27 Ağustos 2014 Çarşamba

Şeftalili Kek

Kekler de taze meyve kullanmaya bayılıyorum. Puf puf ,yumuşacık oluyor :) Özellikle bir gün sonra daha nefis oluyor tavsiye ederim . Bu keki elma armut vs. ile de yapabilirsiniz aklınızda bulunsun.
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
 
Şeftalili Kekimiz İçin,
 
Malzemeler :
 
3 adet iri yumurta
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
1/2 çay kaşığı tarçın
1 adet şeftali
1 adet nektar
2-2,5 su bardağı kadar un  (Söke Glutensiz un kullandım)
 
Yapılışı :
 
Yumurtalarla şekeri iyice çırpalım.
Ayçiçek yağımızı ilave edip tekrar çırpalım.
Tarçını ,vaniyayı,kabartma tozunu ekleyelim.
Unumuzu da ekleyip karıştıralım.
Şeftalinin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. İyice unlayıp harcımıza dökelim.
Kek kalıbımızı margarinle yağlayıp biraz da un serpip unun heryere dağılmasını sağlayalım.
Nektarın kabuklarını soyup kalımızın tabanına nektar dilimleri koyalım.
Artan nektarlarımızı da küp küp doğrayıp,unlayıp kek harcımıza ekleyelim. Harcımızı karıştırıp kek kalımıza dökelim.
160 derece fırında 40-50 dakika kadar pişirelim.
 
Afiyet Olsun.
 
 
 
 
 

3 yorum:

Seda Yazici dedi ki...

ellerine sağlık Zeynepcim çok güzel olmuş :)

Zeynep dedi ki...

Merhaba,

İyice yumuşayan şeftalileri değerlendirmek için güzel bir alternatif. Elinize Sağlık.

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
çay makinesi