24 Kasım 2016 Perşembe

Burgu Peynirli Salata

Sıcak Salata ile tanışmaya hazır mısınız?
Muratbey’in yenilikçi peyniri Burgu ile yapacağınız sıcak salata, salata tercihinizi değiştirecek. 
Sıra dışı lezzetleri ile sofralarda fark yaratan Muratbey, salata severlere farklı bir tarif sunuyor. Hazırlanması pratik, sağlıklı ve besleyici Burgulu Sıcak Salata, salatadan vazgeçemeyenlerin favorisi olmaya aday. 
Siz de sebze ile zenginleştirilen Burgu Peynirli Sıcak Salata’yı sofralarınıza sıra dışı bir lezzet olarak ekleyebilir, hafif ve keyifli bir öğün hazırlayabilirsiniz. 
 
BURGULU SICAK SALATA
MALZEMELER
Sızma zeytinyağı
Sarımsak
Havuç
Kabak
Kırmızı ve yeşilbiber 
Muratbey Burgu Peynir
Tuz ve karabiber
Kıvırcık ya da marul yaprakları

HAZIRLANIŞI 
Tavaya zeytinyağı alınır. Belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra içine kıyılmış sarımsaklar eklenir. Pişme sırasına göre ince kıyılmış havuç, yeşil-kırmızIbiber ve kabaklar eklenerek kavrulur. Pişirme sonunda karabiber ve tuz eklenir. Soğumaya bırakılan sebze harcı ılık hale gelince Muratbey Burgu Peynir eklenir. Sebzelerle hazırlanan sunum tabağına tüm harç yerleştirilerek servis edilir.

Afiyet olsun.
(Tarif için Grand Hyatt İstanbul Executive Sous Şefi Murat Dağlıoğlu’na teşekkür ederiz.)
 

26 Ekim 2016 Çarşamba

Baharatlı Muratbey Peynir Topları


Geçen Hafta Yenilikçi ürünleri ile peyniri günün her saati yenilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey’in 22 Ekim Cumartesi günü Grand Hyatt’da düzenlediği “Sıradışı Peynirlerle Sağlıklı Yaşam Buluşmaları-İstanbul" toplantısındaydım. İnanılmaz lezzetli ve keyifli dakikalar geçirdik. Muratbey Peynirleri ile çalıştığım için kendimi bir kere daha çok şanslı hissettim :)
Günün özetini kısaca geçmek gerekirse ne yapıyoruzzzz günün her saati Muratbey Peynirlerini afiyetle ,gönül rahatlığıyla tüketiyoruzzzz:)
 
Sıra dışı tarifleriyle bizlere keyifli dakikalar yaşatan Grand Hyatt İstanbul Hotel Executive Sous Şefi Murat Dağlıoğlu’na da buradan kocaman bir teşekkür ederim. Bizler için harika lezzetler hazırladı. Hem gözümüz hem gönlümüz doydu :)
 
 
Baharatlı Muratbey Peynir Topları
 
Malzemeler :
Muratbey Sürmeli Peynir
Muratbey Lor Peyniri
Sıvı krema
Domates
Maydanoz
Dereotu, taze kekik, kuru nane
Rosemary, pul biber
Sızma zeytinyağı
İsteğe bağlı çörek otu veya susam
 
Yapılışı:
Muratbey Sürmeli Peynir ile  sıvı kremayı iyice çırparak karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra Muratbey Lor Peyniri ile harmanlayarak toplar hazırlayalım. Sertliğini Muratbey Lor peyniri ilave ederek ayarlayabiliriz.
Baharatlarımızı maydanoz, dereotu, taze kekik, rosemary, kuru nane ve pul biberi ince ince kıyıp, fırında kurutarak nemini alıyoruz.   
Peynir toplarımızı baharata bulayıp,   kavanoza yerleştiriyoruz. Üzerine  iyi bir zeytinyağı döküp kavanoz kapağını kapatarak dolapta bekletiyoruz.  Ayrıca yağın içerisine kekik ve rosemary atarak da lezzetlendirebilirsiniz.
Peynir toplarını kavanozda 15 gün boyunca buzdolabında bekletip, servis edebilirsiniz. Servis sırasında nar ekşisi ve ince kıyılmış ceviz kullanarak sunumunuzu tamamlayabilirsiniz.
Ayrıca peynirler bittiğinde kalan zeytinyağı sosunu başka salatalarda da kullanabilirsiniz.
 
Afiyet olsun
 

13 Ekim 2016 Perşembe

Karaca Fine Pearl Yemek Takımı

Karaca’dan Türkiye’de ve Dünyada Bir İlk
 
 Karaca, Gerçek İnciden Üretilen “FINE PEARL”

Yemek Takımı ile Hayallerin Ötesine Geçiyor

 Tasarımlarıyla sofraların vazgeçilmezi olan Karaca, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, gerçek inci kullanılarak üretilen yemek takımı “Fine Pearl”ü şıklık ve zarafet arayan kadınların beğenisine sunuyor.

 İnsanların sevdikleriyle paylaşmaktan keyif aldığı anlara eşlik eden Karaca, Fine Pearl yemek takımı ile sofralara değer katıyor. Bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’ye büyük gurur yaşatmaya hazırlanan Karaca, bir Türk markası olarak, dünyada yemek takımı kategorisine yepyeni bir ürün olan Fine Pearl’ü sunuyor. Dünya markası olma hedefiyle çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren marka, sektöre getirdiği yenilikler ve yaklaşımıyla ön plana çıkıyor.
Dünyanın en değerli yemek takımı olan Fine Pearl serisi ile incinin doğallığını sofralarınıza getiren Karaca, klasik yemek takımı anlayışına da farklı bir boyut kazandırıyor. Fine Pearl yemek takımı, parça sayısı ve büyüklüğü ile öne çıkıyor. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre takımdaki kayık tabakların derinlikleri ve sayısı artarken, pasta tabaklarının boyutları, ordövr tabağı olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Dünyanın en önemli akreditasyon şirketi TÜV Rheinland tarafından onaylanan Fine Pearl, 86 parça olarak dizayn edildi. İlk defa gerçek inciden üretilen Fine Pearl yemek takımı, farklı stillerden oluşan özel tasarımlarıyla da fark yaratıyor. 
Prestijli sofraların vazgeçilmez markası Karaca, dostlarınızla paylaşmaktan keyif alacağınız sofralara, incinin zarafetini taşıyor.
Fine Pearl yemek takımı, 2.297 TL’den başlayan fiyatlarla Karaca mağazalarında…

27 Eylül 2016 Salı

Oreolu Cevizli Kek Tarifi

İnstagramda bir ara çok moda olan,neredeyse yapmayanı dövüyorlarmış diye adından bolca söz ettiren bir tarifle kocaman merhaba :) Gerçekten oldukça lezzetli, kolay ve havalı bir tarif.
Özellikle dondurma veya krema ile servis etmenizi öneririm. Bir gün sonra da lezzetinden ve görüntüsünden de hiç ödün vermiyor:) Muhakak deneyin derim.
 
Sevgi Dolu Öpücükler Herkese
 
NoT: İnstagramda beni " zeyneple_tarifler "olarak takip edebilirsiniz.
Oreolu Kekimiz İçin,
Malzemeler:

3 adet yumurta
100 gr. margarin
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
25. gr. kakao
1-1,5 su bardağı kadar un
1 çay bardağı ceviz
Oreo bisküvi
 
Yapılışı :
 
Margarini ve çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Yumurtalarla şekeri çırpıyoruz.
Erimiş margarini ve çikolatayı ekliyoruz,karıştırıyoruz.
Vanilyayı ve kakaoyu da ekliyoruz.
Ufaladığımız cevizleri ve yavaş yavaş unu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
6-7 adet Oreo bisküviyi elimizle 2-3 parçaya bölüp hamura ekliyoruz.
yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba hamurumuzu döküyoruz.
Üzerine tekrar elimizle dilediğimiz kadar 2-3 parçaya ayırdığımız oreoları diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun


11 Eylül 2016 Pazar

Havuçlu Bademli Kek

 
Yine sizler için nefisss bir kek tarifim var sevdiceklerim. Pişerken eviniz hatta tüm sokak havuçlu kek kokabilir benden söylemesi :)
Bayram arefesinde hemen mutfağa koşup bir kek çırpın derim,pişman olmayacaksınız .
 
Mutlu Mutlu Bayramlar herkese

Havuçlu Kekimiz için,
 
Malzemeler:
2 Adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1 su bardağı şeker
2 Adet rendelenmiş Havuç
1 çay bardağı kadar pirinç badem
1 çay kaşığı kadar tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı kadar un
Süslemek için file badem
 
Yapılışı:
 
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
 Diğer malzemeleri de sırayla yavaş yavaş karıştırarak ekleyiruz.
Kek harcımızı yağlayıp hafifçe unladığımız kalıbımıza döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun

17 Ağustos 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi

Yaz tatilimiz tüm sıcaklığıyla devam ediyor:) Öyle bir sıcak ki salata, zeytinyağlı yemek ve karpuz dışında pek bir şey yenmiyor inanın. Gördüğünüz bu mini imambayıldılar da ablacığımın hünerli ellerinden çıkma oldu. Bana sadece fotoğraflamak ve yemek düştü :) şimdi de sizin huzurlarınızda.
 
Mutlu ve huzurlu günler herkese
 
 
İmam Bayıldımız için,
Malzemeler:
 
4 adet patlıcan
Kızartmak için ,sıvıyağ
 
İç harç için,
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet soğan
2 adet çarliston biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 diş sarımsak
bir kaç dal maydanoz
tuz,karabiber ,tozşeker
yeteri kadar Su ve üzeri için domates
 
Yapılışı:
 
Patlıcanları alaca soyup 3-4 eşit parçaya bölüyoruz.
İçlerini dikkatlice oyarak kızgın yağda kızartıyoruz.
Fırın tepsimize diziyoruz.
 
İç harcımız için,
Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında hafifçe pembeleştirip minik minik doğradığımız sarımsakları atıyoruz.Sotelemeye devam ediyoruz.
İnce ince doğradığımız biberleri ve domatesleri ekliyoruz karıştırıyoruz.Salça tuz,karabiberi de ekleyip biraz da su ilave ederek karıştırıp 5 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz..Son aşamada maydanozu ince ince kıyıp karışıma ekliyoruz ve harcımız tamamdır.
 
Hazırladığımız iç harcımızı patlıcanların içine doldurup üzerlerini domatesle süsleyelim.
Artan sosu da tepsiye ilave edelim.Patlıcanların üzerine toz şeker serpiştirerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika kadar pişirelim.
Soğuk veya Ilık olarak servis yapalım.

 
Afiyet Olsun