Canım canım blogcanlarım ,
Daha önce de duyuru yapmıştım ama gözünüzden kaçmış olabilir diye tekrar edeyim dedim :)
1-31 Ocak 2015 tarihleri arasında Gourmet&Styling ve Kikkoman iş birliği ile Kikkoman ürünlü yemekler yarışmasına katılabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey bu bir ay boyunca Kikkoman ürünüyle yaptığınız bir tarifi, Kikkoman ürünü ile fotoğrafladıktan sonra benimle paylaşmak!
Kazanan takipçiler 9 Şubat haftası EKS Mutfak Akademisi’nde yapılacak olan Japon Mutfağı Workshopu için hediye davetiye sahibi oluyor! Ayrıca bununla da kalmayıp kazanan tarifler Gourmet&Styling dergisinin ilkbahar sayısında yer alacak!
Yapmanız gereken tek şey kikkomanlı bir tarif hazırlayıp zeynep.cesmeci@hotmail.com adresine mail atmak :)
On numara bir gün olacak pişman olmayacaksınız :)
Bu kadar kikkoman dedikten sonra bir tarif vermezsek ayıp olur değil mi :)
Buyurun bakalım nefisss pilavımıza ;
Malzemeler:
10 Adet kültür mantarı
1 Adet kabak
1 Adet havuç
1 çay bardağı mısır
2 dal yeşil soğan
2 Adet sivri biber
1 diş sarımsak
1 Adet Domates
3 Yemek kaşığı KİKKOMAN soya sosu
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
Üzeri için, maydanoz
Yapılışı:
Kabağı ve havucu julyen doğrayalım
Biberleri ,sarımsağı ve yeşil soğanı ince ince doğrayalım
Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
Mantarların kabuklarını soyup ince ince keselim.
Pilav tenceremizi ısıtıtıp Ayçiçek yağımızı koyalım.
KAbağı ve havucu koyup kavurmaya başlayalım.
Biberleri,domatesi,sarımsağı,yeşil soğanı ve mantarları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
Hafifçe renkleri dönünce soya sosumuzu,pirincimizi ve suyu da ekleyip karıştırıp pişmeye bırakalım.
Demlenen pilavımızı maydanozla süsleyip sıcak servis yapalım .
Afiyet Olsun