Meyveli herşeyi oldum olası çok sevmişimdir. Çünkü meyveyi çoook seviyorum:)
Tam dolaptaki erikleri hoşaf yapma niyetindeyken sevgili Tuba'nın erikli turta resmini görünce hayır dedim sizler hoşaf olmayacaksınızzz:))
Hemen attım kendimi mutfağa ve bu nefis turtayı hazırladım. Oldukça pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif. Eşimden ve benden tam puan aldılar :)
Özellikle yanında bir top vanilyalı dondurma ile herkesi kendinize hayran bırakacaksınız benden söylemesi :))
Hamur İçin;
Malzemeler:
125 gr. margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket vanilya
½ paket kabartma tozu,
3 çay bardağı un
Erikli Katlar İçin;
Malzemeler:
6 adet kırmızı erik (büyük boy)
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Margarini ve
pudra şekerini çırpıcı ile krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
Sıvı yağı ve
yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma
tozu,vanilya ve unuda ekleyip
,karıştırıyoruz.
Diğer
yandan erikler ince dilimler halinde doğranır,derin bir kaba alınır,üzerine toz
şeker ve limon suyu ilave edilir ve şeker eriyip,erikler sulanana kadar
harmanlanır.
Fırın kabı
önce yağlanır, sonra un serpiştirilir.
Hamurun
yarısı fırın kabına aktarılır ve yayılır.
Üzerine
dilimlenmiş erikler dizilir.
Hamurun
kalan kısmı da eriklerin üzerine yayılır ve tekrar erikler dizilir.
Erik kabının
dibinde oluşan şekerli erik suyu bir kaseye alınır.
İçerisine 1
çorba kaşığı pudra şekeri ilavedilir ve fırça ile eriklerin üzerine sürülür.
180 dereceye
ısıtılmış fırında pişirilir.
Ara ara
fırından çıkarılarak eriklerin üzerine erik suyu sürülür.
Piştikten
sonra fırından çıkarır çıkarmaz eriklerin üzerin yeniden erik suyu sürülür ve
soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet
Olsun ...
Sevgi Dolu Öpücükler Herkese :)