Kahvaltıyla oldum olası çok aram yoktur. Peyniri mesela reçelsiz asla yiyemem ,cinsimdir:) Vişne ve çilek reçeli benim kahvaltı yapmamın da tek sebebidir diyebilirim aslında :)) onlar yoksa ben de yokum dermişim:)
Hele insanın kendi yaptığı reçeli kızarmış ekmeğin üstüne sürüp yemesi yok muuu akıllara zarar valla :)))
Vaktiniz varsa reçellerinizi kendiniz yapın derim ,hem kolay hem de siz yaptığınız için ikram etmesi de çok havalı demedi demeyin:)))
Hatta hatta sevdiklerinize de birer kavanoz hediye etmenizi tavsiye ederim ,pek mutlu oluyor insan:)
Hadi bakalım o halde çaylar sizden reçel bendennn,
Buyurun tarifimize...
Malzemeler:
1 Kg. Çilek
1 Kg. Tozşeker
1/2 adet limonun suyu
Yapılışı:
Çilekleri ezmeden dikkatli bir şekilde yıkayıp süzün ve saplarını koparın.
Geniş bir tencereye çilekleri koyup toz şekerin tamamını üzerine gezdirin.
Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde 1 gece bekletin.
Orta hararetli ocakta yarım saat kadar pişirin.Pişmesine 10 dakika kala limon suyunu ilave edin. Köpükleri de kevgir vs. yardımıyla alarak reçelinizi pişirin.
Afiyetle de sevdiklerinize ikram edin :)
Afiyet Olsun...
Reçel Tadında Günler Herkese...
5 yorum:
çok güzel görünüyor. ellere sağlık. afiyetle..
Bir kavanoz bana da yaparmisiniiiiz???cilek recelini bende peynirsiz yiyemem ayni cinsteniz :) Subhanallah ne guzellikler yaratiyor rabbbimiz cok guzel.
Ellerine sağlık Zeynepciğim... Aynı şekilde tek yediğim reçel çilek ve vişne ve kızar ekmek üzerinde :)
Benim de kahvaltı ile pek aram yoktur aba peynire bayılırım.:)
Mağazaların şarküteri bölümünde sanki ayakkabı çanta izler gibi izler peynir seçmeye çalışırım :)
Reçelin çileğini de pek severim.
Ellerine sağlık canım,afiyet şifa olsun :)
En çok sevdiğim reçeldir, çilek reçeli, çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık
Yorum Gönder