13 Mart 2016 Pazar

Kremşantili Poğaça

İsterseniz kahvaltıya isterseniz 5 çayına günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz nefis bir poğaça tarifim var bugün :) Çayınız demlenene kadar hemen bir koşu mutfağa girip hazırlayabilirsiniz sevdiklerinize :)
 
Sevgi Dolu öpücükler herkese
 
Kremşantili Poğaçalarımız İçin,
 
Malzemeler:
 
1 paket oda sıcaklığında teremyağ
1 paket toz kremşanti
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kadar mahlep
tuz
aldığı kadar un (5-6 bardak)
 
İçi için , MURATBEY  lor peyniri
 
Üzeri için,susam ve çörekotu
 
Yapılışı :
 
Bütün malzemeleri ( peynir hariç) geniş bir kase içerisinde ele yapışmayacak bir kıvam alana dek karıştırıyoruz.
Minik parçalar koparıp , elimizle şekil verip içine lor peyniri ekleyip arzuya göre yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun

8 Mart 2016 Salı

Ezogelin Çorbası

Bu kış da ailecek bol bol hasta olduk maalesef ...
Mutfaktan çorbamız hiç eksik olmadı. Yine bir akşam üstü "ne pişirsem, ne pişirsem derken" Instagramda Sevgili Selma Hanım ezogelin çorbası yayınlayınca "tamam" dedim:) Koştum mutfağa ve bu nefis çorbayı hazırladım kendimiz için ve tabi sizler içinde :) Biz çok sevdik umarım sizler de seversiniz :)
 
 
Ezogelin çorbamız için,
 
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tepeleme kuru nane
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
kimyon-pulbiber,tuz
Sıcak su veya et suyu
limon
 
Yapılışı:
Mercimeği yıkayalım. Haşlayıp robotton geçirelim.
Ayçiçek yağında  salça ve naneyi ekleyip, 1-2 dakika kavuralım
Üzerine robottan geçirdiğimiz  mercimeği, yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyelim.
Göz kararı suyumuzu ekleyip ,ara ara karıştıralım.
Pişmeye yakın tuz ve kimyon ekleyip pişmeye bırakalım.
Pişen çorbamızı limon eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım.
 Afiyet Olsun


17 Şubat 2016 Çarşamba

Peynirli ve Pastırmalı Muffin Tarifi

Hem kahvaltılarınıza hem 5 çaylarınıza eşlik edebilecek ve bir gün sonra da aynı tazeliğini koruyabilen pamuk pamuk muffinlere kim hayır diyebilir ki :) O halde buyurun tarifimize...
 
 
Kekimiz İçin,
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket mahlepli kabartma tozu
8-10 dilim pastırma
Dilediğiniz kadar MURATBEY Örgü peyniri
Dereotu,maydanoz
1 adet tatlı ince biber
1,5 su bardağı kadar Un
tuz (pastırmaları göz önünde tutarak ,kontrollü ekleyin)
 
Yapılışı:
Yumurtalarla tuzu iyice çırpıyoruz
Yoğurdu ve yağı ekliyoruz,karıştırıyoruz.
Kabartma tozumuzu ekliyoruz.
İnce ince kıydığımız yeşilliklerimizi,biberlerimizi,
İrili ufaklı doğradığımız pastırmaları,
Küp küp doğradığımız örgü peynirlerimizi de ekleyip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unumuzu da ekleyip karıştırıp muffin kalıplarımızın 1/3 dolacak şekilde pay yapıyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
 
Afiyet Olsun 
 
 

3 Şubat 2016 Çarşamba

Lor Peyniri Kavurması

Kahvaltıya değişik alternatif arayan peynir severler için lezzetli ve pratik bir tarifimiz var bugün. Çay,domates,kızarmış ekmek veee lor peyniri kavurması :) Ah simittte hiç fena olmazdı aslında...Pazar günü kendiniz ve sevdikleriniz için bu tarifi muhakkak yapın derim.
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Lor Peyniri Kavurmamız İçin
 
Malzemeler
 
Dilediğiniz ölçüde ;
 
MURATBEY Lor Peyniri
Sivri Biber
Pul Biber,tuz
Ayçiçek yağı veya tereyağı
 
Yapılışı:
 
Tavamıza yağımızı döküp ince ince kestiğimiz biberleri kızartıyoruz,pul biberimizi ,tuzumuzu ekliyoruz. Karıştırıp Muratbey lor peynirimizi ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. 2-3 dakika kadar soteleyip sıcak sıcak kızarmış ekmek eşliğinde servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun

22 Ocak 2016 Cuma

Avokadolu Dip Sos

Şaka maka derken 15 tatile girdik bugün :)
Sağolsun Emre'm yine harika bir karneyle mutlu etti bizi.
Şimdi ben de 15 gün boyunca mutfak da onu mutlu edecek şeyler pişireceğim tabi :) Yarın mesela bol çikolatalı muffin yapacağız .Siz eğer tuzlu bir alternatif yapma niyetindeyseniz aşağıdaki dip sos tam size göre :) Ailecek sinema keyfi yaparken bana bana yiyip mutlu olacağınız bir tarif.
 
Sevgi dolu öpücükler ve iyi tatiller herkese
 
 
Avokadolu dip sosumuz için,
Malzemeler:
 
1 adet Avokado
2  Adet badem salatalık
2 adet Kornişon turşu
1 dal Yeşil Soğan
1/3 demet Dereotu
1 diş Sarımsak
1 kase kadar Yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
nane,pul biber
tuz
 
Yapılışı:
 
Yumuşamış avokadomuzu ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkarıp çatal yardımı ile bir kase içerisine çıkarıp püre haline getiriyoruz.
Salatalıkların kabuklarını soyup incecik doğruyoruz.
kornişon turşuyu da salatalıklar gibi incecik doğruyoruz.
Dereotunu ve yeşil soğanı ince ince kıyıyoruz
1 kase sarımsaklı yoğurt hazırlayıp ,bir kaşık kadar mayonez ekleyip karıştırıyoruz.
Göz kararı tuz ekleyip bütün malzemeyi harmanlıyoruz.
Nane ve pulbiberle süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
 
 
 

19 Ocak 2016 Salı

Lor Peynirli Pankek Tarifi

İsterseniz kahvaltıya,isterseniz 5 çayına günün her saati afiyetle yiyeceğiniz ,miniklerin bayılacağı bir tarif vereceğim bugün size. En yakın zamanda da tatlı versiyonunu yazacağım söz :) 15 tatilde minnoşları bol bol şımartmalı:)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Peynirli Pankeklerimiz İçin,
 
Malzemeler:
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 kabartma tozu
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
Dilediğiniz kadar MURATBEY Lor Peyniri
1/3 demet dereotu
 
Yapılışı:
 
Çırpma kabımıza yumurtayı,sütü,yağı,tuzu,kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpıyoruz.
Göz kararı lor peynirimizi ve ince ince kıydığımız dereotumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
Yapışmaz tavamızı bir damla yağla yağlıyoruzve ısıtıyoruz.
1 kepçe hamurumuzdan alarak tavamızın tam ortasına dikkatli bir şekilde döküyoruz.
Pankeklerimiz göz göz olunca spatula yardımıyla arka yüzünü de pişirip ,tüm hamur bitinceye dek aynı işlemi yapıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun

14 Ocak 2016 Perşembe

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Türk mutfağının klasik tatlarından biridir. Çocukluğumda pek haşır neşirdim kendisiyle...Yıllar geçtikçe bu nefis tatlının da papucu dama atıldı sanki.
Geçen gün aklıma düşünce hemen koştum mutfağa. Yerken de söz verdim kendime artık daha sık yapacağım diye. Uzun zamandır yapmadıysanız eğer muhakkak yapın derim...Tarçın serpmeyi de unutmayın tabi :)
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
Malzemeler :
 
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 ajda çay bardağı pirinç
2 ajda çay bardağı su (pirinci haşlamak için)
 
süslemek için,tarçın,draje vs.
 
Yapılışı:
Tencereye yıkanmış pirinci ve 2 çay bardağı suyu ekleyip pilav pişirir gibi pirinçler suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.
Pirinçlerin ilk sıcaklığı geçince sütümüzü ve şekeri de ekleyip ara ara karıştırarak kontrollü olarak kaynatarak pişiriyoruz.Kıvam alıp koyulaşınca sıcakken kaselere döküyoruz.
Tarçın ile süsleyip mümkünse soğuk servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun

7 Ocak 2016 Perşembe

Actifry Atıştırmalık Sepetinde Kızarmış Peynirli Ekmek Dilimleri

Bugün size nepnefis ama bir o kadar da pratik, ister kahvaltıya ister 5 çayınıza ikram edeceğiniz ekmek üstü bir tarif vereceğim:)
Bu tarifin en güzel tarafı hazırlaması 2-3 dakika pişmesi de 4 dakika civarı.
Tefal actifryı uzun zamandır kullanıyorum ve acayip seviyorum. Atıştırmalık sepetini çıkardığını duyduğumda acayip sevindim çünkü bir nevi mini fırınım oldu benim.
İlk denememi aşağıdaki ekmekciklerle yaptım ve sonuç on numara oldu. Aynı tarifi kaşar peyniri ,mozarella vs. ile farklı malzemeler kullanarak da yapabilirsiniz.

 
Ölçü vermiyorum tamamen zevkinize göre hareket etmekte serbestsiniz :)
 
Peynirli Ekmeklerimiz İçin,
 
Malzemeler :
 
Ekmek Dilimleri
Domates
Biber
MURATBEY Lor peyniri
Fesleğen veya maydanoz
Kekik,Pulbiber
Tereyağı
sarımsak
 
Yapılışı:
 
Domatesi ve biberi zar şeklinde bir kaseye doğrayıp hafifçe tuzluyoruz.
1 diş sarımsağı ortadan ikiye kesip ekmeklerimize zarar vermeden hafifçe masaj yapar gibi gezdiriyoruz.
Ekmek dilimlerimize önlü arkalı tereyağı sürüyoruz.
Atıştırmalık Sepetimize diziyoruz.
Üstlerine lor peyniri,domates ve biberi yayıyoruz.
Arzuya göre kekik ve pulbiber serpiştirip kontrollü olarak 4 dakikaya ayarlayıp kızartıyoruz.
İnce kıyılmış fesleğen veya maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
 
Not: Atıştırmalık sepetimizde köfte çeşitleri, börekler, dilimlenmiş balık veya hamsi ,mantar vs. bir çok şeyi kızartmanız mümkün. Kim korkar artık kızartmalardan :)
 
 
 
 
 

5 Ocak 2016 Salı

Meyveli Kek

 
Yeni yıla karla girdik bu sene. Bizim çocuklar havalara uçtu tabi :) Valimiz kar tatili de yapınca tahmin edersiniz evdeki curcunayı:) Tatil 4 gün olunca bol bol kek ,kurabiye pişirip kendimizi çook mutlu ettik :)
 
Meyve severler için de aşağıdaki afilli ve bir o kadar da pratik keki hazırladık. Biz elma ve erik kullandık, siz üzüm vs. de ekleyebilirsiniz :) Üst kısmının pişitiğine emin olduktan sonra biraz dinlendirip arzuya göre yanında bir top dondurmayla servis yapın derim :) Kendim yaptım diye demiyorum pek lezzetli oldu:)
 
Tüm kalbimle herkese mutlu mutlu yıllar dilerim.
 
Sofralarınızdan bereketiniz hiç eksik olmasın...
 
 
Meyveli Kekimiz İçin,
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
 1 ajda çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 /2 çay kaşığı tarçın
1 adet elma
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı kuru üzüm
2-2,5 su bardağı kadar un
 
Üzeri için:
 
Limon suyu (Meyveler kararmasın diye)
1 adet elma
5-6 adet anjelik erik
damla çikolata
 
pudra şekeri
 
 
Yapılışı:
 
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozunu,vanilyayı ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz.
1 Adet elmanın kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Unu yavaş yavaş ekleyip damla çikolatayı ve üzümü de ekleyip karıştırıyoruz.
Yağlanmış ve unlanmış kek kelepçeli kalıbımıza harcımızı döküyoruz.
 
Üzeri için ; yarım limonun suyunu bir kaseye sıkıyoruz.
İçine kabuklarını soyduğumuz elmayı küp küp doğruyoruz ve kararmaması için hemen karıştırıyoruz.
Erikleri küp küp doğrayıp harcımızın üzerine serpiştiriyoruz.
Elmaları da serpiştirip ,aralarına damla çikolata da ekleyip önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
 
(Not : Üzerinde meyveler olduğu için normal kek pişirme sürenizden biraz daha uzun sürebilir pişmesi)
 
Afiyet Olsun