Yaz kış bıkmadan yiyeceğim yemeklerdendir nohut.
Yanında pilav ,cacık ve turşu olmazsa olmazıdır. Yazarken bile ağzımın suyu aktı resmen :)
Besin değeri de oldukça yüksek olan nohutu mutfaklarımızdan hiç eksik etmeyelim.
Uzun zamandır nohut yapmayanlarrrrr doğru mutfağa o halde :))
Huzurlu günler herkese.
Malzemeler :
1 büyük kase (hafif diri ) haşlanmış nohut
1adet minik kuru soğan
3-4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
Pastırma dilimleri
Karabiber,pulbiber vs.
1,5-2 yemek kaşığı kadar salça
Tuz arzuya göre (pastırma tuzlu olduğu için)
Yapılışı:
Ayçiçek yağında yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
Salça ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
Biraz su ekleyip salçayı açıyoruz. Dilediğimiz baharatları ,tuzu ekleyip ,önceden hafif diri kalacak şekilde haşladığımız nohutları ekliyoruz.
Bir kaç dakika fokurdatıp pastırma dilimlerini ve göz kararı su ekleyip nohutlar yumuşayıncaya dek kontrollü olarak pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.