14 Ocak 2015 Çarşamba

Ispanaklı ve Peynirli Muffin

Çocuklarınızın beslenme çantalarını şenlendirecek peynirli ,ıspanaklı nefis muffinlerimiz var bugün :)
 
İsterseniz benim yaptığım gibi harcı ikiye bölüp yarısını sade yarısını salçalı yapabilirsiniz. Acı biber salçasıyla acayip nefis oluyorlar :) Hatta acıka bile koyabilirsiniz .Yumuş yumuş mis gibi oldular.
Buyurun tarifimize ;
 
 
 
Peynirli Muffinlerimiz İçin,
 
Malzemeler
 
2 Adet Yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 Ajda çay bardağı Ayçiçek yağı
1 Ajda çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
8-10 Yaprak ıspanak
1/3 Demet dereotu
1/3 demet maydanoz
Dilediğiniz kadar Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir
 
Salçalı Yapmak için , Acı biber Salçası
 
Üzeri İçin,
 
Susam ve çörekotu
 
Yapılışı :
 
Yumurtalarla tuzu çırpalım.
Ayçiçek yağını ve yoğurdu da ekleyip karıştıralım.
Salça istiyorsak göz kararı bir iki kaşık koyalım.
Kabartma tozumuzu ekleyelim.
Yeşillikleri ince ince kıyıp harcımıza ekleyelim.
Muratbey peynirimizi çatal yardımıyla ezerek karışıma ekleyip karıştıralım.
Azar azar unu ilave edip kalıplara pay yapalım
 
Susam ve Çörekotu ile süsleyip Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakalım.
 
Afiyet Olsun
 
 


 

11 Ocak 2015 Pazar

Soya Soslu Mantarlı Közlenmiş Patlıcan Sote

Bugün yine pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarifle sizlerleyim :)
 
Bu nefis patlıcanlı harcı aşağıdaki haliyle meze olarak tüketebileceğiniz gibi börek içi veya makarna sosu vs. olarak da kullanabilirsiniz. Hatta hattaaa nefisss kanepeler bile hazırlayabilirsiniz.
 
Hayal gücünüzü  kullanarak mutfakta harikalar yaratmak tamamen sizin elinizde :)
 
Unutmadan yarışmamız hala devam ediyor ,Ay Sonuna kadar siz de Kikkoman soya soslarıyla bir atrif hazırlayıp hediyeler kazanma şansı yakalayabilirsiniz :) Detaylar burada ...
 
Evett konumuza dönecek olursak :) Maalesef Emre ve Arda'nın yüz vermediği ama karı koca bizim bayıldığımız bu lezzetin tek problemlı tarafı feci iştah açıyor olması :) Kendinizi frenlemekte zorlanabilirsiniz yani :)
 
Kısacası bu tarif bi harika dostummm:)))
 
Mutlu Pazarlar dilerim tüm kalbimle... Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
Mantarlı Közlenmiş Patlıcan Sotemiz İçin ,
 
Malzemeler:
 
4 Adet Közlenmiş Patlıcan
4 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber
15 Adet mantar
2 Adet Dolmalık Biber
2 Diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Kikkoman Soya Sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Üzeri İçin, Yeşil Soğan
 
Yapılışı:
 
Önceden ısıtılmış wok tavamıza zeytinyağımızı döküyoruz.
İnce ince doğradığımız mantarları alıp bir iki dakika sote yapıyoruz .
Julyen doğradığımız dolmalık biberleri ve ince ince kıyılmış sarımsakları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Közlenmiş patlıcanı ve közlenmiş biberi de harcımıza ekleyip 5 dakika kadar piriyoruz.
 
Yeşil Soğanları da ince ince kıyıp harcımıza ilave edip servise hazır hale getiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 
 

6 Ocak 2015 Salı

Kikkoman Soya Soslu Sebzeli Pilav

Canım canım blogcanlarım ,
 
Daha önce de duyuru yapmıştım ama gözünüzden kaçmış olabilir diye tekrar edeyim dedim :)
 
1-31 Ocak 2015 tarihleri arasında Gourmet&Styling ve Kikkoman iş birliği ile Kikkoman ürünlü yemekler yarışmasına katılabilirsiniz.
 
Yapmanız gereken tek şey bu bir ay boyunca Kikkoman ürünüyle yaptığınız bir tarifi, Kikkoman ürünü ile fotoğrafladıktan sonra benimle paylaşmak!
 
Kazanan takipçiler 9 Şubat haftası EKS Mutfak Akademisi’nde yapılacak olan Japon Mutfağı Workshopu için hediye davetiye sahibi oluyor! Ayrıca bununla da kalmayıp kazanan tarifler Gourmet&Styling dergisinin ilkbahar sayısında yer alacak!
 
Yapmanız gereken tek şey kikkomanlı bir tarif hazırlayıp zeynep.cesmeci@hotmail.com adresine mail atmak :)
 
On numara bir gün olacak pişman olmayacaksınız :)
 
Bu kadar kikkoman  dedikten sonra bir tarif vermezsek ayıp olur değil mi :)
 
Buyurun bakalım nefisss pilavımıza ;
 
 
 
Malzemeler:
 
10 Adet kültür mantarı
1 Adet kabak
1 Adet havuç
1 çay bardağı mısır
2 dal yeşil soğan
2 Adet sivri biber
1 diş sarımsak
1 Adet Domates
3 Yemek kaşığı KİKKOMAN  soya sosu
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
 
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
 
Üzeri için, maydanoz
 
Yapılışı:
 
Kabağı ve havucu julyen doğrayalım
Biberleri ,sarımsağı ve yeşil soğanı ince ince doğrayalım
Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
Mantarların kabuklarını soyup ince ince keselim.
 
Pilav tenceremizi ısıtıtıp Ayçiçek yağımızı koyalım.
KAbağı ve havucu koyup kavurmaya başlayalım.
Biberleri,domatesi,sarımsağı,yeşil soğanı ve mantarları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
Hafifçe renkleri dönünce soya sosumuzu,pirincimizi ve suyu da ekleyip karıştırıp pişmeye bırakalım.
Demlenen pilavımızı maydanozla süsleyip sıcak servis yapalım .
 
Afiyet Olsun
 
 


5 Ocak 2015 Pazartesi

Antep Peynirli Kızarmış Sebzeler

Bugün size nefisss ve bir o kadar da pratik bir tarif vereceğim. Kesinlikle masanızın gözdesi olacak :) Bir yiyen bir daha yemek isteyecek :) Zeynep söylemişti dersiniz:))) Ben patlıcan ve kabak kullandım , siz olayı büyütüp havuç biber vs. ile kaçak katlarda çıkabilirsiniz :)))
 
Hepinizi öpüyorummm ve günün tarifine geçiyorum :)
 
 
Malzemeler:
 
2 adet Patlıcan
2 adet Kabak
Muratbey Antep Peyniri
 
Kızartmak için , Ayçiçek Yağı
 
Sos İçin;
 
2 adet Domates
1 yemek kaşığı Sirke
1 adet Kesmeşeker
3 diş sarımsak
1 kaşık Ayçiçek yağı
 
Yapılışı:
 
Küçük bir tencereye domatesleri ve sarımsakları rendeleyelim. Kesme şekeri ve Ayçiçek yağını da ekleyip, karıştırıp domates sosumuzu 3-5 dakika kadar pişirelim.
 
Patlıcanları ve Kabakları yıkayıp, dilim dilim kesip kızgın yağda kızartalım.
Fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerinde bekletelim.
 
Muratbey Antep peynirleri yağsız teflon tavada kızartalım.
 
Servis tabağımıza bir dilim kabak üzerine bir dilim patlıcan ve patlıcanın üzerine de kızarmış antep peynirimizi koyalım. Peynirin üzerine kabak ve patlıcan koyup en üste domates sosumuzu gezdirelim.
 
Bütün malzemeler bitene dek resimdeki gibi aynı işlemi tamamlayalım.
 
Soğutmadan servis yapalım
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 
 
 

4 Ocak 2015 Pazar

Peynirli Muffinler

Cumartesi günü abiciğim ,ablacığım eşleri ve çocukları bizde toplanıp nefisss bir kahvaltı yaptık . Ailemi davet ettiğim zaman nedense daha çok heyecanıyorum:) Daha çok özeniyorum.
Herkesi tek tek mutlu etmek istiyorum. Günler öncesinden ablama şunu yapsam,abime şunu pişirsem diye liste yapıyorum inanın:)) Onlar öyle keyifle sohbet edip yaptıklarımı yerken ben 23 Nisan çocuklarına dönüyorum :)
Hele abimden iltifatları kapınca benim mutlu suratı görmeniz lazım:) Değmeyin keyfime:)
 
Şimdiden bir sonraki buluşmamızda neler hazırlasam acaba diye liste yapmaya başladım bile:)))
 
Kesinlikle benim ait olduğum yer,mutlu olduğum tek yer mutfak :)
 
Çocuklara bollll çikolatalı muffinler ve bolll peynirli muffinler hazırladım. Meyve suyu eşliğinde bayıla bayıla yediler.
 
Bugün peynirli tarifi verip kaçacağım ama en yakın zamanda da çikolatalıyı yazacağım söz:)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese...
 
 
 
 
Peynirli Muffinlerimiz İçin ,
 
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
Muratbey Naturena Misto Baharatlı Çörekotlu Krem Peynir
Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir
maydanoz,dereotu
Aldığı kadar un
 
Üzeri için,
 
Susam ve çörekotu
 
 
 
Yapılışı:
 
Yumurta ile tuzu çırpıp,ayçiçek yağımızı ve sütü ekleyelim.
Maydanozu dereotunu ince ince kıyıp karışıma ekleyelim.
Peynirlerimizi dilediğimiz ölçüde ekleyip karıştıralım.
Yavaş yavaş unu da ilave edip ,kalıplara 1/3 ü dolacak şekilde pay yapalım
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika kadar pişmeye bırakalım.
 
Afiyet Olsun
 
 
 

1 Ocak 2015 Perşembe

Kikkoman ile Japon Mutfağı Workshop’u kazanmaya var mısınız?


 

Kikkoman ile Japon Mutfağı Workshop’u kazanmaya var mısınız?
 
1-31 Ocak 2015 tarihleri arasında Gourmet&Styling ve Kikkoman iş birliği ile Kikkoman ürünlü yemekler yarışmasına katılabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bu bir ay boyunca Kikkoman ürünüyle yaptığınız bir tarifi, Kikkoman ürünü ile fotoğrafladıktan sonra bizimle paylaşmak! Yolladığınız tüm tarifleri ise www.gourmetandstyling.com/kikkoman sayfasındaki bloggerınızın bölmesinden görebilirsiniz.
 
Her bloggerdan kazanan 2 kişi, toplam 10 kişi  Gourmet&Styling ve Kikkoman’dan harika bir ödül kazanıyor! Kazanan takipçiler 9 Şubat haftası EKS Mutfak Akademisi’nde yapılacak olan Japon Mutfağı Workshopu için hediye davetiye sahibi oluyor! Ayrıca bununla da kalmayıp kazanan tarifler Gourmet&Styling dergisinin ilkbahar sayısında yer alacak!
 
Unutmayın yapmanız gereken tek şey Kikkoman ürünü ile yapacağınız bir tarifi, ürünün kendisiyle birlikte fotoğraflayarak 1-31 Ocak arası bize yollamak!
** Kazananlar 4-5 Şubat tarihlerinde açıklanacaktır. 

 
 
Tarif ve fotoğraf gönderiminiz için mail: zeynep.cesmeci@hotmail.com
 
 
 
Bol Şanslar Dilerim Tüm Kalbimle :)