20 Ocak 2008 Pazar

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi



ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ

MALZEMELER:
1 KİLO PIRASA
2 ADET HAVUÇ
3 ADET KESME ŞEKER
2-3 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
ZEYTİNYAĞI
TUZ
SU
YARIM LİMONUN SUYU

YAPILIŞI:

ZEYTİNYAĞINDA PIRASALARI VE HAVUCU SOĞAN GİBİ KAVURUYORUZ.
HAFİF RENKLENİNCE PRİNÇ, TUZ, ŞEKER , LİMON SUYU VE BİRAZ SICAK SU İLAVE EDİYORUZ.
(BEN BİRAZ DA ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA SALÇA KOYUYORUM, RENKLENİNCE DAHA ÇOK SEVİYORUZ,

PİŞTİKTEN SONRA SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ.
MAYDANOZLA SÜSLEYİP SOĞUK SERVİS YAPIYORUZ…

 


AFİYET OLSUN.

16 Ocak 2008 Çarşamba

ÇİKOLATALI KEK


ÇİKOLATALI KEK

MALZEMELER:

3 Adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik tozşeker
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½ çay bardağı kakao
½ çay bardağı damla çikolata

YAPILIŞI:

Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice köpük köpük olana dek çırpalım.
Sütü ve sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam edelim.
Elenmiş Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
Yağlanmış kek kalıbımıza hamurun yarısını yayalım.
Kalan kek hamuruna kakao ve çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
Kakaolu karışımı da kalıptaki hamurumuzun üzerine yayalım.
önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
Arzuya göre piştikten sonra dekor şekeri ile süsleyebilirsiniz .

(Ben oğlum kek yemeyi çok sevdiği için içine biraz üzüm ve ceviz de ekledim,nefis oldu)

AFİYET OLSUN

13 Ocak 2008 Pazar

DOMATES SOSLU PATLICAN KIZARTMASI

DOMATES SOLU PATLICANIMIZ İÇİN,

MALZEMELER:

2 ADET PATLICAN
KIZARTMAK İÇİN;SIVIYAĞ
SOS İÇİN,
2 ORTA BOY DOMATES
2 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
A DET KESME ŞEKER
TUZ

YAPILIŞI:

PATLICANLARI ALACA SOYUP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE DOĞRAYALIM VE TUZLU SUDA 15 DAKİKA KADAR BEKLETELİM.
KIZGIN YAĞDA PATLICANLARIMIZI KIZARTIP SERVİS TABAĞINA ALALIM.
MİNİK BİR TENCEREYE SIVI YAĞ KOYUP,RONDODAN GEÇİRDİĞİMİZ DOMATESLERİ SARIMSAĞI ,SİRKEYİ ,ŞEKERİ VE TUZU EKLEYİP 5 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.

PATLICANLARIN ÜZERİNE DOMATES SOSUMUZU GEZDİRELİM.
SERVİSE HAZIRDIR.

AFİYET OLSUN.

7 Ocak 2008 Pazartesi

YENİ YIL KURABİYELERİ



YENİ YIL KURABİYELERİM:)

BU TARİFİMİ ÇOK SEVİYORUM…KLASİKLERİM ARASINA GİREN BİR TARİF.
KAPALI KUTUDA 1 HAFTA AYNI TAZELİĞİNİ KORUYOR, BU YÜZDEN SIK SIK YAPIP, YİYİP, KİLO ALIYORUM :)
GELELİM TARİFİMİZE;

MALZEMELER:

· 2 ADET YUMURTA
· 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
· 150 GR. ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI VEYA MARGARİN
· 1 PAKET KABARTMA TOZU
· 1 PAKET VANİLYA
· ALDIĞI KADAR UN
· ½ ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
· 1 TATLI KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI:

DERİN BİR KAPTA BÜTÜN MALZEMELERİ İYİCE KARIŞTIRIP HAMUR YAPALIM.
HAMURU 1 CM. KALINLIĞINDA AÇIP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLLERİ VERELİM.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK OLARAK 13-15 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM
İLK SICAKLIĞI GEÇTİKTEN SONRA PUDRA ŞEKERİ SERPİŞTİP SERVİSE HAZIR HALE GETİRELİM.
AFİYET OLSUN

4 Ocak 2008 Cuma

İYİ Kİ DOĞDUN HAYATIM!




NİCE MUTLU GÜZEL SENELERE SEVGİLİM :)
SENİ ÇOOOK SEVİYORUZ ...
ZEYNEP & EMRE


1 Ocak 2008 Salı

KAKAOLU TOPKEKLER




BAYRAMDA KARDEŞİM İÇİN HAZIRLADIĞIM TOPKEKLER...
TADINA BAKAN HERKES ÇOK BEĞENDİ:))) UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ:)



KAKAOLU TOPKEKLER



Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 su bardağı elenmiş un
Çikolata parçaçıkları


Yapılışı:

Şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
Daha sonra sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın.
Sonra un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin.

isteğe göre azıcık çikolata parçalarıda ilave edin.
Muffin kalıplarına 2/3′ü dolacak şekilde kek hamurunu paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk. pişirin.
Kekler soğuduğunda kalıptan çıkarın.
İsteğe göre pudra şekeri ile süsleyebilirisiniz.

Afiyet Olsun…

25 Aralık 2007 Salı

SUCUKLU MİLFÖYLER

 
MALZEMELER:

MİLFÖY
SUCUK
KAŞAR
YUMURTA SARISI
ÇÖREK OTU



YAPILIŞI:

SUCUĞU VE KAŞARI DİLİMLEYİP MİLFÖYLERİMİZE YERLEŞTİRİP ŞEKİL VERİYORUZ.

ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP , ÇÖREK OTU SERPİŞTİRİP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ...



AFİYET OLSUN...

ELMALI MİLFÖYLER




BAYRAMDA KARDEŞİM İÇİN ŞİPŞAK HAZIRLADIM BU MİLFÖYLERİ YANINA DA NEFİSSS TOP KEKLER PİŞİRDİM,EN YAKIN ZAMANDA ONUN TARİFİNİ DE YAZACAĞIM...

GELELİM ŞİPŞAK TARİFE:)



MALZEMELER:

6 ADET MİLFÖY
1 BÜYÜK BOY ELMA
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
TARÇIN
1 YUMURTA SARISI
ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞ:
ELMANIN KABUĞUNU SOYUP MİNİK BİR TAVAYA RENDELİYORUZ,ŞEKER VE TARÇINI DA İLAVE EDİP ORTA ATEŞTE BİR KAÇ DAKİKA SOTELİYORUZ VE KARIŞIMI MİLFÖYLERE PAYLAŞTIRIP ŞEKİL VERİYORUZ.ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ...

PUDRA ŞEKERİ SERPİŞTİRİP SERVİS YAPIYORUZ...

AFİYET OLSUN...

20 Aralık 2007 Perşembe

BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN..

HERKESE HAYIRLI,HUZURLU,BEREKETLİ VE MUTLU BAYRAMLAR DİLERİM...
Kahkahalar, yeni heyecanlar, bebekler, düğünler, eğlenceler ve tatlı süprizler olsun..Tatlılar olsun kazandibi, tarçınlı kurabiyeler, elmalı kekler, şekerli kahveler..Görüşmek için telefonlaşmalar olsun..Buluşmalar olsun, kavuşmalar olsun..Kayıplar, depremler, afetler olmasın. Kırgınlıklar, anlaşmazlıklar, ayrılıklar, yalanlar olmasın..biz" olsun; "ben" olmasın...mutluluk parayla, eğlence zoraki olmasın veee bir kere söylensin, yeter olsun..En önemlisi sevgi olsun...
Aşkolsun..
("v")
'v'
Daha ne olsunn

17 Aralık 2007 Pazartesi

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE




MALZEMELER:

125 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 Adet portakalın kabuğu
1 paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1/2 su bardağı damla çikolata
Aldığı kadar elenmiş un

YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri geniş bir kasenin içinde karıştırıp ,yoğurup,şekil verip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe kızarıncaya dek pişiriyoruz.


AFİYET ,BAL OLSUN

13 Aralık 2007 Perşembe

ELMALI KURABİYE


MALZEMELER:

1 paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 büyük elma
3 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tarçın


YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında yumuşamış margarin,pudra şekeri,yoğurt ve vanilya karıştırılır ve yavaş yavaş un ve kabartma tozu eklenir.Hamur ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra üzeri örtülüp dinlenmeye bırakılır. Elmalar rendelenir ,şekerle pişirilir ve tarçın ilave edilir. Hamurdan parçalar koparılır ve üçgen şeklinde parçalar kesip,iç malzemeyi koyup rulo yaparak sarılır yağlanmış tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Soğuduktan sonra isteğe göre pudraşekeri serperek servis edebilirsiniz..

Afiyet olsun..

6 Aralık 2007 Perşembe

CEVİZLİ VE ÜZÜMLÜ KEK


ETKİNLİKLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR..
6.ETKİNLİK SAHİBİMİZ SEVGİLİ ARKADAŞIM GÜLDENCE
GÜZEL DAVETİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM CANIM.

EMREMİN BAYILARAK YEDİĞİ BU KEK SENİN İÇİN:)




Malzemeler:

3 adet yumurta
1/2 su bardağı ceviz
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Toz şeker ve oda ısısındaki yumurtaları bir kabın içerisinde çırpalım.Yoğurt ve yağı ilave edip tekrar çırpmaya devam edelim...Un,kabartma tozu,vanilyayı da ilave edip karıştıralım. Cevizleri ve üzümleri de en son ilave edip karıştırıp yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız 160 derece fırınımızda pişirelim.


AFİYET OLSUN...

28 Kasım 2007 Çarşamba

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI 5 - MİNİ MİNİ POĞAÇALAR




CANIM NURCAN'ım BU POĞAÇALAR SENİN İÇİN...
UMARIM BEĞENİRSİN
SEN İSTE BEN POŞET ÇAY ETKİNLİĞİNE BİLE KATILIRIM :))




MALZEMELER:
1/2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 ADET KESME ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI KURU MAYA
1 ADET YUMURTA SARISI
ALDIĞI KADAR UN
YAPILIŞI:
ILIK SÜTE ŞEKERİ VE MAYAYI KATIP KARIŞTIRARAK ERİMESİNİ SAĞLAYALIM. UNU ELEYİP ORTASINI HAVUZ ŞEKLİNDE AÇALIM.HAVUZUN İÇİNE MAYALI SÜTÜ TUZU VE SIVIYAĞI EKLEYİP UNLA BİRLİKTE YUMUŞAK BİR HAMUR YAPALIM.
YARIM SAAT HAMURUMUZU BEKLETELİM İYİCE MAYALANMASI İÇİN.
MİNİK MİNİK PARÇALAR KOPARIP ŞEKİL VERELİM. FIRIN KAĞIDI SERDİĞİMİZ TEPSİYE DİZİP ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA PİŞİRELİM.
İSTEĞE GÖRE SUSAM,ÇÖREK OTU DA SERPİŞTİREBİLİRSİNİZ J
İÇLERİNE ARZUNUZA GÖRE PEYNİR,DEREOTU,MAYDONOZ KARIŞIMI VS… NE İSTERSENİZ KOYUP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ
AFİYET OLSUN…

20 Kasım 2007 Salı

GAZOZLU KEK




MALZEMELER:

4 ADET YUMURTA (BEN 3 KULLANDIM)
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ŞİŞE GAZOZ
1 PAKET VANİLYA
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
3 SU BARDAĞI UN
SÜSLEMEK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI:

YUMURTA VE TOZ ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIP GAZOZU İLAVE EDELİM.VANİLYA VE 1 KAŞIK MARGARİNİMİZİ EKLEYİP KAŞIKLA ŞÖYLE BİR KARIŞTIRALIM.EN SON OLARAK UNU DA EKLEYİP BÜTÜN MALZEMEYİ KARIŞTIRALIM.HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMI YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ OLAN KALIBIMIZA BOŞALTIP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 50 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM,
SOĞUDUKTAN SONRA HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPALIM…


AFİYET OLSUN…


6 Kasım 2007 Salı

LİMONLU BİSKÜVİ


MALZEMELER:

3 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
70 GR. MARGARİN
2 ADET YUMURTA
1 ADET LİMONUN RENDELENMİŞ KABUĞU
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
1 PAKET VANİLYA


YAPILIŞI:

BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIP YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR YOĞURUN.
HAMURDAN 1 PARMAK KALINLIĞINDA ŞEKİLLER YAPIP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ÜZERİ PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN…