5 Kasım 2013 Salı

Bal Kabaklı Muhallebi

 
Merhabalar canım canım blogcanlarımmm,
 
Afiyettesinizdir inşallah, maşallah :)
 
Balkabakları pazarlarda yerini almaya başladı çok şükür. Çocukluğumdan beri çok severim kabak tatlısını. Geçen hafta biraz ölçüyü fazla kaçırmışım yer gök kabak tatlısı oldu...Bu yüzden şekilden şekile sokarak garibimi tükettik:)
 
Aşağıdaki foto da onlardan biri...Hem kolay,hem lezzetli hem de havalı bir tatlı arıyorsanız buyurun efendim o halde :))) 
 
Hepinizi öpüyorum,seviyorum veeee tarife geçiyorum :)
 
 
 
Malzemeler:

 
*1 litre süt

*4 çorba kaşığı nişasta

*1 su bardağı toz şeker

*1 paket vanilya

 
**1 kase  kabak tatlisi

 
Süslemek için,
*Ceviz veya fındık

 

Yapılışı:

 
Bir bardak sütte nişastayı eritip kalan sütle beraber tencereye koyup şekeri ekleyerek sürekli karıştıralım.

Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.

Katılaşmaya başlayınca da ocağın altını kapatıp, kabuk tutmaması için de ara ara karıştıralım

 
Daha önce hazırlamış olduğumuz kabak tatlımızı çatal yardımı ile püre yapalım.

 
Kaselerimizin dibine bir sıra kabak püresi ,üzerine muhalebi ve tekrar kabak tatlısı püremizi koyalım.

Fındık veya cevizle süsleyerek soğuk soğuk servis yapalım.

 
 


 
Afiyet  Olsun



22 Ekim 2013 Salı

Pastırmalı Domatesli Kolay Börek

Güneşli güzel bir sonbahar gününden merhabalarrrrr,

Herkesin geçmiş bayramını tüm kalbimle kutlarım...ha geldi ha gelecek derken 9 gün çabucak geçiverdi.

Tatilden geriye sadece lüp lüp yediğimiz baklavaları eritmek kaldı:) Yani şu tatiller bana hiç yaramıyor ben anladım:)
mesela şu aşağıdaki böreği ablamlar havuzdayken hemen mutfağa girip şipşak hazırladım,termosa çayı doldurdum attım sepete:) koştur koştur süpriz yaptım onlara ,hep beraber keyif yaptık ohhh misss:) Pişman olmuyorum ama tombiş oluyorum böyle böyle:) oy ki oy.. "yap ama yeme" kuralını uygulamam lazım bir an önce:) Oh içimi de döktüm rahatladım :)))))

Evettt bugünlük bu kadar ağlama yeterrr, hadi bakalım buyurun bu günün pratik ve lezzet tarifine :)



Malzemeler:

3 Adet yufka
12 adet pastırma dilimi
1 iri domates
1 adet sivri biber
1 adet çarliston biber
1 çay bardağı kadar ufalanmış beyaz peynir
1 tutam ince kıyılmış dereotu
yufkalara sürmek için 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

Böreklerin üzerine sürmek için,
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı zeytin yağı

süslemek için
çörek otu ve susam

Yapışı,

Yufkalarımızı + (artı) şeklinde 4 parçaya bölüyoruz. Toplam 12 adet üçgenimiz olacak.

Domateslerimizin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak bir kaseye küp küp doğruyoruz
biberleri ince ince kıyıyoruz.
Dereotunu ve peynirleri de biberlerin yanında karıştırıp hazır ediyoruz.

1 adet üçgen yufkamızı fırça yardımıyla hafifçe yağlayıp geniş kenarına1 dilim pastırma yerleştiriyoruz. Üzerine biraz domates biraz biber biraz dereotlu peynir serpiştirip dilediğimiz şekli verip (ben gül şekli verdim) yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi gerçekleştiriyoruz.

Yumurta sarısını,sütü ve zeytinyağını çırpıp fırça yardımıyla ,harcı sardığımız böreklerin üzerine sürüyoruz.

Susam ve çörekotu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerimiz kızarıncaya de pişiriyoruz.

Sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN




Sevgi Dolu Öpücükler,

Musmutlu Haftalar

30 Eylül 2013 Pazartesi

Çikolatalı ve Cevizli Kurabiye

Canım canım blogcanlarım,

Keyifler yerindedir inşallah maşallah:) Biz okul telaşımızı atlattık çok şükür. Emre'cim sınıfına,öğretmenine,arkadaşlarına çabucak alıştı çok şükür. Hatta evleneceği kızı bile buldu siz düşünün artık:)) full konsantreyiz:))))Neyse anlaşmamızı yaptık, üniversiteyi bitirip işe başladıktan sonra evlenmesi için ikna ettim gibi :)))tabi şimdilik:)))) ah bu yeni nesil yok muuuu daha neler duyacağım, yaşayacağım çok merak ediyorum :)))

Arda'cım ise bugün tammm 14 aylık oldu...Yürümeye de başladık...kafa göz mor dolaşıyoruz zor bir sürece girdik.Sürekli ensesindeyim:))) Evde en tehlikeli yer neresiyse orayı hedef alıyor kendisine...Prizler hele yok muuu ah ahh :)) Şu sıralar en çok istediğim şey emeklemeyi bir an önce unutması...evde sorun değil ama dışarıda oldukça sıkıntılı oluyor çünkü:) Tüm hızımızla büyüyoruz bakalım...

Bizde son durumlar böyle işte blogcanlarım:) 

Hepinizi öpüyorum seviyorum veee kurabiye tadında bir hafta geçirmenizi diliyorum:))) 



Malzemeler:

250 gr. margarin
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½  su bardağı ceviz
½ su bardağı damla çikolata
3,5 su bardağı kadar un


Üzeri için;

Pudra şekeri


Yapılışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve pudra şekerimizi iyice karıştırıyoruz.
Vanilyayı ,kabartma tozunu,dişe gelecek şekilde dövülmüş cevizleri,çikolatayı ve kontollü olarak unu da  ilave edip yoğuruyoruz
Elimizde yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra pudra şekerini nefis kurabiyelerimizin üzerine serpiştirip servise hazır hale getiriyoruz.






Sevgi Dolu Öpücükler


23 Eylül 2013 Pazartesi

Avakadolu Dip Sos

Hani çekmeceleri düzenlerken unutmuş olduğunuz bir eşyayı görünce mücevher görmüş gibi sevinirsiniz ya...işte ben de bilgisayarımda yayınlamayı unutmuş olduğum fotoğraf görünce ağzım kulaklarımda fiyonk oluveriyorum:))) teee Kasım 2011 de Ray Gurme dergisi için hazırlamışım bu nefis sosu:) 

Eger denemediyseniz muhakkak deneyin derim hem Janjanlı hem de leziz mi leziz:)

Musmutlu haftalar dilerim,

Sevgi Dolu Öpücükler






Avakado Sos İçin,

Malzemeler:

1 adet avakado
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı hardal
½ çay kaşığı tozşeker
Bir tutam karabiber ve pul biber
Tuz

Yapılışı:

Avakadoyu ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkarıyoruz.
Kaşık yardımıyla içini çıkarıp püre haline getiriyoruz.
Diğer malzemelerle karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN


19 Eylül 2013 Perşembe

Antalya'nın Meşhur Tahinli Çöreği

Canım canım blogcanlarım,

Çok ayrı kaldık bu sıralar değil mi ? Vallahi kalbim hep sizlerleydi...uzun bir süre tarif ekleyemediğim zaman resmen vicdan azabı çekiyorum:(

Fakattt geçerli sebeplerim vardı:))Emrecim ,gözümün nuru mini mini bir oldu bu sene. Acayip heyecanlı ve sıkıntılı bir dönem geçirdim diyebilirim...Çok şükür Emre açısından şu ana kadar bir problem olmadı fakat ben henüz alışamadım:)))) 14:30 olsa da kavuşsam aslanıma diye bekliyorum inanın. Gözüm hep saatte:) Anne olmak kolay değilmiş bir kere daha anlamış oldum:)  

Ardacım da kocaman bir delikanlı oldu...8 tane dişimiz var,yürüme çalışmalarımız devam ediyor.Canı pek kıymetli, bu yüzden emeklemek daha çok hoşuna gidiyor sıpanın.İyice bal börek oldu öpmeye doyamıyoruz valla:)

Sonracıma arada bir mutfağa da giriyoruz tabi:)))))) mesela uzun bir zaman önce sevgili  Nursevin hanım'da tahinli çörek tarifini görünce  muhakkak denemeliyim dedim,atttım kendimi mutfağa...Acayip mis kokulu nefis bir lezzet oldu.Adı çörek ama bence kek yani:) Bi sonraki denemem de bol cevizle yapacağım hatta üzüm bile ekleyeceğim:)

Hepinizi öpüyorum,seviyorum veee tarife geçiyorum :)


Çöreğimiz için,

Malzemeler:
1 yumurtanın akı ( Sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı toz şeker
2,5 Çay bardağı tahin
1 Su bardağı süt + 2 parmak kadar daha süt
2 Çorba kaşığı tepeleme oda Sıcaklığında Tereyağı
2,5 su bardağı un

Süslemek için, susam



Yapılışı:

Bütün malzemeleri karıştırıp kalıbımıza döküyoruz. (Ben tart kalıbı kullandım)
Üzerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 40- 45 dakika pişiriyoruz.





AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

29 Ağustos 2013 Perşembe

İslim Kebabı

İslim Kebabı mı dersiniz Kürdan Kebabı mı dersiniz bilemiyorum ama ben aşığım bu lezzete :)
Karnıyarığı da aynı şekilde çok severim hatta patlıcan güvece de deliririm:))
Kısaca içinde patlıcan olan her yemek favorimdir. İslim kebabı biraz yapım aşamasında oyalayıcı gibi görünse de yerken bütün yorgunluğu alıveren mucize bir yemek bence:)))
O halde ne duruyoruz patlıcanların mevsimi bitmeden hemennn islim kebapları, şakşukalar ,güveçler yapıp kendimizi mutlu ediyoruzzz:)))

Afiyetle afiyette kalın inşallahhhh...Sevgi Dolu Öpücükler:)  


İslim Kebabı İçin,
Malzemeler:

6-7 adet ince uzun patlıcan
4 adet çarliston biber
2-3 adet domates

Kızartmak için, Ayçiçek yağı

Köfteler için:

yarım kg dana kıyma
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek içi
1 tutam maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber

Sos için:

2 adet rendelenmiş domates
1,5 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz,bir tutam tarçın

Hazırlanması:

Patlıcanları zebra deseni gibi soyun uzun uzun dilimleyip  tuzlu suda 10 dakika kadar bekletin.

Köfteyi hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. .

Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda  kızartın. Aynı tavada hafifçe köfteleri de kızartın.

Bir tabağın veya kesme tahtasının üzerinde 2 dilim patlıcanı artı şekli olacak şekilde yerleştirin
İçine bir  adet köfte koyup patlıcanları kapatın. üzerine 1 biber  ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın.
Fırın servis tepsinize veya borcamınıza dizin.Bütün patlıcanlar ve köfteler bitene kadar aynı işleme devam edin.


Sos malzemelerimizi de karıştırıp kebaplarımızın üzerinden hafifçe gezdirerek bütün sosu yayın..
Üzerini folyo ile kaplayın..10 dakika folyolu 10 dakika folyosuz olarak ,önceden ısıtılmış 200 derece fırında biberler domatesler kızarıncaya dek pişirin.

AFİYET OLSUN.

23 Ağustos 2013 Cuma

Çilek Reçeli

Kahvaltıyla oldum olası çok aram yoktur. Peyniri mesela reçelsiz asla yiyemem ,cinsimdir:) Vişne ve çilek reçeli benim kahvaltı yapmamın da tek sebebidir diyebilirim aslında :)) onlar yoksa ben de yokum dermişim:)
Hele insanın kendi yaptığı reçeli kızarmış ekmeğin üstüne sürüp yemesi yok muuu akıllara zarar valla :)))
Vaktiniz varsa reçellerinizi kendiniz yapın derim ,hem kolay hem de siz yaptığınız için ikram etmesi de çok havalı demedi demeyin:)))
Hatta hatta sevdiklerinize de birer kavanoz hediye etmenizi tavsiye ederim ,pek mutlu oluyor insan:)

Hadi bakalım o halde çaylar sizden reçel bendennn,

Buyurun tarifimize... 



Malzemeler:

1 Kg. Çilek
1 Kg. Tozşeker
1/2 adet limonun suyu

Yapılışı:

Çilekleri ezmeden dikkatli bir şekilde yıkayıp süzün ve saplarını koparın.
Geniş bir tencereye çilekleri koyup toz şekerin tamamını üzerine gezdirin.
Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde 1 gece bekletin.
Orta hararetli ocakta yarım saat kadar pişirin.Pişmesine 10 dakika kala limon suyunu ilave edin.
Köpükleri de kevgir vs. yardımıyla alarak reçelinizi pişirin.
Afiyetle de sevdiklerinize ikram edin :)




Afiyet Olsun...

Reçel Tadında Günler Herkese...

15 Ağustos 2013 Perşembe

Domatesli Biberli Muffinler

Canım canım blogcanlarım,

Keyifler yerindedir inşallah maşallah... Tüm kalbimle Ramazan Bayramınızı kutlarım öperim,sarılırım.:)

Veeeee çayınızın yanına eşlik etmesi için de nefissssss bir muffin tarifi verip kaçarım:)) Deneyin bayılacaksız ....


Malzemeler:

3 Yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 Adet domates
2 Adet çarliston biber
1/4 demet dereotu
100 gr. kadar beyaz peynir,
1/2 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
tuz (estuz baharatlı kullandım)
aldığı kadar un

süslemek için,
çörek otu ve susam

Yapılışı:

Yumurta ve tuzu iyice çırpıyoruz.
Sütü ,yoğurdu,sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkararak küp küp doğruyoruz.
Biberleri ve dereotunu ince ince kıyıyoruz.
Peynirleri de ezerek hepsini birden karışıma ilave ediyoruz.
Mahlep,kabartma tozu ve yavaş yavaş da (2 su bardağı civarı) unu da ekleyerek karıştırıp kalıplarımıza pay yapıyoruz. Üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.



Sevgi Dolu Öpücükler

Afiyetle...

25 Temmuz 2013 Perşembe

Çilek Soslu İrmik Tatlısı


İrmik tatlısı bizim evde pek sevilir.Değişik versiyonlarıyla sık sık pişiririm.Bazen sadece tarçın,bazen bosbol çikolatalı soslu, bazen de değişik meyvelerle kılıktan kılığa girer:) Bugün de çilek soslu olarak huzurlarınızda bulunmakta...Bu sıcak günlerde serin serin züpper oluyor tavsiye ederim:)
Hepinizi seviyorum, öpüyorum ve tarife geçiyorummm...



Malzemeler:

1 Su bardağı İrmik
4 Su bardağı Süt
1/2 çay bardağı hindistan cevizi
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya

Çilek Sos İçin,

250 gr. çilek
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Yapılışı:
Sütü,irmiği,hindistan cevizini,şekeri ve vanilyayı tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim.
Ocağın altını kapatıp kuplara pay edelim.
Sosumuz için, çilekleri yıkayıp temizleyip blenderdan geçirerek püre yapalım.
Bir tavaya çileği ,nişastayı ve şekeri ekleyip koyulaşana dek karıştırarak pişirelim.
İrmik tatlılarımızın üzerine pay edip soğuk soğuk servis yapalım.



AFİYET BAL OLSUN

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Yeşil Zeytin Salatası

Canım canım blogcanlarımmmm,

Tüm kalbimle herkese hayırlı Ramazanlar dilerim...Bu mübarek ayda dilediğiniz, istediğiniz, keşke dediğiniz ne varsa Allah gönlünüze göre versin İnşallahhhhh:)))

Bugün yine hem pratikkkk, hem renkli, hem de sunumuyla herkesin beğenisini toplayacak zeytin salatamızla karşınızdayız efendim:)

Hepinizi öpüyorum seviyorum veee tarife geçiyorum...





Yeşil Zeytin Salatası İçin,

Malzemeler:

1 Kase dilimlenmiş Yeşil Zeytin
1 çay bardağı mısır
1/3 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
1 dal yeşilsoğan
5 Adet kornişon turşu

Sosu için,
limonsuyu
nar ekşisi
zeytinyağı
tuz

Yapılışı:

Kornişon turşuları küp küp kesip,yeşilliklerimizi ince ince kıyalım.Mısır ve dilimlenmiş yeşil zeytinle karıştıralım.
Sosu hazırlayıp zeytin salatamızla harmanlayıp servise hazır hale getirelim.

Afiyet Bal Olsun

30 Haziran 2013 Pazar

Etimek Üstü Kızartma

Görüntüsü güzel ,kendisi lezzetli ,kolay kolay kimsenin hayır diyemeyeceği ,göbek büyütücü ,kopkolay bir lezzetle musmutlu pazarlar herkeseeee:)



Etimek üstü kızartma için,

Malzemeler :

Etimek
Sarımsaklı Yoğurt
Karışık Kızartma

Süslemek İçin, Feslegen

Yapılışı:

Etimek dilimlerimize sarımsaklı yoğurt sürüp yumuşaması için 30 dakika kadar servis tabağında bekletiyoruz.
(Zamanınız kısıtlı ise ayrana batırıp da çıkarabilirsiniz.)
Etimekler yumşarken dilediğiniz sebzeyi kızartıp (arzuya göre şakşuka da yapabilirsiniz ) yumuşamış etimeklerimizin üzerine kızarmış sebzelerimizden koyup taze feslegenle süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...


13 Haziran 2013 Perşembe

Kıymalı ve Havuçlu Erişteli Çorba

Şöyle mis gibi sıcacık ve pratik bir çorba istiyorsanız eğer doğru adrestesiniz:)

8 dişli Ardacığım da bayılıyor bu çorbaya...Hem büyüklere hem küçüklere işte nefis bir çorbaaa diyorum , hepinizi öpüyorum,seviyorum ve tarife geçiyorummmmm

Mutlu haftalar



Çorbamız için,

Malzemeler:

1/2 adet minik kuru soğan
100 gr. dana kıyma
1 Adet Havuç
2 Adet iri domates
1diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı erişte (şehriye vs. de kllanabilirsiniz)
tuz
su

üzeri için, nane veya fesleğen

Yapılışı:

Soğanı ve kıymayı beraberce kavurun.
Sarımsağı ,havucu,domatesi rendeleyin.
Erişteyi, tuzu ve göz kararı suyu da ekleyin.
Erişteler yumuşayıncaya dek pişirip İnce ince kıyılmış fesleğenle süsleyip sıcak servis yapın.

AFİYE OLSUN...




24 Mayıs 2013 Cuma

Limonlu Muhallebi


Herkese musmutlu muhallebi tadında hafta sonları dilerimmmmm...


MALZEMELER:

1 kg süt
1 su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı pirinç unu
2 paket damla sakızlı vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için,toz fındık veya ceviz

YAPILIŞI:

Sütü,vanilyayı, şekeri ,pirinç ununu sürekli karıştırarak muhallebı kıvamını alana dek pişiriyoruz.
Pişen muhallebimizin içine limon kabuğu rendesi ilave ediyoruz.
Karıştırıp kaselere paylaştırılıp ,fındıkla süsleyip, soğuk soğuk servis yapıyoruz.

Afiyet olsun


14 Mayıs 2013 Salı

Havuçlu Ispanak Salatası

Canım canım blogcanlarımmm

Keyifler yerindedir inşallah maşallah:) Ben 5 dişlimin peşinde bütün vaktimi emekleyerek geçirmekle meşgulüm:))) Vakit buldukça da pratik birşeyler yapıp bloğa ekleyeceğim diye sevinç çığlıkları atarak günleri geçiriyorum:)))

9,5 aylık olduk çok şükür...Hala bi anne demişliğini duymadım vallahi:))) Gün geçtikçe daha ele avuca gelmeye başladı artık... oyunlar oynayıp karşılıklı kıkırdıyoruz...
En çok abisinden ve abisinin oyuncaklarından keyif alıyor...Tabi abimiz oyuncak konusunda aynı duyguları paylaşmadığı için biraz ortalık karışıyor:)))

Geceleri hala uyanıyoruz:( Oldukça zor oluyor, bazen 2-3 kere kalkıyoruz. Resmen gecenin üçünde oyun oynamaya hazır uyanıyor,uyutana kadar akla karayı seçiyorum...Ama öyle lokum ki sabahleyin gece olan herşeyi unutmuş bir halde güne başlatıyor insanı:)))Klasik müzik dinlemeye ve dans etmeye bayılıyoruzzzz:) O kafa sağa sola öyle bir gidiyor ki anlatılmaz yaşanır yani...Genel olarak tipte olmasa da ruhen anasının oğlu gibi görünüyor:))))

Biz de son durumlar böyle işte blogcanlarım...

Musmutlu bir hafta dileyerek ,hepinizi öpüp ,tarife geçiyorum hemennnn:))


Havuçlu Yoğurtlu Ispanak Salatası İçin,

Malzemeler:

1/2 kg. Ispanak
3 Adet havuç
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 Kase süzme yoğurt
tuz

Yapılışı:
Ispanağı sirkeli sularla yıkayıp doğruyoruz.1 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz tavada kavuruyoruz.
Havucu iri iri rendeleyip aynı şekilde 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyoruz.
Geniş bir kasede kavrulmuş havuc ve ıspanağı sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alıp bekletmeden afiyetle yiyoruz.

Sevgi Dolu Öpücükler

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Kurutulmuş Domatesli Nohut Salatası

Antalya'ya bir anda bahar gelmeden yaz geldi resmen...şu an güneş öyle bir yakıyor ki aman aman diyeyim:)
Ben sıcağı sevdiğim için genel olarak memnunum halimden ama evde olunca tabi:)))çarşı pazara çıkınca çekilmez oluyor...hele bazı insanların suya sabuna dokunmadan yaşamaya çalışması of ki of yani...toplu taşımaya falan binmek kabus.)))hele boyunuzda kısaysa bitmez o yol, burnunuza yapışır o koku ıgggg:)))

Eee bir de yaz geldi kilolar da çıktı meydana:))en azında bende öyle:) durumlar pek iç acıcı değil belki bu sıcaklarda iştahım kapanır zayıflarım accuk.))) güneşten bile medet umuyorum eyvah ki ne eyvah:))

Bu kadar salata tarifi yayınlayıp da tombik tombik geziyorum ya hala yuh bana diyorum ve tarife geçiyorummmm:)))




Nohut Salatamız İçin,

Malzemeler:

1 kase haşlanmış nohut
8 Adet kornişon turşu
1 çay bardağı mısır
1/3 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
2 dal yeşil soğan
nar ekşisi
limon suyu
zeytinyağı
tuz

Yapılışı:
Bütün malzemeleri ince ince doğrayıp haşlanmış nohutla harmanlıyoruz.
Nar ekşisi,zeytinyağı ,limon suyu ve tuzumuzu da ilave edip karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER