Yer elmasını acayip severim tabi kabuklarını soyması dışında:)
En çok da zeytinyağlı ve bolll limonlu severim... fakat arada değişiklik de lazım diyerek bu defa salçalı pişireyim dedim. Bol maydanozla hiç de fena olmadı:)
Değişiklik seviyorsanız eğer tam size göre hafif ve lezzetli bir tarif:)
Yer Elması Yemeğimiz İçin,
Malzemeler:
1 Kg. Yer Elması
1/2 adet kuru soğan
2 adet havuç
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1,5 yemek kaşığı salça
1 iri diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı pirinç
tuz
maydanoz
Yapılışı:
Yer Elmasının kabuklarını soyup su dolu bir kasenin içinde kararmaması için bekletelim.
Soğanı yemeklik doğrayıp, sarımsağı ince ince kıyıp ayçiçek yağında kavuralım.
Salçayı ilave edip karıştırıp biraz su ilavesiyle fokurdatalım.
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.
Tencereye ilave edelim.
Yer Elmasını da ilave edip,limon suyunu,pirinci ve tuzumuzu ekleyelim.
Üzerini geçmeyecek şekilde oda ısısında su da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Maydanoz ile süsleyip sıcak veya ılık servis yapalım.
Afiyet olsun.