11 Ekim 2010 Pazartesi

TATLI ÇÖREK

Havalar soğudukça bizim evde hamur işlerine olan ilgi de artıyor :)

Bu çöreği de  geçen hafta aşkım için hazırladım ...  keyifle tüketti :) Bense daha çok koklarken doydum:)))

Pişerken fırının önünde dolaşıp ,çıkan missss kokuları içinize çekmemek mümkün değil:))) 
 Kokusu da tadı da gerçekten yapmaya değer:))))

Buyurun nefis tarifimize,


TATLI ÇÖREKLER:

MALZEMELER:

2 adet yumurta

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı yoğurt

1,5 su bardağı tozşeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı kuru üzüm

1 çay bardağı ceviz

1/2 çay kaşığı tarçın

Aldığı kadar un

Üzeri için,

1 Yumurta sarısı,

Toz şeker


YAPILIŞI:

2 adet yumurtayı toz şekerle iyice çırpalım.

Yoğurdu ve sıvıyağı ilave edip tekrar çırpalım. Vanilyayı, kabartma tozunu ,tarçını ,kuru üzümü,dişe gelecek şekilde kırılmış cevizi de ilave edip karıştıralım.

Unu yavaş yavaş ilave edip yoğurarak ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp toz şeker serpiştirip, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirelim.

Afiyet , Bal Olsun.

Mutlu mutlu haftalar dilerim:)

10 Ekim 2010 Pazar

Nescafe Blogger Etkinliği


Nescafe Gibisi Yok diyerek bu günkü postuma başlamak istiyorummmmm:)))


Sevgili Esra hanımın davetiyle cumartesi günü mutlu mutlu erkenden düştüm yollara:)

Hava buzzz gibiydi ama nasılsa ilerleyen vakitlerde bir fincan nescafeyle  ısınacağımı bildiğim için hiç dert etmedim havayı yağmuru:) Haldun Taner'in önünden içim kıpır kıpır bindim servise , istikamet Polonezköy...
Dekatlonbuzz ekibi bizi O buzzz gibi hava da sıcacık karşıladılar servisten iner inmez...Önce misler gibi nescafelerimizi içip tanısma faslıyla içlerimizi ısıttılar. Sonra da  nescafeyi , Greenblend, Vita-Lift ve Lift-aktif'i , yanlış bilinenleri ,bilmediklerimizi ,merak ettilerimizi vs. tek tek keyifle akıcı bir şekilde anlattılar bizlere...Kesinlikle nescafe gibisi yooook:))) Rahat rahat için kızlar:)))



Etkinliğe katılan bloggerların isimlerini tek tek fincanlara yazmış olmaları hepimizi inanılmaz mutlu etti:))) Kesinlikle çok hoş bir hediye oldu...
Bir de bizler için tercihe göre masaj ve nefes terapisi seansı organize etmişlerdi... Nefes alıp vermenin aslında ne kadar da önemli olduğunu bir kere daha hatırlattılar bizlere:)) yarım saat kadar inanılmaz eğlenceli,huzurlu ve değişik vakit geçirdik diyebilirim:)))
eğer yeni bir nefes , yeni bir başlangıç diyorsanız  tık tık... :)

dekatlonbuzzu da tüm kalbimle tebrik ederim...süper bir ekiple voltranı oluşturmuşlar...hepsi çok içten,güler yüzlü ve çalışkan:))) Kesinlikle çoook iyi organize olmuşlardı...

nescafeye , dekatlonbuzz ekibine ve Esra hanıma,bu güzel gün için tekrar tekrar teşekkürler ederim:)))

Başka bir etkinlikte görüşmek dileğiyle...




Sevgi Dolu Öpücükler

8 Ekim 2010 Cuma

Kıymalı Bezelye Yemeği

Yağmurluuuu , şimşekliiii , kasvetliiiii, soğuuuuk bir İstanbul gününden sıcacık merhabalaaaar :)))

Ne yayınlasam ,ne yayınlasam diye düşünürken bu havada sıcak sıcak bir bezelye yemeği iyi gider diye düşündüm:))) Siz de yanına tane tane bir pirinç pilavı yapın ...ohhhh nefisss:))) Düşünürken bile içim ısınıyor sanki:)))

Bu yaz bezelye va barbunyaları Emre'mle beraber ayıkladık :))) Bu kadar keyif alıp ,eğleneceğimizi biri bana söylese inanmazdım sanırım:)))


Anneciğim yardım edebilirmiyim? ...evetttt

2 tane ayıkladıktan sonra;

Anneciğimm misket oynayalım mı? .... oynayalım yavrum
Anneciğim peki şimdi basketbola ne dersin? ... woow süper bir fikir:)))
Hadi anne bu kabuklar kayık olsun mahsuscuktan yüzdürelim :))) ... yüzdürelim canım ,hatta bezelyeler yolcu olsun :))))

Anne varyaaa sen çok iyi bi annesinnnn:)))) ...muck muck muck:))
vs. vs. o kadar çok oyun oynadık ki yavrumla 20 kiloyu ayıklarken Emre keyiften ,bense yorgunluktan helak olmuştum diyebilirim:)))) Ara ara bezelyeleri buzlukta görünce anne ne güzel eğlenmiştik deyip sırıtıyor:)))))

Herkese mutlu mutlu, bol gülücüklü hafta sonları dilerimmmm...

Buyurun tarifimize,






KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ

MALZEMELER:

½ Kilo ayıklanmış bezelye

1 adet minik kuru soğan

1 adet havuç

1 adet patates

150 gr. Yağsız dana kıyma

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1,5 yemek kaşığı salça

1 diş sarımsak

Tuz

Karabiber, pulbiber

Sıcak su



YAPILIŞI:

Geniş bir tencere de soğanı ve kıymayı yağda kavuruyoruz.

Salçayı ilave edip 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip karıştırıyoruz.

Tuzumuzu, rendelenmiş sarımsağı,baharatları ilave edip tekrar karıştıryoruz.

Patatesin ve havucun kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.

Son olarak bezelyeleri ilave edip sıcak su ekleyip (sık sık suyunu kontrol edip) karıştırıp, pişmeye bırakıyoruz.



AFİYET , BAL OLSUN…

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER





5 Ekim 2010 Salı

Yonca Gıda Blogger Etkinliği

Herkese en sevgi dolusundan merhabalar,


Bu Pazar Günü Sevgili  Sevilciğimin daveti üzerine İstanbul İTÜ Maçka kampüsü sosyal tesislerinde düzenlenen    YONCA GIDA etkinliğindeydim.

Sevilciğim yine bizi pozitif enerjisiyle ve gülücükleriyle karşıladı sağolsun. Blogger arkadaşlarımla keyifli bir kahvaltı yapıp, YONCA GIDA  marka ve ürün tanıtımlarını keyifle izledik,dinledik.

Etkinlik sonunda böyle kaliteli ve güzel bir etkinliğe daha katıldığım için yine kendi adıma çoook mutlu oldum:)))








YONCA GIDA   yetkililerinden Pazarlama müdürü Canan hanım'a ve Halkla ilişkiler müdürü Merve hanım' a , Sevgili Ayşe Tüter'e ve tatlı  Sevilciğime bu güzel organizasyon için çooook teşekkür ederim.

Son olarak diyorum ki  YONCA alın mutlu kalın:))))

 
 
Sevgi Dolu Öpücükler
Zeyneple Çikolata tadında Günler:)))

1 Ekim 2010 Cuma

Fesleğenli ve Domates Soslu Makarna


Pratik ve lezzetli bir makarna tarifi verip ,herkese mutlu mutlu hafta sonları dilerimmmmm:))

Buyurun tarifimize ;


MALZEMELER:

1 Paket makarna
4 adet domates
1 kaşık acıbiber salçası
1 diş sarımsak
4-5 kaşık sıvıyağ
1/2 demet fesleğen
Rendelenmiş kaşar peyniri
tuz

YAPILIŞI:

Domateslerimizin kabuklarını soyup,küp küp doğrayıp bir tencerede ,salça,tuz ve redelenmiş sarımsak ilave edip 3-5 dakika kadar pişiriyoruz.Domates sosumuz hazırdır:)

Makarnayı geniş bir tencerede haşlıyoruz ,süzüyoruz. Aynı tencerenin içerisine sıvıyağı ilave edip makarnayı ekleyip karıştırıyoruz.

Haşlanmış makarnalarımızın üzerine domates sosumuzu döküp,ince ince kıyılmış fesleğenlerle süsleyip,kaşar peynir serpiştirip servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet Bal Olsun

Sevgi Dolu Öpücükler :)



24 Eylül 2010 Cuma

Yaban Mersinli ve Çikolatalı Kek

Ellerim ayaklarım buz kesmeye başladıysa, maalesef benim için artık kış gelmiş demektir:...
Kışı çok sevmememe rağmen yine de özlediğimi fark ettim bugün çoraplarımı giyinirken:)))

Meselaaaaaa ilk aklıma gelenler ,
Battaniyeye sarmalanıp çekirdek çitlemeler ,akşamları sıcak sıcak oralet içmeler , kestaneler, sıcak çikolatalar , patlamış mısırla beraber yaşanan dvd keyifleri , Emre'mle yollardaki su birikintilerinde hoplayıp zıplamak ve inşallah hasta olmaz duaları :))) , sonraaaa aşkımla yenilen bir dilim kekle ince belli bir bardak çay ve Emre'min sesiyle karışan yağmurun sesi :)))  ve daha neler neler...ah ahhh her mevsim başka güzel....özlemişim gerçekten kışı :))

ilk aklıma gelenlere bakıyorum da üzücüdür ki örneklerim hep yiyip içmekle alakalı:))
bu da demektir ki bu sene de tombik olarak geçireceğim bir yıl olacak:)))

Hepinizi seviyorum , öpüyorum, sıcacık günler diliyorum veeeee tarife geçiyorum:)



YABAN MERSİNLİ VE ÇİKOLATALI KEK

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı tozşeker

1/2 su bardağı damla çikolata

1/2 su bardağı yaban mersini

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 tutam zencefil tozu

1 tutam tarçın

Aldığı kadar un



Yapılışı:



Yumurtalarımızı ve şekerimizi köpük köpük olana dek çırpıyoruz.

Yağımızı, yoğurdumuzu da ilave edip tekrar çırpıyoruz.

Vanilyayı, zencefili,tarçını,kabartma tozunu da ekleyip hafifçe karıştırıyoruz.

Damla çikolatayı ve yaban mersinini pişerken dibe çökmemesi için hafifçe unlayıp hamura ilave ediyoruz. Son olarak unu da ilave edip karıştırıp , önceden ısıtılmış 160 derece fırında kekimizi pişiriyoruz.



Afiyet Bal Olsun…

18 Eylül 2010 Cumartesi

Domates Soslu Kızarmış Patlıcan

Şıkır şıkır bir İstanbul gününden herkese merhabalar :)

Siz de benim gibi bugün bu güzel havada full enerji doluysanız...
ama dışarıda ki korkunç trafiği görüp ,en iyisi evimde vakit geçireyim diyorsanız...
hele bir de patlıcanı çoook  seviyorsanızzzz hemen mutfağa koşup bu tarifi deneyin derim:))))
Hem pratik hem de çoook lezzetli:)))

Buyurun tarifimize;



MALZEMELER:

3 Adet Patlıcan

4 adet çarliston biber

3 adet domates

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Tuz

2 adet kesme şeker

Kızartma için, ayçiçek yağı



YAPILIŞI:

Patlıcanları yıkayıp ,alacalı soyup dilediğimiz şekilde doğruyoruz.

Biberleri yıkayıp iri iri doğruyoruz. Doğranmış patlıcanları ve biberleri ayçiçek yağında kızartıyoruz.

Servis tabağına alıyoruz.

Domatesin kabuklarını soyup orta boy bir tencereye rendeliyoruz.

Sirkeyi, rendelenmiş sarımsağı,şekeri ve tuzu da ilave edip 5 dakika kadar pişiriyoruz.

Pişen domates sosumuzu kızartmaların üzerine döküp servis yapıyoruz.



Afiyet Bal Olsun

Sevgi Dolu öpücükler

Zeyneple Çikolata Tadında Günler :)

11 Eylül 2010 Cumartesi

CEVİZLİ VE TARÇINLI KURABİYE

Herkese en gülücüklüsünden sıcacık merhabalar :))

Öyle çok özlemişim ki bloğumu ve sizleri...
Tatilimizi yapıp,enerji dolup kalbimizi Antalya'da bırakıp çok şükür döndük evimize:))

Bu sene de Emreyle tatilimiz oldukça yorucu ama keyifliydi:)))
Duygusal oğlum denizde balıklar yaşadığı için girip rahatsız etmek istemedi bir türlü:))))))
Havuza da kızların girmesini hiç istemedi:)) Oldukça maçoydu :)))) 4 yaş sendromu mudur nedir çözemedim:))) acayip triplere girdi şaşırttı bizi...

Erkekler erkeklerle oynarmış, kızlar hiç güzel oynayamıyormuş,araba sürmeyi de bilmiyorlarmış,ben10 savaşlarından anlamıyorlarmış,Bakuganı tanımıyorlarmış vs. vs bizi oldukça daralttı anlayacağınız:)))) Şansımıza da hep yaşıtları kız oldu:))))
Bu sene de karı koca yorulduk geldik gene:)) Seneyi de heyecanla bekliyoruz ,Emrecik bizi nasıl yoracak diye:)

Yarın da canım kardeşimi evlendiriyoruz inşallah:)) 2 gündür heyecandan sürekli midem bulanıyor:)))
Abla olmak zor şeymiş:))) Düşündükçe kalbim pıt pıt atıyor inanın...
Yarın salya sümük ağlamaklı bir gün beni bekliyor sanırım:)))) Çok heyecanlıyım çoook:)))
Çok mutlu olsunlar inşallah:)))

Darısı tüm bekar arkadaşlarımın başına diyorummmm veeee

Aşkım için hazırladığım kurabiyelerin tarifine geçiyorummmm:)))



CEVİZLİ VE TARÇINLI KURABİYELER

MALZEMELER:

250 gr. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin (Becel kullandım)

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı pirinç ceviz

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tarçın

½ çay kaşığı toz zencefil

Aldığı kadar un

Üzerine serpmek için, tarçın ve pudra şekeri



YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri genişçe bir kasede yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika hafifçe pembeleşene dek pişirelim.

Piştikten sonra üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpiştirelim.


Afiyet , Bal Olsun.

Sevgi Dolu Öpücükler

27 Ağustos 2010 Cuma

ZEYNEPLE TATİLDE :)


TATİLDEYİMMM:)))

BOL GÜNEŞLİ VEEE SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)))

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Kotanyi Yemek Yarışması ve BAHARATLI PİLAV

Kotanyi yemek yarışmasında Baharatlı pilavımla oylarınızı bekliyorum:)))


http://www.kotanyisofrasi.com/yemek-tarifi/baharatli-pilav/  (Bu linki tıklayıp tarife ulaşabilirsiniz)





BAHARATLI PİLAV



MALZEMELER:

1 su bardağı yasemin pirinç

2 su bardağı sıcak su

½ çay bardağı ayçiçek yağı

½ çay bardağı kotanyi kuş üzümü

½ çay bardağı kotanyi dolmalık fıstık

1 çay kaşığı kotanyi tarçın

1 çay kaşığı kotanyi nane

1 tutam kotanyi karabiber

4 adet kesme şeker

Tuz



YAPILIŞI:



Pilav tenceremize ayçiçek yağımızı ekleyip dolmalık fıstıklarımızı rengi dönene dek kavuruyoruz.

Yıkanmış pirincimizi ve kuş üzümümüzü de ilave edip 1-2 dakika karıştırıyoruz.

Kotanyi baharatlarımızı ,şekeri ,tuzu ve 2 bardak suyumuzu da ilave edip karıştırıp, pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.

Demlendikten sonra servise hazırdır.



Afiyet Olsun...

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜLER


13 Ağustos 2010 Cuma

Mayonezli Arpa Şehriyeli Salata



Sıcak günlerde soğuk soğuk bir tarifle aranızdayım yine :)) Hem hafif, hem pratik ,hem de çoook lezzetli :)

Buyurun tarifimize;



MAYONEZLİ VE ARPA ŞEHRİYELİ SALATA



Malzemeler:

1 su bardağı arpa şehriyesi

¼ demet dereotu

1 adet havuç

1 adet salatalık

1 çay bardağı mısır

5 adet kornişon turşu

1 kase yoğurt

½ kase mayonez

1 diş sarımsak

Tuz



Yapılışı:

Arpa şehriyeyi diri kalacak şekilde haşlayıp süzüyoruz.

Geniş bir kaseye havucu iri iri rendeliyoruz, kornişonları ve salatalıkları minik minik olacak şekilde kabuklarıyla beraber küp küp doğruyoruz.

Dereotunu yıkayıp incecik kıyıyoruz, mısırı ve soğuyan arpa şehriyeleri de ilave ediyoruz.

Ayrı bir kapta mayonezi ve yoğurdu rendelenmiş sarımsakla ve tuzla karıştırıp salata malzemeleriyle iyice harmanlayıp, soğuk soğuk servis yapıyoruz.


Afiyet Bal Olsun…

Hayırlı Ramazanlar Dilerim...


5 Ağustos 2010 Perşembe

Carte D'or - Çorlu Fabrika Gezisi Blogger Etkinliği


Geçen haftalarda  Excel danışmanlık Aylinciğimin daveti üzerine Çorlu ALGİDA CARTE D'OR   fabrikasını Blogger arkadaşlarımızla beraber ziyaret ettik. Dondurma deyince zaten akan sular durur bende:)))

Luluşkomla evlendirme dairesinin önünde buluşup bizi götürecek otobüse heyecanla bindik:)) luluşum ,Ebrulim ,behiyeciğimle yol boyu kaynattık durduk tabi:))
Meloşumuzla maalesef farklı otobüslerde yolculuk yaptık:(  fabrikada kavuştuk onunla:)))
Şöförümüzün otobüsü acayip sert kullanması dışında herşey süperdi:))

Fabrikaya vardığımızda bizleri nefis kekler kurabiyeler,kanepeler veee dondurmalar  karşıladı:)))

Ben hemen aşkımla erirmisin ,bir öpücük verirmisin olayına girip cornettoyla açılışı yaptım:)))

Ayak üstü hasret giderip ,sohbet ettikten sonra 3 gruba ayrıldık. Biz çilek grubu olduk:)))

Sırayla gruplar halinde üretim yerini gezdirdiler bizlere, herşey tıkır tıkır çalışıyordu...resmen cennette gibiydim:))) nereye baksam dondurmaaaa....tahmin edersiniz ki fiyonk fiyon gezdim tabi:))) tertemiz,hijyen,pırıl pırıl...inanın söyleyecek söz bulamıyorum.Her yer mis gibiydi missss...

Sonra piknik alanına geçip bizler için hazırlanan birbirinden nefis lezzetlerin tadına baktık. Bol bol dondurmalar yedik,fotoğraflar çektik,kahkahalar atıp aynı otobüsümüzle dondurma cennetini geride bırakarak Kadıköy'e doğru yola çıktık...



Bu güzel gün için Sevgili Excel Danışmanlık - güler yüzlü Aylinciğime ,Cengiz Bey'e,  CARTE D'OR  a ve tüm personeline çoook teşekkür ederim.

Sevgi Dolu Öpücükler

Zeyneple Çikolata Tadında Günler:))

4 Ağustos 2010 Çarşamba

Kahveli ve Çikolatalı Kek

Herkese en gülücüklüsünden sıcacık merhabalar,

Yanıp kavruluyoruz ama benim iştah maşallah pek yerinde:))) Çoğu kişide duyuyorum sıcakta canım birşey yemek istemiyor falan diye:))) Bende böyle bir durum söz konusu bile değil:)))Börekti çörekti valla midem havaya bakmadan herşeyi kabul ediyor:))))
Kahveyi çok seven ben, geçen gün ah bir kahveli kek olsa da yesek dedim:)) Tabii yapmayınca olmuyor:)))
Attım kendimi mutfağa ,çikolatalı pamuk pamuk bu nefis keki çıkardım ortaya:) Aşkım pek beğenmedi ama ben çok beğendim valla kızlar :))) ellerime sağlık :)))

Buyurun pamuk pamuk nefisss kekimizin tarifine;





MALZEMELER:

2 adet iri yumurta
3 yemek kaşığı tepeleme nescafe
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı damla çikolata
1 çimdik zencefil tozu
aldığı kadar elenmiş un

YAPILIŞI:

Sütün içinde nescafeyi eritelim.
Yumurtayla toz şekeri köpük köpük olana dek çırpalım.
Kahveli sütü ve sıvıyağı ilave edip tekrar çırpalım.
vanilyayı, kabartma tozunu,zencefil tozunu ,kakaoyu ve aldığı kadar unu ilave edip karıştıralım.
Hamurumuzu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbımıza döküp ,önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.

Afiyet ,Bal Olsun

Sevgi Dolu Öpücükler

Zeyneple Çikolata Tadında Günler


29 Temmuz 2010 Perşembe

Zeytinyağlı Mantar Sote

Herkese merhabalar,

Sıcaklar hepimizi feci daralttı biliyorum:)) kimin bloğuna girsem ya da konuşsam herkes şikayetçi :)))
Kimsenin kolunu kıpırdatacak hali yok... mutfağa giriyorum ama hep kolaya kaçıyorum bu sıralar,kış gelse de kendime gelsem bir an önce:)))

Aslında biraz da içim sıkılıyor, son zamanlarda yaşadığım ,belki de hep var olan ama benim sonradan fark ettiğim sahtelikler...sarılırken içime sokasım gelen birkaç kişinin aslında bunu hiç de hak etmediklerini ne yazık ki zamanla öğreniyorum...bloggerlar arası yaşanan çirkin çekişmelerin, saçma sapan hırsın, yarışın beni çok üzdüğünü , hatta işi abartıp selam bile vermemek için otuz takla atan insanların ,gözümde nasıl küçük düştüklerini gördükçe biraz uzaklaşmak istiyorum belki de...bu yüzden sık güncelleme yapmak içimden gelmiyor sanırım...sıcaklar da bahane oluyor sanki:)))

Tabi bu sıkıcı durumlardan başka güzel şeyler de yaşamıyor değilim çok şükür:)))

Öyle kıymetli ,öyle iyi dostlarım da oldu ki bloğum sayesinde yaz yaz bitmez:))))

Mesela en son yaşadığım güzellik deryacığımın  beğendiğim kasesini, süpriz yapıp bana da alıp postalaması(resimdeki kase değil)...sevinmemem mümkün mü söyleyin bana...canım benim 100 kere 1000 kere teşekkür ederim:)))dünya şekerisin sen:)))iyi ki varsın:)

Her zaman diyorum herkes herşeyi kendine yapar, başkasına değil... Hissettikleriniz gözlerinize de yansıyor emin olun...
Mutlu olmaya çalışalım biraz, paylaşmayı öğrenelim, sabırlı olalım,şükredelim,inançlı olalım ,bencilliği bırakalım,hain olmayalım , önce dönüp bir kendimize bakalım ,ayaklarımızı sağlam basalım, pozitif olalım ,kıskanç olmayalım ,samimi olalım,birbirimize karşı saygılı olalım, başkalarına dil uzatmayalım vee mantarlı sote yapıp yiyelim:))))  bu mudur budur:))

Buyurun tarifimize,


Malzemeler:

1 paket kültür mantarı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet çarliston biber
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber
tuz

Yapılışı:

Mantarları yıkayıp ,kurulayıp, doğruyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp,sarımsağı rendeleyip zeytinyağında hafifçe kavurup ,mantarları ilave edip 1-2 dakika karıştırıyoruz.
Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ilave ediyoruz.çarliston biberleri halka halka kesip ekliyoruz.
Karabiberi ve tuzu da ilave edip pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet , Bal Olsun

Sevgi Dolu Öpücükler

Zeyneple Çikolata Tadında Günler:)


25 Temmuz 2010 Pazar

ÜNLÜ BAKLAVACI BAYRAMOĞLU BLOGGER ETKİNLİĞİ

Herkese en gülücüklüsünden merhabalar :)

Geçen hafta sevgili Şebnem Hanımdan baklava tadında çoook tatlı bir mail aldım:) Ünlü BAKLAVACI BAYRAMOĞLU na  davet ediyordu beni...Benim tatlıyı nasıl sevdiğimi az çok biliyorsunuz tabi ,acayip sevindim:)) zıplaya zıplaya içim sevinç dolu gittim tabii yine:)))

Sevgili Cengiz Bayındır ve Sevgili Bekir Taşkıran bizi inanılmaz güzel karşıladılar.
O kadar güler yüzlü ,o kadar içten ve samimilerdi ki ... kısaca hoş sohbetleri de baklava tadındaydı diyebilirim.
İnanın kendimi evlerine davet edilmişim ,senelerdir tanışıyormuşuz gibi hissettim. Kalitelerine olan güvenleri yüzlerine de yansımıştı inanın. Bu da beni ayrıca mutlu etti :))

Bir saniyeleri ikramsız geçmedi...sürekli boş tabaklar ,bardaklar gidip doluları geliyordu:))) o kadar çok çeşit vardı ki... ne yiyeceğimi şaşırdım :)))

Mide rahatsızlığım olduğu için her zaman ki gibi korkuyla yaklaştım:)))) Gün sonunda hasta olmak da vardı:)))) Birkaç dakika sonra o güzelliklere dayanamayıp afiyetle yedim tabi:)))
İnanın  o kadar tatlıdan sonra hiç ama hiç midem yanmadı ,ağrımadı ,bulanmadı vs... talcide ,sodaya gitmedi elim:)) hiç pişman olmadım yani:))) Bu mudur  kesinlikle budur:)))

Meloşumu habire dürtükleyip bana ıslak kekden bir dilim daha verirmisin diye diye bi hal oldum:))) ıslak keke 100 puan verdim:))) hiç ama hiç yumurta kokmuyordu ,çoook hafifti ve ıslak ıslak acayip güzeldi:))) Giderseniz muhakkak deneyin derim:)Yanına da bir bardak limonata:))) mımmm nefiss:)

Gerçekten yediğim her şey çok nefisti...Baklavaları ,tel kadayıfları ,şöbiyetleri on numaraydı:) Kurabiyeler ,poğaçalar ,yaş pastalar hepsi hepsi nefisti.

Katkı maddelerinden kaçınmaları , ürünlerde kaliteli malzeden yana olmaları da onların müşterilerine ne kadar değer verdiğini de gösteriyor.

Tertemiz pırıl pırıl bir dükkan , personel temiz, pak ve güler yüzlü , Firma sahiplerinin 1964'ten beri kaliteyi hep ön planda tutmaları ,işi gerçekten bilmeleri ve severek yapmaları da zaten onları üç kere beş kere süper yapıyor :)
Allah yolunuzu daha çoook açık etsin inşallah. Anadolu Yakasına da bir şube bekliyoruz biran önce :)))

Ayrıca bizler için kişiye özel indirim kartı hazırlamışlar sağolsunlar. Gerçekten güzel bir jestti. çoook mutlu oldum:)

Bu güzel gün için sevgili Kara kedi ajansa ,Şebnem Hanım'a , Sevgili Cengiz Bey'e ,Sevgili Bekir Bey'e ve Baklavacı Bayramoğlu'nun tüm personeline herşey için çok ama çok teşekkür ederim.

Canınız tatlı  isterse ailecek uğrayacağınız kaliteli ve güzel bir mekan. Tüm kalbimle tavsiye ederim.

Daha  fazla bilgi almak ve diğer şubeleri de görmek için burayı tıklamanız yeterli:)
İletişim için ; 0212 248 97 37

Not: Ulaşım sponsorum canımmmm eşime de çoook teşekkür ederim:)))))))








Fotoğraflar içinde meloşuma teşekkür ederim:))

Sevgiler ,Öpücükler

Zeyneple çikolata tadında günler:)))