Bugün hayatımın en güzel günlerinden birini yaşıyorum sizlerin sayesinde...
"Zeyneple" olarak Blog Ödülleri 2011 'de sizin kıymetli oylarınızla ilk 10 'a girmiş bulunmaktayım.
Benim için gerçekten çok büyük süpriz oldu.Adımı görünce inanın içim içime sığmadı.Kelebekler uçuştu midemde:)
5 senenin sonunda böyle bir süpriz iyi geldi bana ve bloğuma:)
Beni okuduğunuz için,samimi sıcacık yorumlarınız için,dostluğunuz için veee desteğiniz için çoook teşekkür ederim size.İyi ki varsınız...
Not:5 Ocak'ta jüri tarafından ilk 3 açıklanacak...Bütün arkadaşlarıma şimdiden bol şans dilerim.
SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER
12 Aralık 2011 Pazartesi
8 Aralık 2011 Perşembe
Pırasalı Labneli Muffin
Uzun zamandır pırasalı börek diye sayıklıyorum resmen:))
Ama bir türlü koşturmalardan vs. vakit bulamadığım için yapmak kısmet olmadı... Belki Sevilcim bu postu okuyunca çok üzülür "yazık Zeyno'ma ben sana yaparım, kıyamammmm "der veeee yapar bana :)))) Ayyy çaktırmadan sipariş de böyle verilir yanii i:)))))
Sonracıma bloglarda bu sıralar pırasalı muffin tarifleri de uçuşurken "hadi Zeynep" dedim...İki dakikanı alır :)))Börek yerine geçmez belki ama işe yarayabilir dedim :))) Kendime sus payı oldu biraz :)))
Ailecek pek sevildi ,eşim de Emre'de içinde pırasa olduğunu fark etmediler bile...Saf saf yediler gariplerim :)))
Çay sofraları için şık ve lezzetli ,pırasa sevmeyen çocuklar için de harika bir alternatif olacak...
Not: Ama canınız börek çekiyorsa eğer hiç üşenmeyin börek yapın valla billa,kesmiyor çünkü :))))
Hepinizi seviyorum,öpüyorummmm ve tarife geçiyorum:)
Pırasalı ve Labneli Muffinler İçin ,
Malzemeler:
Malzemeler:
2 adet yumurta
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 adet pırasa
½ demet dereotu
100 gr.labne peynir
Pulbiber,tuz
Aldığı kadar un
Süslemek için ,haşhaş tohumu
Yapılışı:
Yumurtalarla tuzu iyice çırpıyoruz.
Yoğurt ,sıvıyağ ,labne peyniri ,tuz ve pul biber ekleyip,çırpıyoruz.
Pırasayı ve dereotunu incecik kıyıyoruz.Karışıma ilave ediyoruz.
Son olarak kabartma tozunu ve unu ekleyerek karıştırıyoruz.
Karışımı muffin kalıplarının 1/3 dolacak şekilde pay edip, haşhaş tohumu ile süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
6 Aralık 2011 Salı
Sofrito Soslu Kızarmış Kabaklar
Böyle havalı yemek isimlerine bayılıyorum:)
Bazen ismi görünce vaovv yapasım geliyor valla:))))
Mesela şimdi okuyunca tarif adını "kızarmış kabak" ismi janjanlı geliyor kulağa:)
Kabak kızartması yazsam ..."ay !!!bu ne ayolll yapamayını döverler kızımmmm psikolojisi oluyor:))))
Hele böyle yemeğin önünde yatak ismi geçiyorsa zor geliyor insana:))))Atıyorum püre yatağında bilmem ne usulü tavuklu ıspanak vs. gibi bir isim...İlk anda vayyy çekiyorum hemen...Kesin zordur ön yargısıyla okuyorum:))))Okuduktan sonra da anlıyorum ki yatak kelimesi işin büyüsü:)))) Ama yine de yemeklerde janjanlı isimler kulağa hoş geliyor haksız mıyım ?:)))
SOFRİTO Soslu Kızarmış Kabaklar İçin,
Malzemeler:
5 Adet Kabak
2 Adet domates
6 yemek kaşığı MAGGI Sofrito
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı sirke
1 adet kesme şeker
Tuz
Kızartma için ,sıvıyağ
Yapılışı:
Kabakları dilimleyip sıvıyağda kızartıyoruz.(ben airfryer'da kızarttım)
Sos tenceresine domatesleri rendeliyoruz.
Sofritoyu,sarımsağı,sirkeyi,şekeri,tuzu ilave edip 5 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen sosu ,kabakların üzerinde gezdirerek servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN.
NOT: SOFRİTO hakkında detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz.:)
NOT: SOFRİTO hakkında detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz.:)
Etiketler:
MAGGİ,
RAY GURME DERGİSİ,
SALATALAR-MEZELER-SOSLAR
1 Aralık 2011 Perşembe
Ayvalı Kek
İnanırmısınız bazen kek yapma krizim tutuyor benim....Muhakkak yapacağım o an...yoksa acayip mutsuz oluyorum.Oldum olası da kek ,poğaça kokan ev hep huzur verir bana...
Geçen gün de kek krizim tuttu yine...
Kakaolu kek için kolları sıvadım:) Kendimi ayvalı kek yaparken buldum.
Her zaman derim zaten,ikizler burcu olmamın mutfakta büyük rolü oluyor :))))
Heyecanla yaptımmmm ve verdim fırına:))Gittim geldim baktım ne durumda diye:)))Ev de buram buram koktu tabi:)
Sonuç ne derseniz eğer ıslak ıslak ,pamuk gibi acayip güzel bir kek oldu:))) Tam kahvelik ve sohbetlik:)))
Bir sonraki ayvalı kek denememde ceviz ve zencefil de ekleyeceğim.Hatta üzüm de yakışır...En iyisi bir sonraki denememi blogcanlarım üzerinde yapayım sonucu onlar söylesin:))))))))
Hepinizi öperim öperim sarılırımmmm
veeee sıra geldi tarifeee,
Malzemeler:
1 Adet ayva
3 adet yumurta
1 su bardağı kadar şeker
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar elenmiş un(~2-2,5 su bardağı kadar)
Süslemek için, pudra şekeri
Yapılışı:
Şekerle yumurtaları iyice çırpın.
Sütü ve yağı da ilave edip,çırpmaya devam edin.
kakao,vanilya,kabartma,tozu,tarçını ilave edip karıştırın.
Ayvanın kabuklarını soyup iri iri rendeleyin.Yavaş yavaş unu da ilave edip karıştırın.
Yağlanmış ve hafifçe unlanmış kek kalıbına hamuru döküp,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN.
21 Kasım 2011 Pazartesi
Zeyneple Sana Yemek Blogları Kategorisinde Yarışıyor
Blogcanlarımmmm,
https://blogodulleri.com/ Sana yemek blogları kategorisindeyim:)
Oy verirseniz pek çok mutlu olurum:)Şimdiden sonsuz teşekkürler:)
Oy verenleriniz çok olsun inşallah:)
https://blogodulleri.com/ Sana yemek blogları kategorisindeyim:)
Oy verirseniz pek çok mutlu olurum:)Şimdiden sonsuz teşekkürler:)
Oy verenleriniz çok olsun inşallah:)
18 Kasım 2011 Cuma
Enginar Salatası
Merhabalar canımmmm blogcanlarım,
Bayramdı,seyrandı derken açtım arayı iyice:)) Özlediniz mi beni? :))))
Geçen hafta sonu bizim tayfayla blogcan ablam canım İncim'de toplaştık.Aman yarabbim tahmin edersiniz ki yine gümbür gümbür bir gün geçirdik. İnci ablamın ve Gülaycığımın doğum gününü kutladık.
Yedik içtik,sonra da ortam kadınlar matinesine döndü tabi:))))
Parti olurda müzik olmaz mı? Hopladım, zıpladım, hopladım, bi dolma attım ağzıma tekrar hopladım,hopladım:))))Valla pistte(salonda) yer bulmakta zorlandım, meğer herkesin içi dolmuş:))))
Sonracığımaaa bildiğim bütün Asena figürlerimi sergiledim :))) ve terledim tabi ki....sonra da en büyüğünden kaptım şifayı:((((
Hafta sonundan beri yatak döşek yatıyorum:((( ama öyle çok eğlenmişim ki hiç pişman değilim hehehehe:)))))En yakın zamanda maça gidelim kızlar:)))biraz da sesimiz kısılsın değil mi:))))
İyi ki doğdun Gülaycığım,İyi ki doğdun İnci ablam:) Seviyorum sizi...
Sıra geldi tarifimizeeee,
Enginar Salatası için,
Malzemeler:
6 Adet haşlanmış enginar
3 adet yeşil soğan
10 adet kornişon turşu
1/2 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
1 çay bardağı mısır
3 adet közlenmiş kırmızı biber
1/2 limonun suyu
Zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Yeşillikleri ince ince kıyıyoruz.
Közlenmiş biberleri ,turşuyu küp küp doğruyoruz.
Enginarları da dikkatlice küp küp kesip karışıma ilave ediyoruz.
Bir bardağın içinde limon suyunu,zeytinyağını ve tuzu karıştırıp salatamızın üzerine döküyoruz.
Karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet Olsun.
SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER
2 Kasım 2011 Çarşamba
Yeşil Mercimek Salatası
Canım canım blogcanlarımmmm,
Antalya'nın o güzel güneşli havasından sonra İstanbul'un gri ve kasvetli hali biraz beni daraltsa da sizlere kavuştuğum için pek çok mutluyum:) Hepiniz afiyettesinizdir İnşallah:))))
Havalar iyice soğumadan arşivden sağlıklı ve hafif bir salata tarifi vereyim dedim bugün size:)
Hepinizi en sevgi dolusundan öperim,sarılırım ,tekrar öperim:)
Buyurun tarifimize,
Antalya'nın o güzel güneşli havasından sonra İstanbul'un gri ve kasvetli hali biraz beni daraltsa da sizlere kavuştuğum için pek çok mutluyum:) Hepiniz afiyettesinizdir İnşallah:))))
Havalar iyice soğumadan arşivden sağlıklı ve hafif bir salata tarifi vereyim dedim bugün size:)
Hepinizi en sevgi dolusundan öperim,sarılırım ,tekrar öperim:)
Buyurun tarifimize,
Yeşil Mercimek Salatası İçin,
Malzemeler:
1 bardak yeşil mercimek
1 adet iri havuç
1 çay bardağı mısır
7 adet kornişon turşu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 dal yeşil soğan
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı
zeytinyağı,tuz,sirke
Yapılışı:
Mercimekleri haşlayıp süzüyoruz.
Havucun kabuklarını soyup iri iri salata kasesine rendeliyoruz.
Yeşillikleri yıkayıp ince ince kıyıyoruz.
Mısırı ilave ediyoruz.Soğuyan yeşil mercimekleri de ilave edip karıştırıyoruz.
Limonu,zeytinyağını,sirkeyi ve tuzu bir bardağın içinde iyice karıştırıp salatamızın üzerine döküyoruz.
Salatımızı karıştırarak servise hazır hale getiriyoruz.
AFİYET OLSUN.
1 Kasım 2011 Salı
6.Blog Yazarları Buluşması
Gecikmiş bir yazıyla herkese sıcacık merhabalar blogcanlarımmmmm:)
1 aydır Antalya'dan dönemediğim için maalesef yazamadım bu güzel buluşmayı sıcağı sıcağına...
2 Ekim'de Kadıköy Türk Balon Cafe – Restaurant’ta Sevgili arkadaşlarımız Esra Kars, Melike Ertunç, Meltem Ertunç ve Zeynep Özcan tarafından organize edilen 6. Blog Yazarları Buluşmasındaydım.
Sıcacık bir ortam,sıcacık güler yüzlü insanlar her tarafımı kuşatmıştı ...Eee ne yapmak lazım,elbette tadını çıkardım bu atmosferin:))
Zamanın nasıl geçtiğini inanın hiç anlamadım.Bol sohbet,bol kahkaha ve kıymetli sponsorlar eşliğinde hediye çekilişleri vs. derken zaman su gibi aktı geçti...Geriye sadece birbirinden güzel resimler kaldı...
Sohbet etmek isteyipte edemediğim o kadar çok kişi vardı ki:((( bir sonrakine inşallah artık diyerek bu keyifli günü bitirerek elimiz kolumuz dolu evlerimizin yolunu tuttuk. En çok ama en çok mutlu olduğum an ise Tümtümün günlerdir sayıklamış olduğumuz mandalinayı 1 kasa olarak kazanmış olmasıydı diyebilirim.İkimizinde ağzı açık kaldı,başka birşey dileseymişiz olurmuş kesin:)
Bu keyifli organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ederimmmm.
7.buluşmada da bir arada olmak dileğiyle...
Sevgi Dolu Öpücükler
25 Ekim 2011 Salı
Peynirli Otlu Muffinler
Veeee O şimdi 5 yaşında:)
Çok şükür bu günleri de görüyorum....vakit çabucak geçiyor...Hala maço tavırları devam etse de oldukça sempatik bir çocuk olma yolunda hızla ilerliyor miniğim.Beni bazen öyle çok güldürüyor ki işte diyorum "annesinin oğlu":) Heyecanı,sabırsızlığı,hareketliliği,tez canlılığı,hassas ruh hali,centilmenliği,mızmızlığı ,neşeli tavırları,her şeyi beni kendisine günden güne daha çok aşık ediyor...Tarifi yok sanırım bu duygunun.
Her sabah yataktan kalkıp Pepee'den öğrendiği "sen benimmm bir tanemmmm ,canım annemsinnnn" şarkısını söylemiyor mu...Ahhhh beni benden alıyor inanın...Aşk sarhoşluğu bu olsa gerek:)
Aslında kerata işini de biliyor yani,beni böyle şarkılarla laylaylom ruh haline sokuyor erkenden...Sonra da "öğlen yatmasam olur mu,parka gitsek olur mu ,köfte yemesem sadece patates yesem olur mu , 3 kaşık nutella yesem olur mu" vs.bütün "olur mu"ları peşpeşe sıralıyor:) ve tahmin edersiniz ki bir çoğu da oluyor:)
İşte aşağıdaki muffinler de bu yaramaz doğum günü çocuğu için yapıldı:)
Bu tarif sayesinde maydanoz ,dereotu vs. sevmeyen çocuklar farkında bile olmadan afiyetle yiyecekler benden söylemesi:)
Buyurun nefis muffinlerimize...
Malzemeler:
2 Adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı beyaz peynir
2 dal yeşil soğan
1/3 demet dereotu
1/4 demet maydanoz
3 yaprak taze fesleğen
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un (~1,5 su bardağı kadar)
süslemek için,
susam ve çörek otu
Yapılışı:
Yumurtalarla tuzu çırpıyoruz.
Yoğurt ve yağı da ilave edip tekrar çırpıyoruz.
Yeşilliklerimizi ince ince kıyıp,ufalanmış beyaz peynirle karışıma ekliyoruz.
kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu da ilave edip kalıplarımızın 1/3 ü dolacak şekilde pay yapıyoruz.
Susam ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
Sıcak veya ılık servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN...
SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)
18 Ekim 2011 Salı
Zeytinyağlı Havuç
Bizim evden zeytinyağlı yemek hiç eksik olmaz.Acayip severiz.Mevsimine göre alıp alıp pişiririm. Mesela birazdan limonlu limonlu bir pırasa pişireceğim yarın için:) 1 gün bekleyince tadına doyum olmuyor.
Pazar-pazartesi Manavgat'ın pazarı kuruluyor.Kendimden geçiyorum resmen:) Bir kitapçıda gezerken böyle oluyorum bir de pazarda:)))) Görseniz herşey öyle taze öyle doğal ki...Ne alacağımı ne pişireceğimi şaşırıyorum:) Fesleğen,nane öyle buram buram kokuyor ki....Bu güzellikler karşısında şükretmemek imkansız oluyor...Şaka maka burda da acayip organik oldum valla...geldiğimde de göreceksiniz zaten:) gürbüz gürbüzüm:))Yanaklar tam makaslık:)))
Ay sonunda kavuşacağız inşallah blogcanlarım,beni özlemeye devam edin tamam mı:)
Malzemeler:
1 kg. havuç
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
3 yemek kaşığı pirinç
1-1,5 su bardağı kadar su
tuz
(isteğe göre, 1 adet kurusoğan)
Yapılışı:
Havuçların kabuklarını soyup(kazıyıp) tencereye yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.zeytinyağını,limon suyunu,pirinci,şekeri tuzu ve suyuda ilave eiyoruz.
Sık sık suyunu kontrol ederek havuçlar yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
Soğuk veya ılık servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN.
12 Ekim 2011 Çarşamba
Browni Kurabiye
Gün Sülüman günü olunca günün anlam ve önemine uygun olarak tatlı birşeyler paylaşayım dedim:))))
veee benim en çok ama en çooook sevdiğim nefis kurabiyelerin tarifini vermeye karar verdim:)
Tarifi canım arkadaşım, hatta kardeşim limonum Tümayım'dan aldım.Ayyy blogcanlarım yok böyle bir şey kesinlikle...bu kurabiyeleri yerken fren yapamıyorum valla... bu yüzden de tehlikeli tariflerden biri benim için.
Tehlikeyi severim,bana birşey olmaz diyorsanız buyurun tarife:)))Bağımlılık yaratıyor benden söylemesi...
Browni Kurabiyeler İçin,
Malzemeler:
1 adet oda sıcaklığında margarin
1 adet oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı fındık yağı
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket kakao (8-9 yemek kaşığı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbet için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Kurabiye için gerekli olan tüm malzemeleri genişçe bir yoğurma kabına koyup karıştırın.
Ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar unu ilave ederek yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelince yağlanmış fırın tepsisine yuvarlayarak dizin.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar çatlayana kadar pişirin.
Bu esnada şerbet için süt ve şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak eritin. Kesinlikle ateşe koymayın.
(Kurabiyeler sıcak, süt soğuk olacak. )Pişen kurabiyeleri sıcakken soğuk süt şerbetine batırın ve bir saklama kabına dizin.
Kalan şerbetinizi de kurabiyelerin üzerine dökün.
Bu nefis lezzete dayanabilirseniz ılık olarak servis yapın:)
Afiyet Bal Olsun:)
5 Ekim 2011 Çarşamba
FAİRY Kavurma Şenliğinde Toplandık
Geçen haftalarda Selin Hanım'dan gelen davetle mutlu mutlu "Fairy kavurma şenliği" için düştüm Beşiktaş yollarına...Blogcanlarımla ve sevgili Berna Laçin'le tadına doyulmaz bir kahvaltı yaptık önce:) Hava şıkır şıkır güneşliydi:)Herşey gayet güzel hazırlanmıştı bizler için.Berna Laçin ' de o kadar sempatik ki tadına doyulmaz saatler geçirdik hep beraber:)Bol sohbetli ,bol fotoğraflı bir gün oldu.
Yaklaşık 45 bin kişinin katıldığı Fairy Kavurma Şenliği’nde markanın reklam yüzü Berna Laçin, Fairy’nin daha soğuk suda bile yağları tek başına çıkarma özelliğini test etti. Fairy 2.2 metre çapında dev tavada pişen 3 ton kavurmanın yağını yıkadı.
“Fairy Kavurma Şenliği”nde 2.2 metre çapındaki dev tavada 10 aşçı tarafından 3 ton kavurma pişirildi. Ortalama 4 kişiden oluşan bir ailenin her akşam kavurma yemesi durumunda on yılda tüketebileceği 3 ton kavurma gün boyunca halka dağıtıldı. 24 Eylül’de Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleştirilen bu etkinliğe yaklaşık 45 bin kişinin katıldı. Markanın reklam yüzü Berna Laçin, “Fairy Kavurma Şenliği”nde Fairy’nin daha soğuk suda bile yağları %100 çıkarma özelliğini katılımcılar önünde test etti.
Etkinlik Berna Laçin öncülüğünde, dev tavada kavurmaların pişirilmesiyle başladı. Alana kurulan “Mutlu Mutfaklar” standında ise yemek yazarı ve deneyimli aşçı Gülhan Kara kendi özel kavurmasını pişirirken, farklı kavurma tariflerini ve püf noktalarını katılımcılarla paylaştı. Kavurma pişirirken dikkat edilmesi gereken noktalardan birinin baharat olduğunu vurgulayan Gülhan Kara “Kavurmanın en önemli baharatı olan kekik, etin tadını acılaştırmaması için mutlaka et piştikten sonra en son olarak eklenmelidir. Ayrıca kuzunun yağını önden kavurduktan sonra o yağın içine etleri koymak kavurmanın lezzetini arttıracaktır.” dedi.
Kurufasulye ve Hamsi Tava’dan sonra Fairy’den Kavurma Şenliği
Fairy’nin reklam yüzü Berna Laçin “Ben de ailem için güzel sofralar hazırlamaktan çok keyif alıyorum, evde besleyici etli yemekler pişiriyorum ve kavurma en zor çıkan yağlardan biri. Geçen sene düzenlenen Fairy Kurufasulye ve Fairy Hamsi Tava Şenliği’nde tüketicilerle birlikte, binlerce tabağın ve tavaların yağını yıkayan Fairy mucizesine tanıklık etmiştik. Bu sene de Fairy Kavurma Şenliği’nde Fairy’nin daha soğuk suda bile % 100 üstün yağ çıkarma gücüne şahit olduk” dedi.
Tüm tüketicileri, aileleri ve çocuklarıyla birlikte Beşiktaş Meydanı’na karşılayan Fairy’nin geleneksel hale gelen şenlik etkinliğinde, alana dev buz heykeli ve oyun alanları kuruldu. Etkinliğe katılanlar, kavurmalarını yedikten sonra Berna Laçin’in düzenlediği yarışmalarda yüzlerce hediye kazanma şansını yakaladılar
KEKİKLİ SAC KAVURMANIN tarifini vermeden de olmaz:)))
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:
Gerekli malzeme:
1 kg kuzu kuşbaşı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 tatlı kaşığı kekik
1. Yanmaz yapışmaz bir sote tavasını iyice ısıtın. Kuşbaşı etlerin yağlı kısımlarını kesip ayırın ve kızgın tavaya atın. Yağ parçacıkları küçülüp kızarana kadar karıştırarak kavurun.
2. Tavaya etleri ilave edin ve ateşi hiç kısmadan devamlı karıştırarak etleri 15-20 dakika kadar kavurun. Etler suyunu salıp çekmeye başlayınca tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve kekiği ilave edin. 4 çorba kaşığı kadar sıvıyağ ekleyip karıştırın. 10-15 dakika kadar kavurduktan sonra sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER
26 Eylül 2011 Pazartesi
Airfryer ile Osmanlı Mutfağından Yemekler Pişirdik
Merhabalar blogcanlarımmmm,
Ne zamandır yazmak isteyipte bir türlü vakit bulamadığım bir etkinlikten bahsedeyim bugün size:)
Daha önce size yeni oyuncağım airfryerdan bahsetmişstim hatırlarsanız.Çooook keyifli ve kaliteli bir etkinliğe katılmıştım.Gerçekten hala hatırladıkça gülümsüyorum:)İnanılmaz keyifli bir atmosferdi..
Geçen haftalarda da sevgili Onur Bey tekrar toplanacağımızı ve bu defa hep beraber City Cooks Alkent'te Osmanlı tarifleri pişireceğimizi söylediğinde surat ifadem yine fiyonk durumuna hızla geçiş yaptı:)
Arkadaşlarımla yemek pişirmek ve o esnada yapılan tadına doyulmaz sohbetlere bayılıyorum inanın.
Philips'ten zaten bahsetmeme gerek yok:) Kalite ortada...amaaaa oyuncağım airfryer varya ah işte o müthiş bir şey:)
Az önce Emre'ye patates ve sosis kızarttı sağolsun:) Afiyetle de yedi yavrum:)Ben de o sırada fasülyemi ayıkladım mutlu mutlu:)
City Cooks'a gider gitmez heyecanla başladım yemek pişirmeye:)) Canımın içi Güler ablam da teftiş yaptı bütün gece:)
Hummalı çalışmalarım sonucunda aşağıda gördüğünüz zeytinyağlı patlıcanı airfryerla birlikte pişirdik:)))
Malzemeler:
1 adet patlıcan
2 adet iri, sulu domates
1 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı kadar su
2-3 yemek kaşığı sirke
2 adet kesme şeker
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanın kabuklarını alaca soyup ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğruyoruz.
Airfryer sepetinde 7-8 dakika kadar 200 derecede kızartıyoruz.
Sepete uygun büyüklükteki güveç kabımıza kızarmış patlıcanlarımızı dizip,üzerine kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri,piyazlık doğranmış soğanı,doğranmış biberi ,ince ince kıyılmış sarımsağı,tuzu şekeri ilave ediyoruz.
Zeytinyağını,sirkeyi ve suyu ilave edip güveci airfryer sepetine koyup 200 derecede kontrollü olarak ve ara ara karıştırarak tüm malzemeler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
Samimiyetimle söylüyorum ki herkessin tarifi birbirinden nefisti:) Bütün arkadaşlarımın ellerine kollarına sağlık:)
Tadı damağımda harika bir akşam daha yaşayıp mutlu mutlu evime döndüm yine:)
Kıymetli davetiniz için sonsuz teşekkürler ederim:)
Sevgi dolu öpücükler:)
Ne zamandır yazmak isteyipte bir türlü vakit bulamadığım bir etkinlikten bahsedeyim bugün size:)
Daha önce size yeni oyuncağım airfryerdan bahsetmişstim hatırlarsanız.Çooook keyifli ve kaliteli bir etkinliğe katılmıştım.Gerçekten hala hatırladıkça gülümsüyorum:)İnanılmaz keyifli bir atmosferdi..
Geçen haftalarda da sevgili Onur Bey tekrar toplanacağımızı ve bu defa hep beraber City Cooks Alkent'te Osmanlı tarifleri pişireceğimizi söylediğinde surat ifadem yine fiyonk durumuna hızla geçiş yaptı:)
Arkadaşlarımla yemek pişirmek ve o esnada yapılan tadına doyulmaz sohbetlere bayılıyorum inanın.
Philips'ten zaten bahsetmeme gerek yok:) Kalite ortada...amaaaa oyuncağım airfryer varya ah işte o müthiş bir şey:)
Az önce Emre'ye patates ve sosis kızarttı sağolsun:) Afiyetle de yedi yavrum:)Ben de o sırada fasülyemi ayıkladım mutlu mutlu:)
City Cooks'a gider gitmez heyecanla başladım yemek pişirmeye:)) Canımın içi Güler ablam da teftiş yaptı bütün gece:)
Hummalı çalışmalarım sonucunda aşağıda gördüğünüz zeytinyağlı patlıcanı airfryerla birlikte pişirdik:)))
(Tarifi daha önce vermiştim fakat orada biraz daha malzemelerde artı eksi yaptım)
Airfryer ile Güveçte Zeytinyağlı Patlıcan
Malzemeler:
1 adet patlıcan
2 adet iri, sulu domates
1 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı kadar su
2-3 yemek kaşığı sirke
2 adet kesme şeker
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanın kabuklarını alaca soyup ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğruyoruz.
Airfryer sepetinde 7-8 dakika kadar 200 derecede kızartıyoruz.
Sepete uygun büyüklükteki güveç kabımıza kızarmış patlıcanlarımızı dizip,üzerine kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri,piyazlık doğranmış soğanı,doğranmış biberi ,ince ince kıyılmış sarımsağı,tuzu şekeri ilave ediyoruz.
Zeytinyağını,sirkeyi ve suyu ilave edip güveci airfryer sepetine koyup 200 derecede kontrollü olarak ve ara ara karıştırarak tüm malzemeler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
Samimiyetimle söylüyorum ki herkessin tarifi birbirinden nefisti:) Bütün arkadaşlarımın ellerine kollarına sağlık:)
Tabi ki diğer buluşmalarımızda yaptığımız gibi her fırsatta kikirdeyip güzel anlarımızı fotoğraflamaya çalıştık:) Şaka maka derken kocaman bir blogcan ailesi olmaya başladık...
Kıymetli davetiniz için sonsuz teşekkürler ederim:)
Sevgi dolu öpücükler:)
22 Eylül 2011 Perşembe
Bulgurlu Çorba
Bu kasvetli havada sıcacık bir çorba istiyorsanız eğer buyurun tarifimizeee:)
Hepinizi öpüyorum ,seviyorum ve mutlu mutlu hafta sonları diliyorum...
Hepinizi öpüyorum ,seviyorum ve mutlu mutlu hafta sonları diliyorum...
Bulgurlu Çorba için,
Malzemeler:
1 Adet kuru soğan
2 Adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
1 bardak tat domates suyu
1 yemek kaşığı biber salçası
3-4 bardak su veya et suyu
2 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda hafifçe kavuruyoruz.
Havucun,patatesin ve kabağın kabuklarını soyup küp küp doğrayıp soğanlara ilave ediyoruz.
Domates suyunu,suyu veya et suyunu,salçayı ve tuzu da ilave edip sebzeler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz
Piştikten sonra blenderdan geçirip,bulguru ilave ediyoruz ve bulgurlar yumuşayıncaya dek tekrar pişmeye bırakıyoruz.
Arzuya göre nane ile süsleyip,sıcak sıcak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
16 Eylül 2011 Cuma
Arpa Şehriyeli Havuç Çorbası
Merhabalar sevgili blogcanlarımmmmm,
Umarım keyifler yerindedir:))) Ben atraksiyonu bol bir hafta geçirdim valla...
Ani ve hızlı bir şekilde eşim pazartesi günü burnundan ameliyat oldu:( Oldukça sıkıntılı günler geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz...
Eşim şu an daha iyi gibi,daha da iyi olacak inşallah...2 gün hastanede kaldıktan sonra tedavisine evde ben devam ediyorum şu an:)Tahmin edersiniz ki nazlar havada uçuşuyor:)
Derler ya hep ,eşini hastalanıp yatağa düştüğün zaman tanırsın diye...Sürekli sıkıştırıyorum tabi bende " tanıdın mı beni, tanıdın mıııı cevap verrr " diye diye adamcağızı pişman ettim hasta olduğuna:) merak ediyorum napimmm:)))
Emre'm ise durumdan oldukça üzgün ve şaşkın:( Etkilenmemiş gibi görünmeye çalışıyor ama babayla göz temasından kaçıyor sürekli:( çok üzüldü yavrum:(
Babasıyla hergün yaptıkları gibi güreş ,karate ,boks vs.şiddet içerikli oyunları oynayamamın sıkıntısını da yaşıyor tabi...şakalaşamıyor vs. evde de büyük bir sessizlik de hakim, sıkıldı yavrum...
Bense çoooook yorgunum...içim yorgun aslında...dolu doluyum...yanlızım...
Toparlanacağız çabucak inşallah.
vee benim canım blogcan bacılarımmmm,telefonumu hiç susturmadığınız için,sürekli arayıp sorduğunuz için, anne baba ve yavru Çeşmeci olarak binlerce kez teşekkür ederiz kızlar :) İyi ki varsınız,iyi ki hayatımdasınız...Pek çok seviyorum sizi:)
Bugün aşkımın çok sevdiği ve maggi iftar sofrası için hazırladığım rengi gibi tadı da güzel bir çorba tarifi verip müsadenizle kaçayım hemencik:)) Malum hasta evi naz evi:)
Arpa Şehriyeli Havuç Çorbası için,
Malzemeler:
2 Adet havuç
1 adet kuru soğan
1 Adet Maggi et suyu tableti
3 yemek kaşığı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
4-5 bardak su
Yapılışı:
Soğanı küp küp doğrayıp sıvıyağda hafifçe kavuralım.
Havucu rendeleyip soğanlara ilave edelim.
Tuz,et suyu tabletini ve sıcak suyu ilave edip havuçlar yumuşayıncaya dek pişirelim.
Çorbayı blenderdan geçirip arpa şehriyeleri ilave edelim ve şehriyeler yumuşayıncaya dek tekrar pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Sevgi Dolu Öpücükler
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)