28 Şubat 2013 Perşembe

Yoğurtlu Kabak Salatası

Share |
İki dişlim öğle uykusuna yaklaşık 10 dakikacık kadar yatıyor...

O 10 dakika benim en özel, en kıymetli dakikalarım oluyor...Yemek falan yaparak geçirmiyorum vallahi:)))
Ya Aylinime  2 laf atıyorum accuk gülüşüyoruz ki genelde öyle oluyor:)))) ya  facebookta pasta börek yapanlara asılıyorum :)))yadaaaa oje sürüyorum:))) bazen de tıpkı şu an olduğum gibi bloğumu boşladığım için utanıp tarif ekliyorum:)))

Vee karşınızda 5 dakikada hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve kopkolay bir lezzet:)

Buyurun tarifimize,


Malzemeler:

2 Adet kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase MURATBEY süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
ceviz
tuz

Yapılışı:

Kabakları yıkayıp,kabuklarını kazıyarak iri iri rendeliyoruz.
Zeytinyağı koyduğumuz tavaya kabaklarımızı koyup suyunu çekene dek soteliyoruz.Soğumaya alıyoruz.
MURATBEY Süzme yoğurdumuza sarımsağı rendeleyip,ince ince kıydığımız dereotunu ,haşlanmış pirinci ve kabağı ilave ediyoruz.
Tuz ve ceviz de ilave edip karıştırıp bekletmeden servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

25 Şubat 2013 Pazartesi

Nar Ekşili Brokoli Salatası

Share |
Pratik,lezzetli,renkli,sağlıklı ,şifa niyetine bir salata arıyorsanız eğerrrr şu an doğru sayfadasınız:)))
Buyurun bakalım bugünün tarifine:)



Brokoli salatamız için,

Malzemeler:

Brokoli
Mısır
Havuç
Mor Soğan
Közlenmiş Biber
Kapari
Salatalık Turşusu

Salata sosumuz için,

Nar Ekşisi
Limon suyu
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

Brokolileri mümkünse buharda haşlıyoruz.
Küçük küçük çiçeklere bölüp salata kasemize alıyoruz.
Havucu iri iri rendeleyip ,turşuyu,közlenmiş biberi küp küp doğruyoruz.
Soğanı piyazlık doğrayıp salataya ilave ediyoruz.
Diğer malzemeleri de ekleyip hafifçe karıştırıyoruz.

Sosumuzu da hazırlayıp salatamızla harmanlayarak servis tabağına alıyoruz.

AFİYET OLSUN





21 Şubat 2013 Perşembe

Ev Yapımı Ekmek Tarifi

Share |

Geçenlerde iki dişli Ardacım'la blogları gezerken Sevgili Asumanın bloğundan gelen ekmek kokuları beni benden aldı:)))
Hadi Zeynep iş başına dedimmmm ve Arda'yı uyutup Emrecim'le hamura verdik kendimizi:)
Emre'm sağolsun unla imzasını attı yine her yere:))Ben de haldur huldur yoğurdum durdum heyecanla,gözüm Emre'yi görmedi bile:))))
Sonuç olarak mutfağımız un fabrikası gibi göründü,evimiz de mahale fırını gibi koktu :) Cam pencere açmadım saatlerce o mis koku dışarı çıkmasın diye:))

Bayıla bayıla yedik biz,eşim kaç kere eline sağlık dedi sayamadım inanın:) Siz de deneyin derim,asla pişman olmayacaksınız:)


Ev Yapımı Ekmek Tarifimiz İçin,
 
Malzemeler:

300 ml ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
4,5 su bardağı kadar un 
 
süslemek için ; susam ve çörek otu


Yapılışı :
 
Yoğurma kabımıza önce 4 bardak kadar unu,şekeri,tuzu,mayayı ekleyip karıştırın.
Ortasını havuz gibi açıp suyu ve yağı ilave edip yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım,kontrollü olarak ele yapışmayacak kıvama gelene kadar biraz daha un ekleyin.
İyice yoğurduktan sonra mayalanması için 1 saat kadar üzeri örtülü şekilde oda sıcaklığında bekletelim.
Mayalanan ekmek hamurumuza tekrar yoğurup ,dilediğiniz şekli verip susam ve çörek otu ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarıncaya dek pişirin.
 
Afiyet Olsun.
 

Evinizden ekmeğiniz,yüzünüzden gülücükleriniz hiç eksik olmasın inşallah...

Sevgi Dolu Öpücükler:)


18 Şubat 2013 Pazartesi

Peynirli Misket Poğaçalar

Share |
Canım canımm blogcanlarımmmm,

Flash flash flash:) Bugün size altın günlerinde sık sık yaşadığımız "ayyyy poğaça yemek istiyorum ama bölüşecek arkadaş arıyorummm" cümlesine son getirecek bir tarif vereceğim:)) Tatatataaaa tabi ki Misket poğaçalar:))) En sevdiğiniz poğaça hamurunu misket şeklinde yuvarlayın,  takın süslü kürdanları olsun bitsinnnn:))) Misafrleriniz lüp lüp yerken ,siz de keyifle çayları tazeleyeceksiniz demedi demeyin:)))

Hepinizi öpüyorum,seviyorum ve tarife geçiyorum:)




Peynirli Misket Poğaçalar İçin,

Malzemeler:

2 Adet Yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı çörek otu
1 paket kabartma tozu
Aldığı  kadar un
tuz


Üzeri İçin;

Yumurta sarısı
Çörek otu


Yapılışı:

Yumurta ve tuzu hafifçe çırpıyoruz.
Ayçiçek yağını,yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
Arzu ettiğiniz ölçü de Muratbey Sürmeli Peynirini, mini minik doğranmış Muratbey  Naturena Fessita peynirini ve çörek otunu ilave ediyoruz..
Kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu da ekleyip yoğuruyoruz.
Hamurumuz ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra misket büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip, üzerlerine fırça yardımı ile de yumurta sürüyoruz.
Arzuya göre çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun

13 Şubat 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası

Share |
Merhabalar canım canım blogcanlarım,

Günlerden Sülo günü...Ben de keyifler tavan,hele Bali Bey 'de geri döndü ya aman pek mutluyuz pek mutluyuz:)))) Çekirdekler hazır bizler nazır bekliyoruz heyecanla:)))

Yarın da sevgililer günü, günün anlam ve önemine uysun diye kırmızı beyaz ve kopkolay bir tarif vereyim dedim sizlere...

Her gününüz ,her dakikanız ,her saniyeniz aşkla dolu geçsin inşallah.

Sevgililer günümüz kutlu olsunnnnn :)

 

Yoğurtlu Közlenmiş  Kırmızı Biber Salatası İçin,
Malzemeler:

3 Adet Közlenmiş Biber
1 diş sarımsak
tuz
nane

Yapılışı:

Muratbey Süzme yoğurda sarımsağı rendeliyoruz.
Közlenmiş biberleri ince ince kıyıp Süzme Yoğurdumuza ilave ediyoruz.
Arzuya göre tuz ilave edip karıştırıp nane ile süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN.


6 Şubat 2013 Çarşamba

Biberli Mantar Sote

Share |
Bugün  pratik mi pratik ,özellikle de etin yanına çok yakışan ,şipşak hazırlayarak da sevdiklerinizi mutlu edebileceğiniz bir tarif verip kaçacağım:)

Sevgi Dolu Öpücüklerrrr:)


Malzemeler:

1 Paket Mantar
1 Adet Sivri Biber
1 Adet Çarliston Biber
1 Adet Kırmızı Biber
1 Tatlı Kaşığı Acıbiber Salçası
1 diş sarımsak
3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
tuz,toz kırmızı biber

Üzeri İçin ,kekik

Yapılışı:

Wok tavada zeytinyağını ısıtıp (harlı ateşte) doğradığımız mantarları soteliyoruz.
Biberleri ince ince kıyıp mantarlara ilave ediyoruz.
Sarımsağı da incecik kıyıp ,salçayı,kırmızı biberi ve tuzu da ekleyip mantarlar pişinceye dek sotelemeye devam ediyoruz.
Pişen mantarları servis tabağımıza alıp kekik serpiştirip sıcak sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN





 
Visual Design By Afet