Merhabalar canım canım blogcanlarımmmm...
Tam yaz geldi diye kakarakikiri yaparken kış tekrar geri döndü...Tabi peşinde hastalıklarla...Hafta sonundan beri inanılmaz hastayım,acayip grip oldum, sürünüyorum resmen...Çocuklara geçecek diye ödüm kopuyor köşe kapmaca oynuyorum onlarla:)) İnşallah bebelere bulaştırmadan çabucak kurtulurum bu pis virüsten...
Geçen haftalar da Sebze sepeti sayesinde Madımakla tanışmış oldum:) Acayip heyecan yaptım yeni bir şey pişireceğim için:)) Ama ayıklaması varyaaaa offf tek başına çekilecek çile değil:) Kesinlikle imece usulü yapılıp pişirilip hep beraber elimize sağlık diye diye yenilecek br yemek bence:)
Tadı güzel mi derseniz evet süperrrr:) yapar mıyım tekrar ,ayıklaması yüzünden sanırım hayır:))) Peki taze miydi ...tıpkı diğer denediğim ürünler gibi taptazeydi...teşekkürler Sebze Sepeti
O halde bu tarif daha önce benim gibi bu otla tanışmamış olanlar için gelsinnn:)))
Madımak yemeğimiz için,
Malzemeler:
1 kilo ayıklanmış madımak
1/2 kurusoğan
10 dilim pastırma
1 çay bardağı bulgur
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
tuz
Yapılışı:
Ayıklanmış madımakları yıkıyoruz,süzüyoruz
Ayçiçek yağında yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
Salçayı ilave edip biraz sıcak suyla salçayı açıp karıştırıyoruz.
Madımağı ve bulguru ilave edip göz kararı biraz daha su ilave ediyoruz.
tuzu ve pastırmayı da ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN
SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER
6 yorum:
Geçmiş olsun, umarım bir an önce atlatırsınız giribi. Madımağı çok duydum ama henüz tadamadım, yemek nefis görünüyor, Elinize sağlık.Sevgiler...
pazara çıktıgımda en cok gözüme bu ara madımak çarpıyor hem de yerli olanından taze taze bizim buralarda da pastırmalı cok meşhurdur ellerıne sağlık cok lezzetlı görünüyor
Ben Sivaslıyım, Sivas ta çok yetişir madımak, farklı yemeklerini de yaparım ama üşengeçlikten evde hiç denemedim. Özlemişim, ellerinize sağlık
adını duyuyoruz ama ben hiç denemedim, eline sağlık..
kıhkıhkıh :) Dün gisi tasarımda görmüştüm ben de pastırmalısını.bugün sucuklu pişirdim:)
valla ben öyle uzun uzun ayıklamadım.habire bastım suya bastım suya.o arada gitti çer çöp. ama yıkarken düşündüm bu Sivaslıların akıdan zoru var galiba. Ispanağı yıkamak daha kolay..
Neyse efenim, ellerine sağlık:)
Madımak hiç duymamışım,acaba bizim pazarda da var ben mi bilmiyorum? Çok merak ettim. Elinize sağlık.
Yorum Gönder