28 Şubat 2013 Perşembe

Yoğurtlu Kabak Salatası

İki dişlim öğle uykusuna yaklaşık 10 dakikacık kadar yatıyor...

O 10 dakika benim en özel, en kıymetli dakikalarım oluyor...Yemek falan yaparak geçirmiyorum vallahi:)))
Ya Aylinime  2 laf atıyorum accuk gülüşüyoruz ki genelde öyle oluyor:)))) ya  facebookta pasta börek yapanlara asılıyorum :)))yadaaaa oje sürüyorum:))) bazen de tıpkı şu an olduğum gibi bloğumu boşladığım için utanıp tarif ekliyorum:)))

Vee karşınızda 5 dakikada hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve kopkolay bir lezzet:)

Buyurun tarifimize,


Malzemeler:

2 Adet kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase MURATBEY süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
ceviz
tuz

Yapılışı:

Kabakları yıkayıp,kabuklarını kazıyarak iri iri rendeliyoruz.
Zeytinyağı koyduğumuz tavaya kabaklarımızı koyup suyunu çekene dek soteliyoruz.Soğumaya alıyoruz.
MURATBEY Süzme yoğurdumuza sarımsağı rendeleyip,ince ince kıydığımız dereotunu ,haşlanmış pirinci ve kabağı ilave ediyoruz.
Tuz ve ceviz de ilave edip karıştırıp bekletmeden servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

25 Şubat 2013 Pazartesi

Nar Ekşili Brokoli Salatası

Pratik,lezzetli,renkli,sağlıklı ,şifa niyetine bir salata arıyorsanız eğerrrr şu an doğru sayfadasınız:)))
Buyurun bakalım bugünün tarifine:)



Brokoli salatamız için,

Malzemeler:

Brokoli
Mısır
Havuç
Mor Soğan
Közlenmiş Biber
Kapari
Salatalık Turşusu

Salata sosumuz için,

Nar Ekşisi
Limon suyu
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

Brokolileri mümkünse buharda haşlıyoruz.
Küçük küçük çiçeklere bölüp salata kasemize alıyoruz.
Havucu iri iri rendeleyip ,turşuyu,közlenmiş biberi küp küp doğruyoruz.
Soğanı piyazlık doğrayıp salataya ilave ediyoruz.
Diğer malzemeleri de ekleyip hafifçe karıştırıyoruz.

Sosumuzu da hazırlayıp salatamızla harmanlayarak servis tabağına alıyoruz.

AFİYET OLSUN





21 Şubat 2013 Perşembe

Ev Yapımı Ekmek Tarifi


Geçenlerde iki dişli Ardacım'la blogları gezerken Sevgili Asumanın bloğundan gelen ekmek kokuları beni benden aldı:)))
Hadi Zeynep iş başına dedimmmm ve Arda'yı uyutup Emrecim'le hamura verdik kendimizi:)
Emre'm sağolsun unla imzasını attı yine her yere:))Ben de haldur huldur yoğurdum durdum heyecanla,gözüm Emre'yi görmedi bile:))))
Sonuç olarak mutfağımız un fabrikası gibi göründü,evimiz de mahale fırını gibi koktu :) Cam pencere açmadım saatlerce o mis koku dışarı çıkmasın diye:))

Bayıla bayıla yedik biz,eşim kaç kere eline sağlık dedi sayamadım inanın:) Siz de deneyin derim,asla pişman olmayacaksınız:)


Ev Yapımı Ekmek Tarifimiz İçin,
 
Malzemeler:

300 ml ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
4,5 su bardağı kadar un 
 
süslemek için ; susam ve çörek otu


Yapılışı :
 
Yoğurma kabımıza önce 4 bardak kadar unu,şekeri,tuzu,mayayı ekleyip karıştırın.
Ortasını havuz gibi açıp suyu ve yağı ilave edip yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım,kontrollü olarak ele yapışmayacak kıvama gelene kadar biraz daha un ekleyin.
İyice yoğurduktan sonra mayalanması için 1 saat kadar üzeri örtülü şekilde oda sıcaklığında bekletelim.
Mayalanan ekmek hamurumuza tekrar yoğurup ,dilediğiniz şekli verip susam ve çörek otu ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarıncaya dek pişirin.
 
Afiyet Olsun.
 

Evinizden ekmeğiniz,yüzünüzden gülücükleriniz hiç eksik olmasın inşallah...

Sevgi Dolu Öpücükler:)


18 Şubat 2013 Pazartesi

Peynirli Misket Poğaçalar

Canım canımm blogcanlarımmmm,

Flash flash flash:) Bugün size altın günlerinde sık sık yaşadığımız "ayyyy poğaça yemek istiyorum ama bölüşecek arkadaş arıyorummm" cümlesine son getirecek bir tarif vereceğim:)) Tatatataaaa tabi ki Misket poğaçalar:))) En sevdiğiniz poğaça hamurunu misket şeklinde yuvarlayın,  takın süslü kürdanları olsun bitsinnnn:))) Misafrleriniz lüp lüp yerken ,siz de keyifle çayları tazeleyeceksiniz demedi demeyin:)))

Hepinizi öpüyorum,seviyorum ve tarife geçiyorum:)




Peynirli Misket Poğaçalar İçin,

Malzemeler:

2 Adet Yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı çörek otu
1 paket kabartma tozu
Aldığı  kadar un
tuz


Üzeri İçin;

Yumurta sarısı
Çörek otu


Yapılışı:

Yumurta ve tuzu hafifçe çırpıyoruz.
Ayçiçek yağını,yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
Arzu ettiğiniz ölçü de Muratbey Sürmeli Peynirini, mini minik doğranmış Muratbey  Naturena Fessita peynirini ve çörek otunu ilave ediyoruz..
Kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu da ekleyip yoğuruyoruz.
Hamurumuz ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra misket büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip, üzerlerine fırça yardımı ile de yumurta sürüyoruz.
Arzuya göre çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun

13 Şubat 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası

Merhabalar canım canım blogcanlarım,

Günlerden Sülo günü...Ben de keyifler tavan,hele Bali Bey 'de geri döndü ya aman pek mutluyuz pek mutluyuz:)))) Çekirdekler hazır bizler nazır bekliyoruz heyecanla:)))

Yarın da sevgililer günü, günün anlam ve önemine uysun diye kırmızı beyaz ve kopkolay bir tarif vereyim dedim sizlere...

Her gününüz ,her dakikanız ,her saniyeniz aşkla dolu geçsin inşallah.

Sevgililer günümüz kutlu olsunnnnn :)

 

Yoğurtlu Közlenmiş  Kırmızı Biber Salatası İçin,
Malzemeler:

3 Adet Közlenmiş Biber
1 diş sarımsak
tuz
nane

Yapılışı:

Muratbey Süzme yoğurda sarımsağı rendeliyoruz.
Közlenmiş biberleri ince ince kıyıp Süzme Yoğurdumuza ilave ediyoruz.
Arzuya göre tuz ilave edip karıştırıp nane ile süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN.


6 Şubat 2013 Çarşamba

Biberli Mantar Sote

Bugün  pratik mi pratik ,özellikle de etin yanına çok yakışan ,şipşak hazırlayarak da sevdiklerinizi mutlu edebileceğiniz bir tarif verip kaçacağım:)

Sevgi Dolu Öpücüklerrrr:)


Malzemeler:

1 Paket Mantar
1 Adet Sivri Biber
1 Adet Çarliston Biber
1 Adet Kırmızı Biber
1 Tatlı Kaşığı Acıbiber Salçası
1 diş sarımsak
3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
tuz,toz kırmızı biber

Üzeri İçin ,kekik

Yapılışı:

Wok tavada zeytinyağını ısıtıp (harlı ateşte) doğradığımız mantarları soteliyoruz.
Biberleri ince ince kıyıp mantarlara ilave ediyoruz.
Sarımsağı da incecik kıyıp ,salçayı,kırmızı biberi ve tuzu da ekleyip mantarlar pişinceye dek sotelemeye devam ediyoruz.
Pişen mantarları servis tabağımıza alıp kekik serpiştirip sıcak sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN





31 Ocak 2013 Perşembe

Ayvalı ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz

Nasılmış benim blogcanlarımmm?:)

Keyifler yerindedir inşallah maşallahhh:) Bizler büyümeye tüm hızımızla devam ediyoruz. Arda'cım tam tamına bugün 6 ay 1 günlük oldu:) Dişlerimiz hala feci kaşınıyor,pırasa,havuç ,salatalık vs. acımızı azaltmıyor maalesef...Tek ilacımız tv kumandaları:)) Kumandayı ağzına bi götürse olay çözülecek kanımca:))) Gördüğü anda tipi değişiyor inanın:)Gözlerinden öyle bir ışık çıkıyor ki anlatılmaz yaşanır:)

Emrem'se ne kadar mücadele etsede sallanan üst dişinden ayrılmak zorunda kaldı:)))Morali oldukça bozuk,diğeri de sallanıyor 2 gündür:) gülünce kocaman bir pencere çıkıyor karşımıza:)))Bana çok sevimli gelsede yavrum halinden hiç memnun değil,çabucak dolar yerleri inşallah:)

Bizde son durumlar böyle işte blogcanlarım. Herkese mutlu musmutlu hafta sonları dilerim.
Öperim, öperim sarılırımmmm:)

Buyurun bugünün tarifine;


Kerevizimiz için ,

Malzemeler:

1/2 adet soğan
2 Adet kereviz
1Adet ayva
1 Adet Havuç
1 Adet Portakalın suyu
1 Adet kesme şeker
zeytinyağı
tuz
Süslemek için ;dereotu

Yapılışı:

Zeytinyağında minik minik doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
Ayvayı ,kerevizi ve havucu   küp küp doğrayıp soğanların üzerine ilave ediyoruz.
Portakal suyunu,şekeri ve tuzu da ilave edip sebzelerimiz yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
Dereotu ile süsleyip soğuk veya ılık servis yapıyoruz.

AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER





25 Ocak 2013 Cuma

Peynirli Krep Ekmekler

Hafta sonu aşkitolarınıza yapmanız için nefisss puf puf krep ekmek tarifi vereyim bugün sizlere:)

Bu nefisss tarifi canım Hilalciğim yapmıştı.Görünce tam büyük oğluma göre dedim:)))Vay canına hayatımda ilk defa Emre'me büyük oğlum diyorum bu arada:))) Ben tarife ilave olarak peynir ve dereotu da ekledim. Çok amaçlı bir tarif diyebilirim:)

Kısaca bu puflara "ne eklersennnn onu yersinnnn" diyorum:))))

Herkese musmutlu hafta sonları dilerim.


Malzemeler:

2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1/2 demet dereotu
aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Tüm  malzemelerimizi derin bir kapta karıştırıyoruz.
Unumuzu akışkan bir kıvam alıncaya dek kontrollü şekilde ekliyoruz,karıştırıyoruz.
Tereyağı ile yağlanmış muffin kalıplarımıza 1 cm boşluk bırakılarak pay ediyoruz.
180’de 10 - 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER



22 Ocak 2013 Salı

Havuç Kızartması

Ah ah ...şu masum sebzeler kızarınca nasıl canavara dönüşüyor anlamak mümkün değil:) Kalorisi bol olan herşey lezzetlidir ya,işte bu havuçlar da öyle:)Yanına birde sarımsaklı yoğurt da varsa ohhh gel keyfim gell:)))

Hadi bakalım buyurun o zaman bugünün kalorisi bol ,yapması kolay, tadı da nefisss olan  tarifine:)



Malzemeler:

Havuç
Yeşil Soğan
Balzamik sirke
Ayçiçek Yağı

Yapılışı:

Havuçları kızgın yağda kızartıyoruz.
Havlu kağıt üzerinde fazla yağını süzüp servis kasesine alıyoruz.
Göz kararı Balzamik sirke ilave edip harmanlıyoruz.
Yeşil soğanı ince ince kıyıp havuçların üzerine serpiştirip yanında sarımsakla yoğurtla servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun.


18 Ocak 2013 Cuma

Fesdo Peynirli Roka Salatası

Canım canım blogcanlarımmm,

Aslında minimini puf puf ekmeğimsi bir tarif verecektim bugün size...Arşivde salatayı görünce hadi dedim Hafta sonumuz daha hafif geçsin:) Vicdan azabı çekmeyeyim şimdi dedim:)))Yaşasın salata yemek:)

Herkese mutlu mutlu, huzurlu bir hafta sonu dilerim:)

Buyurun haftanın son tarifine,




Malzemeler:

1 demet roka
1/2 demet maydonoz
1/2 demet dereotu
1 sap yeşil soğan
5 adet cherry domates
2 yemek kaşığı mısır
mor soğan halkaları


sos için;

limon suyu
Zeytinyağı
nar ekşisi
tuz

Yapılışı:

Bütün yeşilliklerimizi iyice yıkayıp salata kasemize dilediğimiz şekilde doğruyoruz.
Domatesleri de yıkayıp halka halka doğrayıp yeşilliklere ilave ediyoruz.
Mısırı ekleyip, mor soğanı da halka halka doğrayıp hafifçe karıştırıyoruz.

Sosu ayrı bir kasede hazırlayıp salatamızın üzerinde gezdiriyoruz,karıştırıyoruz.
Muratbey Naturena Fesdo Parmak Peynirleri yuvarlak yuvarlak dilimleyip salatamıza ekleyip, servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER



14 Ocak 2013 Pazartesi

Peynirli Patatesli Topkek


Canım canım blogcanlarım,

Keyifleriniz yerindeee pazartesiniz de sendromsuzdur  inşallahhh:)))

Vallahi beni soracak olursanız şayet çok dişe diş günler geçiriyorum şu sıralar:)

Arda'cım 5,5 ayı tamamladı çok şükür...Diş kaşınma sıkıntısıyla cebelleşiyoruz resmen.Dişlerin patlamasına daha en az 2 ay var gibi görünüyor ama öyle bir kaşınıyor ki anlatamam size:(
Halı fırçasından başka bişey paklamaz gibi görünüyor:) Ne bulsa ağzına sokuyor yavrum haldur huldur kaşımaya çalışıyor,rahatlayamıyor tabi ve huysuzlanıp yaygarayı koparıyor,kucak istiyor sürekli..Oyalamak çok zor oluyor .Geçecek ama biraz sıkıntılı geçecek... durumumuz onu gösteriyor şimdilik...

Emre'm de hızla büyüyor,Üst dişi sallanıyor şu sıralar,karizma çizilecek tabi biraz üzgün yavrum...Gidip gelip ne zaman düşer diye soruyor,aynaya bakmıyor,dişlerinin ön tarafını fırçalamıyor vs. ...Hayırlısıyla düşse de rahatlasak diye içimden dua edip duruyorum:)))

Daha fazla içinizi şişirmeden yeni yıl öncesi yaptığım puf puf topkeklerimizin tarifini verip kaçayım en iyisi ben:)))




Peynirli Patatesli Topkeklerimiz için;

Malzemeler:

2 Adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 Paket kabartma tozu
~1,5 -2 su bardağı un
1/2 demet dereotu
1 Adet patates 
tuz
üzeri için, haşhaş tohumu

Yapılışı:

Yumurtaları ve tuzu çırpın
Yoğurdu ve ayçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin.
Dereotunu ince ince kıyın , Muratbey Örgü Peynirini  küp küp doğrayın karışıma ekleyin.
Patatesleri zar büyüklüğünde doğrayıp karıştırın.
Kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu da ilave edip karıştırın.
Hamuru muffin kalıplarına 1/3 ü dolacak şekilde paylaştırın.
haşhaş tohumları ile süsleyip ,önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakın.


Afiyet Bal Olsun

Sevgi Dolu Öpücükler






8 Ocak 2013 Salı

Çikolatalı Peynirli Kek

Şu sıralar değişik tarifler denemeye o kadar çok üşeniyorum ki anlatamam:) Aslında çok istiyorum ama malzemeleri hazırlayana kadar Arda, "ilgi istiyorum, öp beni" moduna geçiyor ve bütün konsantrasyonum da yerle bir oluyor tabi :))) "Kek börek yoksaaa yanak var" diyorum ve dalıyorum Arda'ya:) Şaka maka derken 5 ayı bitirdik,iyice bal börek olduk:) Tadından yenmiyor yani:))

Sonracımaaa geçen hafta  pınar beyaz  bebelerime pınar çikolatalı peynir göndermiş,Ardacım henüz yiyemiyor:) Emre 'de malumunuz yemekle arası yoktur hiç yüzvermedi...Ben de en iyisi kek yapayım dedim ve gerçekten hiç pişman olmadım:) puf puf acayip leziz oldu:) 1 paketim daha var onunla da cheesecake yapacağımmm:))Eeee ne demişlerrrr yemeyenin malını yerlermiş:)))

"Çok merak ettim ,gece uyayamam, muhakak denemek isterim "derseniz şayet buyurun o zaman tarife:)))))

Musmutlu haftalar:)


Bos bolll Çikolatalı Kekimiz için,

Malzemeler:

1 çay (ajda) bardağı sıvıyağ
1 çay (ajda) bardağı yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
2 adet iri yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kadar ceviz
1 çay bardağı damla çikolata
aldığı kadar un

Yapılışı:

Toz şekerle yumurtayı iyice çırpın.
Sıvıyağı ve yoğurdu da ilave edip çırpmaya devam edin.
Oda ısısında yumuşamış olan çikolatalı peyniri ilave edip tekrar çırpın.
Vanilyayı,kabartma tozunu,kırık cevizi,damla çikolatayı da ekleyip hafifçe karıştırıp yavaş yavaş elenmiş unu ilave edelim.
Yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza harcı döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakalım.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER






2 Ocak 2013 Çarşamba

Muratbey Peynirleri ile Günün Her Saati Peynir Yiyeceksiniz

Yepyeni bir yıldan merhabalar canım canım blogcanlarım:)

Herkese mutlu mutlu ,musmutlu yıllar dilerim.

2013 yılında "Keşke" dediğiniz herşey gerçekleşir umarım diyerek yılın ilk postuna giriş yapalım:) Yeni yılın ilk yazısı 2012'nin son daveti olsun istedim:)
Swisotel'de geçtiğimiz haftalarda Muratbey Peynirlerinin nefisss bir davetine katıldım.
Nefis demek az  kalır aslında nepnefis desem daha doğru olur:)))

Her yer bizler için birbirinden nefis peynir çeşitleriyle donatılmıştı..."Günün her saati peynir temalı "olan kadın kadına bir çay keyfi etkinliği yaptık:) Uzun uzun sohbet ettik.
Hele bir de Sevgili Gülnur Hanım'ın hoş sohbeti de eklenince tadından geçilmedi,hatta tadı damağımda bir gün oldu bile diyebilirim.

Etkinlik boyunca Muratbey Peynirlerini tadıp, firma ve peynirler hakkında da bilmediğimiz bir sürü güzel ve önemli şeyler öğrenmiş olduk:)




Muratbey Peynirleri ;

Yarım yüzyıla yakın geçmişe sahip Muratbey, tecrübesiyle sütün Türkiye'deki gelişimine yön veren sayılı firmalar arasında yer almaktadır.
İnovasyona verdiği önemle de Türkiye’nin yenilikçi ve öncü peynir markası olan Muratbey, 12 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi, 300 çalışanı ve günde 700 ton civarında süt işleme kapasitesi ile hergün Türkiye çapında 7 bini aşkın noktaya ulaşmakta ve daha fazla sayıdaki insanın sağlıklı sütle üretilmiş sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamayı amaçlamaktadır.



Gerçek tat ve kokusu muhafaza edilen süt Muratbey ürünlerindeki lezzetin esas sırrıdır. Peynirin hammaddesi olan sütün mucizevi besin değerlerini muhafaza ederek, hep aynı kaliteyi sunmanın ilk ve en önemli şartı Muratbey'de sağlanmıştır



Türkiye'nin en lezzetli peynir markası olarak bilinen Muratbey, sağlıklı lezzeti insanımıza sunmak için geliştirdiği yöntemlerle kendi sektörüne de örnek olmaktadır.


Siz de eğer" peynir canavarıyım" diyenlerdenseniz ve "Günün her saati peynir yerim ,hayatta affetmem " diyorsanız özellikle de Murat bey peynirleriyle tanışmamışsanız hemen bi koşu markete gidip peynir alıp,bir de simit kapıp, çayı da demleyip keyif yapın derim:)


Not: Etkinlik hakkında daha fazla detay öğrenmek isterseniz buraya da bakabilirsiniz:)


Sevgi Dolu Öpücükler

28 Aralık 2012 Cuma

Havuçlu Bulgurlu Ispanak Yemeği

Bugün nefisss bir ıspanak yemeğiyle hafta sonuna hızlı bir giriş yapayım dedim:)

Hepinizi en koskocamanından ,en sevdi dolusundan öpüyorum ,  musmutlu hafta sonları da dileyerek tarife geçiyorum:)



Ispanak yemeğimiz İçin ;

Malzemeler:

1,5 Kg. ıspanak
100 gr.dana kıyma
1 adet minik soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kadar bulgur
1 adet havuç
1 adet kesme şeker
tuz
karabiber
su

Yapılışı:

Ispanaklarımızı iyice börtü böceğinden ayıklanması için sirkeli sularla yıkıyoruz,doğruyoruz.
Geniş bir tencerede sıvıyağda soğanı ve kıymayı iyice kavuruyoruz.
Salçaları ilave edip,tuzunu,karabiberini serpiştiriyoruz.
Sos fokurdamaya başlayınca yıkanmış ,doğranmış ıspanaklarımızı ve yıkanmış bulgurumuzu,şekeri ve rendelediğimiz havucu ilave ediyoruz. Üzerini geçeçek kadar sıcak su ilave edip bulgurlar pişinceye kadar pişiriyoruz.
isteğe göre sarmısaklı yoğurtla servis yapıyoruz.

Afiyet, Bal Olsun...


24 Aralık 2012 Pazartesi

Yoğurtlu Mor Lahanalı Ispanak Salatası

Yepyeni bir yıla girmemize sayılı günlerimiz kaldı,hepimizde sevdiklerimize neler hazırlasak ,neler pişirsek,değişik neler yapsak heyecanı şimdiden başladı değil mi ? :))

Yılbaşı öncesi pratik ve lezzetli salata tarifleri de hemen herkes için altın değerinde oluyor:)

Bir alternatif de benden gelsin o zaman:)Yapması kolay,yemesi zevkli:) Eee daha ne olsun değil mi:)
Buyurun bakalım bugünün şip ve de şak tarifine:)


Malzemeler:

 1 demet ıspanak
1/2 demet dereotu
1 /2 kase doğranmış mor lahana
2 yemek kaşığı kapari
1 kase süzme yoğurt
3 -4 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
tuz

Yapılışı:

Ispanağı iyice yıkayalım.
Geniş bir kaseye sıcak su koyup 3-5 dakika ıspanakları içinde bekletelim.
Suyu süzüp ıspanaklarımızı ince ince kıyıp salata kasesine koyalım.
Dereotunu ince ince kıyıp,doğranmış mor salatayı, ve kapariyi de ilave edelim.
Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurdu ,mayonezi,tuzu karıştırıp salatamızla harmanlayalım.
Bekletmeden servis yapalım.

AFİYET BAL OLSUN.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)




21 Aralık 2012 Cuma

Karnabahar Çorbası

Merhabalar canım canım blogcanlarım...

Bir anda yağan karla birlikte hem çocuklar gibi sevindik hem de yaşadığımızın yerin İstanbul olduğunu hatırlayıp üzüldük değil mi:) Malumunuz İstanbul'da yağan bir damla yağmur bile hayatı yaşanmaz hale getirebiliyor bazen:(

Ben evde olduğum için tadını çıkaran şanslı kişilerdendim :)
Arda'nın ilk karıydı,camdan baktık kuzumla uzun uzun.Çok şaşırdı tabi ,değişik geldi,tek tek takip etmeye çalıştı,şaşkoloza döndü yavrum:))Şimdilik martılar onu daha çok heyecanlandırıyor:)kardan pek birşey anlamadı:) Bu arada emziğimizi ağzımızdan çıkarıp artistlik yapmayı öğrendik :) ama yerine takamıyoruz hala:)))Sinirlenip ağlıyoruz ve oldukça da tatlı bir görüntü çıkıyor ortaya:))

Emre'm için durum daha farklı tabi:)) Sevinçten havalara zıpladı bütün gün:)Çok heveslendi yavrum kartopu oynayacağız diye ama maalesef sabah kalktığımızda hayallerimizin suya düştüğünü gördük:) Lapa lapa yağan güzel kardan eser bile yoktu bugün ... Hayallerimizi bir sonraki kar için beklemeye aldık bizde:)

Eee bu kadar soğuk mevzuudan sonra sıcacık bir çorbayla bu postu kapatmak lazım değil mi ? :)

Havalar nasıl olursa olsun sizin havanız hep güzel olsun canım blogcanlarımm:))

Eğer karnabarı,çorbayı veee sıcağı seviyorsanız hemen yapıp içinizi ısıtın derim:)

Sıcacık, musmutlu günler dileyerek tarife geçiyorum o halde:)




Karnabahar Çorbası için ;

Malzemeler:

1adet küçük boy karnabahar
1 adet patates
1/2 soğan
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
4-5 bardak su
tuz

Yapılışı:

Karnabaharı yıkayıp geniş bir tencereye alın.
Patatesi ve soğanı da doğrayıp tencereye ilave edin.
Kaynamaya başlayınca sütü ve tuzu da ilave edip sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin.
Pişen çorbayı blendardan geçirip sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET BAL OLSUN :)






12 Aralık 2012 Çarşamba

Bulgur Pilavı Salatası

12.12.12 çılgınlığı almış başını gitmiş ...Evlenenler,nişanlananlar vs.:) Hangi kanalı açsam bugün ,gelinlikli bi kadın çıkıverdi karşıma:) Ben de bu özel tarihi bloğumdan esirgemek istemedim ve pratik ve lezzetli bir tarifle taçlandırayım dedim:))

Canınız kısır istiyorsa,evde de ince bulgurunuz yoksa hatta pilavlık bulgurunuzla da bir gün öncesinde pilav yapmışsanızzzz ve 1 kase kadar da artmışsa eğer hemen benim gibi sizde aşağıdaki nefissss salatayı şipşak hazırlayabilirsiniz:)

Buyurun bu özel günün nefisss tarifine:)



Malzemeler:

Bulgur pilavı
Maydonoz
Dereotu
Yeşil soğan
Mısır
Mor soğan
Salatalık turşusu
Közlenmiş kırmızı biber
Limon suyu
Sirke,pul biber

Yapılışı:

Bütün malzemeleri ince ince kıyıp geniş kasede bulgur pilavımızla harmanlıyoruz.
Limon,sirke ve arzuya göre pul biber de ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER :)


7 Aralık 2012 Cuma

Rossopomodoro Ve Kavaklıdere Pizza-Şarap Atölyesi


Çarşamba günü Sevgili Sibel Savacı'nın daveti ile Rossopomodoro 'da Sevgili Levon Bağış 'ın yemek ve şarap uyumunun inceliklerini anlattığı acayip keyifli bir atölyeye katıldım.


Önce biraz mekanı anlatayım size:)Rossopomodoro nefisss Napoli pizzaları yiyebileceğiniz ,ulaşımı kolay ,çok hoş sıcacık ,nezih,tertemiz bir mekan.Pizzalar "cuk" diye midenize oturmuyor ama yedikçe yiyesinizin gelmesi açısından da biraz sakıncalı:)

Ürünlerin bir çoğu Napoli yakınlarındaki Campania Bölgesinden geliyormuş.Mozerella peynirleri,Domates sosları,zeytinyağları,unları aklımda kalanlardan sadece bir kaçı.



Pizzalar göz açıp kapayıncaya kadar hazırlanıyor.Pizzanızı pişerken izlemeniz mümkün:)



Hazırladığımız pizzaların tadına bakarken şaraplar hakkında da bilmediğimiz bir sürü hoş şeyler dinledik.Levon Bey öyle keyifle anlatıyor ki sıkılmanız imkansız.
Aramızda kalsın ama keşke zaman biraz daha uzun olsaydı da daha çok dinleyebilseydik diye düşünmedim değil yani:)




Bir yemeğin tek bir şarapla uyumu söz konusu değilmiş.En iyi uyumu bulmak için şarabın ve yemeğin temel öğelerini incelemek gerekirmiş.


Başarılı bir lezzet yakalamanın püf noktası ise her yörenin mutfağının ,kendi yöresinin şarabıyla uyumlu olmasıymış:)


Atölyede tadına baktığımız Kavaklıdere şarapları; 

Torre Terza Pinot Grigio IGT 2010, Vin-Art Narince-Chardonnay 2011, Egeo Sauvignon Blanc 2011, Egeo Roze 2011, Vin-art Kalecik Karası-Syrah, Prestige Öküzgözü 2009, Chianti Dogc 2010, 

Benim yıldızlı favorim ise Egeo Sauvıgnon Blanc 2011 oldu:)


Bu keyifli gün için Rossopomodora'ya , Kavaklıdere'ye   ,Sevgili Levon bağış'a,Tansel Bey'e ,Sibel Hanım'a çok çok kocaman teşekkürler ederim:)


Sevgi Dolu Öpücükler

4 Aralık 2012 Salı

Çok Kolay Cheesecake

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte sokaklar mağazalar süslü püslü oldukça benim içim de soğuk havaya rağmen fıkır fıkır oluyor.
Alışveriş merkezlerinin tadını çıkarıyoruz Emrem'le. Bu sene oğlumla iletişimimiz yüzde seksenlere geldi diyebilirim.Mızmız hallerimiz iyice azaldı...Artık konuşabiliyoruz ,orta noktada bir şekilde buluşuyoruz.Hayatımızın sadece oyuncak ve jetonla çalışan arabalar üzerine kurulu olmadığını anlamaya başladı çok şükür:))

Bebeklikten çocukluk dönemine geçişle beraber özellikle Arda'yı emin ellere bırakıp başbaşa gezmek ikimizi de çok mutlu ediyor:))) Beraber kıkır kıkır gülebiliyoruz:)Kitaplara ,cdlere bakıp, kendimize film vs. seçebiliyoruz.Kıyafet bile bakmaya başladı artık:) Beğendiği şeyler karşısında"vayyy çok havalı pantolonmuşşş " vs. gibi yorumlarla aklımda yokken beni alışveriş havasına bile sokabiliyor:)))
Hatta hatta takside geçen gün bozuk para takviyesi bile yaptı ,şaşırdım :)Artık cüzdan taşıyor erkeğim:)Hızla büyüyoruz...Biraz üzülüyorummmm biraz seviniyorummmm:) Yıllar çok çabuk geçiyor çoook...

Bu yılın diğer ve en önemli güzelliklerinden biri de evimize yeni bir aslanın katılmış olması...Yepyeni bir yıla 4 kişi olarak gireceğiz inşallah:)Heyecanlıyız:)Mesela Emre'm Arda'ya emzik  alacakmış hediye olarak,bize de resim çizecekmiş:)Programlar şimdiden başladı bizde:)

Bu keyifli sohbeti nefis bir cheesecake ile tamamlayıp,hepinizi en kocamanından öperim,sarılırım:)



Malzemeler:

Tabanı için;

1,5 paket Burçak bisküvi
3 yemek kaşığı becel margarin

İç Malzemesi İçin;

2 adet iri yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
400 Gr. labne peynir
1 kutu krema
2 paket vanilya

Üzeri için,

Dilediğiniz her şeyi kullanabilirsiniz.
Çikolatalı sos,meyveli soslar,marmelatlar vs.tercih tamamen size kalmış.

Ben böğürtlen reçeli ile süsledim.

Yapılışı:

Bisküvileri rondodan geçirip,eritip soğuttuğumuz yağımızla beraber harmanlayıp kelepçeli kalıbımıza yayıyoruz.Buzdolabına kaldırıyoruz.

Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Bütün malzemelerimizi harmanladıktan sonra bisküvi tabanımızın üzerine harcımızı döküyoruz.
Fırın tepsisine koyup yanına da bir kase su koyuyoruz.
Yavaş yavaş kontrollü olarak 50 dakika kadar 160 derece fırında pişiriyoruz.


AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER




30 Kasım 2012 Cuma

Biberli Tavuk Sote

Merhabalar canım canım blogcanlarımmm:)

Afiyettesinizdir inşallah maşallah:)

Biz hızla büyüyoruzzz,ben enime doğru büyüyorum oğullarım boylarına doğru:))
Arda'm bugün tammmm 4 aylık oldu. Bütün gün ay dönümü kutlaması bahanesiyle Emrem'le beraber Arda'nın yanaklara dalıp durduk:))Hüp hüp çektik içimize:) Garibim bizi görünce kafayı çeviriyor hemen:) ama suç biz de değil o bal yanaklarda:) Neyse sizin de ağzınızın suyunu  akıtmayayım fazla:) Şu sıralar Arda bey oturma meraklısı oldu,yatırınca avazı çıktığı kadar bağırıyor,öyle bir çirkef oluyor ki anlatamam:) Oturur pozisyona aldığım zaman ise tatlılar tatlısı:))Sağa sola kaykıla kaykıla yanakların ağırlığından da kafayı dik tutmaya çalışarak sağı solu kesiyor sıpa:) Evde ne olup bitiyorsa herşeyden haberi var...Oturmaya başlasa da bir rahatlasa yavrum.

Emre'm ise genel olarak çok mutlu,şu sıralar Arda'nın biberonlarını ve emziklerini denerken yakalasam da Abi olmanın bütün avantajlarını kullanıyor sonuna kadar:)

Biz de son durumlar böyle blogcanlarım:) Herkese mutlu mutlu hafta sonları dileyip pratik ve lezzetli tarifimize geçiyorum:)


Biberli Tavuk Sote için;

Malzemeler:

4 parça tavuk göğüs
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 dal yeşil soğan
1 tatlı kaşığı hardal
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kadar soya sosu
köri,karabiber,tuz

Yapılışı:

Tavukları sotelik doğrayıp geniş bir tavada (tercihen vok tavada) sotelemeye başlıyoruz.
Hardalı, defne yaprağını,baharatları ve soya sosunu ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Pişmeye yakın julyen kestiğimiz biberleri de ekleyip hafif diri kalacak şekilde tavuklarla beraber soteliyoruz.
Ocağın altını kapattıktan sonra jülyen doğradığımız yeşil soğanları da ilave edip sıcak sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.