20 Aralık 2007 Perşembe
BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN..
17 Aralık 2007 Pazartesi
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri geniş bir kasenin içinde karıştırıp ,yoğurup,şekil verip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe kızarıncaya dek pişiriyoruz.
AFİYET ,BAL OLSUN
13 Aralık 2007 Perşembe
ELMALI KURABİYE
1 paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 büyük elma
3 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin,pudra şekeri,yoğurt ve vanilya karıştırılır ve yavaş yavaş un ve kabartma tozu eklenir.Hamur ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra üzeri örtülüp dinlenmeye bırakılır. Elmalar rendelenir ,şekerle pişirilir ve tarçın ilave edilir. Hamurdan parçalar koparılır ve üçgen şeklinde parçalar kesip,iç malzemeyi koyup rulo yaparak sarılır yağlanmış tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Soğuduktan sonra isteğe göre pudraşekeri serperek servis edebilirsiniz..
Afiyet olsun..
6 Aralık 2007 Perşembe
CEVİZLİ VE ÜZÜMLÜ KEK
ETKİNLİKLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR..
6.ETKİNLİK SAHİBİMİZ SEVGİLİ ARKADAŞIM GÜLDENCE
GÜZEL DAVETİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM CANIM.
EMREMİN BAYILARAK YEDİĞİ BU KEK SENİN İÇİN:)
1/2 su bardağı ceviz
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Toz şeker ve oda ısısındaki yumurtaları bir kabın içerisinde çırpalım.Yoğurt ve yağı ilave edip tekrar çırpmaya devam edelim...Un,kabartma tozu,vanilyayı da ilave edip karıştıralım. Cevizleri ve üzümleri de en son ilave edip karıştırıp yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız 160 derece fırınımızda pişirelim.
AFİYET OLSUN...
28 Kasım 2007 Çarşamba
PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI 5 - MİNİ MİNİ POĞAÇALAR
CANIM NURCAN'ım BU POĞAÇALAR SENİN İÇİN...
UMARIM BEĞENİRSİN
SEN İSTE BEN POŞET ÇAY ETKİNLİĞİNE BİLE KATILIRIM :))
MALZEMELER:
1/2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 ADET KESME ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI KURU MAYA
1 ADET YUMURTA SARISI
ALDIĞI KADAR UNYAPILIŞI:
ILIK SÜTE ŞEKERİ VE MAYAYI KATIP KARIŞTIRARAK ERİMESİNİ SAĞLAYALIM. UNU ELEYİP ORTASINI HAVUZ ŞEKLİNDE AÇALIM.HAVUZUN İÇİNE MAYALI SÜTÜ TUZU VE SIVIYAĞI EKLEYİP UNLA BİRLİKTE YUMUŞAK BİR HAMUR YAPALIM.
YARIM SAAT HAMURUMUZU BEKLETELİM İYİCE MAYALANMASI İÇİN.
MİNİK MİNİK PARÇALAR KOPARIP ŞEKİL VERELİM. FIRIN KAĞIDI SERDİĞİMİZ TEPSİYE DİZİP ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA PİŞİRELİM.
İSTEĞE GÖRE SUSAM,ÇÖREK OTU DA SERPİŞTİREBİLİRSİNİZ J
İÇLERİNE ARZUNUZA GÖRE PEYNİR,DEREOTU,MAYDONOZ KARIŞIMI VS… NE İSTERSENİZ KOYUP SERVİS YAPABİLİRSİNİZAFİYET OLSUN…
20 Kasım 2007 Salı
GAZOZLU KEK
MALZEMELER:
4 ADET YUMURTA (BEN 3 KULLANDIM)
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ŞİŞE GAZOZ
1 PAKET VANİLYA
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
3 SU BARDAĞI UN
SÜSLEMEK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI:
YUMURTA VE TOZ ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIP GAZOZU İLAVE EDELİM.VANİLYA VE 1 KAŞIK MARGARİNİMİZİ EKLEYİP KAŞIKLA ŞÖYLE BİR KARIŞTIRALIM.EN SON OLARAK UNU DA EKLEYİP BÜTÜN MALZEMEYİ KARIŞTIRALIM.HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMI YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ OLAN KALIBIMIZA BOŞALTIP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 50 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM,
SOĞUDUKTAN SONRA HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPALIM…
AFİYET OLSUN…
6 Kasım 2007 Salı
LİMONLU BİSKÜVİ
3 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
70 GR. MARGARİN
2 ADET YUMURTA
1 ADET LİMONUN RENDELENMİŞ KABUĞU
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
1 PAKET VANİLYA
YAPILIŞI:
BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIP YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR YOĞURUN.
HAMURDAN 1 PARMAK KALINLIĞINDA ŞEKİLLER YAPIP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ÜZERİ PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN…
SÜTLÜ KURABİYE
MALZEMELER:
YARIMSU PARMAĞINDAN BİR PARMAK FAZLA TOZ ŞEKER
1 ADET YUMURTA
İKİ BUÇUK ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
YARIMSU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA SÜT
ALDIĞI KADAR UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
ÜZERİ İÇİN TOZ ŞEKER
YAPILIŞI:
TOZ ŞEKER,YUMURTA VE TEREYAĞINI DERİN BİR KABA ALIN. SÜTÜ İLAVE EDİN.
UN VE KABARTMA TOZUNU DA EKLEYİP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR YOĞURUN. HAMURDAN KÜÇÜK BEZELER KOPARIN.
BEZELERİ ELİNİZLE YUVARLAYIP,YASSILAŞTIRIN.YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ FIRIN TEPSİSİNE KURABİYELERİ DİZİN.
ÜZERLERİNE TOZ ŞEKER SERPİN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN...
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Malzemeler:
Enginar
Bezelye
Havuç
Soğan
Limon suyu
Zeytinyağ
Tozşeker
Tuz
Su
Tencereye bezelye, küp küp doğranmış havuç ve soğanı koyun.
Afiyet olsun…
Zeytinyağlı Barbunya
MALZEMELER:
½ kg. barbunya
1 adet kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet iri domates
2 Diş sarımsak
4 adet kesme şeker
tuz
Sıcak su
YAPILIŞI:
Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım.
Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi,rendelenmiş sarımsağı , şekeri ,tuzu da ilave edip 3 dakika kadar karıştıralım.Ayıklanmış ve yıkanmış barbunyaları da ilave edip hafifçe karıştırıp suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
AFİYET OLSUN…
29 Ekim 2007 Pazartesi
SUSAMLI KURABİYE
MALZEMELER:
· 2 çay bardağı pudra şekeri
· 1 çay bardağı sıvıyağ
· 1 yumurta
· 2 çay kaşığı kabartma tozu
· 1 paket vanilya
· aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
· 1 yumurtanın sarısı
· susam
HAZIRLANIŞI:
Bütün malzemeleri karıştırıp elinize yapışmayan bir hamur elde edin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verip,yağlanmış tepsiye dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
28 Ekim 2007 Pazar
Damla Çikolatalı Muffin
MALZEMELER:
2 adet yumurta
3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
3 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
2 Türk kahvesi fincanı yoğurt
6 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak damla çikolata
1 tutam tarçın
1 tutam toz zencefil
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri iyice çırpıp,sıvıyağı ve yoğurdu ekleyelim.
Unu ve kabartma tozunu,zencefili,kakaoyu ve tarçını da ekleyip iyice karıştıralım.
Damla çikolatalarımızı da ilave edip muffin kalıplarına harcımızı paylaştıralım.
180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirelim.
Tahinli ve Damla Çikolatalı Nefisss Kurabiyeler
TAHİNLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI NEFİS KURABİYELER :)
BİZ KARI KOCA HERGÜN OĞLUMUZ EMREYİ ÇEKİŞTİRİP GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ KONUŞURKEN KAHVE İÇMEYİ ÇOK SEVİYORUZ BU YÜZDEN EVDE SÜREKLİ KURABİYE BULUNDURUYORUM,BU KURABİYELERİMİ DE HEDİYE YAPIP GÖTÜRDÜM...HERKES ÇOK BEĞENDİ BENDE İNANILMAZ MUTLU OLDUM TABİ SİZLERLE DE PAYLAŞMAK İSTEDİM,UMARIM BEĞENİRSİNİZ...
MALZEMELER:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
1 paket margarin
1 yumurta sarısı
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 su bardağı damla çikolata
YAPILIŞI:
Şekerle tahini iyice karıştıralım ve oda sıcaklığında yumuş yumuş olan margarinimizi, yumurtanın sarısını,vanilyayı ilave edip tekrar karıştıralım,yavaş yavaş unu da ilave edip aynı anda karıştırmaya da devam edelim ve çikolatayı da ekleyip sert bir hamur olana kadar yoğuralım.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verelim.önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirelim.
Zor bir hamur oluyor,bir ara eyvah galiba bu defa tutturamadım dedim fakat inanılmaz lezzetli oldu:)
Afiyet olsun.