22 Şubat 2009 Pazar

PORTAKALLI VE HAVUÇLU KEK



Mis kokulu kek tarifime geçmeden önce bu ayki kızlar toplantımızı anlatayım size:)

Cumartesi günü sevgili sevgüle konuktuk. Çoluğu çocuğu evde bırakıp Çubuk krakerim handem , canikom özlemim ve deryacığım la birlikte bol kahkahalı kız kıza bir gün geçirdik:)

Çok fazla çay içemeyen ben o kadar çok çay içmişim ki bugün ve hatta yarın çay görmek bile istemiyorum inanın...

Car car hiç nefes almadan hem konuştum, hem yedim ,hem içtim,hem de kıkırdadım:)

Zaman su gibi aktı yanınızda,şimdiden özledim sizi...

Sevgülcüğüm sağ olsun bize nefis lezzetler hazırlamıştı.

Ben tabi hiç boş durmadım lüp lüp dolmaları götürdüm hepiniz için:)

Ellerine sağlık şekerim hepsi birbirinden nefis olmuştu.Menüyü görmek isterseniz sevgülcüğümü ziyaret edebilirsiniz.

Mart toplantısı da bendeeee...şimdiden neler yapsam acaba diye liste yapmaya başladım:)))) Heyecanla ve bütün enerjimle bekliyorum sizi kızlar:)



Lafı uzatmadan hemen tarifime geçiyorum ve hepinizi öpüyorum:)





Malzemeler:


3 adet yumurta

½ su bardağı sıvı yağ

½ su bardağı portakal suyu

2 su bardağı elenmiş un

1 su bardağı toz şeker

1 adet portakal kabuğu rendesi

1 adet rendelenmiş iri havuç

1 paket kabartma toz

1 paket vanilya


Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Sonra diğer malzemeleri de yavaşça ilave edip karıştırıyoruz,

Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbımıza döküp,önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.



AFİYET,BAL OLSUN


SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

15 Şubat 2009 Pazar

MANTARLI ET SOTE


1 haftadır rejime başlamış bulunmaktayım.
Birdenbire fikren,ruhen,bedenen,kalben vs.... kendimi çok hazır hissettim:)
Zayıflayacağım dedim ve başladımmmm...
Aslında hiç bir şeyden kendimi mahrum bırakmıyorum:)))
Sadece porsiyonlarımı küçülttüm ve günde 2 litre kadar su içiyorum.
Canım eşim de bana destek olmak amacıyla rejime başladı ve daha zevkli olmaya başladı:)

Bugün 6. günüm ve 1 kilo vermiş bulunmaktayımmmmm:))))
Kilo verdikçe galiba insanın güveni daha çok yerine geliyor ve daha çok yediğine içtiğine dikkat ediyor.
Bu yaza doğum kilolarımı vermiş olarak fit bir şekilde girmek istiyorum:)
Özlemle plan yaptık,çarşı pazar gezip kendimize çiçekli çiçekli elbiseler alacağız:)))

Son olarak kahrolsun kilolar diyorum ve hemen tarifime geçip ve hepinizi öpüyorum.




Malzemeler:

1/2 kg. mantar
1/2 kg. sotelik et
1 adet çarliston biber
1 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 adet küçük boy soğan
2 kaşık sıvıyağ
salça
pulbiber
karabiber
kekik
2-3 diş sarımsak
tuz

Yapılışı:

Minik minik doğradığımız soğanları sıvıyağda hafifçe çevirip,etleri ekliyoruz.

Etleri iyice kavura kavura pişiriyoruz, salçayı ilave edip karıştırıyoruz.

Yıkayıp doğradığımız mantarları da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.

Biberleri,sarımsağı ve baharatları da ilave edip karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.


AFİYET , BAL OLSUN


SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER


11 Şubat 2009 Çarşamba

PEYNİRLİ BÖREK

Aslında niyetim şöyle yağda kızarmış çıtır çıtır bir sigara böreği yapmaktı.
Nasıl oldu anlamadım birden bire kendimi fırında peynirli börek yaparken buldum...
Pişmanmıyımmmm haaayırrr değilim...
Hafif ve çıtır çıtır kalorisi de az , nefis çakma sigara böreklerim oldu.
Hepinize tavsiye ederim:)



MALZEMELER:

250 gr. peyaz peynir
1/2 demet kıyılmış maydanoz
kaşığın ucuyla nane
kaşığın ucuyla karabiber
2 adet yufka

Üzerine sürmek için;

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı kadar su
çörek otu
susam

YAPILIŞI:

Bütün iç malzelerimizi karıştırıyoruz.
Yufkamızı önce dörde,sonra her bir parçayıda ikiye bölüyoruz.
Üçgen şeklindeki yufkamızın geniş kısmına harcımızı koyup, sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
Yoğurtla suyu bir kasede karıştırıp, böreklerimizin üzerine sürüyoruz.
çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


AFİYET, BAL OLSUN.

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

3 Şubat 2009 Salı

Acı sos

Bugün size nefisss bir acı sos tarifi vereceğim.
Biz ailecek çok seviyoruz, çok sık yaptığım bir sostur.

Etin köftenin yanında nefis bir sos, hatta ekmek üstü sürüp çay saatlerinde servis edebileceğiniz nefis bir lezzet. Yanlız biraz iştah açıcı kötü bir özelliğe sahip:) yedikçe yiyesi geliyor insanın.
Özellikle 1 gün sonra tadı daha güzel oluyor.

Umarım beğenirsiniz:)


Malzemeler:

1 Adet büyük soğan
2 Adet domates
1 Kaşık biber salçası
2 Kaşık kadar domates salçası
4 iri diş sarımsak
tuz
2-3 kaşık sıvıyağ
pul biber
nane
karabiber
kekik

YAPILIŞI:

Orta boy bir tencerede sıvıyağda miks yapılmış soğanı ve sarımsağı hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz,
kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
Salçamızı da ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
Domates eğer sulu ise biraz daha salça ilave edebilirsiniz.(Ne sulu ne katı olacak)
Baharatlarımızı istediğimiz ölçüde ilave edip tuzumuzu atıyoruz.
Sürekli karıştırarak 6-7 dakika pişiriyoruz.
Soğuk servis yapıyoruz.





Afiyet , Bal olsun :)


Sevgiler,öpücükler




28 Ocak 2009 Çarşamba

ÇİKOLATALI VE MUZLU KEK

Herkese kocaman kocaman merhabaaaaa:)

Bu sıralar çok değişik duygular yaşıyorum ve sizlerle de her zaman ki gibi paylaşmak istiyorum:) Emre'm artık 27 aylık koca bir delikanlı oldu.
Dillenmeye de başladı iyice...Her söylediğimi (işine gelenleri) anlıyor artık. Kumanda getir götür işlerinde vs. çok başarılı diyebilirim. Boyu,ayakları sürekli büyüyor:) inanın bu yavrucuğu ben mi doğurdum diye şaşıyorum bazen kendime:)
Oğlumla beraber vakit geçirmek daha zevkli ve bir o kadar da yorucu olmaya başladı tabii:) İstedikleri olmayınca ciyak ciyak bağırıp canavara dönüşebiliyor.
Halinden memnunsa ohhh ondan bal böreği yoktur sanırım.
Aynı oyunu defalarca oynayıp kurdeşen döküyorum bazen. Oyun kurucu da o. Aaaah aaaahhh.

Büyüdükçe benimle oynadığı oyunlar da yetersiz gelmeye başladı galiba yavruma.
Sürekli canı sıkılıyor. Onu öyle ekşi suratlı görünce de içim parçalanıyor.
Günde 2 saat oyun oynayabileceği,yaşıtlarıyla vakit geçirebileceği güzel bir okul arıyoruz yavruma:) Birkaç tane baktık fakat çok içime sinmedi.
Biraz da panikledim aslında. Yanlız nasıl bırakacağım, başına birşey gelir mi, ya beni özlerse ağlarsa, ya ben onu özleyip ağlarsam vs. vs. öyle çok şey aklıma geldi ki...
Ne zor işmiş anne olmak...
Eğer sizlerinde bildiği Kadıköy civarında temiz pak,güleryüzlü hocaların olduğu bir okul varsa lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. (yardım yazısı gibi oldu:) )

Hepinizi seviyorum,öpüyorum ve tarife geçiyorummmm:)

Evimizi missss gibi kokutacak bir kek tarifi;





MALZEMELER:

1,5 su bardağı toz şeker
3 adet muz
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 minik kutu muzlu süt
1/2 su bardağı damla çikolata
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Muzları püre haline getirip sütle beraber karışıma ilave ediyoruz.
Vanilyayı,çikolatayı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
En son elenmiş unu ve kabartma tozunu da koyup iyice karıştırıyoruz.
Karışımı yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza koyup önceden ısıtılmış150 derecelik fırında yavaş yavaş pişiriyoruz...




AFİYET,BAL OLSUN
SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER





17 Ocak 2009 Cumartesi

PEYNİRLİ VE DEREOTLU POĞAÇA

Yemekteyiz programını hemen hemen izlemeyen,program hakkında fikir sahibi olmayan yoktur sanırım aramızda.

Bu hafta yarışmacılardan biri 19 yaşında gencecik bir kızdı.

Onu izlerken kendi 19-20 li yaşlarımı düşündüm,ama nedense hiç bir benzerlik göremedim.

19 yaşındaki bir kız neden bu kadar öfkeli olabilir ki bir yemek yarışmasında,

19 yaşındaki bir kız neden bu kadar saygısız ve kaba olabilir ki...

Niçin gözlerinde sürekli nefret dolu bakışlar olabilir ki...

neden biraz pembe göremez ki hayatı...

vs. vs.....İnanın o kadar çok üzüldüm ki...

Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir.

Fakat herkes birbirine karşı saygılı olmak zorundadır.

İstanbul'da Kadıköy'ün göbeğinde oturuyorum.Apartmanımızda herkes yaşını başını almış düzgün insanlar.Hemen hemen hepsi emekli öğretmen vs.

2 gün önce eşim alışveriş yapmış,zile bastı aşağıdan. Otomatiğe bastım buraya kadar herşey normal. Yukarı çıktı asansörün kapısını açar açmaz ,yukarıdan bir teyze edepsizleeeer niye benim zile basıp aşağı kata gidiyorsunuzzzzz ayıpppp değilmiiiii vs. ciyak ciyak bağırıyor.

Benim eşimde inanılmaz nazik ve saygılı bir adamdır (eşim diye demiyorum canım benim)

şok olduk eşim yukarı çıktı hanımefendi biz kendi zilimize bastık,belki ziller arızalanmıştır vs. terbiyeli terbiyeli konuştu. Olayın aslı şu ,başka biri ziline basmış:))))

Neyse biz bu kadar çirkinliğe yine kibarca karşılık verdik.
Büyükşehirde yaşamak mı bizleri bu kadar sinirli mutsuz ediyor düşünüyorum.
Bu teyze yaşını başını almış.Fıstık gibi sıcacık evi var, kocası yanında,çığlıklarından sağlık durumunun da iyi olduğu anlaşılıyor, belli bir birikime sahip tipinden anlaşılıyor:)
derdin ne senin demezlermi adama:)))
Komşuyuz biz, yanlışlıkla basmışta olabiliriz ayrıca
( yanlışlıkla basmamız imkansız teyzenin zili kapının sağ tarafındaki panelde , bizim zil sol panelde!)

Çok ayıp çok diyorum başka da birşey demiyorum teyze sana:)))

Bu kadar hoşgörüsüz olmayalım.Birbirimizi sevip sahip çıkalım.Hayatı zorlaştırmayalım lütfen...Hayat o kadar kısa ki......

sevelim sevelim sevelimmmm (böyle bir şarkı vardı)

Yine feci çenem düştü ama ohhhh içimi döktüm rahatladım.


Hafta Sonu için bu nefis bayatlamayan poğaçaları pişirdim.
Siz bu yazıyı okurken ben eşimle çayımı içip bu nefisss poğaçaları yiyeceğim:))))
Hemen tarife geçiyorum:)



MALZEMELER:

150 gr. margarin(Oda sıcaklığında)

1 su bardağı yoğurt

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı kadar tuz

1 paket kabartma tozu

4 su bardağı elenmiş un


içi için;


Beyaz peynir
Dereotu


Üzerine sürmek için;
1 adet yumurtanın sarısı


susam ve çörek otu


YAPILIŞI:

Tüm malzemeyi güzelce yoğuralım ve 15-20 dakika dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucumuzun içinde yuvarlak yuvarlak açalım ve içine harcımızı koyup kapatalım.


Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine poğaçalarımızı dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.

Susam ve Çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.





Afiyet,Bal Olsun

Sevgiler,Öpücükler


6 Ocak 2009 Salı

ELMALI KEK

Yumuş yumuş nefis bir elmalı kek tarifi mi arıyorsunuz ? O halde doğru adrestesiniz...Hiç pişman olmayacağınız özellikle bir gün sonra tadının daha çok oturacağı nefis bir tarif:)




MALZEMELER:

2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
1,5 ÇAY BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI
3 ADET İRİ KIRMIZI ELMA
2 SU BARDAĞI UN

SÜSLEMEK İÇİN PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI:

UMURTAYI VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPALIM.
SIVIYAĞI DA İLAVE EDİP TEKRAR ÇIRPALIM.KABARTMA TOZUNU,VANİYAYI,TARÇINI VE CEVİZİ DE İLAVE EDİP TEKRAR KARIŞTIRALIM.
ELMALARIN KABUKLARINI SOYUP RENDELEYELİM VE KARIŞIMA DÖKELİM.
UNU DA İLAVE EDİP GÜZELCE KARIŞTIRALIM.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA PİŞİRELİM.

AFİYET BAL OLSUN.