Haftaya en sevdiğim yemekler arasında ilk 5'e kesin giren karnıyarıkla başlayayım dedim:)
Birincisi nedir diye sorarsanız şayet bağıra bağıra zeytinyağlı yaprak dolması derim:))))Onun kalbimdeki yeri değişmez:)))Yaprak dolması candır:)
Karnıyarığın yanına yapılacak olan tane tane bir pirinç pilavı ve hafif sarımsaklı bir cacık da olursa eğerrrr benden mutlusu olamaz sanırım:))))
Hiç hayır demem, diyemem,affetmem yerim yani...ay duygularımı anlatacak başka söz bulamadım:))))))
Yapması kızartma işleminden dolayı bazen gözümüzde büyüyor biliyorum:)))ama yemesi ayrı keyif :))
Aramızda ilk defa karnıyarık yapacaklar varsa eğer, eminim korkacaksınız ne kadar uzun diye:))) hatta vaz bile geçebilirsiniz...Ama sadece aşamalı olduğu için tarif etmesi uzun,yapması gayet pratik:) Elinizi korkak alıştırmayın lütfen:)))Yapın yapın yiyin:)
Buyurun nefisss karnıyarığımızın tarifine:)
6-7 adet orta boy patlıcan
1 adet iri kuru soğan
300 gr. dana kıyma
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 tutam tarçın
Kızartmak için,ayçiçek yağı
Süslemek için ,
1 adet domates,2-3 adet çarliston biber
1 su bardağı kadar salçalı su
maydanoz
Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyup bıçakla ortalarına birer kesik atın.
Bol tuzlu suya atarak 15 dakika kadar acılığının çıkması için bekletin.
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kurulayın
Genişçe bir tavada patlıcanları çevirerek kızartın.
Havlu kağıt üzerinde fazla yağlarını süzdürün.
Kıymalı iç harç için,
Soğanları yemeklik doğrayın.
2 yemek kaşığı kadar ayçiçeği yağında kıymayı ilave beraber kavurun.
Sarımsakları rendeleyip,salçayı ve çekirdekleri çıkartılmış domatesi küp küp doğrayıp kıymalı harca ilave edin,tekrar kavurun.
Tuz, karabiber ve bir tutam tarçını ilave edin karıştırıp ocağın altını kapatın.
İsteğe göre bir tutam maydanozu ince ince kıyıp karışıma ilave edin.
Kıymalı harcı dikkatlice orta yerinden kestiğimiz patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates veya biber koyun.
Patlıcanları fırın kabınıza dizip,1 bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı salça koyup karıştırıp dökün ve pişmeye bırakın.
Pişen karnıyarıklarınızı maydanozlarla süsleyip servise hazır hale getirin
Afiyet Bal Olsun
13 yorum:
Zeynepcim, bende çok seviyorum, hatta ben fatlıcanın hastasıyım.Nefis bir görüntü ellerine kollarına sağlık.
Sevgiler;
Ya hep diyorum yemek partnerimsin diye:) Benim içinde karnıyarıkın yeri başkadır:) Ben iç harcının içine bir kaç dilim sarımsak da koyuyorum mis mis:) Ellerine sağlık Zeynepim:)
Aynen ben de bayılırım karnıyarığpa Zeynepciğim, harcına tarçın yerine kimyonu tercih ederim bir tek, aynı şekilde yapıyormuşuz.
Mmmhh afiyet olsun...
Zeynebim bu muhteşem lezzet sevilmez mi hele yapan sen olunca daha da güzel olmuştur eminim canım benim ellerine sağlık afiyet bal olsun sevgilerimle
söylediğin 3 lü benim içinde vazgeçilemez mahzar fuat özkan gibi ellerine sağlık :)
bende yaprak sarmasının her türlüsüne bayılırım.patlıcanı da çok severşm ama bizimkiler pek severek yemedikleri için çok sıkmyapamıyorum.ellerine saglık.
Zeynebimsin :)
Bizde de karnıyarık tutkunu çook. Sevilmez mi ama ? Nasıl güzel görünüyor baksana.
Ellerine / gönlüne sağlık.
Kalbi selamlarımla
zeynepcim ellerine sağlık canım benim patlıcanın her türlüsünü severim helede karnıyarık.
2.çığırtma offf
sevgiler hayatım
karnıyarık pilav ikilisi benim favorimdir Zeynebim ellerine sağlııık :)
KARNIYARIK YEMEĞİNİ ÇOK SEVERİM ELLERİNİZE SAĞLIK.
Gerçekten de cacıksız olmaz. Ellerine sağlık.
Sevgiler
İlk sıralarımız aynı Zeynebim bende herdaim Zeytinyağlı yaprak sarmasını banko tek geçerim:) Ne enteresandır ki karnıyarık da favorilerim arasındadır:)) biz listelerimiz arasında kopya mı çektik acaba nedersin datlumm:D Şeke bir yana yanındaki cacık ve pilav eşliğinde bende seve seve yer ve asla hayır diyemem, bak uzattım tabağı bekliyorum yutkuna yutkuna görüyormusun:D Ellerine sağlıklar olsun canım benim. Öpücüklerimi kargoya verdim, birazdan elinde olur;)
Ben de affetmem yerim doğrusu .Büyük oğlum küçükken buna uzun dolma derdi hala bazen öyle deyip beni çıldırtıyor ellerine sağlık Zeynebim
Yorum Gönder