26 Nisan 2011 Salı

Tahinli Kakaolu Kurabiye

Tahinli kurabiyeleri oldukça severim.Kahveyle de tam keyiflik oluyor:)

Sadesini sık sık yaparım.Kakaolusunu hiç denememiştim.Çok şey kaçırmışım:)

Tarifi sevgili Hilalciğimden aldım. Hilal püf noktalarıyla daha güzel anlatmış sitesinde:) Gerçekten nefis kıyır kıyır kurabiyeler oldular.Denemeyen varsa tavsiye ederim.

Herkese mutlu mutlu güpgüzel bir gün dilerim:)


MALZEMELER:


1 su bardağı un

Yarım su bardağı sıvı tahin

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya




YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri karıştırarak elimizle yuvarlak yuvarlak toplar yapalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip ,önceden 175-180 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika kadar pişirelim.

AFİYET BAL OLSUN



21 Nisan 2011 Perşembe

Derya Baykal'la Balkovan Etkinliği

DERYA BAYKAL VE BALKOVAN İŞBİRLİĞİ İLE YEMEKLER ARTIK DAHA ‘BALLI’


Geçen hafta Excel İletişim'in kıymetli daveti ile City Cooks'ta yapılan Derya Baykal'lı Balkovan Etkinliğinde Blogcanlarımla beraber acayip keyifli bir gün geçirdik.

Derya Baykal'ı acayip çok severim zaten,şapur şupur öpesim gelir hep kendisini:)Pozitif enerjisine hayranım.

Kesinlikle de markayla acayip yakışmış.Eminim harika çalışmalara imza atacaklardır.


Önce bizler için hazırlanmış nefisss kahvaltımızı hoş sohbetler eşliğinde afiyetle yedik.


Azıcık hasret gidermeye çalıştık dostlarla:) Güldük kikirdedik:)

Sonra hep beraber Ballı Tarifler denemek için kolları sıvadık:) Ballı ballı nefis lezzetler hazırladık.hele bir ballı tavuk kanadı yapmışız ki akıllara zarar:)))acayip lezzetliydi:)




Biraz da size BALKOVAN'dan bahsedeyim:)


Altıparmak, yeni bir güvenilir bal markası ile karşımızda; BALKOVAN...

Özel olarak üretilen Balkovan ölçü kabı ve bal kullanılarak yapılan 'Marifetli Tarifler' in bulunduğu kitapçığı ücretsiz olarak 800 g'lık kavanozla birlikte ücretsiz olarak alabileceksiniz.



19 yıldır, sağlığını ve bütçesini düşünen tüketicilere kovandan sofraya, yüzde yüz gerçek ve saf balı ulaştırma misyonuyla varlığını sürdüren Balkovan, yemeklerin doğanın armağanı olan balla tatlandırılmasını yaygınlaştırmak için Derya Baykal’la yeni bir projeye imza atıyor.

Balın yemeklerde kullanımını kolaylaştırmakiçin Derya Baykal işbirliğiyle Balkovan Özel Ölçü Kabı isimli bir ölçü kabı hazırlayan ve hem pratik hem de lezzetli tarifleri Marifetli Tarifler ismiyle bir kitapçık haline getiren Balkovan, herkesin kendi lezzetli tariflerini ve sihirli karışımlarını oluşturabilmeleri için tarif kitapçığıyla birlikte bu özel ölçü kabını da 800gr’lık kavanozlarıyla birlikte sunuyor.





Bu keyifli organizasyon da emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ederim.


Çoooook keyifli bir gün oldu.

Herkese ballı ballı günler dilerim:)





12 Nisan 2011 Salı

Zeytinyağlı Yer Elması

 
Üstünüze afiyet, günlerdir bir ağırlık üzerimde...kollarımı kaldıracak halim yok inanın...Sürekli bir baş ağrısı
Beni bu havalar mı mahvetti acep ne dersiniz blogcanlarım:)
Bitsin şu kasvetli ,yağmurlu havalar biran önce...Güneş ısıtsın içimizi artık...
Lıkır lıkır içsek limonataları:) Dondurmaları lüplesek:) yeşil eriklerle mutlu etsek kendimizi:))) Ah ah çok özledim yaz mevsimini benn:)
 
Bu kadar ağlamadan sonra bir zeytinyağlı tarifi iyi gider değil mi blogcanlarımmmm:)

Bu tarif tüm yer elması sevenlere gelsin:)

Hepinizi öpüyorummmmm ve mutlu mutlu günler diliyorummm

Zeytinyağlı yer elması için,

Malzemeler:

1 kg. yer elması
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet limon
2 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz
sıcak su

Yapılışı:

Yer elmalarını soyup ,kararmaması için limonlu suda bekletelim.
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.
Soğanları zeytinyağında hafifçe soteleyip yer elmalarını,havuçları ve 1 limonun suyunu ilave edip karıştıralım.
şekeri,suyu ve sıcak suyu göz kararı ekleyip pişmeye bırakalım.
Ilık veya soğuk servis yapalım.

Afiyet Bal Olsun

10 Nisan 2011 Pazar

Portakal Dilimlerinde Zeytinyağlı Kereviz

Merhaba canım blogcanlarımmm,

Bloglar hala açılmadı...canlanamadık bir türlü maalesef...
Her gün yeni bir umutla açıyorum ,bakıyorum aynı yazı:( üzülüyorum:( hızımı kesti valla bu kapatılma olayı üfff:))) Özlüyorum sizi...

Son zamanlarda facebooktan takip edenler görüyordur gerçi:) blogcanlar evde toplantısı yapar olduk sık sık...Kızlarla sevgili Limonlu Neval'e konuk olduk,onu com  da uzun uzun yazmıştım ama uçtu maalesef ,sıcağı sıcağına yazmıştım halbuki:((
Acayip keyifli bir gün geçirdik hep beraber sağol Nevalimmm...Günü kısaca yedik, içtik, güldük şeklinde özetleyebilirim:)Dolmaların da sen de bir tanesinnnn:)Şöförümüz Ayşenimize de ayrıca teşekkürü bir borç bilirim:) Asfalt ağladı asfalttt:))))

Sonracığıma Yasemin 'in davetiyle yine acayip keyifli ,lezzetli bir gün geçirdik hep beraber:)lay lay lom eğlendik yedik,güldüüüük ,güldüüüük:)Aman Allah'ım nefis lezzetler hazırlamıştı bizlere....hele  bir pasta yapmıştı ki tadı damağımda kaldı...Ah şimdi olacaktı kiiii....ellerine sağlık Yasemincimmm...

Dün de sevgili sihirli Betüşümüzdeydik ....Offf ki offff... o kadarr çok yemişim ki hala tokluk hissi içerisindeyim.
Nefis lezzetler hazırlamıştı Betüşümüz de bize,kakara kikiri eğlendikkk güldükkkk...Saat nasıl geçti hiç farkında değildim inanın.Offf hele bir kısır vardı ki Tümaycığımla zevkle kaşıkladık:) Bir an olsun kaseyi gözümüzün önünden ayırmadık:)Nefisti nefis:)Sağol ipek saçlı Betüşümmm herşey birbirinden nefisti canım:)

Şimdi yazarken bile gülümsüyorum inanın...Çok seviyorum sizi kızlar...(tütütütüütütü,şlap şlup,tütüütütü)

Bu kadar hamur işinden sonra sağlıklı bir zeytinyağlı iyi gider diye düşündüm:)
Sofra Dergisi için hazırladığım kerevizlerim şimdi huzurlarınızdaaa:)



ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ



Malzemeler:

2 adet kereviz

1 adet havuç

1 bardak bezelye

1 adet patates

1 adet limon

4 adet kesme şeker

5 yemek kaşığı zeytinyağı

½ adet soğan

Tuz

Su


Yapılışı:

Kerevizlerin kabuklarını soyup kararmaması için limonla ovun ve ortadan ikiye bölüp çanak şekline getirin.

Soğanın, havucun, patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın,

Geniş bir tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip soğanları kavurun.

Patatesleri, havuçları, bezelyeyi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.

Kerevizleri malzemelerin üzerine dizip, şekeri, tuzu yarım limonun suyu ve üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakın.

Pişen kerevizleri servis tabağına alıp garnitürleri içlerine doldurup isteğe göre dereotu ile süsleyip ılık veya soğuk servis yapın.



AFİYET BAL OLSUN

MUTLU ,SAĞLIKLI ,GÜPGÜZEL GÜNLER DİLERİM:)



6 Nisan 2011 Çarşamba

Dana İncik ve Kırmızı Dergisi

Yeni bir Sülüman gününden herkese merhabalar canım blogcanlarımmm:))))

Geçen hafta Nazan Hanım'dan gelen süpriz bir maille içim pır pır etti ..."Kırmızı "adında kıpkırmızı bir dergi için çekim yapacaktık.Ben tabii acayip adrenalin oldum yine:)) Bir hafta boyunca iki ileri bir geri panik halde dolaşıp durdum.Acaba nasıl geçecek ,neler olacak diye düşünüp durduğum uykusuz bir kaç günden sonra zaman geldi çattı ve dün sabah çay masamı hazırlayıp beklemeye başladık kardeşimle:)))
Neyseki sofra dergisi çekiminden azıcık deneyimli olduğum için:))) Bu defa daha az heyecanlandım.Güle oynaya keyifli sohbetler yapıp harika bir çekim gerçekleştirdik.Herşey çok güzeldi...Yüzüm yazarken bile fiyonk moduna geçiyor şu an...
Gerçekten unutamayacağım ,hep mutlulukla hatırlayacağım anılar arasına bir yenisi daha eklendi.Ne mutlu bana:)

Kırmızı dergisi çok yeni bir dergi fakat yanlış aklımda kalmadıysa eğer bu ay itibari ile hemen her bayiden alıp keyifle okuyabileceksiniz.

Derginin çıkacağı tarihi öğrenir öğrenmez haber vereceğim sizlere blogcanlarım,bakalım beğenecek misiniz?

Sizi şimdilik Sofra Dergisi için hazırladığım inciklerle baş başa bırakıyorum.




Malzemeler:


1 Kilo Dana İncik

1 yemek kaşığı tane karabiber

Tuz

Sıcak Su

1,5 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sıvıyağ



Yapılışı:

Parçalara bölünmüş inciği yıkayıp kuruluyoruz.

Tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağ döküp incikleri önlü arkalı hafifçe kızartıyoruz.

Kızaran inciklere üzerini örtecek şekilde sıcak su koyup kısık ateşte 30 dakika kadar pişiriyoruz.

Bir fincan kadar suyun içine 1,5 yemek kaşığı unu koyup karıştırıp inciklerin üzerine döküyoruz,

Tuzu ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.

Pişen incikleri servis tabağına alıp üzerini tane karabiberle süslüyoruz.



AFİYET OLSUN.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER


3 Nisan 2011 Pazar

5.BLOG YAZARLARI BULUŞMASI



Veeee beklenen buluşma tarihi ve mekanı belli oldu. Sevgili arkadaşlarım Sevil ve yasemin  ile hep birlikte 5. Blog Yazarları Buluşması için aylardır mekan arayışı içindeydik. Sonunda buluşma mekanımız belli oldu.

15 Mayıs 2011 Pazar sabahı Fenerbahçe Özsüt Atölye' de saat 10.00- 13.00 arası kahvaltıda buluşacağız.

Eğer bir blogunuz varsa ve buluşmaya katılmayı düşünüyorsanız lütfen elinizi çabuk tutun.

blogyazarlaribulusmasi@gmail adresine blog adresiniz, adınız soyadınız ve size ulaşabileceğiniz bir telefon numarasını bildirmeniz yeterli olacak. Kontenjanımız sınırlı sayıdadır.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

30 Mart 2011 Çarşamba

Elmalı Kuplar

Merhaba canım blogcanlarımmmmm:)

Bugün ne günü bilin bakalımmmm:) evettt Sülüman günü:) Ne tarifi versem diye düşünürken elmalı kuplarım aklıma geldi,hemen pişirirseniz akşama soğuk soğuk Süloya bakarken yersiniz afiyetle:) Akşama tam çekirdeklik bölüm gerçi :) Heyecanla bekliyorum... bakalım Pargalı'ya neler olacak:)

Bu nefis kuplarımı Sofra Dergisi Mart Sayısı için hazırlamıştım...Şimdi de huzurlarınızda blogcanlarım.

Herkese tatlı tatlı güp güzel bir gün dilerim.


ELMALI KUPLAR


Malzemeler:

3 adet kırmızı elma

1 çay kaşığı tarçın

1/3 çay kaşığı zencefil tozu

4 yemek kaşığı tozşeker

1 çay bardağı pirinç fındık



Muhallebi için malzemeler:



1 Litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

4 yemek kaşığı un



Süslemek için fındık


Yapılışı:

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin,

Tencereye alıp üzerine tozşekeri de ekleyip kısık ateşte pişirin.

Tarçını, zencefil tozunu ve fındığı da ilave edip karıştırın.

Kupların yarısına kadar paylaştırın.



Muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin.

Piştikten sonra kuplardaki elmaların üzerine dökün ve soğumaya bırakın.

Soğuyan kuplarınızı fındık vs. ile süsleyip servis yapın.



Afiyet Bal Olsun.

Sevgi Dolu Öpücükler



28 Mart 2011 Pazartesi

Mercimek Köftesi Tarifi

 
Ne zamandır mercimek köftemin resmini değiştirmek istiyordum,bugün de yapınca hemen değiştirip tekrar görücüye çıkarayım dedim:)

Herkese Mutlu mutlu güpgüzel bir hafta dilerim:)
 
Mercimek Köftemiz İçin,
Malzemeler:

1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1/2 su bardağı kadar sıvı yağ
Yarım demet kadar maydanoz
3-5 dal yeşil soğan
2 çorba kaşığı salça
pul biber,karabiber,kimyon vs.
tuz
1/2 limonun suyu

Yapılışı:

Mercimeği 2 bardak suyla kısık ateşte güzelce haşlıyoruz.
Suyunu çekince ocağı kapatıp, bulguru da ilave edip karıştırıp demlenmeye bırakıyoruz.
O sıra da biz boş durmuyoruz tabiii ve kuru soğanı sıvı yağla kavurup salçayı ilave ediyoruz.
Bütün yeşillikleri de minik minik doğruyoruz ve kavrulan soğanlarla beraber mercimek bulgur karışımına ilave ediyoruz. Baharatları,limon suyunu, tuzu da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Arzuya göre yuvarlayıp servis yapıyoruz.

Afiyet Bal olsun.

Sevgiler, Öpücükler

22 Mart 2011 Salı

Domatesli Arpa Şehriye Çorbası

Soğuk bir günde sıcacık bir çorbayla içinizi ısıtayım dedim:) İçelim ısınalım blogcanlarımmm:)

Hepinizi öpüyorum...sıkı sıkı sarılıyorum ... Mutlu haftalar:)



Domatesli Arpa Şehriye Çorbası için,


MALZEMELER:

4 Adet iri domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı acı biber salçası

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

4 yemek kaşığı arpa şehriye

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı kadar kuru fesleğen

Tuz, karabiber

Sıcak su (4,5 -5 bardak kadar)



YAPILIŞI:

Çorba tenceremize kabukları soyulmuş domatesleri ve sarımsakları rendeliyoruz.

Sıvıyağı ve salçaları da ilave edip karıştırıyoruz.4 bardak kadar su ilave edip orta ateşte 10 dakika kadar pişiriyoruz.

Arpa şehriye,tuz,fesleğen ve karabiberi de ekleyip ,göz kararı suyumuzu da ilave edip şehriyeler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.

Sıcak sıcak servis yapıyoruz.



AFİYET , BAL BOLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER





16 Mart 2011 Çarşamba

Tahinli Pekmezli Kek

Bu nefis kekimin tarifini  üzgün üzgün yazacağım hiiiç aklıma gelmezdi:((
Bloğa girebilmek için elli takla atar oldum resmen...Bitsin bu işkence artık:((
Çok özlüyorum hepinizi,güzel yorumlarınızı:((( İnanın bloğum elimden alındığından beridir tadım tuzum kalmadı... Umarım en yakın zamanda düzelir bu can sıkıcı durum:(

Biran önce kavuşuruz inşallah canım blogcanlarımmmmm:)

Hemencik tarife geçiyorum ve hepinizi hasretle üzgün üzgün öpüyorum:(




TAHİNLİ PEKMEZLİ KEK


Malzemeler:

3 Adet yumurta

1 su bardağından bir parmak eksik tozşeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvıyağ

½ su bardağı yoğurt

2 Yemek kaşığı kakao

3 yemek kaşığı pekmez

3 yemek kaşığı tahin

1 çay bardağı kırık fındık

Aldığı kadar elenmiş un



Yapılışı:
Yumurtaları şekerle iyice çırpıyoruz.

Sıvıyağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

Diğer malzemeleri de yavaş yavaş, karıştıra karıştıra ilave edip yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.



AFİYET, BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

9 Mart 2011 Çarşamba

Hayat Su

Hayat Su ile H E R G Ü N  Y E N İ  B İ R  H A Y A T



Türkiye’de ambalajlı su pazarının köklü ve öncü markası Hayat Su,

“Her Gün Yeni Bir Hayat” kampanyasını başlattı. Kampanya, suyun vücuttaki toksinlerden arındırmaya yardımcı olduğunu vurguluyor ve yeterli su tüketimi hakkında toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Yeni alışkanlıklar için her günün yeni bir fırsat olduğunu hatırlatan kampanyanın reklam filminde Arzum Onan rol alıyor.

Siz de toksinlerden arınmaya ve hafiflemeye var mısınız? O halde “Her Gün Yeni Bir Hayat”!


27 yıldır Türkiye’de ambalajlı su pazarının yenilikçi ve öncü markası Hayat Su, toplumun yeterli miktarda su içmesini teşvik etme misyonuyla yeni bir kampanyaya başlıyor.

Trafik, hava kirliliği, dengesiz beslenme, stres gibi etkenlerin insanları toksinlere maruz bıraktığının altını çizen marka, ‘Her gün yeni bir Hayat’ kampanyası ile pozitif bir yaşam için toksinlerden arınmanın, arınma için de su içmenin önemine dikkat çekiyor.

‘Her gün yeni bir hayat’ felsefesinin anlatıldığı tanıtım toplantısı 2 Mart Çarşamba günü Feriye Lokantası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Türkiye’de ambalajlı su pazarı ve Hayat Su ile ilgili bilgiler paylaşıldı,

Arzum Onan’ın rol aldığı yeni reklam filmi ilk kez gösterildi, suyun toksinlerden arınmadaki rolü ve markanın yeni kampanyası hakkında bilgi verildi.

Moderatörlüğünü Savaş Karakaş’ın üstlendiği toplantıya; Danone Hayat Genel Müdürü Yeşim Güra, Hayat Su Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Billur Kaymak, IPSOS KMG Genel Müdürü Kıvanç Bilgeman ve Hayat elçisi Arzum Onan katıldı.






Hayat Su ile Türkiye, Danone Grup içinde en hızlı büyüyen ülkeler arasında…


Toplantının açılış konuşmasını yapan Danone Hayat Genel Müdürü Yeşim Güra;

80 bin çalışanıyla 120’den fazla ülkede faaliyet gösteren Danone’un şişelenmiş su pazarında dünya ikincisi olduğunu belirterek söze başladı.



Danone Group misyonunu ‘Lezzetli, sağlıklı ve herkesin erişebileceği gıda ve içecek ürünleriyle, dünyada mümkün olan en fazla sayıda insanın sağlığına, doğumdan itibaren hayatlarının her evresinde katkıda bulunmak’ olarak paylaşan Yeşim Güra,

Hayat Su olarak 2010 yılında iç pazarda ciroda % 20, ihracatta % 80 ciro büyüme yaşadıklarını belirterek “Türkiye bu büyüme oranı ile grup içinde en hızlı büyüyen ülkeler topluluğuna girdi. İhracattaki bu büyük büyüme Türkiye’yi önemli bir merkez haline getirme potansiyeli taşıyor. Hızlı büyümeye devam etmeyi ve 2010 – 2012 arasında 3 yıllık dönemde ciromuzu 2 katına çıkartmayı hedefliyoruz” dedi. Grubun Türkiye’yi gerek marka gerekse yetişmiş insan gücü anlamında önemli bir merkez olarak gördüğünün altını çizdi.

Türkiye’de Danone Hayat olarak 5 doğal su kaynağı ile 5 fabrikada üretim yapıldığını; Adana, Bolu, Adapazarı, Antalya ve İzmir’deki fabrikalarda bölgesel istihdama katkıda bulunduklarını belirten Güra “300’den fazla personel, 81 ilde 50.000 satış noktasına hizmet veren 200 distribütör ve 350 binin üzerinde eve hizmet veren 500 damacana bayisi ile büyük bir aileyiz.” dedi.


Hayat Su Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Billur Kaymak ve Danone Hayat Genel Müdürü Yeşim Güra



Daha sağlıklı bir toplum için önemli bir adım...

Hayat Su Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Billur Kaymak Hayat Su misyonunun ambalajlı suları tüketicilerin bir numaralı içecek tercihi haline getirmek olduğunu belirterek “Türkiye’de ambalajlı doğal kaynak suları toplam içecek tüketiminin % 20’ini kapsıyor, Avrupada ise bu oran %30’lar civarında.Dolayısıyla daha gidecek yolumuz var Bu misyona ulaşmak için 2 temel strateji benimsedik

Susuzluğu gidermenin en sağlıklı yolunun su olduğu konusunda toplumsal farkındalığı arttırmak ve Toplumun yeterli su içmesini teşvik etmek” dedi.

Konuşmasında suyun vücudumuz için gerekliliğini anlatan Kaymak, Türkiye’nin öncü su şirketi olmanın verdiği sorumlulukla toplumun sağlıklı gelişimine destek olacak, insanların yaşam kalitesinde değişim yaratacak bir kampanya hazırladıklarını söyledi. “Kadınlar ailede yeme ve içme alışkanlıklarının belirlenmesinde çok kritik bir rol oynuyor. Yeterli su tüketimi konusunda kadınların farkındalığının artması sadece kendi tüketim alışkanlıklarını değil, tüm ailenin ve dolayısıyla tüm toplumun tüketim alışkanlıklarını olumlu yönde etkileyecektir. İşte bu sebeple yeni kampanyamızı kadınları merkeze alarak tasarladık. Sektörümüzdekadınlara özel hazırlanmış ilk kampanya olarak Türkiye’de yine bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz” diyerek kampanyanın çıkış noktası hakkında bilgi verdi, bu paralelde yenilenen slogan ve ambalaj yeniliklerini anlattı.

Hayat Su yeni sloganı “Her gün yeni bir Hayat” ile kadınları daha çok su içmeye teşvik etmeyi hedefliyor. Bu sloganla yeni alışkanlıklara başlamak için her günün yeni bir fırsat olduğu vurgulanıyor. Yeni ambalajlardaki kadın silüeti, hayata yeniden başlamış gibi hafif hissetmeyi temsil ediyor.

Her gün ne kadar su içtiğinizi kolaylıkla hesaplayabilirsiniz.

Hayat Su, geliştirdiği pratik online uygulama ile de Türkiye’de bir ilke daha imza atıyor. www.hayatsu.com.tr sitesindeki Sağlıklı Hayat Koçu uygulamasıyla 2 dakika içerisinde ne kadar sıvı ve su alındığı görülebiliyor. Ayrıca sitedeki eğlenceli uygulama da bilgisayara yüklenerek, herkes kendisine su içme hatırlatması yapabiliyor.

Türkiye Yeterli Su İçmiyor?

Hayat Su’yun Türkiye’nin bağımsız araştırma firmalarından IPSOS Türkiye ile birlikte yürüttüğü ‘Türkiye ne kadar su içiyor? ’ araştırma sonuçları da toplantıda açıklandı. IPSOS KMG Genel Müdürü Kıvanç Bilgeman’ın paylaştığı araştırma 14 ilde 12 – 55 yaş arasında kadın ve erkek 1500 kişi ile yapıldı. “Araştırmaya göre yetişkin erkekler günlük ortalama 1 litre, kadınlar ise 1,07 litre su içiyor”

Billur Kaymak “Sağlık otoriteleri kadınların günlük ortalama 2 litre, erkeklerin 2,5 litre su içmesini öneriyor. Görünüyor ki Türkiye yeterli su içmiyor. Yeterli su içmemenin böbrek rahatsızlığına yakalanma riskini artırdığı ve Türkiye’de kadınların 1/5’inin böbrek hastası olduğunu” hatırlattı.

Markanın yeni yüzü Arzum Onan da hayatından Hayat suyu eksik etmiyor

Hayat Su’yun yeni Hayat Elçisi Arzum Onan, yoğun temposu içinde su içerek hafiflediğini ve kendisini daha iyi hissettiğini belirti. Toplantının moderatörü Savaş Karakaş’ın sorularını samimiyetle yanıtlayan Arzum Onan, “Evde 1,5 günde bir damacana su bitiyor. Eşim de ben de bol bol su içiyoruz, oğlumuz Can’ı da su içmesi için yönlendiriyoruz. Kadınları merkeze alan böyle bir kampanyada Hayat ile el ele vermekten gurur duyuyorum” dedi.


 
Bu güzel ve keyifli Organizasyon için Excel Danışmanlığa ve Hayat Su'ya sonsuz teşekkürler ederim.




SU HAYAT'TIR...HAYAT GÜZEL...


Sevgi Dolu Öpücükler




8 Mart 2011 Salı

Labne Peynirli Haşhaşlı Muffin

Merhaba blogcanlarımmmm,

Bugün çay sofralarınızı süsleyecek nefissss bir muffin tarifi vereceğim size.
Pamuk pamuk, keyifle ikram edeceksiniz sevdiklerinize şüpheniz olmasın:) Özellikle de çocukların bayılacağı bir lezzet:) Emre üzerinde test edip onayladım ,bilginize...:)

Buyurun nefis muffinlerimizin tarifine,


Malzemeler:

2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket labne peynir
1 paket kabartma tozu
1/2 demet dereotu
tuz, karabiber
aldığı kadar un

süslemek için; haşhaş tohumu

Yapılışı:

Yumurtaları tuzla iyice çırpın.
sütü,sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın.
labneyi ve ince ince kıyılmış dereotunu,karabiberi,kabartma tozunu ve aldığı kadar unu da ekleyip karıştırın.
Karışımı mufin kağıtlarının 3/4 ü dolacak şekilde paylaştırıp, üzerlerine haşhaş tohumu serpiştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.




AFİYET , BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

28 Şubat 2011 Pazartesi

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası

Merhaba Blogcanlarımmm,

Bugüüüün rengi güzel, kendi güzel, sağlıklı ve pratik bir salatayla sizleri baş başa bırakıp, güp güzel ,sendromsuz bir gün dilerim hepimize:)

Pembe pembe gönlüm sizdeee:) veee buyurun tarifimizeee:)



YOĞURTLU MOR LAHANA SALATASI


MALZEMELER:

1 Adet küçük mor lahana

1 kase süzme yoğurt

3 yemek kaşığı mayonez

2 diş sarımsak
Tuz



YAPILIŞI:


Yıkanmış lahanayı rondodan geçiriyoruz.

Geniş bir kasede sarımsaklı yoğurt, mayonez ve tuzla karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET ,BAL OLSUN


25 Şubat 2011 Cuma

Sofra Dergisi Mart Ayı Konuğuyum


4 sene öncesine kadar sınırlı sayıda yemekler bilirdim.İşten eve gelince karnımızı doyurmak için mutfağa girip çıkardım hemen:))) Köfte, makarna,salata vazgeçilmezlerimizdi,biraz da mecburiyetlerimizdi:))) Zayıftık o zamanlar ne güzelll:))))))

Sonra bir gün yavrumu koklaya koklaya büyütme vesilesi ile yoğun iş hayatımdan çıkarak ev hanımı ve anne oluverdim...Herşey çok ani gelişti tabi:)))Bakmayın böyle kolay yazdığıma...Çalışmak daha kolaymış meğerrrr:))))

İş başa düştü tabi ve mutfakla haşır neşir olmaya başladım ufak ufak...Araştırdım,okudum,sordum...

Aşkım yaptığım en kötü yemeği  ben yaptım diye afiyetle yedi,daha çok teşvik etti beni her defasında:)

Sonra mutfağa merakım, aldığım keyifle büyümeye başladı ve blogcuda başlayan mutfak maceram burada 4 senedir devam ediyor.
 Ray Gurme dergisinde de  her ay düzenli olarak ve heyecanla yazmaya devam ediyorum.  

Neden bunları anlatıyorum derseniz eğer ... 4 sene önce bana bugünü söyleselerdi eğer inanmazdım,hatta vayyy dalga geçiyorlar kafa buluyorlar benimle der üzülebilirdim bile:)))

Şimdi mutlulukla söylüyorum ki senelerdir hayranlıkla takip ettiğim,biriktirdiğim Sofra Dergisine Mart ayı sayısı için ,birbirinden nefis tariflerimle konuk oldum:)

Bugün dergiyi elime alır almaz yüzümde kocccaaa bir gülümseme oluştu. İçim içime sığmadı, heyecanlandım, terledim, kelebek gibi hissettim kendimi...Çevirip çevirip tekrar baktım. Bu mudur budur dedim...

Çooook keyifli bir çalışma ve her zaman gülümseyerek hatırlayacağım bir anı oldu benim için.

Son olarak diyorum ki, seviyorum mutfağımı,seviyorum yemek yapmayı,seviyorum sizleri ve o içten sıcacık yorumlarınızı...İyi ki beraberiz blogcanlarımmmm


Sevgi Dolu Öpücükler

Kalabalık sofralı, şen kahkalı günler:))))



24 Şubat 2011 Perşembe

İpana Blogger Etkinliği


Merhabalar sevgili blogcanlarımmmm,

Hafta sonu Denedim Biliyorum 'un kıymetli davetiyle,  Galata Building'te yapılan İpana Blogger etkinliğine katıldım tüm heyecanımla:))

Çoook kaliteli ve keyifli bir organizasyon gerçekleştiler yine...zaman yine su gibi akıp geçti...

Yine mutlu oldum...Yine tadına doyulmaz bir gün geçirdim ve yine iyi ki katılmışım dedim:)




Bu etkinlikteee İpana pro-expertle tanıştım:))

Bir çoğunuz gibi ben de kendimi bildim bileli İpana kullanmışımdır...Memnunmuydum dersenizzzz çoook memnundum ta ki pro-experti deneyene kadar:)))

Pro-experti  ilk defa bu etkinlik aracılığıyla denedim ve gerçekten acayip beğendim.artık daha çooook memnunum:)))

Tam dişime göre hihihihi:)))))

Beni 4 senedir az çok tanıyanlar hakkımda fikir sahibi de olmuştur eminim. Kimseye beğenmediğim ürünü tavsiye etmem sitemde... Bu bir reklam değil,samimiyetimle söylüyorum ki çok memnun kaldım. 
Düzenli ve doğru kullandığınız sürece beğenmemeniz mümkün değil zaten:) Özellikle hassas diş ve diş etlerine sahipseniz denemekde fayda var:) Demedi demeyin:)))



İpana Diyor ki,


Diş hekimlerinin en çok kontrol ettiği alanları koruduğu bilimsel olarak ispatlanan İpana Pro Expert her açıdan üstün koruma sağlıyor.

İpana, pek çoğumuzun rahatsız olduğu çürükler, tartar, diş eti problemleri, plak, hassasiyet ve lekelere karşı tam koruma sağlayan bir diş macunu.
Özellikle diş eti problemleri ve mine aşınmaları, hassasiyetin temelinde yatan faktörlerin başındadır.

Türkiye’de yaşayan bireylerin %90’ından fazlasında diş eti problemi olduğu tahmin edilmekte. Bu oran çürükten daha fazla karşılaşılan bir durum ve tedavi edilmediği taktirde diş kaybı ile sonuçlanabiliyor. Sağlıklı bir gülüş, sağlıklı dişler ve diş etleriyle mümkündür. Günlük ağız bakımında kullanacağınız doğru ürünlerle ve düzenli dişhekimi kontrolüyle ağız sağlığınızı geliştirebilir ve koruyabilirsiniz.

İpana Pro-Expert adına, siz değerli sosyal mecra yöneticilerini, ağız ve diş sağlığında Önlem almanın tedaviden daha önemli olduğu konusunda aydınlatabildiysek, bu gerçeği geniş kitlelere ulaştırabilmekte bir adım daha başarılı ve mutlu oluruz.

Koruyucu dişhekimliği, ağız sağlığımızı korumak için hem daha sağlıklı, hem daha az masraflı bir çözüm sunuyor. Bu nedenle koruyucu ağız bakım ürünlerini tercih ederek ve düzenli dişhekimi kontrolü ile daha sağlıklı bir ağıza sahip olabiliriz.




Dikkatle dinliyoruz:)) Ben de yağmurda bozulan saçlarımla meşgulüm aynı zamanda:)))
Dinlerim de süslenirim de:))))


Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Diş hekimi. Ayşegül Demirağ ve Profesyonel Akademik İlişkiler Müdürü Diş hekimi Merve Aksoy ağız ve diş sağlığında nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda bizleri bilgilendirdiler.



Bu güzel organizasyon için Sevgili Denedim Biliyoruma ve birbirinden kıymetli güleryüzlü ekibine ,
İpana'ya , Galata Building'e  sonsuz teşekkürler ederim. Harika bir gün oldu...

Hediyeler için de ayrıca çok çok teşekkür ederim.

Etkinlik sonunda Ayşen'im , Hilal'im , Aylin'im ve Yaseminimle beraber Türk kahvelerimizi yudumlayıp,birbirimize doyamadan ,tadı damağımızda kalan bir günü daha bitirip ,mutlu mutlu evlerimizin yolunu tuttuk yine:)  Şen kahkalarımızı da Galata'da bıraktık:)

Başka güzel organizasyonlarda görüşmek dileği ile....


Sevgi Dolu Öpücükler

İPANA pro-expert ile mutlu gülüşlerrr:))))