23 Mayıs 2011 Pazartesi

Fırında Kıymalı Patates

Merhabalar canım blogcanlarım,

Yazı getirdik galiba sonunda...Güneş içimizi ısıtmaya başladı hafifte olsa:)

Ben kesinlikle güneş enerjisiyle çalışıyorum geç de olsa anladım:))) İçim fıkır fıkır...

Hele Emre'm sokaktan içeri girmek istemiyor...Yataktan kalkar kalkmaz gökyüzüne bakıp programlara başlıyor...Müsait olmadığımı anladığı zamanda da çok iyi bir anne olduğumu söyleyip ,çocuk parkına gitme ödülü kazandığımı bile söylüyor uyanık gonzales:)))

Şaka bir yana son bir kaç aydır iyice büyüdüğünü fark ediyorum..Bazen beni öyle bir güldürüyor ki gözümden yaşlar geliyor...maço tavırları da bir bitse herşey süper olacak:)
2 gündür kısa kollu da giyinmeye başladı,pek mutluyuz:) Cıbıl cıbıl kollar tabii ,öpmeye doyamıyorum:)))ne zaman emekleyecek,yürüyecek,konuşacak derken bir bakıyoruz kocaman olmuşlar...ah ahhh.zaman çok hızlı ilerliyor...

Hele şu patatesler neredeyse 2 aydır sırada bekliyorlar tarafınızdan okunmak için:)))
Yazık onlara:)))

Herkese mutlu mutlu,sağlıklı,neşeli,sıkıntısız,güneşli bir hafta dilerimmmmmm.




Buyurun tarifimize,

Malzemeler:

7 adet patates
150 gr. kadar dana kıyma
1 adet iri domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz,karabiber,pulbiber
1 tatlı kaşığı kadar acı biber salçası

1 su bardağı kadar salçalı su,
1 tutam maydonoz
ayçiçek yağı

Yapılışı:

Patateslerin kabuklarını soyup yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.
Arkalı önlü sıvıyağda hafifçe kızartıyoruz.Havlu kağıt üzerinde yağını süzmeye bırakıyoruz.

Yemeklik doğranmış soğanı ,rendelenmiş sarımsağı ve kıymayı kavuruyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyup doğrayıp,kıyma karışımına ilave ediyoruz.
Acı biber salçamızı,tuzumuzu ,baharatlarımızı ilave edip 2-3 dakika daha orta ateşte karıştırıyoruz.
Ocağı kapatıp arzuya göre 1/4 demet kadar maydanozu ince ince kıyıp harcımıza ilave ediyoruz.
Fırın kabımızı patatesleri dizip üzerine kıymalı harcımızdan döküyoruz.
(İsterseniz biber vs. de üzerine dizebilirsiniz.)
1 bardak kadar salçalı su hazırlayıp yemeğimizin üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler yumuşayıncaya  kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN.


20 Mayıs 2011 Cuma

Kabak Mücver

Merhabalar canım blogcanlarımmmm,

Havalar bir açıyor bir kapıyor,güneş bizimle sürekli dalga geçiyor sanki...Olsun mühim olan bizim havamız değil mi blogcanlarım:)

Herkese keyifli,neşeli,huzurlu,sağlıklı mutlu mutlu hafta sonları dilerim.

Buyurun bugünün tarifine,


Kabak Mücver için,

Malzemeler:

4 adet kabak
1/2 demet dereotu
1 adet yumurta
tuz-karabiber
1 su bardağı kadar un

kızartmak için,ayçiçek yağı

Yapılışı:

Yıkanmış,soyulmuş kabakları geniş bir kasenin içine rendeliyoruz.
Yıkanmış,ince ince kıyılmış dereotunu,yumurtayı,tuzu,karabiberi deilave edip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unu da ilave edip karıştırıyoruz.
Karışımı kaşık yardımı ile kızgın yağa döküp önlü arkalı kızartıyoruz.
Havlu kağıt üzerinde yağını süzdürüp servis yapıyoruz.

AFİYET BAL OLSUN

16 Mayıs 2011 Pazartesi

5.Blog Yazarları Buluşması

Sonunda büyük gün geldi çattı veeee sıcacık güneşli bir pazar gününde 5. blog yazarları buluşmamızı Fenerbahçe Özsüt Atölye’de gerçekleştirdik.



Harika bir gün oldu...Herşey tıkır tıkır işledi çok şükür.
Sponsorlarımız sağolsunlar müthişlerdi...Çok rahat oldu herşey.
Sevil ,Yasemin ve ben zaten çok iyi de arkadaş olduğumuz için iletişimimiz sürekli lay lay lom modundaydı:)

Pazar günü önce güneş bizi tüm güzelliğiyle ısıttı...Sonra da teker teker gelen dostlarımız .....
Gün boyunca ne kadar şanslıyım diye düşünüp mutlu oldum.Nereye baksam sıcacık mutlu yüzler gördüm...Kahkahalar havada uçuştu...samimi duygularla sarıp sarmaladık birbirimizi....

Her bir misafiri tek tek anlatmak isterdim aslında size...nasıl yardım etmek için çırpındıklarını,nasıl pozitif enerji saçtıklarını,nasıl heyecanımızı paylaştıklarını hepsini yazmak isterdim ...Fakat kişi sayısı 100'ün üzerinde olunca bu imkansız oluyor tabi:))


Gelelim Özsüt 'e...Özsüt bizler için çırpınıp durdu cumartesiden beri...Sağolsunlar oldukça fazla olan hediyelerimizi bir gün öncesinden muhafaza ettiler...1 sn. bile yüzlerindeki gülümsemeyi esirgemediler bizden.Bizimle beraber koşturup durdular günler öncesinden.Kendimizi evimizde hissettirdiler bize sağolsunlar...Hijyen 10 numara zaten...beni yakından tanıyanlar bilirler temizliği nasıl sevdiğimi:)Mekan temiz,çalışanlar mis gibi...menü süper:) Eee daha ne olsun:) Bize sadece coşmak kaldı:)


Bizler için muhteşem bir Ege kahvaltısı hazırlamışlardı...Afiyetle kahvaltılar yapıldı.Sonra sponsorlar eşliğinde hediye çekilişlerimiz yapıldı...

Bahar coşkusunun gazıyla herkesi şımartmaya çalıştık:))))



Tabii Özsüt'te bizi şımarttı bu güzel ve nefis pastasıyla...


Heyecanla kestik pastamızı ... vee afiyetle de yedik bu güzel günün şerefine...



Kıymetli sponsorlarımız,

Maggi ,Henkel, Sofra Dergisi, Muratbey Peynirleri, Yonca gıda, Chef İstanbul, Benetton, Altıparmak, Elit çikolata, Roberto Bene, Becel, Akdeniz Bujiteri, Mer Balık Restaurant, Sustilo , Sebahat Güzellik merkezi, Vaseline, Elidor 'a sonsuz teşekkür ederiz.

Feneryolu ÖZSÜT'e ,Sayın Hasan Bey'e,Ahmet Bey'e,Taşkın bey'e, Feyyaz bey'e,Abdullah Bey'e ,Kadir bey'e , Ozan bey'e ,Ömer Bey'e ve Durdu Bey'e bu keyifli organizasyonda bizimle berbaer oldukları için sonsuz teşekkürler ederiz.

6. Buluşmayı heyecanla bekliyoruz ve arkadaşlarımızı tüm kalbimizle destekliyoruz.:)

Sevgili arkadaşlarım Sevilciğim ve Yaseminciğimi de öpüyorummmmm:))))

Sevgiler






9 Mayıs 2011 Pazartesi

İrmik Tatlısı

 
 
Ne paylaşsam acaba bugün diye düşünürkennnn....

Haftaya tatlı bir tarifle başlayalım taptatlı günlerimiz olsunnn ve azıcık da hafif de bir tatlı olsun ki yuvarlanmayalım bu yaz dedim:)))) hihihihi hohoho:)


İRMİK TATLISI

MALZEMELER:

1 Su Bardağı İrmik

4 Su bardağı süt

1,5 Su Bardağı tozşeker

2 çorba Kaşığı Hindistan cevizi

1 paket vanilya


Süslemek için, tarçın


YAPILIŞI:

Tencereye irmik,süt ve şekeri koyup karıştıralım.

Vanilya ve Hindistan cevizini de ilave edip orta ateşte koyulaşana dek pişirelim.

Servis yapacağımız kaseye döküp soğumaya bırakalım.

Soğuduktan sonra tarçınla süsleyip servis yapalım.


AFİYET ,BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER


4 Mayıs 2011 Çarşamba

Sıfır yağ,Sıfır Suç...Airfryer ile Bol Bol Kızartalım mı ?


Düşünün şimdi canınız acayip kızartma istiyoooor...

Ama göbişiniz aklınıza geliyor, hatta gözünüzün önünde olduğu için aklınızdan hiç çıkmıyor...Moraliniz bozuluyor tabi....haklısınız:)

İşte Airfryer artık imdadımıza yetişti kızlar:)


Kızartıp kızartıp yiyelim...Sıfır yağ,sağlıklı,lezzetli ve hızlı....



Nereden mi biliyorummm:)

Geçtiğimiz haftalarda Onur Bey'in daveti ile The House Cafe Atelier’de düzenlenen, Mutfak Koçu Gülhan Kara’nın da katıldığı bir etkinlikte Philips airfryer'ı tanıma ve dostlarımla keyifli bir akşam geçirme şansını yakaladım.


Blogcanlarımla beraber Airfryer'da birbirinden nefis yağsız köfteler pişirdik de ondan biliyorum...

İnanın parmaklarımızı yedik.Patatesler de müthişti,sağa sola yamulmuyorlar piştikten sonra:)kuru kuru da gelmiyor baymıyor içimizi...Ketçaba bana bana yiyesiniz geliyor:)))

Ben kendi adıma çok beğendim ve sevdim valla...

Ortağım küçük Yaso'ya da buradan selamlarımı gönderiyorum:)))))
Çok iyi bir ikili olduk,Ulvi bir görevi üstlendik ve beraberce gurmelik yaptık doya doya:)




Airfryer'ın tipi ,rengi çok güzel...kullanışlı,pratik,yormuyor sizi...Koy malzemelerini ,ayarla dakikasını...o tın tın pişerken siz başka bir iş yapın:)))

Mesela ben bugün biber kızarttım.Salatamı hazırlayana kadar biberlerim pişmişti:) Koku yok,yağ yok,mutfak temiz:))) Ayyy dedim bunca zamandır nerdeydin airfryer'cım:)

Şu an yeni oyuncağımla birbirimizi tanıma sürecindeyiz...Eminim harika bir ikili olacağız.Bu hafta kendimi ona adadım...Bakalım neler pişireceğiz beraber:)

Emre patateslerden çok memnun...yağsız olduğunun farkında bile değil:) Emre memnunsa zaten bizim memnun olmamamız imkansız:)))


Gerçekten anneler günü de yaklaşırken acayip güzel bir hediye alternatifi olabilir:)
Önümüz yaz suçluluk hissetmeden bol bol kızartır yeriz:)))




Çok keyifli bir akşam geçirdim...

Fotoğraflara keyifle bakıyorum kaç gündür ...Hepimizin gözleri gülüyor:)

Demek ki neymişşşş airfryer hem gözü hem mideyi mutlu ediyormuş:))))Kıssadan hisse oldu:)


Gülhan Hanım'la tanıştığım için de inanılmaz mutlu oldum. Kesinlikle çok zarif bir hanımefendi...Mutfağa çoook yakışıyor,kendisini zevkle dinletiyor ve zevkle öğretiyor...Pozitif enerjisi müthişti...Keşke vakit daha uzun olsaydı daha çok beraber olsaydık:)
Umarım en yakın zamanda tekrar beraber oluruz.

 Detaylar için burayı tıklayın...

Bu keyifli organizasyon için Philips'e ve güleryüzlü ekip arkadaşlarına,Gülhan Hanım'a,Bersay İletişime,Onur Bey'e, The House Cafe'ye sonsuz teşekkürler ederim.

Sevgi Dolu Öpücükler

2 Mayıs 2011 Pazartesi

Acılı Kırmızı Biber Çorbası ve Kırmızı Dergisi

Merhabalar canım blogcanlarımmmm,

Yazmam gereken o kadar çok şey var ki vah ki vah bana...İpin ucunu kaçırınca da cezaya dönüşüyor sanki post hazırlamak:)
Kumanda panelime de bir haller olmuş zaten:( ne nerede bulmak gıcık etti beni:) stres oldum resmen,hiç de beğenmedim bu halini aramızda kalsın:)
Eski kumanda panelimiz daha bir kullanışlıydı sanki,alışırım inşallah çabuçak:)

Bugün aslındaaaa güzel bir haber vereceğim size....

Ben bu ayyyy Kırmızı Dergisi Mayıs ayı sayısındayımmmm:))) Çay saatiyle huzurlarınızdayım:)

İnanlmaz heyecanlı ve güzel bir anı oldu benim için. En güzeli de herşey olup bittikten sonra dergiyi elime alıp vaayyy dediğim an oluyor:)))) İçim içime sığmıyor:)
Bu defa Ayşenciğimle tam vapura binecekken... bayide dergiyi görüp panter edasıyla üstüne atladım hemen:))))beraber paylaştık bu sevinci arkadaşımla:)))) Pek romantikti:))))
Biz Bu mudurrrr budurrrrr dedik:)

Umarım sizler de beğenirsiniz blogcanlarım:)))

Bugünün anlam ve önemine uysun diye kıpkırmızı bir çorba tarifi vereceğim size:)
Geyiği bozmayalım ve söylemeden geçmeyelim bu çorbayı kim buldu bilmem amaaaa dermişimmm siz de gülermişsiniz:)))

Biz karıkoca çok seviyoruz bu çorbayı,denemediyseniz tavsiye ederim:)




Malzemeler:

3 Adet Kırmızı Biber
3 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber
1 adet havuç
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
2 diş sarımsak
tuz,karabiber,pulbiber
5-6 bardak kadar su

Yapılışı:

1 yemek kaşığı sıvıyağda sarımsağı ve unu hafifçe kavuruyoruz.
Havucu rendeleyip,biberleri küp doğruyoruz karıştırıyoruz.
salçayı ve baharatları ilave edip suyumuzu ekleyip 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Çorbamızı blenderdan geçirip 5 dakika kadar daha pişirip servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet  ,Bal Olsun

Mutlu mutlu güpgüzel bir hafta dilerim herkese...

28 Nisan 2011 Perşembe

Narlı Ispanak Salatası

Merhaba Blogcanlarımmm...

Nisan bitti bitiyor biz güneşe hasret durumdayız,içimiz karardı resmen değil mi? neyse ki bloglar açıldı da havamızı bulduk biraz:))) Resim ekleme sorunum da kendi kendine düzeldi çok şükür:) Pek çok mutlu oldum.

Bugün Sofra Dergisi için hazırladığım meşhurrr ıspanak salatamın tarifini vereceğim size:))))

Bu salata sayesinde çiğ ıspanakla aram düzeldi...

Geçenlerde de the house cafe de blogcanlarımla ıspanak,roka,yeşil mercimek vs. değişik bir versiyonunu yedim ıspanağın.Çok da şık bir görüntüsü vardı:) Onu da en yakın zamanda deneyip paylaşmak çok istiyorum:)

Kim buldu bu salataları bilmiyorum ama ben severek yapıyorum:)Sizler de deneyin derim. Üşenirseniz eğer bana gelin ben yapayım size:))))

Buyurun çok meşhur salatamızın tarifine:)



NARLI ISPANAK SALATASI

Malzemeler:


1 çay bardağı köftelik bulgur

1 kg ıspanak

1 demet dereotu

3 dal taze soğan

1 çay bardağı ceviz içi

1 adet nar



Salata Sosu için,



1 yemek kaşığı soya sosu

2 yemek kaşığı balsamik sirke

4-5 yemek kaşığı nar ekşisi

1 adet limonun suyu

zeytinyağı

Tuz

karabiber



Yapılışı:



Bulguru 1/2 çay bardağı kadar su ile ıslatalım

Ispanağı, soğanı ve dereotunu yıkayıp incecik doğrayarak bulgurla karıştıralım.

Dişe gelecek şekilde kırılmış cevizi ve sosu da ilave edip salatayı harmanlayalım.

Servis tabağına alıp nar taneleri ile süsleyerek servise hazır hale getirelim.



AFİYET OLSUN

MUTLU MUTLU GÜNLER DİLERİM:)

26 Nisan 2011 Salı

Tahinli Kakaolu Kurabiye

Tahinli kurabiyeleri oldukça severim.Kahveyle de tam keyiflik oluyor:)

Sadesini sık sık yaparım.Kakaolusunu hiç denememiştim.Çok şey kaçırmışım:)

Tarifi sevgili Hilalciğimden aldım. Hilal püf noktalarıyla daha güzel anlatmış sitesinde:) Gerçekten nefis kıyır kıyır kurabiyeler oldular.Denemeyen varsa tavsiye ederim.

Herkese mutlu mutlu güpgüzel bir gün dilerim:)


MALZEMELER:


1 su bardağı un

Yarım su bardağı sıvı tahin

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya




YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri karıştırarak elimizle yuvarlak yuvarlak toplar yapalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip ,önceden 175-180 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika kadar pişirelim.

AFİYET BAL OLSUN



21 Nisan 2011 Perşembe

Derya Baykal'la Balkovan Etkinliği

DERYA BAYKAL VE BALKOVAN İŞBİRLİĞİ İLE YEMEKLER ARTIK DAHA ‘BALLI’


Geçen hafta Excel İletişim'in kıymetli daveti ile City Cooks'ta yapılan Derya Baykal'lı Balkovan Etkinliğinde Blogcanlarımla beraber acayip keyifli bir gün geçirdik.

Derya Baykal'ı acayip çok severim zaten,şapur şupur öpesim gelir hep kendisini:)Pozitif enerjisine hayranım.

Kesinlikle de markayla acayip yakışmış.Eminim harika çalışmalara imza atacaklardır.


Önce bizler için hazırlanmış nefisss kahvaltımızı hoş sohbetler eşliğinde afiyetle yedik.


Azıcık hasret gidermeye çalıştık dostlarla:) Güldük kikirdedik:)

Sonra hep beraber Ballı Tarifler denemek için kolları sıvadık:) Ballı ballı nefis lezzetler hazırladık.hele bir ballı tavuk kanadı yapmışız ki akıllara zarar:)))acayip lezzetliydi:)




Biraz da size BALKOVAN'dan bahsedeyim:)


Altıparmak, yeni bir güvenilir bal markası ile karşımızda; BALKOVAN...

Özel olarak üretilen Balkovan ölçü kabı ve bal kullanılarak yapılan 'Marifetli Tarifler' in bulunduğu kitapçığı ücretsiz olarak 800 g'lık kavanozla birlikte ücretsiz olarak alabileceksiniz.



19 yıldır, sağlığını ve bütçesini düşünen tüketicilere kovandan sofraya, yüzde yüz gerçek ve saf balı ulaştırma misyonuyla varlığını sürdüren Balkovan, yemeklerin doğanın armağanı olan balla tatlandırılmasını yaygınlaştırmak için Derya Baykal’la yeni bir projeye imza atıyor.

Balın yemeklerde kullanımını kolaylaştırmakiçin Derya Baykal işbirliğiyle Balkovan Özel Ölçü Kabı isimli bir ölçü kabı hazırlayan ve hem pratik hem de lezzetli tarifleri Marifetli Tarifler ismiyle bir kitapçık haline getiren Balkovan, herkesin kendi lezzetli tariflerini ve sihirli karışımlarını oluşturabilmeleri için tarif kitapçığıyla birlikte bu özel ölçü kabını da 800gr’lık kavanozlarıyla birlikte sunuyor.





Bu keyifli organizasyon da emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ederim.


Çoooook keyifli bir gün oldu.

Herkese ballı ballı günler dilerim:)





12 Nisan 2011 Salı

Zeytinyağlı Yer Elması

 
Üstünüze afiyet, günlerdir bir ağırlık üzerimde...kollarımı kaldıracak halim yok inanın...Sürekli bir baş ağrısı
Beni bu havalar mı mahvetti acep ne dersiniz blogcanlarım:)
Bitsin şu kasvetli ,yağmurlu havalar biran önce...Güneş ısıtsın içimizi artık...
Lıkır lıkır içsek limonataları:) Dondurmaları lüplesek:) yeşil eriklerle mutlu etsek kendimizi:))) Ah ah çok özledim yaz mevsimini benn:)
 
Bu kadar ağlamadan sonra bir zeytinyağlı tarifi iyi gider değil mi blogcanlarımmmm:)

Bu tarif tüm yer elması sevenlere gelsin:)

Hepinizi öpüyorummmmm ve mutlu mutlu günler diliyorummm

Zeytinyağlı yer elması için,

Malzemeler:

1 kg. yer elması
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet limon
2 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz
sıcak su

Yapılışı:

Yer elmalarını soyup ,kararmaması için limonlu suda bekletelim.
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.
Soğanları zeytinyağında hafifçe soteleyip yer elmalarını,havuçları ve 1 limonun suyunu ilave edip karıştıralım.
şekeri,suyu ve sıcak suyu göz kararı ekleyip pişmeye bırakalım.
Ilık veya soğuk servis yapalım.

Afiyet Bal Olsun

10 Nisan 2011 Pazar

Portakal Dilimlerinde Zeytinyağlı Kereviz

Merhaba canım blogcanlarımmm,

Bloglar hala açılmadı...canlanamadık bir türlü maalesef...
Her gün yeni bir umutla açıyorum ,bakıyorum aynı yazı:( üzülüyorum:( hızımı kesti valla bu kapatılma olayı üfff:))) Özlüyorum sizi...

Son zamanlarda facebooktan takip edenler görüyordur gerçi:) blogcanlar evde toplantısı yapar olduk sık sık...Kızlarla sevgili Limonlu Neval'e konuk olduk,onu com  da uzun uzun yazmıştım ama uçtu maalesef ,sıcağı sıcağına yazmıştım halbuki:((
Acayip keyifli bir gün geçirdik hep beraber sağol Nevalimmm...Günü kısaca yedik, içtik, güldük şeklinde özetleyebilirim:)Dolmaların da sen de bir tanesinnnn:)Şöförümüz Ayşenimize de ayrıca teşekkürü bir borç bilirim:) Asfalt ağladı asfalttt:))))

Sonracığıma Yasemin 'in davetiyle yine acayip keyifli ,lezzetli bir gün geçirdik hep beraber:)lay lay lom eğlendik yedik,güldüüüük ,güldüüüük:)Aman Allah'ım nefis lezzetler hazırlamıştı bizlere....hele  bir pasta yapmıştı ki tadı damağımda kaldı...Ah şimdi olacaktı kiiii....ellerine sağlık Yasemincimmm...

Dün de sevgili sihirli Betüşümüzdeydik ....Offf ki offff... o kadarr çok yemişim ki hala tokluk hissi içerisindeyim.
Nefis lezzetler hazırlamıştı Betüşümüz de bize,kakara kikiri eğlendikkk güldükkkk...Saat nasıl geçti hiç farkında değildim inanın.Offf hele bir kısır vardı ki Tümaycığımla zevkle kaşıkladık:) Bir an olsun kaseyi gözümüzün önünden ayırmadık:)Nefisti nefis:)Sağol ipek saçlı Betüşümmm herşey birbirinden nefisti canım:)

Şimdi yazarken bile gülümsüyorum inanın...Çok seviyorum sizi kızlar...(tütütütüütütü,şlap şlup,tütüütütü)

Bu kadar hamur işinden sonra sağlıklı bir zeytinyağlı iyi gider diye düşündüm:)
Sofra Dergisi için hazırladığım kerevizlerim şimdi huzurlarınızdaaa:)



ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ



Malzemeler:

2 adet kereviz

1 adet havuç

1 bardak bezelye

1 adet patates

1 adet limon

4 adet kesme şeker

5 yemek kaşığı zeytinyağı

½ adet soğan

Tuz

Su


Yapılışı:

Kerevizlerin kabuklarını soyup kararmaması için limonla ovun ve ortadan ikiye bölüp çanak şekline getirin.

Soğanın, havucun, patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın,

Geniş bir tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip soğanları kavurun.

Patatesleri, havuçları, bezelyeyi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.

Kerevizleri malzemelerin üzerine dizip, şekeri, tuzu yarım limonun suyu ve üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakın.

Pişen kerevizleri servis tabağına alıp garnitürleri içlerine doldurup isteğe göre dereotu ile süsleyip ılık veya soğuk servis yapın.



AFİYET BAL OLSUN

MUTLU ,SAĞLIKLI ,GÜPGÜZEL GÜNLER DİLERİM:)



6 Nisan 2011 Çarşamba

Dana İncik ve Kırmızı Dergisi

Yeni bir Sülüman gününden herkese merhabalar canım blogcanlarımmm:))))

Geçen hafta Nazan Hanım'dan gelen süpriz bir maille içim pır pır etti ..."Kırmızı "adında kıpkırmızı bir dergi için çekim yapacaktık.Ben tabii acayip adrenalin oldum yine:)) Bir hafta boyunca iki ileri bir geri panik halde dolaşıp durdum.Acaba nasıl geçecek ,neler olacak diye düşünüp durduğum uykusuz bir kaç günden sonra zaman geldi çattı ve dün sabah çay masamı hazırlayıp beklemeye başladık kardeşimle:)))
Neyseki sofra dergisi çekiminden azıcık deneyimli olduğum için:))) Bu defa daha az heyecanlandım.Güle oynaya keyifli sohbetler yapıp harika bir çekim gerçekleştirdik.Herşey çok güzeldi...Yüzüm yazarken bile fiyonk moduna geçiyor şu an...
Gerçekten unutamayacağım ,hep mutlulukla hatırlayacağım anılar arasına bir yenisi daha eklendi.Ne mutlu bana:)

Kırmızı dergisi çok yeni bir dergi fakat yanlış aklımda kalmadıysa eğer bu ay itibari ile hemen her bayiden alıp keyifle okuyabileceksiniz.

Derginin çıkacağı tarihi öğrenir öğrenmez haber vereceğim sizlere blogcanlarım,bakalım beğenecek misiniz?

Sizi şimdilik Sofra Dergisi için hazırladığım inciklerle baş başa bırakıyorum.




Malzemeler:


1 Kilo Dana İncik

1 yemek kaşığı tane karabiber

Tuz

Sıcak Su

1,5 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sıvıyağ



Yapılışı:

Parçalara bölünmüş inciği yıkayıp kuruluyoruz.

Tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağ döküp incikleri önlü arkalı hafifçe kızartıyoruz.

Kızaran inciklere üzerini örtecek şekilde sıcak su koyup kısık ateşte 30 dakika kadar pişiriyoruz.

Bir fincan kadar suyun içine 1,5 yemek kaşığı unu koyup karıştırıp inciklerin üzerine döküyoruz,

Tuzu ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.

Pişen incikleri servis tabağına alıp üzerini tane karabiberle süslüyoruz.



AFİYET OLSUN.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER


3 Nisan 2011 Pazar

5.BLOG YAZARLARI BULUŞMASI



Veeee beklenen buluşma tarihi ve mekanı belli oldu. Sevgili arkadaşlarım Sevil ve yasemin  ile hep birlikte 5. Blog Yazarları Buluşması için aylardır mekan arayışı içindeydik. Sonunda buluşma mekanımız belli oldu.

15 Mayıs 2011 Pazar sabahı Fenerbahçe Özsüt Atölye' de saat 10.00- 13.00 arası kahvaltıda buluşacağız.

Eğer bir blogunuz varsa ve buluşmaya katılmayı düşünüyorsanız lütfen elinizi çabuk tutun.

blogyazarlaribulusmasi@gmail adresine blog adresiniz, adınız soyadınız ve size ulaşabileceğiniz bir telefon numarasını bildirmeniz yeterli olacak. Kontenjanımız sınırlı sayıdadır.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

30 Mart 2011 Çarşamba

Elmalı Kuplar

Merhaba canım blogcanlarımmmmm:)

Bugün ne günü bilin bakalımmmm:) evettt Sülüman günü:) Ne tarifi versem diye düşünürken elmalı kuplarım aklıma geldi,hemen pişirirseniz akşama soğuk soğuk Süloya bakarken yersiniz afiyetle:) Akşama tam çekirdeklik bölüm gerçi :) Heyecanla bekliyorum... bakalım Pargalı'ya neler olacak:)

Bu nefis kuplarımı Sofra Dergisi Mart Sayısı için hazırlamıştım...Şimdi de huzurlarınızda blogcanlarım.

Herkese tatlı tatlı güp güzel bir gün dilerim.


ELMALI KUPLAR


Malzemeler:

3 adet kırmızı elma

1 çay kaşığı tarçın

1/3 çay kaşığı zencefil tozu

4 yemek kaşığı tozşeker

1 çay bardağı pirinç fındık



Muhallebi için malzemeler:



1 Litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

4 yemek kaşığı un



Süslemek için fındık


Yapılışı:

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin,

Tencereye alıp üzerine tozşekeri de ekleyip kısık ateşte pişirin.

Tarçını, zencefil tozunu ve fındığı da ilave edip karıştırın.

Kupların yarısına kadar paylaştırın.



Muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin.

Piştikten sonra kuplardaki elmaların üzerine dökün ve soğumaya bırakın.

Soğuyan kuplarınızı fındık vs. ile süsleyip servis yapın.



Afiyet Bal Olsun.

Sevgi Dolu Öpücükler



28 Mart 2011 Pazartesi

Mercimek Köftesi Tarifi

 
Ne zamandır mercimek köftemin resmini değiştirmek istiyordum,bugün de yapınca hemen değiştirip tekrar görücüye çıkarayım dedim:)

Herkese Mutlu mutlu güpgüzel bir hafta dilerim:)
 
Mercimek Köftemiz İçin,
Malzemeler:

1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1/2 su bardağı kadar sıvı yağ
Yarım demet kadar maydanoz
3-5 dal yeşil soğan
2 çorba kaşığı salça
pul biber,karabiber,kimyon vs.
tuz
1/2 limonun suyu

Yapılışı:

Mercimeği 2 bardak suyla kısık ateşte güzelce haşlıyoruz.
Suyunu çekince ocağı kapatıp, bulguru da ilave edip karıştırıp demlenmeye bırakıyoruz.
O sıra da biz boş durmuyoruz tabiii ve kuru soğanı sıvı yağla kavurup salçayı ilave ediyoruz.
Bütün yeşillikleri de minik minik doğruyoruz ve kavrulan soğanlarla beraber mercimek bulgur karışımına ilave ediyoruz. Baharatları,limon suyunu, tuzu da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Arzuya göre yuvarlayıp servis yapıyoruz.

Afiyet Bal olsun.

Sevgiler, Öpücükler