28 Nisan 2011 Perşembe

Narlı Ispanak Salatası

Share |
Merhaba Blogcanlarımmm...

Nisan bitti bitiyor biz güneşe hasret durumdayız,içimiz karardı resmen değil mi? neyse ki bloglar açıldı da havamızı bulduk biraz:))) Resim ekleme sorunum da kendi kendine düzeldi çok şükür:) Pek çok mutlu oldum.

Bugün Sofra Dergisi için hazırladığım meşhurrr ıspanak salatamın tarifini vereceğim size:))))

Bu salata sayesinde çiğ ıspanakla aram düzeldi...

Geçenlerde de the house cafe de blogcanlarımla ıspanak,roka,yeşil mercimek vs. değişik bir versiyonunu yedim ıspanağın.Çok da şık bir görüntüsü vardı:) Onu da en yakın zamanda deneyip paylaşmak çok istiyorum:)

Kim buldu bu salataları bilmiyorum ama ben severek yapıyorum:)Sizler de deneyin derim. Üşenirseniz eğer bana gelin ben yapayım size:))))

Buyurun çok meşhur salatamızın tarifine:)



NARLI ISPANAK SALATASI

Malzemeler:


1 çay bardağı köftelik bulgur

1 kg ıspanak

1 demet dereotu

3 dal taze soğan

1 çay bardağı ceviz içi

1 adet nar



Salata Sosu için,



1 yemek kaşığı soya sosu

2 yemek kaşığı balsamik sirke

4-5 yemek kaşığı nar ekşisi

1 adet limonun suyu

zeytinyağı

Tuz

karabiber



Yapılışı:



Bulguru 1/2 çay bardağı kadar su ile ıslatalım

Ispanağı, soğanı ve dereotunu yıkayıp incecik doğrayarak bulgurla karıştıralım.

Dişe gelecek şekilde kırılmış cevizi ve sosu da ilave edip salatayı harmanlayalım.

Servis tabağına alıp nar taneleri ile süsleyerek servise hazır hale getirelim.



AFİYET OLSUN

MUTLU MUTLU GÜNLER DİLERİM:)

26 Nisan 2011 Salı

Tahinli Kakaolu Kurabiye

Share |
Tahinli kurabiyeleri oldukça severim.Kahveyle de tam keyiflik oluyor:)

Sadesini sık sık yaparım.Kakaolusunu hiç denememiştim.Çok şey kaçırmışım:)

Tarifi sevgili Hilalciğimden aldım. Hilal püf noktalarıyla daha güzel anlatmış sitesinde:) Gerçekten nefis kıyır kıyır kurabiyeler oldular.Denemeyen varsa tavsiye ederim.

Herkese mutlu mutlu güpgüzel bir gün dilerim:)


MALZEMELER:


1 su bardağı un

Yarım su bardağı sıvı tahin

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya




YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri karıştırarak elimizle yuvarlak yuvarlak toplar yapalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip ,önceden 175-180 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika kadar pişirelim.

AFİYET BAL OLSUN



21 Nisan 2011 Perşembe

Derya Baykal'la Balkovan Etkinliği

Share |
DERYA BAYKAL VE BALKOVAN İŞBİRLİĞİ İLE YEMEKLER ARTIK DAHA ‘BALLI’


Geçen hafta Excel İletişim'in kıymetli daveti ile City Cooks'ta yapılan Derya Baykal'lı Balkovan Etkinliğinde Blogcanlarımla beraber acayip keyifli bir gün geçirdik.

Derya Baykal'ı acayip çok severim zaten,şapur şupur öpesim gelir hep kendisini:)Pozitif enerjisine hayranım.

Kesinlikle de markayla acayip yakışmış.Eminim harika çalışmalara imza atacaklardır.


Önce bizler için hazırlanmış nefisss kahvaltımızı hoş sohbetler eşliğinde afiyetle yedik.


Azıcık hasret gidermeye çalıştık dostlarla:) Güldük kikirdedik:)

Sonra hep beraber Ballı Tarifler denemek için kolları sıvadık:) Ballı ballı nefis lezzetler hazırladık.hele bir ballı tavuk kanadı yapmışız ki akıllara zarar:)))acayip lezzetliydi:)




Biraz da size BALKOVAN'dan bahsedeyim:)


Altıparmak, yeni bir güvenilir bal markası ile karşımızda; BALKOVAN...

Özel olarak üretilen Balkovan ölçü kabı ve bal kullanılarak yapılan 'Marifetli Tarifler' in bulunduğu kitapçığı ücretsiz olarak 800 g'lık kavanozla birlikte ücretsiz olarak alabileceksiniz.



19 yıldır, sağlığını ve bütçesini düşünen tüketicilere kovandan sofraya, yüzde yüz gerçek ve saf balı ulaştırma misyonuyla varlığını sürdüren Balkovan, yemeklerin doğanın armağanı olan balla tatlandırılmasını yaygınlaştırmak için Derya Baykal’la yeni bir projeye imza atıyor.

Balın yemeklerde kullanımını kolaylaştırmakiçin Derya Baykal işbirliğiyle Balkovan Özel Ölçü Kabı isimli bir ölçü kabı hazırlayan ve hem pratik hem de lezzetli tarifleri Marifetli Tarifler ismiyle bir kitapçık haline getiren Balkovan, herkesin kendi lezzetli tariflerini ve sihirli karışımlarını oluşturabilmeleri için tarif kitapçığıyla birlikte bu özel ölçü kabını da 800gr’lık kavanozlarıyla birlikte sunuyor.





Bu keyifli organizasyon da emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ederim.


Çoooook keyifli bir gün oldu.

Herkese ballı ballı günler dilerim:)





12 Nisan 2011 Salı

Zeytinyağlı Yer Elması

Share |
 
Üstünüze afiyet, günlerdir bir ağırlık üzerimde...kollarımı kaldıracak halim yok inanın...Sürekli bir baş ağrısı
Beni bu havalar mı mahvetti acep ne dersiniz blogcanlarım:)
Bitsin şu kasvetli ,yağmurlu havalar biran önce...Güneş ısıtsın içimizi artık...
Lıkır lıkır içsek limonataları:) Dondurmaları lüplesek:) yeşil eriklerle mutlu etsek kendimizi:))) Ah ah çok özledim yaz mevsimini benn:)
 
Bu kadar ağlamadan sonra bir zeytinyağlı tarifi iyi gider değil mi blogcanlarımmmm:)

Bu tarif tüm yer elması sevenlere gelsin:)

Hepinizi öpüyorummmmm ve mutlu mutlu günler diliyorummm

Zeytinyağlı yer elması için,

Malzemeler:

1 kg. yer elması
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet limon
2 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz
sıcak su

Yapılışı:

Yer elmalarını soyup ,kararmaması için limonlu suda bekletelim.
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.
Soğanları zeytinyağında hafifçe soteleyip yer elmalarını,havuçları ve 1 limonun suyunu ilave edip karıştıralım.
şekeri,suyu ve sıcak suyu göz kararı ekleyip pişmeye bırakalım.
Ilık veya soğuk servis yapalım.

Afiyet Bal Olsun

10 Nisan 2011 Pazar

Portakal Dilimlerinde Zeytinyağlı Kereviz

Share |
Merhaba canım blogcanlarımmm,

Bloglar hala açılmadı...canlanamadık bir türlü maalesef...
Her gün yeni bir umutla açıyorum ,bakıyorum aynı yazı:( üzülüyorum:( hızımı kesti valla bu kapatılma olayı üfff:))) Özlüyorum sizi...

Son zamanlarda facebooktan takip edenler görüyordur gerçi:) blogcanlar evde toplantısı yapar olduk sık sık...Kızlarla sevgili Limonlu Neval'e konuk olduk,onu com  da uzun uzun yazmıştım ama uçtu maalesef ,sıcağı sıcağına yazmıştım halbuki:((
Acayip keyifli bir gün geçirdik hep beraber sağol Nevalimmm...Günü kısaca yedik, içtik, güldük şeklinde özetleyebilirim:)Dolmaların da sen de bir tanesinnnn:)Şöförümüz Ayşenimize de ayrıca teşekkürü bir borç bilirim:) Asfalt ağladı asfalttt:))))

Sonracığıma Yasemin 'in davetiyle yine acayip keyifli ,lezzetli bir gün geçirdik hep beraber:)lay lay lom eğlendik yedik,güldüüüük ,güldüüüük:)Aman Allah'ım nefis lezzetler hazırlamıştı bizlere....hele  bir pasta yapmıştı ki tadı damağımda kaldı...Ah şimdi olacaktı kiiii....ellerine sağlık Yasemincimmm...

Dün de sevgili sihirli Betüşümüzdeydik ....Offf ki offff... o kadarr çok yemişim ki hala tokluk hissi içerisindeyim.
Nefis lezzetler hazırlamıştı Betüşümüz de bize,kakara kikiri eğlendikkk güldükkkk...Saat nasıl geçti hiç farkında değildim inanın.Offf hele bir kısır vardı ki Tümaycığımla zevkle kaşıkladık:) Bir an olsun kaseyi gözümüzün önünden ayırmadık:)Nefisti nefis:)Sağol ipek saçlı Betüşümmm herşey birbirinden nefisti canım:)

Şimdi yazarken bile gülümsüyorum inanın...Çok seviyorum sizi kızlar...(tütütütüütütü,şlap şlup,tütüütütü)

Bu kadar hamur işinden sonra sağlıklı bir zeytinyağlı iyi gider diye düşündüm:)
Sofra Dergisi için hazırladığım kerevizlerim şimdi huzurlarınızdaaa:)



ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ



Malzemeler:

2 adet kereviz

1 adet havuç

1 bardak bezelye

1 adet patates

1 adet limon

4 adet kesme şeker

5 yemek kaşığı zeytinyağı

½ adet soğan

Tuz

Su


Yapılışı:

Kerevizlerin kabuklarını soyup kararmaması için limonla ovun ve ortadan ikiye bölüp çanak şekline getirin.

Soğanın, havucun, patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın,

Geniş bir tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip soğanları kavurun.

Patatesleri, havuçları, bezelyeyi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.

Kerevizleri malzemelerin üzerine dizip, şekeri, tuzu yarım limonun suyu ve üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakın.

Pişen kerevizleri servis tabağına alıp garnitürleri içlerine doldurup isteğe göre dereotu ile süsleyip ılık veya soğuk servis yapın.



AFİYET BAL OLSUN

MUTLU ,SAĞLIKLI ,GÜPGÜZEL GÜNLER DİLERİM:)



6 Nisan 2011 Çarşamba

Dana İncik ve Kırmızı Dergisi

Share |
Yeni bir Sülüman gününden herkese merhabalar canım blogcanlarımmm:))))

Geçen hafta Nazan Hanım'dan gelen süpriz bir maille içim pır pır etti ..."Kırmızı "adında kıpkırmızı bir dergi için çekim yapacaktık.Ben tabii acayip adrenalin oldum yine:)) Bir hafta boyunca iki ileri bir geri panik halde dolaşıp durdum.Acaba nasıl geçecek ,neler olacak diye düşünüp durduğum uykusuz bir kaç günden sonra zaman geldi çattı ve dün sabah çay masamı hazırlayıp beklemeye başladık kardeşimle:)))
Neyseki sofra dergisi çekiminden azıcık deneyimli olduğum için:))) Bu defa daha az heyecanlandım.Güle oynaya keyifli sohbetler yapıp harika bir çekim gerçekleştirdik.Herşey çok güzeldi...Yüzüm yazarken bile fiyonk moduna geçiyor şu an...
Gerçekten unutamayacağım ,hep mutlulukla hatırlayacağım anılar arasına bir yenisi daha eklendi.Ne mutlu bana:)

Kırmızı dergisi çok yeni bir dergi fakat yanlış aklımda kalmadıysa eğer bu ay itibari ile hemen her bayiden alıp keyifle okuyabileceksiniz.

Derginin çıkacağı tarihi öğrenir öğrenmez haber vereceğim sizlere blogcanlarım,bakalım beğenecek misiniz?

Sizi şimdilik Sofra Dergisi için hazırladığım inciklerle baş başa bırakıyorum.




Malzemeler:


1 Kilo Dana İncik

1 yemek kaşığı tane karabiber

Tuz

Sıcak Su

1,5 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sıvıyağ



Yapılışı:

Parçalara bölünmüş inciği yıkayıp kuruluyoruz.

Tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağ döküp incikleri önlü arkalı hafifçe kızartıyoruz.

Kızaran inciklere üzerini örtecek şekilde sıcak su koyup kısık ateşte 30 dakika kadar pişiriyoruz.

Bir fincan kadar suyun içine 1,5 yemek kaşığı unu koyup karıştırıp inciklerin üzerine döküyoruz,

Tuzu ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.

Pişen incikleri servis tabağına alıp üzerini tane karabiberle süslüyoruz.



AFİYET OLSUN.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER


3 Nisan 2011 Pazar

5.BLOG YAZARLARI BULUŞMASI

Share |


Veeee beklenen buluşma tarihi ve mekanı belli oldu. Sevgili arkadaşlarım Sevil ve yasemin  ile hep birlikte 5. Blog Yazarları Buluşması için aylardır mekan arayışı içindeydik. Sonunda buluşma mekanımız belli oldu.

15 Mayıs 2011 Pazar sabahı Fenerbahçe Özsüt Atölye' de saat 10.00- 13.00 arası kahvaltıda buluşacağız.

Eğer bir blogunuz varsa ve buluşmaya katılmayı düşünüyorsanız lütfen elinizi çabuk tutun.

blogyazarlaribulusmasi@gmail adresine blog adresiniz, adınız soyadınız ve size ulaşabileceğiniz bir telefon numarasını bildirmeniz yeterli olacak. Kontenjanımız sınırlı sayıdadır.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

 
Visual Design By Afet