6 Ağustos 2016 Cumartesi

Elmalı Tart Tarifi

 
Şu aralar yazlıkta olduğumuz için biraz ihmal ediyorum bloğumu ama kalbim hep sizlerle inanın.
Boş durmuyorum tatilde de pişirmeye devam ediyorum tabi :)) 
Bugün hem çok pratik hem de bir o kadar lezzetli bir tarifim var sizler için. Yanında bir top dondurma ile servis ederseniz eğer bütün iltifatları kaparsınız benden söylemesi :)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
Elmalı Tart
 
Malzemeler:
 
Hamurumuz için,
125gr. margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı kadar un
 
İç harcımız için;
3 adet iri elma
1/2 çay bardağı kırık ceviz
1 çay kaşığı kadar tarçın
2 yemek kaşığı kadar şeker
 
Yapılışı:
Hamur malzemelerimizi yoğurma kabımızda iyice yoğurup ikiye bölüyoruz.
Yarısını buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Diğer yarısını yağlanmış kelepçeli kalıbımıza elimizle yayıyoruz.
 
İç harcımız için, elmaların kabuklarını soyup bir tavaya rendeliyoruz.
Şekerle birlikte elmalar suyunu çekinceye dek karıştırarak pişiriyoruz,cevizi ve tarçını ekliyoruz.
 
Elma harcımız soğuyunca hamurun üzerine kaşık yardımı ile yayıyoruz.
Buzluktaki hamurumuzu çıkarıp rendenin iri tarafı ile elmalı harcımızın üzerine her yerini kaplayacak şekilde rendeliyoruz.
Tartımızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun

2 Temmuz 2016 Cumartesi

Pınar Labneli Simit Sandviç

Günün her saati yiyebileceğiniz nefissss bir Pınar labneli Sandviçe ne dersiniz :)
O halde buyrun nefis tarifimize ,
 
 
Pınar Labneli Simit Sandviç
Malzemeler:
2 yemek kaşığı Pınar Labne
2 adet kornişon turşu
½ adet salatalık
½ adet domates
3 yaprak roka
2 adet göbek marul yaprağı
4 adet salam
Yapılışı:

Kornişon turşuyu çok minik doğrayıp Pınar Labne ile karıştırıyoruz.
Simiti ortadan ikiye kesip alt tabanına turşulu labnemizi bıçak yardımı ile sürüyoruz.
Üzerine marullarımızı kesip diziyoruz. İnce ince dilimlediğimiz salatalıkları ,yarım ay şeklinde dilimlediğimiz dometesleri ,ince ince dilimlediğimiz salamları  ve roka yapraklarını da kat kat diziyoruz Simitin üstünü kapak gibi kapatıp servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet Olsun.

18 Haziran 2016 Cumartesi

Pınar Labneli Turşulu Kanepe Tarifi

Bugün de sizler için Pınar Labneli nefis bir kanepe tarifi hazırladım. Tam atıştırmalık. Siz isterseniz ekmek üzeri olarak da hazırlayabilirsiniz aynı tarifi. Her türlü bayılarak yiyecek misafirleriniz benden söylemesi :)
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese
 

PINAR LABNELİ TURŞULU KANEPE
Malzemeler
·         200 gr. Pınar Labne
·         1 paket susamlı-çörekotlu kraker
·         5-6 Adet kornişon turşu
·         2 adet kırmızı biber turşusu
·         Süslemek için,
·         Macar salam
·         Salatalık Dilimleri
·         Yeşil Soğan
Yapılışı:
Turşuları minik küpler halinde doğrayıp bir kase içerisinde Pınar Labne ile karıştırıyoruz. Krakerlerimizin üzerine Pınar Labneli karışımımızı sürüyoruz. Salamları rulo şeklinde sarıp kanepemizin üzerinine yerleştiriyoruz. Salatalıkları ince ince dilimleyip , yeşil soğanla süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet Olsun

4 Haziran 2016 Cumartesi

Pınar Labneli Salatalıklı Dip Sos Tarifi

Sizlere daha önce Tavsiye evi aracılığı ile Sahrap Soysal önderliğinde 9 öncü melek olarak Pınar Labneli nefis tarifler hazırlacağımızdan bahsetmiştim hatırlarsanız.
İşte bu nefis fresh dip sos tarifimde onlardan biri.
Yerken içinizi serinletecek oh dedirtecek bir tarif :)
Maş keyfi, sinema keyfi yaparken ihtiyacınız olacak muhakkak not edin derim:)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
 


PINAR LABNE’Lİ SALATALIKLI DİP SOS

Malzemeler

·         2 yemek kaşığı Pınar Labne

·         2 kaşık süzme yoğurt

·         1 tatlı kaşığı mayonez

·         1 adet iri salatalık

·         1 diş sarımsak

·         4-5 dal dereotu

·         Tuz

·         Bir tutam nane

 

Yapılışı

Salatalığımızı rendeleyip suyunu süzgeç yardımı ile kaşıkla bastırarak süzüyoruz.Bir kase içerisinde Pınar Labne, yoğurt, mayonez, tuz ve rendelenmiş sarımsağı karıştırıyoruz. Dereotunu ince ince kıyıp karışıma ekliyoruz. Son aşamada rendelenmiş salatalığı da ekleyip karıştırıp sos tabağımıza alıp ,nane ile süsleyip bekletmeden servis edebilirsiniz.
 
Afiyet Olsun
 


31 Mayıs 2016 Salı

Topi Peynirli Domates Kanepe

Yapımı çok pratik ama görüntüsü insanın yüzünü güldüren bir sunum önerim var bugün sizlere. Özellikle çocuklar pek seviyor bu tarz şeyleri .
Kahvaltıya hoş bir altenatif oluyor. Bazı dilimlere de zeytin ekledim .
Oldukça şık bir görüntü oldu.Fikir olması açısından da sizlerle paylaşayım dedim.
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese
 
 
Malzemeler:
 
Domates Dilimleri
Muratbey Topi Peyniri
Dereotu
Pulbiber
Zeytinyağı
 
 
Yapılışı:
 
Domtesleri halka halka dilimliyoruz.
Üzerine Topi peynirlerimizi dizip dereotu ve pulbiberle süsleyip, zeytinyağı gezdirerek servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun

21 Mayıs 2016 Cumartesi

Pınar Labneli Tavuklu Makarna Tarifi

Merhabalar Sevgili Dostlarım :)
 
On numara bir proje ile karşınızdayım bugün. Sevgili Sahrap Soysal önderliğinde Tavsiye Kanalı aracılığı ile 9 öncü melek olarak sizler için Pınar Labneli lezzetler hazırlayacağız. Tatlısından tuzlusuna ,geleneksel tariflerden kanepeler öyle nefis şeyler hazırladık ki takipte kalın derim.
İnstagram  (zeyneple_tarifler ) adresimden de takip ederseniz detayları kaçırmazsınız. Sizlerin de varsa labneli tarifleri bana mail atın olmaz mı ?
Bugün sizler için Pınar Labneli Tavuklu makarna hazırladım. Lezzeti on numara oldu. Denemek isterseniz hiç düşünmeyin derim .
Buyurun tarifimize ,
 
PINAR LABNE’Lİ TAVUKLU MAKARNA
 
MALZEMELER
·         200g Pınar Labne
·         1 paket penne makarna
·         250g tavuk şinitzel
·         2 adet orta boy kırmızı biber
·         3 adet yeşil çarliston biber
·         1 adet büyük boy kuru soğan
·         7-8 diş sarımsak
·         1 çay kaşığı tuz, karabiber
·         2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
·         1 yemek kaşığı domates salçası
YAPILIŞI
Tavuk etini parmak şeklinde doğrayıp zeytinyağında karıştırarak kavurun. İncecik yemeklik doğradığınız soğanı, ince halkalar halinde dilimlediğiniz yeşil ve kırmızı biberleri, tavla zarı formunda doğradığınız sarımsakları ilave edip 4-5 dakika daha kavurun. Salçayı ekleyip biraz daha pişirdikten sonra tuz, karabiber ve Pınar Labne’yi katıp karıştırın ve  ocaktan alın. Diğer taraftan, makarnayı kaynayan tuzlu suda 10-12 dakika kadar pişirip süzün. Süzdüğünüz makarnayı tenceresine koyup üzerine tavuklu labneli  sosu koyun ve karıştırın. Makarnayı sıcak ya da ılık olarak servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun