6 Ocak 2017 Cuma

Fırında Lor Peynirli Kalem Böreği Tarifi

 
Böreklerimiz İçin,
Malzemeler :
1 kase Muratbey Lor Peyniri
http://www.muratbey.com.tr/Urunler/49/Yoreseller/Lor-Peyniri-500-Gr.aspx
1/4 demet dereotu
1/4 demet maydanoz
yufkaların içine ve üzerine sürmek için Ayçiçek yağı
yumurta sarısı
yufka

YAPILIŞI:

Bütün iç malzelerimizi karıştırıyoruz.
Yufkamızı önce dörde,sonra her bir parçayıda ikiye bölüyoruz.
Üçgen şeklindeki yufkamızı fırça yardımı ile Ayçiçek yağı sürüp geniş kısmına harcımızı koyup, sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
Bütün börekleri sardıktan sonra yumurta sarısı ile Ayçiçek yağını çırpıp yine fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürüyoruz.
Susamla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun


Zencefilli Kurabiye Tarifi

Uzun süre tazeliğini koruyan mis gibi zencefilli kurabiyelerim var bugün. Üstelik çok da pratik ,muhakkak deneyin derim. :)
 
Sevgi Dolu Öpücükler Herkese
 
Zencefilli Kurabiyeler İçin,
 
Malzemeler :
 
1 çay bardağı Ayçiçek Yağı
50 gr. Tereyağı
1,5 tatlı kaşığı zencefil tozu
1,5 tatlı kaşığı tarçın
2 Adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 Türk Kahvesi pudra şekeri
Aldığı kadar Un
 
Yapılışı:
 
Bütün malzemeleri kulak memesi yumuşaklığına gelinceye dek karıştırıyoruz.
15 dak. kadar hamurumuzu dinlendirip merdane ile açıyoruz.
Kalıplar yardımı ile şekiller verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
 
 
 
Afiyet Olsun
 

26 Aralık 2016 Pazartesi

Keramika Seramik 2017

Herkese merhaba,
 
Yeni yıl yaklaşıyor ,peşinden de sevgililer günü geliyor hepimizi aldı bir hediye telaşı değil mi ?
Hiç dert etmeyin arkanıza yaslanın ve http://www.keramikashop.com/ da bir gezintiye çıkın. Renklerin Aşkla Buluştuğu Marka bizler için yine harika tasarımlar hazırlamışlar. Ben hepsine bayıldım inanın, bir kaç tanesini de sizler için paylaşıyorum :) Bayılacaksınız demedi demeyin.
 
https://www.youtube.com/watch?v=23d9NArTAkE&feature=youtu.be bu linkten de yeni videosunu izleyebilirsiniz. Oldukça eğlenceli :)
 
 












Sevgi Dolu Öpücükler Herkese


 
 
 

20 Aralık 2016 Salı

Peynirli Lavaş Tost Tarifi

Günün her saati yiyebileceğiniz şipşak bir tarifim var bugün size.
İsteğe göre aynı tarifi salam sucuk v. ile de hazırlayabilirsiniz. Oldukça lezzetli olduğu için biraz iştah açıyor aman dikkat :)
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese
 
 
Lavaş Tostumuz İçin
 
Malzemeler :
*Salçalı Sos İçin
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kadar kekik
1 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı kadar su
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
tuz,
bir tutam karabiber,
bir tutam kuru fesleğen
 
Yapılışı:
Bütün sos malzemelerini bir tava içerisinde karıştırarak 2-3 dakika kadar pişiriyoruz.
 
Diğer malzemeler :
Lavaş
Salçalı sos
Muratbey Naturena Fessita Fesleğenli ,Çörekotlu Peynir
Yapılışı:
 
Tost makinamızın boyutuna uygun yağlı kağıt kesiyoruz.
Bir adet lavaşa fırça yardımı ile hafifçe salçalı sosumuzdan sürüyoruz
Peynir dilimlerimizi yerleştirip yağlı kağıt üzerine alıyoruz.
Lavaşı ortadan ikiye katlayıp (yarım ay şeklinde olacak) yağlı kağıt arasında tost makınamızda kızarıncaya kadar pişiryoruz.
Aynı işlemi diğer lavaşlarımıza da uyguluyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 


19 Aralık 2016 Pazartesi

Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Bizim evin özellikle Emre'min favori kurabiyesidir bunlar :) 1 hafta kadar tazeliğini koruyor ama o kadar dayanacağını hiç sanmıyorum. Gerçekten nefis oluyor. Tavsiye ederim. Çoluk çocuk herkes bayılacak.
Huzurlu günler herkese.
 
 
Kurabiyelerimiz İçin,
Malzemeler:

100 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 tutam tarçın
2 su bardağı kadar un
1 su bardağı kadar damla çikolata
 
Yapılışı:
Bütün malzemeleri geniş bir kapta harmanlıyoruz.
Elimizle ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hafifçe yassılaştırıyoruz.
Yağlı Kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 180 derece fırında 12 dakika kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.
Arzuya göre pudra şekeri ile süsleyip servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 
 
 
Sevgi Dolu Öpücükler Herkese


18 Aralık 2016 Pazar

Yemek Bizim İçin Bir Aşk

 

Geçen haftalarda sevgili dostlarım Gülay, Neval ve Vildan’ın düzenlediği “Yemek bizim için bir aşk ” konulu  blogger toplantısına katıldım.
 
İyi ki de katılmışım,oldukça nezih bir ortamda kahvaltımızı yapıp blogger arkadaşlarımla da uzun uzun sohbet etme imkanı yakalamış oldum. 
Gerçekten bizleri şımartmak için çok emek sarfetmişlerdi.  En ince ayrıntılara kadar düşünmüşler  güzel arkadaşlarım benim. Emeğinize sağlık tekrar. Herşey ama her şey harikaydı.
 
Bol bol güldük kahvaltı boyunca :)

 
 
Birbirinden kıymetli sponsorlarımız da bizi yalnız bırakmamışlardı .
Hepsine sonsuz teşekkür ederim.

 
Sponsorlarımız









King Küçük Ev Aletleri - http://www.king.com.tr/ 

 Kükrer Fermantasyon - http://www.kukrerfermantasyon.com.tr/  


Muratbey Peynir - http://www.muratbey.com.tr/  


 Dr. Özgür Bolat - http://ozgurbolat.com.tr/  

Papağan Kuruyemiş - http://www.papagan.com.tr/ 




 

 

Çok keyifli bir gün oldu , Emeği geçen herkese milyon teşekkür :)

Sevgi Dolu öpücükler herkese :)

13 Aralık 2016 Salı

Riffel Mucize Izgara

Bu postum "yeni yıl yaklaşıyor! eşime, dostuma, anneme ne hediye alsam"diyenlere gelsin o halde :)
 
Geçen haftalarda gelen bu hediye beni oldukça mutlu etti. Bayılıyorum pratik ürünler denemeye.
 
Sizi bugün Riffel 'le tanıştıracağım. Bu harika ürünü  n11.com üzerinden inceleyip sipariş vermeniz mümkün.
 
 
Riffel mucize ızgara ile artık evlerimizde mangal keyfi yapmak mümkün.
Üstelik dumansız ve kokusuz misss :)
Kullanımı da oldukça pratik. Alt tavaya biraz su döküyoruz. Izgara veya pişirme diskini alt tavanın üstüne koyuyoruz ve pişireceğimiz yemeğe göre kapağını kapatıyoruz. Hepsi bu kadar :)
Parçaları Makineye de atabilirsiniz. Temizlemesi oldukça kolay zaten.
 
 
Ben fotoğrafta gördüğünüz yalancı gözlemeyle açılışı yaptım. Kendisi yalancı ama tadı bir harika oldu.
Bir yufkayı hafifçe yağladım. İçerisine peynir maydanoz ve biraz dereotu koyup katladım . Tekrar üst tarafını hafifçe yağlayıp hopppp attım riffel ızgaramın üstüne başladım cazur cuzur pişirmeye.
İnanın on numara oldu.Eşim 10 saniye içerisinde 5 kere falan eline sağlık demiştir sanırım:)
 
Domates soğan ve biber de eşlik etti gözlememizin yanına .
Gerçekten abartmıyorum evde ızgara keyfi yaşadık.
Köfte,tavuk ,kestane vs. bir çok şey pişirmeniz mümkün.
Gönül rahatlığı ile sizlere tavsiye edeceğim bir ürün

 
Ürünü Riffel Mucize Izgara facebook sayfasından da inceleyebilirsiniz.
 
Sevgili Filiz'e de kocaman bir teşekkür ederim bu harika ürünle tanışmama vesile olduğu için.
 
Sevgiler , Öpücükler herkese

25 Kasım 2016 Cuma

Üç Peynirli Pembe Krep Tarifi

Muratbey’den sofralara pembe dokunuş!

3 Peynirli Pembe Krep hem göze hem damağa hitap edecek!

Muratbey’in yenilikçi peynirleri Burgu, Sürmeli ve Lor peyniriyle yapacağınız 3 Peynirli Pembe Krep, sofralarınıza hem lezzet hem de sağlık getirecek.
Kahvaltı ve çay saatlerinizi Muratbey’in doğal ve sağlıklı peynirleri ile hazırlayacağınız Pembe Krep ile şölene dönüştürmeye ne dersiniz?
Hem göze hem de damaklara hitap eden 3 Peynirli Pembe Krep ile sevdiklerinize hoş ve sağlıklı bir sürpriz yapabilirsiniz. 

Yenilikçi peynirleriyle peyniri günün her saati yenilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey’den hafta sonu kahvaltı sofralarını ve 5 çaylarını renklendirecek, Pembe Krep tarifi. Muratbey’in 3 lezzetli peyniri Burgu, Sürmeli ve Lor peynirinden hazırlanan rengini ise kırmızı pancardan alan Pembe Krep’i çocuklar ve büyükler keyifle tüketecek.
 
 
3 PEYNİRLİ PEMBE KREP 
Malzemeler :
Krep için; 
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Tuz
Sıvı yağ
Krep harcı için;
Muratbey Sürmeli Peynir
Muratbey Lor Peyniri
Muratbey Burgu Peynir
Kırmızı pancar
Krema
Salatalık
Yapılışı:
Un, süt, yumurta ve klasik krep hazırlığımızı yapıyoruz. Kırmızı pancarı iyice yıkayarak kaynatıyoruz. Elde ettiğimiz suyu krep hamurumuza doğal ve lezzetli bir renk verici olarak kullanıyoruz. Böylece hem sağlıklı hem de iştah açıcı pembe renge kavuşmasını sağlıyoruz. 
Krep hamurumuzu sıvı yağ ile yağladığımız yapışmaz bir tavada pişiriyoruz.
Diğer taraftan Muratbey Sürmeli Peynir, Muratbey Lor Peynirini karıştırıp krema ile lezzetli bir harç hazırlıyoruz. 
Son aşamada pembe krebimizin içine Muratbey Burgu Peynir ve salatalık yerleştirip rulo şeklinde sarıyoruz.
Şeritler halinde dilimleyip servise sunuyoruz. .
 
Afiyet olsun. 
 
(Tarif için Grand Hyatt İstanbul Executive Sous Şefi Murat Dağlıoğlu’na teşekkür ederiz.)


24 Kasım 2016 Perşembe

Burgu Peynirli Salata

Sıcak Salata ile tanışmaya hazır mısınız?
Muratbey’in yenilikçi peyniri Burgu ile yapacağınız sıcak salata, salata tercihinizi değiştirecek. 
Sıra dışı lezzetleri ile sofralarda fark yaratan Muratbey, salata severlere farklı bir tarif sunuyor. Hazırlanması pratik, sağlıklı ve besleyici Burgulu Sıcak Salata, salatadan vazgeçemeyenlerin favorisi olmaya aday. 
Siz de sebze ile zenginleştirilen Burgu Peynirli Sıcak Salata’yı sofralarınıza sıra dışı bir lezzet olarak ekleyebilir, hafif ve keyifli bir öğün hazırlayabilirsiniz. 
 
BURGULU SICAK SALATA
MALZEMELER
Sızma zeytinyağı
Sarımsak
Havuç
Kabak
Kırmızı ve yeşilbiber 
Muratbey Burgu Peynir
Tuz ve karabiber
Kıvırcık ya da marul yaprakları

HAZIRLANIŞI 
Tavaya zeytinyağı alınır. Belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra içine kıyılmış sarımsaklar eklenir. Pişme sırasına göre ince kıyılmış havuç, yeşil-kırmızIbiber ve kabaklar eklenerek kavrulur. Pişirme sonunda karabiber ve tuz eklenir. Soğumaya bırakılan sebze harcı ılık hale gelince Muratbey Burgu Peynir eklenir. Sebzelerle hazırlanan sunum tabağına tüm harç yerleştirilerek servis edilir.

Afiyet olsun.
(Tarif için Grand Hyatt İstanbul Executive Sous Şefi Murat Dağlıoğlu’na teşekkür ederiz.)
 

26 Ekim 2016 Çarşamba

Baharatlı Muratbey Peynir Topları


Geçen Hafta Yenilikçi ürünleri ile peyniri günün her saati yenilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey’in 22 Ekim Cumartesi günü Grand Hyatt’da düzenlediği “Sıradışı Peynirlerle Sağlıklı Yaşam Buluşmaları-İstanbul" toplantısındaydım. İnanılmaz lezzetli ve keyifli dakikalar geçirdik. Muratbey Peynirleri ile çalıştığım için kendimi bir kere daha çok şanslı hissettim :)
Günün özetini kısaca geçmek gerekirse ne yapıyoruzzzz günün her saati Muratbey Peynirlerini afiyetle ,gönül rahatlığıyla tüketiyoruzzzz:)
 
Sıra dışı tarifleriyle bizlere keyifli dakikalar yaşatan Grand Hyatt İstanbul Hotel Executive Sous Şefi Murat Dağlıoğlu’na da buradan kocaman bir teşekkür ederim. Bizler için harika lezzetler hazırladı. Hem gözümüz hem gönlümüz doydu :)
 
 
Baharatlı Muratbey Peynir Topları
 
Malzemeler :
Muratbey Sürmeli Peynir
Muratbey Lor Peyniri
Sıvı krema
Domates
Maydanoz
Dereotu, taze kekik, kuru nane
Rosemary, pul biber
Sızma zeytinyağı
İsteğe bağlı çörek otu veya susam
 
Yapılışı:
Muratbey Sürmeli Peynir ile  sıvı kremayı iyice çırparak karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra Muratbey Lor Peyniri ile harmanlayarak toplar hazırlayalım. Sertliğini Muratbey Lor peyniri ilave ederek ayarlayabiliriz.
Baharatlarımızı maydanoz, dereotu, taze kekik, rosemary, kuru nane ve pul biberi ince ince kıyıp, fırında kurutarak nemini alıyoruz.   
Peynir toplarımızı baharata bulayıp,   kavanoza yerleştiriyoruz. Üzerine  iyi bir zeytinyağı döküp kavanoz kapağını kapatarak dolapta bekletiyoruz.  Ayrıca yağın içerisine kekik ve rosemary atarak da lezzetlendirebilirsiniz.
Peynir toplarını kavanozda 15 gün boyunca buzdolabında bekletip, servis edebilirsiniz. Servis sırasında nar ekşisi ve ince kıyılmış ceviz kullanarak sunumunuzu tamamlayabilirsiniz.
Ayrıca peynirler bittiğinde kalan zeytinyağı sosunu başka salatalarda da kullanabilirsiniz.
 
Afiyet olsun
 

13 Ekim 2016 Perşembe

Karaca Fine Pearl Yemek Takımı

Karaca’dan Türkiye’de ve Dünyada Bir İlk
 
 Karaca, Gerçek İnciden Üretilen “FINE PEARL”

Yemek Takımı ile Hayallerin Ötesine Geçiyor

 Tasarımlarıyla sofraların vazgeçilmezi olan Karaca, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, gerçek inci kullanılarak üretilen yemek takımı “Fine Pearl”ü şıklık ve zarafet arayan kadınların beğenisine sunuyor.

 İnsanların sevdikleriyle paylaşmaktan keyif aldığı anlara eşlik eden Karaca, Fine Pearl yemek takımı ile sofralara değer katıyor. Bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’ye büyük gurur yaşatmaya hazırlanan Karaca, bir Türk markası olarak, dünyada yemek takımı kategorisine yepyeni bir ürün olan Fine Pearl’ü sunuyor. Dünya markası olma hedefiyle çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren marka, sektöre getirdiği yenilikler ve yaklaşımıyla ön plana çıkıyor.
Dünyanın en değerli yemek takımı olan Fine Pearl serisi ile incinin doğallığını sofralarınıza getiren Karaca, klasik yemek takımı anlayışına da farklı bir boyut kazandırıyor. Fine Pearl yemek takımı, parça sayısı ve büyüklüğü ile öne çıkıyor. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre takımdaki kayık tabakların derinlikleri ve sayısı artarken, pasta tabaklarının boyutları, ordövr tabağı olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Dünyanın en önemli akreditasyon şirketi TÜV Rheinland tarafından onaylanan Fine Pearl, 86 parça olarak dizayn edildi. İlk defa gerçek inciden üretilen Fine Pearl yemek takımı, farklı stillerden oluşan özel tasarımlarıyla da fark yaratıyor. 
Prestijli sofraların vazgeçilmez markası Karaca, dostlarınızla paylaşmaktan keyif alacağınız sofralara, incinin zarafetini taşıyor.
Fine Pearl yemek takımı, 2.297 TL’den başlayan fiyatlarla Karaca mağazalarında…

27 Eylül 2016 Salı

Oreolu Cevizli Kek Tarifi

İnstagramda bir ara çok moda olan,neredeyse yapmayanı dövüyorlarmış diye adından bolca söz ettiren bir tarifle kocaman merhaba :) Gerçekten oldukça lezzetli, kolay ve havalı bir tarif.
Özellikle dondurma veya krema ile servis etmenizi öneririm. Bir gün sonra da lezzetinden ve görüntüsünden de hiç ödün vermiyor:) Muhakak deneyin derim.
 
Sevgi Dolu Öpücükler Herkese
 
NoT: İnstagramda beni " zeyneple_tarifler "olarak takip edebilirsiniz.
Oreolu Kekimiz İçin,
Malzemeler:

3 adet yumurta
100 gr. margarin
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
25. gr. kakao
1-1,5 su bardağı kadar un
1 çay bardağı ceviz
Oreo bisküvi
 
Yapılışı :
 
Margarini ve çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Yumurtalarla şekeri çırpıyoruz.
Erimiş margarini ve çikolatayı ekliyoruz,karıştırıyoruz.
Vanilyayı ve kakaoyu da ekliyoruz.
Ufaladığımız cevizleri ve yavaş yavaş unu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
6-7 adet Oreo bisküviyi elimizle 2-3 parçaya bölüp hamura ekliyoruz.
yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba hamurumuzu döküyoruz.
Üzerine tekrar elimizle dilediğimiz kadar 2-3 parçaya ayırdığımız oreoları diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun


11 Eylül 2016 Pazar

Havuçlu Bademli Kek

 
Yine sizler için nefisss bir kek tarifim var sevdiceklerim. Pişerken eviniz hatta tüm sokak havuçlu kek kokabilir benden söylemesi :)
Bayram arefesinde hemen mutfağa koşup bir kek çırpın derim,pişman olmayacaksınız .
 
Mutlu Mutlu Bayramlar herkese

Havuçlu Kekimiz için,
 
Malzemeler:
2 Adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1 su bardağı şeker
2 Adet rendelenmiş Havuç
1 çay bardağı kadar pirinç badem
1 çay kaşığı kadar tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı kadar un
Süslemek için file badem
 
Yapılışı:
 
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
 Diğer malzemeleri de sırayla yavaş yavaş karıştırarak ekleyiruz.
Kek harcımızı yağlayıp hafifçe unladığımız kalıbımıza döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun

17 Ağustos 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi

Yaz tatilimiz tüm sıcaklığıyla devam ediyor:) Öyle bir sıcak ki salata, zeytinyağlı yemek ve karpuz dışında pek bir şey yenmiyor inanın. Gördüğünüz bu mini imambayıldılar da ablacığımın hünerli ellerinden çıkma oldu. Bana sadece fotoğraflamak ve yemek düştü :) şimdi de sizin huzurlarınızda.
 
Mutlu ve huzurlu günler herkese
 
 
İmam Bayıldımız için,
Malzemeler:
 
4 adet patlıcan
Kızartmak için ,sıvıyağ
 
İç harç için,
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet soğan
2 adet çarliston biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 diş sarımsak
bir kaç dal maydanoz
tuz,karabiber ,tozşeker
yeteri kadar Su ve üzeri için domates
 
Yapılışı:
 
Patlıcanları alaca soyup 3-4 eşit parçaya bölüyoruz.
İçlerini dikkatlice oyarak kızgın yağda kızartıyoruz.
Fırın tepsimize diziyoruz.
 
İç harcımız için,
Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında hafifçe pembeleştirip minik minik doğradığımız sarımsakları atıyoruz.Sotelemeye devam ediyoruz.
İnce ince doğradığımız biberleri ve domatesleri ekliyoruz karıştırıyoruz.Salça tuz,karabiberi de ekleyip biraz da su ilave ederek karıştırıp 5 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz..Son aşamada maydanozu ince ince kıyıp karışıma ekliyoruz ve harcımız tamamdır.
 
Hazırladığımız iç harcımızı patlıcanların içine doldurup üzerlerini domatesle süsleyelim.
Artan sosu da tepsiye ilave edelim.Patlıcanların üzerine toz şeker serpiştirerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika kadar pişirelim.
Soğuk veya Ilık olarak servis yapalım.

 
Afiyet Olsun

6 Ağustos 2016 Cumartesi

Elmalı Tart Tarifi

 
Şu aralar yazlıkta olduğumuz için biraz ihmal ediyorum bloğumu ama kalbim hep sizlerle inanın.
Boş durmuyorum tatilde de pişirmeye devam ediyorum tabi :)) 
Bugün hem çok pratik hem de bir o kadar lezzetli bir tarifim var sizler için. Yanında bir top dondurma ile servis ederseniz eğer bütün iltifatları kaparsınız benden söylemesi :)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
Elmalı Tart
 
Malzemeler:
 
Hamurumuz için,
125gr. margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı kadar un
 
İç harcımız için;
3 adet iri elma
1/2 çay bardağı kırık ceviz
1 çay kaşığı kadar tarçın
2 yemek kaşığı kadar şeker
 
Yapılışı:
Hamur malzemelerimizi yoğurma kabımızda iyice yoğurup ikiye bölüyoruz.
Yarısını buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Diğer yarısını yağlanmış kelepçeli kalıbımıza elimizle yayıyoruz.
 
İç harcımız için, elmaların kabuklarını soyup bir tavaya rendeliyoruz.
Şekerle birlikte elmalar suyunu çekinceye dek karıştırarak pişiriyoruz,cevizi ve tarçını ekliyoruz.
 
Elma harcımız soğuyunca hamurun üzerine kaşık yardımı ile yayıyoruz.
Buzluktaki hamurumuzu çıkarıp rendenin iri tarafı ile elmalı harcımızın üzerine her yerini kaplayacak şekilde rendeliyoruz.
Tartımızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun

2 Temmuz 2016 Cumartesi

Pınar Labneli Simit Sandviç

Günün her saati yiyebileceğiniz nefissss bir Pınar labneli Sandviçe ne dersiniz :)
O halde buyrun nefis tarifimize ,
 
 
Pınar Labneli Simit Sandviç
Malzemeler:
2 yemek kaşığı Pınar Labne
2 adet kornişon turşu
½ adet salatalık
½ adet domates
3 yaprak roka
2 adet göbek marul yaprağı
4 adet salam
Yapılışı:

Kornişon turşuyu çok minik doğrayıp Pınar Labne ile karıştırıyoruz.
Simiti ortadan ikiye kesip alt tabanına turşulu labnemizi bıçak yardımı ile sürüyoruz.
Üzerine marullarımızı kesip diziyoruz. İnce ince dilimlediğimiz salatalıkları ,yarım ay şeklinde dilimlediğimiz dometesleri ,ince ince dilimlediğimiz salamları  ve roka yapraklarını da kat kat diziyoruz Simitin üstünü kapak gibi kapatıp servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet Olsun.

18 Haziran 2016 Cumartesi

Pınar Labneli Turşulu Kanepe Tarifi

Bugün de sizler için Pınar Labneli nefis bir kanepe tarifi hazırladım. Tam atıştırmalık. Siz isterseniz ekmek üzeri olarak da hazırlayabilirsiniz aynı tarifi. Her türlü bayılarak yiyecek misafirleriniz benden söylemesi :)
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese
 

PINAR LABNELİ TURŞULU KANEPE
Malzemeler
·         200 gr. Pınar Labne
·         1 paket susamlı-çörekotlu kraker
·         5-6 Adet kornişon turşu
·         2 adet kırmızı biber turşusu
·         Süslemek için,
·         Macar salam
·         Salatalık Dilimleri
·         Yeşil Soğan
Yapılışı:
Turşuları minik küpler halinde doğrayıp bir kase içerisinde Pınar Labne ile karıştırıyoruz. Krakerlerimizin üzerine Pınar Labneli karışımımızı sürüyoruz. Salamları rulo şeklinde sarıp kanepemizin üzerinine yerleştiriyoruz. Salatalıkları ince ince dilimleyip , yeşil soğanla süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet Olsun