Evde ekmek pişirmeye bayılıyorum...Hele o
kokusu yok mu...İçimi kocaman koskocaman bir huzur kaplıyor :)
Peşinden
fırına bir de kek atmışsam eğer Allah! benden mutlusu yoktur o an.
Yazarken bile o mis kokuyu burnumda
hissettim şimdi :)Umarım sizlerde o kokuyu almışsınızdır ve doğru mutfağa
ekmek pişirmeye gidiyorsunuzdur:)
Peşinden fırına bir de kek atmayı unutmayın
ama:)
Tüm kalbimle huzurlu ve mutlu hafta
sonları dilerim
Ekmeğimiz İçin ,
Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı kadar beyaz un
1 yemek kaşığı kuru maya
30 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı kadar beyaz un
1 yemek kaşığı kuru maya
30 gr oda sıcaklığında tereyağı
Yapılışı:
Unumuzu derin bir kabın içine alalım
ve ortasını havuz gibi açalım.
Kuru mayamızı ,şekeri , oda sıcaklığındaki sütü,yağı ve tuzu da ilave edelim ve yoğuralım.
Mayalanması için üstünü bir bezle örtelim .
Kuru mayamızı ,şekeri , oda sıcaklığındaki sütü,yağı ve tuzu da ilave edelim ve yoğuralım.
Mayalanması için üstünü bir bezle örtelim .
İyice mayalanıp iki katına çıkana kadar
bekleyelim.
Hamurumuzu 4 eşit parçaya bölelim ve
baget ekmek şekli verip tepsimize dizelim.
Bıçak yardımı ile kesikler atalım ve yarım saat kadar tepside de mayalanmaya bırakalım
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim
Afiyet Olsun
Bıçak yardımı ile kesikler atalım ve yarım saat kadar tepside de mayalanmaya bırakalım
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim
Afiyet Olsun
5 yorum:
Ellerinize sağlık,nefis olmuş,sevgiler
Ev yapimi ekmek gibisi yok, ellerine saglik canim...
Sevgiler,
www.theladiesdelight.blogspot.com
Ben de yapıyorum ve evde sıcacık ekmek kokusu harika oluyor
Eline sağlık =) Ev yapımı ekmeği seviyorum
süpermiş cnm eline sağlık
Yorum Gönder