile küçük parçalara bölüp salata kasemize ekliyoruz.
Sosumuzu hazırlayıp salata ile harmanlıyoruz.
Bekletmeden servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 

4 Haziran 2015 Perşembe

Mc Donald's ın Sırrı Kalitesinde



 

"Mc Donald's Kalitesinin Sırrı" kampanyasında Geçen Hafta Mc Donald's ekibi ile birlikte İzmir Pınar Et Tesisini ziyarete gittik. Günler öncesinden beni bir heyecan aldı tabi.



Bizim evde pazar günleri çocukların şımarma günüdür.
Parka mı gitsek ,film mi izlesek yoksa kitapçıya gidip bir sürü kitap mı alsak sonraaaaa mc Donald'sa gidip hamburger keyfi mi yapsak vs. vs. planlar yapılır harıl harıl:)

Tahmin edersiniz ki ailecek yediğimiz içtiğimiz şeyler konu olunca daha da sevindim bu davete. Ben önyargılı değildim zaten.Kalitesinden şüphem yoktu.

Sadece gördüklerim ve dinlediklerim karşısında daha fazla etkilenmeme vesile oldu bu gezi. Elbette günde 3 öğün yiyin demiyorum kimseye:) Ama arada bir hiç korkmadan ailecek bu harika lezzetlerin keyfini çıkarın diyorum,imzamı da atıyorum.Biz öyle yapıyoruz en azından:))




Mesela ;
Mc Donald's etlerinin helal olduğunu,
Helal kesim sertifikalarının restoranlarında bulunduğunu,
Etlerinin Pınar Et'ten temin edilen saf dana etine hiç bir katlı maddesi eklenmeden hazırlanan köftelerden yapıldığını,
Bir köftenin tepsiye gelene kadar 1200 'e yakın konrol noktasından geçtiğini,
Yerli üreticiler ile çalışıldığını,
1986 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösterdiğini,
Kalite anlayışının temelinde gıda güvenliğinin yattığını,
Patateslerinin Türkiye'de doğal yollarla yetiştirilip ,üretim tesislerinde standartlara uygun olarak soyulup dilimlendiğini,
Patateslerin kanola yağı ile pişirilip tuz serpildiğini,
825 milyon adet köftenin yan yana dizildiğinde ekvator çizgisini iki kez dolandığını uzmanlardan hoş sohbet eşliğinde dinlemek benim için oldukça keyifli bir süreçti.

Gerçekten on numara bir organizasyonla ağırlandık. Kapımızdan alınıp yine evimizin kapısına kadar bırakıldık.Tüm katılımcılarla tek tek ilgilendiler sağolsunlar. Her zaman söylerim doğru ajans çok önemli diye. MPR İletişim danışmanlığı da bu işi gerçekten iyi biliyor. Melike Hanım'a buradan yine koca bir teşekkür ederim:)

Bu keyifli günü THY yollarının bitmeyen rötarları vs. bile bozamadı :) Çok şükür keyifle gittik keyifle geldik :)

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim .



Emre'min de koca gün içi gitti tabi :) Sünger Bob'da ki yengeç burger kasabası gibi bir yere mi gideceğim acaba diye oldukça merak etmiş:)) Bütün gün arayıp durdu beni:)))
Eğer bir gün öyle bir yere gidecek olursam onsuz asla gitmeyeceğime dair de koca bir söz aldı benden:))



Sevgi Dolu Öpücükler Herkese...


1 Haziran 2015 Pazartesi

Domates Tozu İle Pişen Tarhana Çorbası

Geçen haftalarda http://www.naturelka.com/ domates,tozu,kestane unu ve portakal kabuğu tozu hediye gönderince beni aldı bir heyecan bir heyecan:) Yeni ürünler denemeye bayılıyorum açıkçası. Hemen gözümün önünde tarifler film şeridi gibi geçip durmaya başlıyor o an :) Atıveriyorum kendimi mutfağa .
 
Naturelka Diyor ki,
 
Tamamen doğal yöntemlerle yetişen meyve ve sebzelerimiz ; Özel  makinelerde kurutularak vitaminlerine, minerallerine, aromasına ve antioksidan özelliklerine zarar gelmeden “suyundan” ayrıştırılıp kurutulur.
 
Kurutulan bu Sebze ve meyveler  özel değirmelerimizde öğütülüp hiçbir katkı maddesi kullanılmadan  “toz” halini alır.
 
Oldukça ilginç ve pratik geldi bana.
 
Gerçekten domates tozuyla nefis bir tarhana çorbası pişirdim önce. Portakal kabuğu ile de nefisss bir kek hazırladım burada .Dün de kestane unlu bol meyveli bir kek pişirdim ki akıllara zarar:)) Onun da tarifini en yakın zamanda paylaşacağım inşallah.
 
Kestane unundan sonra en çok pancar tozunda kaldı aklım , Nefis pilavlar hazırlanır yani:)
 
Muhakkak sayfalarını inceleyin derim.
 
Sevgi Dolu Öpücükler ,Hayırlı Kandiller Dilerim.
 
 
 
 
Çorbamız İçin,
 
Malzemeler:
 
5 Yemek kaşığı toz tarhana
2 yemek kaşığı Naturelka Domates tozu
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
tuz
su
Pulbiber ,karabiber vs.
 
Yapılışı:
 
Tarhanayı bir kase suyun içinde ara ara karıştırarak eririn.
Çorba kasemize Ayçiçek yağımızı ekleyelim.
Erimiş tarhanamızı ilave edelim.Sarımsağı rendeleyelim.
Domates tozumuzu ekleyip karıştıralım.
Göz kararı suyumuzu ve tuzumuzu da ekleyip kontrollü olarak pişmeye bırakalım.
 
Arzuya göre ,karabiber ,pulbiber nane vs. ile süsleyip servise hazır hale getirelim.
 

24 Mayıs 2015 Pazar

Elma Püreli Kek

Bugün size oldukça pratik ve inanılmaz lezzetli bir tarif verip kaçacağım :)
 
Özellikle bir gün sonra daha da nefis oluyor,Misafir geleceği zaman bir gün önceden yapıp atın dolaba mis gibi ,üzerine arzuya göre çikolata  yada çilek vs. ile süsleyip servis yapın bayılacaklar :)
Oldukça fresh ve kolay bir lezzet.
 
Musmutlu hafta sonları dilerim herkese,
 
Sevgi dolu Öpücükler
 
 
Malzemeler:
 
Kek hamuru için;
 
1 adet Yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil tozu
 1 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı Muratbey Sürmeli beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kadar portakal kabuğu rendesi veya  tozu naturelka 
1,5 çay bardağı kadar un
 
Üzeri için,
 
3 Adet elma
Çikolata
 
 
Yapılışı:
 
*Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
*Sıvıyağ,kabartma tozu,tarçın,zencefil,bal,portakal kabuğu tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.
*Peyniri çatal yardımıyla iyice ezip kek hamurumuza ilave edip çırpıyoruz.
*Unumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
 
*3 Adet elmanın kabuklarını soyup ,rendeliyoruz.
(Elmanın suyunu isterseniz kek hamuruna ilave edebilirsiniz, bu durumda bir iki kaşık daha un ilavesi yapılabilir)
 
Kelepçeli kalıbımıza yağlı kağıt serip elma rendemizi kaşık yardımıyla yayalım.
Üzerine hazırlamış olduğumuz kek harcımızı dökelim.
 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
 
Pişen kekimizi soğuduktan sonra kalıptan dikkatlice çıkarıp elma rendesi üste gelecek şekilde servis tabağımıza alalım.
Arzuya göre çikolata ile süsleyip servise hazır hale getirelim .
 
 
 
 

13 Mayıs 2015 Çarşamba

Çilekli Kek

 
Yaşasın çilek mevsimi :)
 
Siz de benim gibi çilek canavarıysanız eğer bu tarif tam da size göre.
Üstelik hem çok pratik hem de çok lezzetli :)
 
 
 
Kekimiz İçin,
 
Malzemeler :
 
1 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
20 Adet çilek
1 /2 su bardağı damla çikolata
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
 
Yumurta ve şekeri çırpalım.
Sütü , yağı,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip,karıştıralım.
Göz kararı (yaklaşık 1,5 su bardağı )kadar unumuzu ekleyelim.
Çilekleri minik minik doğrayalım,unlayalım
Çikolatayı unlayalım,hamurumuza ilave edip karıştıralım.
Yağlanmış kek kalıbımıza harcımızı döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
 
Arzuya göre pudra şekeri ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet Olsun
 
 


26 Nisan 2015 Pazar

Peynirli ve Patatesli Kek

Bugün size börek tadında bir kek tarifi vereceğim. Hem çok besleyici hem de oldukça pratik ve lezzetli bir tarif oldu. Özellikle sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim. Bir dilim asla yetmeyecek :)))
 
Sevgi Dolu Öpücükler Herkese :)
 
 
Peynirli ve Patatesli Kekimiz İçin,
 
Malzemeler:
 
3 Adet yumurta
tuz
1 Adet iri patates
1 Adet kırmızı kapya biber
1 adet Çarliston Biber
1 Adet Sivri Biber
10 yaprak Ispanak
1/3 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
1 Paket kabartma tozu
1 Çay bardağı Ayçiçek yağı
1 Çay bardağı Ayran
Muratbey Kaşar Peyniri
Muratbey Beyaz Peynir
1 minik diş sarımsak
Aldığı Kadar Un
 
Yapılışı:
 
Yumurtaları tuzla iyice çırpalım.
Patatesleri minik minik zar şeklinde doğrayalım.
Biberleri ince ince keselim.1 diş sarımsağı rendeleyelim.
Ispanakları,dereotunu,maydanozu doğrayalım.
Kabartma tozunu ekleyelim.
Ayçiçek yağımızı ve ayranımızı da ekleyip karıştıralım.
Dilediğiniz kadar rendelenmiş kaşar peyniri ve çatalla ezdiğiniz beyaz peyniri de ekleyip tekrar karıştıralım.
Yavaş yavaş unu da ekleyip yağlanmış kalıbımıza kek hamurumuzu yayalım.
Önceden Isıtılmış 170 derece fırında pişmeye bırakalım.
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 
 
 

24 Nisan 2015 Cuma

Mutfak Kitap ile Eşsiz Kahvaltı

 
Geçen Hafta sonu Mutfak Kitap ' ta sevgili dostum Şefika ve  Taha Dinç Şeflerimin davetiyle nefis ama nepnefis bir kahvaltı organizasyonuna katıldım.
 
Organizasyonu sevgili Tarçın Events üstlenmişti. Bizlere kendimizi özel hissettirmek için elinden geleni yapmış sevgili Fatma :)
 
 
Şefler titiz olunca heryer tertemiz ve  herşey de oldukça özenliydi. Yani tam benlik:))
 
Uzun zamandır dışarıda bu kadar hoş sohbetli ve lezzetli bir kahvaltı yapmamıştım. Herşey o kadar doğaldı ki " bunu yemesem olmaz" "şunu yemesem arkamdan ağlar" diye diye sanırım 2 kilo da almışımdır:)
 
 
Hele İçeriye girdiğimde yüzüme çarpan o mis gibi  ekmek ve kruvasan kokusu yok muuuu...Aman Allah'ım o an içimden resmen " kovsalar ,gitmem ki ben burdan" diye geçirmedim değil yani:))) İnanılmaz huzurluydu.
 
 
 
 
Şefika'mın zaten mutfak konusunda ne kadar becerikli ve yetenekli olduğunu anlatmama gerek yok ,Taha Şefimle de oldukça iyi bir ekip olup güçlerine güç katmışlar:)
Beraber oldukça uyumlular ve tabi bu da işlerine yansıyor.
 
Bizi de öyle güzel ağırladılar ki kimsenin kalkmaya niyeti yoktu vallahi . Habire hoş sohbetlerinin yanında birşeyler ikram edip durdular :)
 
Ben anlaşılan sık sık gideceğim bu harika mekana.
 
 
 
 
 
Mutfak Kitap ulaşım açısından oldukça kolay , pastacılık vs. ile ilgili aradığınız hemen herşeyi bulabileceğiniz ,ekşi ekmek lerine ,reçellerine , kahvaltılarına  , zeytinyağlılarına aşık olacağınız, Şefika'nın ve Taha Bey 'inse hoş sohbetlerine doyamayacağınız bir mekan.
 
Mezeler,zeytinyağlılar ve içli köfteleri sevgili Şefika özenle ve titizlikle hazırlıyor.
Mekanda aynı zamanda pasta,ekşi mayalı ekmek,makaron,salata ve meze kursları kişiye özel programlar olarak veriliyor.
 
 
 
Ben de en yakın zamanda bu harika şeflerden makaron öğrenmeye gideceğimmmm :)
 
 
 
 
Siz de bu harika mekana gitmek isterseniz eğer ,
 
 
Kahvaltı fiyatı 1 kişi 25 TL. İki kişi ise 40 TL.
 
Osman ağa mah.Söğütlü çeşme cd.Nüzhet efendi sok.No.13
Kadıköy - 0 216 5414080
 
 
 
İnanın kahvaltınız bitsin hiçççç istemeyeceksiniz:)
 
 
 
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese :)
 
 


20 Nisan 2015 Pazartesi

Peynirli Patlıcan Rulo

Hem pratik ,hem lezzetli ,hem de kızartma :)) 
 
Kimsenin hayır diyemeyeceği oldukça lezzetli ve günün her saatine uygun bir tarif arıyorsanız eğer doğru sayfadasınız :)
İsterseniz benim gibi kişiye özel hazırlayabilirsiniz isterseniz de geniş bir servis tabağında:)
Her haliyle misafirlerinizi mest edeceksiniz ,Zeynep söylemişti dersiniz:))
 
Sevgi Dolu Öpücükler...
 
 
 
Patlıcan Rulolarımız İçin,
 
Malzemeler :
 
3 Adet patlıcan
Kızartmak için Ayçiçek yağı
 
Bir kase MURATBEY Sürmeli beyaz peynir
dereotu,maydanoz
 
Yapılışı:
 
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimliyoruz.
Ayçiçek yağında kızartıyoruz.
Fazla yağının süzülmesi için havlu kağıt üzerinde bekletiyoruz.
 
Bir kase içerisinde ince ince doğranmış maydanoz ve deotunu MURATBEY peynirle karıştırıyoruz.
Patlıcan dilimlerinin içine peynir karışımımızdan koyup rulo yapıyoruz.
Bütün malzemeler bitene kadar aynı işlemi yaparak, servise hazır hale getiriyoruz.
 
(Arzuya göre üzerine domates sos hazırlayarak da servis yapabilirsiniz)
 
Afiyet Olsun
 
 



11 Nisan 2015 Cumartesi

Peynirli Yumurta Salatası


Yumurta,peynir ve domates benim için kahvaltının direğidir:) Bu üçü olmazsa olmaz benim için:) 
Bir bardak çay ve kızarmış ekmek de varsa eğer benden mutlusu olamaz :) 

Siz de benim gibi kahvaltıda salata çeşitleri seviyorsanız eğer aşağıdaki şipşak tarifi muhakkak denemelisiniz :)

Sevgi Dolu Öpücükler herkese


Kahvaltı Salatamız İçin,

Malzemeler:

Yumurta
Kurutulmuş Domates
Maydanoz
Yeşil Soğan
Dereotu
Zeytinyağı
tuz 
Pulbiber

Yapılışı:
Yumurtalarımızı haşlayıp , kabuklarını soyup ,ince ince dilimliyoruz.
Kurutulmuş Domateslerimizi küp küp doğruyoruz.
Bütün yeşillikleri yıkayıp ince ince kesiyoruz.
Peynirlerimizi küp küp doğruyoruz.
Zeytinyağı ,tuz ve pul biber de ekleyerek servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet Olsun.



20 Mart 2015 Cuma

Çikolatalı Muffin Tarifi

Minikleri evde mutlu etmenin yolu bol çikolatalı muffinlerden geçiyor sanırım :)
Ne zaman pişse bizim evde bir bayram havası :)
Bu yüzden de hafta bir pişirmeye çalışıyorum o tatlı suratları görmek için :)
Çok pratik ve lezzetli bir tarif, muhakkak deneyin derim.
 
Mutlu mutlu hafta sonları dilerim veee tarife geçerim:)
 
 
 
 
 
Çikolatalı Muffinlerimiz İçin,
 
Malzemeler:
 
1 Yumurta
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
1/2 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı damla çikolata
Aldığı kadar elenmiş un
 
Üzeri için,
hindistan cevizi ve bonibon
 
Yapılışı :
 
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Yoğurdu ve Ayçiçek yağımızı ekliyoruz.
Kabartma tozu ,vanilya kakaoyuda ekleyip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unu ilave ediyoruz.
Damla çikolataları da unlayıp kek harcımıza ekleyip, muffin kalıplarımızın 1/3 ü dolacak şekilde pay yapıyoruz
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
 
Hindistan cevizi ve renkli drajelerle süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
 
Afiyet Olsun