6 Nisan 2012 Cuma

Vişne Soslu Muhallebi

Bahar ha geldi ha gelecek derken beraberinde acayip sağlam virüsleri de beraberinde getirdi sağolsun:)
Ailecek kırılıyoruz hastalıktan resmen...Bu sene 2. sağlam gribimi geçiriyorum:( 
Emrecimle beraber yatak döşek yatıyoruz:( ikimizde gözümüzü açamıyoruz ama o hala oyun oynayalım derdinde tabi:)))arabalarını kollarımızda kafamızda süre süre günü geçirmeye çalışıyoruz:(
Burnumuz tıkalı,boğazımız şiş,öksürüğümüz var ,var oğlu var yani kısaca...Umarım çabucak geçer de bu güzel bahar havalarının tadını çıkarırız yavrumla...

Tarife dönecek olursak:) Geçenlerde kivili kuplar yapmıştım hatırlarsanız...Eşim kivi sevmediği için ona vişneli hazırladım...Vişne sosunun tarifini sofra dergisinden aldım:) Çok şık ,pratik ve lezzetli bir sos,dilediğiniz her türlü muhallebi,puding vs üzerinde rahatlıkla deneyebilirsiniz.

Mutlu mutlu ,sağlıklı hafta sonları dilerim herkese:)




Malzemeler:

Muhallebi için,

2,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
5 çorba kaşığı tozşeker
1 paket damla sakızlı vanilya

Sosu için,

2 Su bardağı vişne suyu
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:

Sütü ,pirinç ununu,şekeri ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye dek pişiriyoruz.
Kaselere paylaştırıyoruz.

Ayrı bir tencerede vişne suyunu,şekeri,nişastayı karıştırıp pelte gibi olana dek karıştırarak pişiriyoruz.

Muhallebilerin üzerine paylaştırıp,soğuk soğuk  servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER



29 Mart 2012 Perşembe

Kremalı Lor Peynirli Çörekler


Şıkır şıkır bir güne merhaba dedik bugün...Besili bir kelebek gibi hissediyorum kendimi:) Güneşi gördükçe içim pır pır ediyor resmen. Yerimde duramıyorum:)
Gördüğüm kadarıyla piknik sezonu da ufak ufak açılmaya başlamış bulunmakta... hafta sonuna fikir olması açısından pişerken kendisine aşık edecek nefis çörek hazırladık Emre'mle piknik sepetleriniz için...
Çaylar sizden çörekler bizden bugün:)

Hadi bakalım pratik ve bir o kadar nefisss tarifimize buyurun diyorum ve hepinizi öpüyorummm:)



Çöreklerimiz İçin,

Malzemeler:

2 Adet yumurta
1 kutu krema
1 su bardağı kadar lor peyniri
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı sirke
1/2 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
aldığı kadar elenmiş un

süslemek için,

susam ve çörekotu

Yapılışı:
1 yumurta sarısını daha sonra çöreklerimizin üzerine sürmek için ayırıyoruz.
Yumurtaları geniş bir yoğurma kabına alıyoruz.
Kremayı ,sıvıyağı,tuzu,şekeri,sirkeyi koyup kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Dereotunu ve maydanozu ince ince kıyıp ,lor peyniriyle beraber karışıma ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyoruz.
Hamurdan parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
üzerine daha önce ayırdığımız yumurta sarısından sürüp susam ve çörek otu ile süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çöreklerimiz kızarana dek pişiriyoruz.

AFİYET , BAL OLSUN

27 Mart 2012 Salı

Kabaklı Çorba

Bizim evde çorba çok sevilir...Eşime özellikle "sana çorba yaptımmm" dediğimde pek mutlu olur,hediye almış gibi sevinir:)))Emre'cim de bir o kadar mutsuz ve bedbaht olur:)))))Benim içinse yaz kış fark etmez, seve seve afiyetle içerim...

Geçen haftalarda karlı buz gibi İstanbul'un soğuk havasında içimizi ısıtmak için hazırladığım çorbalardan biri de bu nefis kabaklı çorbaydı...Hem pratik hem besleyici...Şifa niyetine blogcanlarım:)))))

Hepinizi seviyorummmmm ,öpüyorummmm veee tarife geçiyorum:))


Çorbamız için,

Malzemeler:

 1/2 Adet kurusoğan
1 diş sarımsak
1 Adet patates
1 adet havuç
3 Adet kabak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
tuz
su
kuru nane

Yapılışı:

Soğanı ,sarımsağı yemeklik doğrayıp sıvıyağda hafifçe kavuruyoruz.
Patatesi,havucu ve kabakları rendeleyip soğanların üzerine ilave edip karıştırıyoruz.
Salçaları,tuzu ve kontrollü olarak suyu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
Piştikten sonra blenderdan geçirip 5 dakika daha kaynatıp,nane ile süslüyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN






21 Mart 2012 Çarşamba

Kivi Soslu Muhallebi

Sonunda beklediğimiz ,özlediğimiz havaya kavuştuk çooook şükür...
Ağaçlar tomurcuklanmaya ,çiçekler açmaya başladı,papatyalar da tüm güzelliğiyle ruhumuzu, gözümüzü ,gönlümüzü doyuruyor...İçimiz kıpır kıpır...
Ah bir de kışın itinayla alıp, yaza veririz birşeycik olamaz dediğimiz kilolarımız da olmasa:)))
Ah ahh:)) Bizim evde tatlılar sütlü tatlı olmaya başladı yavaş yavaş...
Fotoğraftaki tatlı da akşam Sülo'da yenmek üzere soğumayı bekliyor.Dumanı  üstünde yani:)))

Hepinizi seviyorum,öpüyorum veee tarife geçiyorummm:)))





Malzemeler:

Muhallebi için,

2,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
5 çorba kaşığı tozşeker
1 paket damla sakızlı vanilya

Sosu için,

3 adet kivi
3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

Sütü ,pirinç ununu,şekeri ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye dek pişiriyoruz.
Kaselere paylaştırıyoruz.
Kivilerin kabuklarını soyup rendeliyoruz,pudra şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
Karışımı muhallebilerin üzerine paylaştırıyoruz.
Soğuk soğuk servis yapıyoruz.


AFİYET OLSUN...


14 Mart 2012 Çarşamba

Domatesli Karides

Merhaba blogcanlarımmm,

Yine koskoca bir haftayı şaka maka ortaladık...Martın ortasındayız ve güneşe acayip hasretiz...Dışarısı buzzz gibi,evden çıkmak istemiyorum inanın...Alışveriş merkezlerini gezmekten de  resmen içimiz bayıldı.
Nisanda 2 hafta kadar bir Antalya kaçamağı yapmak istiyoruz.İnanın şimdiden Emre'mle bavulumuz hazır.Sürekli masmavi gökyüzünün,içimizi ısıtan güneşinin hayallerini kuruyoruz oğlumla...Emre doya doya bisiklete binme hayali kuruyor,bense o masmavi denize karşı aşkımla Türk kahvelerimizi yudumlayıp, dergiler karıştırma hayalleri kuruyorum:))))
Ah ahh hayali bile güzel....Azıcık kaldı heyecanla dişimizi sıkıyoruz:)))

Tabi dişimizi sıkarken de boş durmuyoruz  veeee nefisss domatesli karidesler hazırlayıp sevdiklerimizi şımartmaya devam ediyoruzzz:)

Buyurun tarifimize...


Malzemeler :

1 paket iglo gurme karides (250 gr.)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz,karabiber

Süslemek için, maydonoz

Yapılışı:

Tavamıza zeytinyağını koyup hafifçe ısındıktan sonra karidesleri ve ikiye böldüğümüz sarımsakları atıp 5 dakika kadar soteliyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp karideslere ilave ediyoruz.
Salçaları ,tuzu ve bir tutam karabiberi de ekleyip domatesler suyunu çekinceye dek pişiryoruz.
Sarımsakları çıkarıp,karidesleri servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.






AFİYET BAL OLSUN...

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER :)



7 Mart 2012 Çarşamba

Valonia Çikolata ile Cennete Düştüm Sanki


Merhabalar sevgili blogcanlarımmmm,

Geçen haftalarda Binnur Hanım'dan tatlımı tatlı bir workshop daveti aldım.Konu çikolata veya dondurma olunca bende akan sular durur biliyorsunuz:) Acayip sevindim:)

Hele bir de Aylincim ,Yasemincim ve İnci ablamla grup olduğumuzu öğrenince sevincime sevinç katıldı:)
Güle oynaya düştük yollara...

Binnur Hanım ve Burak Bey bizi Valonia Chocolate Cafe 'de sıcacık karşıladılar...Kahvelerimizi içip,sohbet edip heyecanla çikolataya bulanmak için atölye bölümüne geçtik:)


Çikolata ustası Erdoğan İnan'ın süper ustalığıyla ve sempatikliğiyle harika vakitler geçirdik.


İnanın cennete düşmüş gibi hissettim kendimi...Sağım solum önüm arkam çikolata doluydu:)))) Hem yedik,hem dinledik,hem öğrendik...

Lüp lüp yediğim el yapımı çikolataların hiç de kolay yapılmadığını öğrendikten sonra ,saygı duruşunda yemeye başlar oldum çikoları:))) 3 kere 5 kere düşünerek sindire sindire lüplüyorum artık:))))


Erdoğan Şefimiz resmen bizi kendisine hayran bıraktı...Resmen usta yani...


Bu nazar boncuklu çikolatanın görüntüsüne bayıldımmmm...Erdoğan usta için bunu yapmak çocuk oyuncağı tabi:))) Ah bir de bana sorun:)))


Bu harika cafe'ye muhakkak gidin derim.Nefis lezzetlerle karşılacaksınız söylemedi demeyin.Mesela Türk kahvesini öyle şık getiriyorlar ki kendinizi pek özel hissediyorsunuz:) Artık gerisini siz düşünün...

Gerçekten süper ama süper bir gün geçirdim...Binnur hanım'a ,Burak Bey'e,Erdoğan Bey'e veee Valonia Çikolata'ya çok çok teşekkür ederim.

Not: Yasemin'e ve Aylin'e fotoğraflar için ayrıca teşekkür ederim:)))

Sevgi Dolu Öpücükler



5 Mart 2012 Pazartesi

Krem Şantili Kakaolu Kurabiyeler


Merhabalar canım blogcanlarımmm,

2 gündür şıkır şıkır bir hava var,soğuk ama yine de güneşin güzelliği içimizi ısıtmaya yetiyor. Valla baharı bekler oldum kumrular gibi:)))Çok özledim şöyle montsuz, atkısız, titremeden özgürce gezmeyi:)))

Soğuk ve karlı havalarda eve kapandığımız zaman Emre'yi oyalamak oldukça zor oldu.
Beraber sürekli bir aktivite içerisindeydik..Son 1 aydır bilime adamış durumda kendisini...Her şeyi kesiyoruz,yapıştırıyoruz,çiziyoruz ,boyuyoruz...Diş macunu kutusundan otobüs yapıp ,bonibon kapaklarından tekerlekler yapıyoruz vs. vs. ...Oda da yer kalmadı ,bir girsem odasına battal boy çöp poşetini fullerim inanın:))))Ah ahhh bilime saygımızdan atamıyoruz da:))))

Değişiklik arayışlarımızda da oyunlardan sıkıldıkça  mutfağa attık kendimizi. O daha çok bulaşık adı altında mutfağı yıkamak istese de ben daha az zararla, günü kurtarmak adına  pişirme konusunda ısrar ettim sürekli:))))
Beraber güle oynaya  yaptıklarımızdan biri de krem şantili kurabiyeler oldu. Emre yemesinden çok yapmasını sevdi her zaman ki gibi:))) Bense onun eli değdiği için bayıla bayıla yedim pek tabi ki:)))

Tarifi uzun zaman önce sevgili Müge 'de görmüştüm,ben değişiklikler yapıp Emre'ye göre uyguladım:)
Lafı daha fazla uzatmadan  hemen tarife geçip,herkese mutlu mutlu kurabiye tadında günler diliyorummmm:)




Kakaolu Krem Şantili Kurabiyeler İçin,

Malzemeler:

1 kutu kakaolu krem şanti (2 pk.)
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pirinç fındık
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı kadar un

Yapılışı:
Bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırıp yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elmizle yuvarlayıp,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER


1 Mart 2012 Perşembe

Silverline Blogger Etkinliği

Merhabalar Blogcanlarımmm,


Geçen hafta Burçin Hanım'ın kıymetli davetiyle Silverline'nın Sahrayıcedit info merkezinde bir tanıtım toplantısına katıldım.
Blogcanlarımla da uzun uzun sohbet edebilme şansı yakaladık:)


Hem Silverline markasını ve ürünlerini tanımaya çalıştık hem de bir önceki postumda da yazdığım En başarılı fırın yemekleri yarışması hakkında sevgili Gülhan Kara ile keyiflimi keyifli sohbetler ettik.
Bizlere elmalı pay ve ıspanaklı kiş de hazırladı ,bayıla bayıla yedik valla sıcak sıcak:)))Nefisti nefis...


Bu keyifli yarışmayı kaçırmayın derim.

1 Mart – 15 Nisan tarihleri arasında Silverline’ın facebook sayfası üzerinden toplanacak başvurular Mutfak Koçu Gülhan Kara tarafından değerlendirilecek. Finalist olarak seçilen 10 yarışmacı, tariflerini

Chef’s İstanbul Mutfak Atölyesinde birebir uygulayarak büyük ödülleri kazanmak için yarışacak.

İlk 3’e giren finalistlerin birbirinden şık ödüller kazanacağı yarışmada;
Birinci SLV 240 fırının; İkinci AS 126 F ocağın; Üçüncü ise Crystal Line Inox aspiratörün sahibi olacak.



 
Bu keyifli etkinlik için,güleryüzlü Burçin hanıma,Silverline'a ve Gülhan Hanım'a çok çok teşekkür ederim.

Sevgi Dolu Öpücükler

25 Şubat 2012 Cumartesi

Koroplast ile Küçük Mutfak Sırları Etkinliği

Geçen haftalarda Yemek danışmanı ve yazarı Sedef İybar ve CNNTürk kanalında “Arda’nın Mutfağı”olarak tanıdığımız yemek uzmanı Arda Türkmen’in de katıldığı Koroplast  ile Küçük Mutfak Sırlarımızı paylaşmak için MSA'nın yolunu tuttum.

Önce biz blogcanlar bir süre hasret gidermeye çalıştık her zaman ki gibi:)))

Sonra da Küçük Mutfak Sırları yolculuğuna çıkmak için heyecanla yerlerimizi aldık:)

Sedef Hanım ve  Arda Bey öyle müthiş bir enerji saçıyorlardı ki etrafa inanın orada bulunduğumuz süre içinde resmen bizleri sarıp sarmaladılar ...Vakit hiiiiç geçmesin istedim.


Hem sohbet ettik,hem fikir alışverişi yaptık,hem güldük ,hem de koroplast pişirme kağıdında somon balığı veee yine koroplast fırın torbasında kuzu incik pişirip, afiyetle yedik.
Kapanışımızı da streç filme sarılarak hazırlanmış nefissss bir  mozaik pastayla sonlandırdık:)


KOROPLAST "HAYATI KOLAYLAŞTIRIR"...

Bu slogan kalite ve teknolojisiyle insanların yaşam kalitelerini daha kolaya daha iyiye götürmeye yönelik firma vaadini vurgulamaktadır.
Koroplast, Türk tüketicisini çöp torbasıyla ilk defa 80'li yıllarda tanıştırdı ve planlı yatırımlarıyla sektöründe her zaman ilkeleri gerçekleştirdi.
Koroplast bugün çöp torbası, buzdolabı poşeti başta olmak üzere, alüminyum folyo, streç film, kilitli poşet, fırın torbası, yağlı pişirme kağıdı, mikrodalga pişirme torbası, sünger , cam bezi ve temizlik bezleri gibi ürünlerin de ilavesiyle daha geniş ürün yelpazesine sahip oldu.
Ambalaj , hastane , ev dışı tüketim ve de perakende sektörlerine özel ürünler üreterek öncülük yaptı.
Koroplast müşterilerinin desteği, 38 yıllık bilgi birikimi, teknolojik donanımı, AR-GE yatırımları ve uzman satış pazarlama kadrosu sayesinde marka olmuştur.
Koroplast, ilklere imza atmaya ve hayatı kolaylaştırmaya devam edecektir.



Bu keyifli mi keyifli etkinliğe davet eden sevgili Excel Danışmanlık Feryal Sipahi’ye, Koroplast yetkililerine, Sedef Hanım'a ve Arda  Bey'e ,Tüm MSA çalışanlarına sonsuz teşekkür ederim:)

Sevgi Dolu Öpücükler :)

21 Şubat 2012 Salı

Kakaolu Muhallebi

Bu güzel güne bir muhallebi tarifi iyi gider değil mi blogcanlarım...

İlk cemre de düştü,kiloları yavaş yavaş atmamızın zamanı geldi...Bütün kış yuvarlandık artık bir dur demek lazım bu gidişe sanki:))
İşe tatlılardan başlayalım mesela...Zaman masum muhallebi zamanıdır blogcanlarım:)
Bir taşla iki kuş vurup hem bebeleri sevindirelim hem de kendimizi:))

Buyurun pratik tarifimize:)


Malzemeler:

2,5 Su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağından 1 parmak fazla pirinç unu
1 paket vanilya
1 paket nestle sıcak çikolata tozu (22 gr.)
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı becel margarin

üzeri için,rendelenmiş çikolata

Yapılışı:

Bütün malzemeleri orta boy tencerede muhallebi kıvamı alıncaya sürekli  karıştırıyoruz.Ocaktan almadan margarini ilave edip tekrar karıştırıp kaselere servis yapıyoruz.Soğuduktan sonra arzuya göre üzerlerine çikolata rendeleyip soğuk servis yapıyoruz

AFİYET BAL OLSUN :)


13 Şubat 2012 Pazartesi

Komili İle Nefis Yemekler Pişirdik

Geçen haftalarda Sevgili Ebru 'dan aldığım bir davetle EKS 'de  Şef Barış Aytekin eşliğinde Komili  ile nefis lezzetler pişirmeye gittim.


Gerçekten bu güzel akşamın her anı hem hoş, hem de lezzet dolu yaşadım :)

Bu defa partnerim canım canım Gülercim oldu. Beraber güle oynaya,kıkırdayarak hünerlerimizi sergiledik.

Barış Bey'in pozitif enerjisiyle neler pişirdik nelerr...

Nefissss bir Kuru meyveli kuzukulağı salatası  hazırladık .Ben en çok bu salatayı sevdim:)
Sonracıma Keçi peyniri dolgulu közlenmiş kırmızı biber dilimleri , Hünkar Beğendi veee Dondurma eşliğinde karakuş tatlısı hazırladık.



Sonra bizler için hazırlanan bu güzel masa da hoş sohbetler eşliğinde pişirdiklerimizi yiyerek gecemize nokta koyduk.


Sevgili Barış Aytekin'e ,Eks mutfak ve ekibine,Komili'ye ve sevgili Ebru'ya bu güzel gece için tekrar teşekkür ederim.

Sevgi Dolu Öpücükler

9 Şubat 2012 Perşembe

Kerevizli Kış Çorbası

Dışarıda buzzzz gibi bir hava var...Kar tüm güzelliğiyle yağmaya devam ediyor. Soğuğu çok sevmediğim halde kar yağdığı zaman içim içime sığmıyor...Heyecanlanıyorum her defasında...Sıcak çikolata  ve kurabiye moduyla uyanıyorum güne:) Sonra gözümün önünde çorbalar uçuşuyor vs.vs. :)))İlerleyen vakitlerde kek mi yapsam,sahlep mi içsek diye diye de günü bitiriyorum resmen:)

Hava bahane iştah şahane dedikleri bu olsa gerek:)))

Havalar nasıl olursa olsun bizim havamız hep güzel olsun blogcanlarım:)))

Şimdi size geçen hafta hasta hasta gözüm kapalı yapıp, şifa niyetine içtiğim çorbamın tarifini verip ,hepinizi öpüp ,kar moduma geri döneyim:)

Buyurun tarifimize,


KEREVİZLİ KIŞ ÇORBASI

Malzemeler:

2 adet kereviz
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Su
karabiber

Yapılışı:

Ayçiçek yağında küp küp doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
Bütün sebzeleri küp küp doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.
Limon suyunu,tuzu ve kontrollü olarak suyu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
Piştikten sonra çorbamızı blenderdan geçirip 3-5 dakika daha kaynatıyoruz.
Karabiber ve arzuya göre pul biber serpip sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN


1 Şubat 2012 Çarşamba

Hürrem Sultan Keki

Canım canım blogcanlarımmmmm,

Çoooook pek çok özledim ama ben siziiii...Arazi oldum sanıyorsunuzzz ama olmadım:)))

Bir önceki postumda hatırlarsanız feci hasta olduğumu yazmıştım size...
Uzun senelerdir böyle hasta olduğumu hatırlamıyorum inanın ...Yatağa düştüm resmen,elim ayağım tutmadı günlerce diyebilirim.Bu nasıl bir griptir böyle anlamadım gitti...1 ay süründüm inanın,hastayım demekten utanmaya başlamıştım artık:))) Üzerimden tır geçmiş gibi hissediyordum kendimi kısaca:)

Neyse geçti gitti çok şükür...düzelir düzelmez bu nefis kekle mutfak açılışımı yapıp kendimi ve aşkımı ödüllendirdim.

Normal sıradan bir kek aslında:)))Sülüman'ı çok sevdiğimi biliyorsunuz artık...Çarşamba günleri Hürrem'cim odasına çekildiğinde kuru meyveler çerezler falan  atıştırıyor ya hani arada bir:)))işte bende ondan esinlenerek uydurdum bu nefis kekin adını...Ellerime sağlık valla:)))Ailecek pek sevdik,pek beğendik.

Bugün de günlerden Sülüman günü olunca hemen sıcağı sıcağına yayınlayayım hem de şeytanın bacağını kırayım dedim.

Vakit de var,akşama çayın yanına süper olur benden söylemesi:)))




Hürrem Sultan Kekimiz İçin,

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
8 adet kuru incir
8 adet kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç fındık
1 çay bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1/2 çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı zencefil tozu
bir tutam toz karanfil
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz.
Ayçiçek yağını ve sütü ilave ediyoruz,tekrar karıştırıyoruz.
Tarçını,karanfili,zencefili,kakaoyu,vanilyayı,kabartma tozunu ,fındığı ilave edip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unu ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
İnciri,kayısıyı küp küp doğruyoruz,üzüm ve çikolatalarla beraber hafifçe unlayıp kek karışımımıza ilave ediyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
Yağlanmış ,unlanmış kek kalıbımıza harcımızı döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.



AFİYET BAL OLSUN...

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER






16 Ocak 2012 Pazartesi

Nefis Yemekler Pişirdik

Herkese merhabalar canım blogcanlarım,

Şükür kavuşturana...Günlerdir geçmeyen pis bir soğuk algınlığıyla uğraşıyorum,sırtım tutuk,kolumu kaldıramıyorum,nezle,boğaz ağrısı falan yamuldum resmen...Üstüne bir de bilgisayarımda bir arıza oluşunca iyice ayrı düştüm sizlerden.Özledim valla sizi:)

En son yazdığım postta Maggi sponsorluğunda yapılacak olan bir etkinlikten bahsetmiştim size...Tanıtım süreci,duyuru süreci gerçekten çok keyifli geçti. Heralde en çok o süreçte eğlenmişimdir diyebilirim:)

Gönül istiyor ki yorum bırakan herkesle mutfağa girsem,yemek pişirsem ,tanışsam...ama bu imkansız oluyor tabi:) "acaba kim olacak "diye düşünürken,Emre ile yaptığımız çekiliş sonucunda şanslı kişi http://lezzet-karnavali.blogspot.com/ 'un sahibi sevgili Gül çıktı :)))))) 
Acayip heyecan yaptım tabi...Tanımadığım birisi veee birlikte yemek pişireceğiz:) Oldukça dğişik bir duyguydu...Birbirimizi görür görmez çabucak kaynaştık tabi :)

Gül'le çok iyi bir ekip olduk ve beraber nefis lezzetler hazırladık.Maggi sayesinde yeni bir arkadaşlık da başlamış oldu böylece:)



Gül'le beraber Kış Çorbası,Sebzeli tavuklu noodle,Körili tavuk salatası, veee çikolatalı sufle pişirdik.
Sonra afiyetle yedik büyüdük tabi:)Favorim körili tavuk salatası oldu:)
Tarifleri çok yakında paylaşacağım.


Bir araya gelipte poz vermezsek olmaz ama değil mi:))) Bol gülücüklü ,samimi ,sıcacık bir atmosfer vardı EKS'de...


Hastalığımın dışında her şey çok ama çok güzeldi...

Bu keyifli etkinlik için Maggi'ye , sevgili arkadaşım Yasemin'e,Eyip Kemal Sevinç'e ve diğer şeflerimize ,Eks Mutfağa, ve Yorum yazan bütün arkadaşlarıma ve özellikle Gül'e  sonsuz teşekkürler ederim.

Yepyeni etkinliklerde tekrar birlikte olmak dileğiyle...






4 Ocak 2012 Çarşamba

Hadi Beraber Yemek Pişirelim.

Merhabalar sevgili blogcanlarımmmm

Bir önceki postumda da belirttiğim gibi bir şanslı okuyucumla Cumartesi günü EKS'de yemek pişirip keyifli vakit geçireceğiz.Lütfen utanıp sıkılmayın,bana çıkmaz da demeyin.Blog sahibi olmaya da bilirsiniz.
Sadece yemek pişirmeyi ve gülmeyi sevmeniz yeterli:) Pişman olmayacaksınız:)

(Etkinliğe katılmak için,herhangi bir ücret vs. de alınmayacaktır.)

İnanın çok heyecanlıyım.Güzel bir gün bizi bekliyor olacak...

Yorum yazmak için yarın son gün.

https://www.facebook.com/profile.php?id=740654997#!/media/set/?set=a.276818945700960.57232.165333003516222&type=3


Sevgi Dolu Öpücükler

Zeynep

29 Aralık 2011 Perşembe

Kim Benimle Yemek Pişirmek İster ?



"Evetttt "diyorsanız eğer yapmanız gereken çooook basit:)

Maggi Türkiye 'nin Facebook sayfasını ziyaret ederek resmimin hemen altına "neden beni seçtiğinizi de yazarak" yorumunuzu bırakmanız yeterli..Bu kadar kolay:)

Bol kahkahalı bir gün bizi bekliyooooor:))))


 

Mutfağın Ustaları Bloggerlar ile yemek pişirmek ister misiniz?

Her gün ilgiyle takip ettiğiniz, tariflerini denediğiniz, yazıları ile hayatını paylaştığınız blog yazarları ile şimdi çok eğlenceli, çok keyifli bir workshop’ta biraraya gelip, onlarla mutfağı paylaşmak ister misiniz?

Eğer bu keyifli workshop’ta yer almak istiyorsanız tek yapmanız gereken mutfağa birlikte girmek istediğiniz blog yazarının fotoğrafının altına neden onunla birlikte yemek pişirmek istediğinizi anlatan bir yorum yazmak…

* Workshop 07.01.2012 tarihinde 12:00 - 16:00 saatleri arasında "EKS Mutfak Akademisi"nde gerçekleşecektir.
* Her blogger birlikte katılacağı takipçisini, yorum yapan okuyucuları arasından seçecektir.
* Workshop'a katılmaya hak kazanan okuyucular 05.01.2012 saat 18:00 da sayfamızda açıklanacaktır.
* Katılımcılar EKS Mutfak Akademisi’ne kendi imkanları dahilinde geleceklerdir.





SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)


23 Aralık 2011 Cuma

Sigara Böreği


Bütün gün bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı...Hava kapkaranlık,kasvetli,şimşek de çaka çaka bir hal oldu yani:))İçimiz bayıldı resmen...

Emrecik de sıkılıyor tabi...Neyse yağmurun hafiflediği anı kollayıp, lastik çizmelerimizi, yağmurluğumuzu giyinip attık kendimizi bahçeye:)Suların içinde neşeyle zıpladı durdu :)güzelce ıslandık tabi ama eğlendik de:))Negatif enerjisini attı en azından:))) Eve geldik,kurulandık, ısındık,yemeğimizi yedik veee sıra geldi serbest takılma zamanımıza:)))
O mutlu mutlu nokta birleştirme kitaplarıyla oynarken ben de siz blogcanlarıma sıcak sıcak börek ikram edeyim dedim:))

Emre'nin en sevdiği börek sigara böreğidir..Mutfakta ne zaman yufka görse"Annecimmm yoksa bana ligaya böyeği mi yapacaksın diye sorar:)))Elbette ana yüreği hayır diyemez asla:))) Hemen oğluşuna ligaya böyeği yapar:)))hapur hupur onu yerken görünce de yüzüne kocaman bir gülümseme yayılır.Hele bir de o minicik göbişini ovuşturarak "eline lalık annecim "demez mi...işte öpücük yağmuruna tuttuğum anlardan biri de o andır:))) Kaçması imkansız olur:)

İnsanları mutlu etmek ne kadar da kolay aslında...Bazen bir börek,bazen eline sağlık annecim demek,bazen bir merhaba, bazen de sıcacık bir gülücük...İşte bu kadar kolay...

Hafta sonu sizde benim gibi sevdiklerinizi şımartmak isterseniz çıtır çıtır bir sigara böreği iyi alternatif olabilir:)))

Herkese şeker tadında mutlu mutlu hafta sonları dilerim

 

Sigara Böreği için,

Malzemeler:

3 adet yufka
1 kase beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Kızartmak için ,sıvıyağ

Yapılışı:

Her bir yufkadan 8 adet üçgen çıkacak şekilde keselim.
Peyniri bir kase içinde çatalla ezelim.İnce ince kıydığımız maydanozu da ekleyelim.
Peynir tuzsuz ise tuz da ilave edebilirsiniz.
Üçgenlerimizin geniş tarafına peynir harcımızdan koyup böreğimizi saralım.
Diğer üçgen yufkalara da aynı işlemi uygulayalım.
Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp sıcak sıcak servis yapalım

AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER




22 Aralık 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması

Bana göre Antalya 'da kışın olmanın en güzel taraflarından  biri de içinizden ağacı çıkana kadar portakal,mandalina ve limon tüketmekmiş :)))

Maçomla bahçede top oynamaya çıkıyoruz mesela...oyunu bırakıp kendimizi portakal toplarken buluyoruz her defasında...Ağaçların benim boyuma gelen kısımları çıplak resmen :))Nasıl dalmışsam artık :))))
Meğer ne kadar keyifli bir duyguymuş dalından yemek :) Sabahları taptaze portakal suyuyla güne başlamak feci bir şey...tarifsiz ...:))) 

Biraz daha burada kalırsam esmer halimden de eser kalmayacak demedi demeyin.Hürrem Sultanımsı bir renge bürüneceğim gibi geliyor..Sararıp, gürbüzleşerek, C vitamini patlaması yaşamam an meselesi artık:)) ee bu kadar keyif yaptığım için de iyice yuvarlaklaştım tabi ,artık boy yerine de çapımı ölçeceğim sanırsam:)))

Sonracığımaaa bu kadar portakaldan bahsedip de portakallı bir tarif vermezsek olmaz değil mi?

Bugün size hafif,sağlıklı ve çook lezzetli bir zeytinyağlı tarifi verip,hepinizi öpüp, mutlu bir gün dilerim blogcanlarımmmm



Portakallı Yer Elması için,

Malzemeler:

1 kg. yer elması
1/2 adet soğan
2 Adet havuç
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet portakalın suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
tuz,sıcak su

Yapılışı:

Yer elmalarını soyup ,kararmaması için limonlu suda bekletelim.
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.
Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında hafifçe soteleyip yer elmalarını,havuçları ve 1adet portakalın suyunu ilave edip karıştıralım.
şekeri,suyu ve sıcak suyu göz kararı ekleyip pişmeye bırakalım.
Ilık veya soğuk servis yapalım.

AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)

16 Aralık 2011 Cuma

Bombay Fasülyeli Salata


Emre'ye" bugün ne pişirsem acaba "dediğimde hemen "köfteee" diye zıplayarak bağırır...sonra hemen hızlı hızlı " ama yanında patates kızartması da olsun tamam mı anneciğim" der:) Uyanık Gonzales artık beni iyice tanımaya başlamış:)Neyi önce neyi sonra söylemesi gerektiğini iyice öğrenmiş:)))Yeni nesil çocukları hakikaten akıllılar tütütütü maşallah:)

Hafta sonları genelde köfte-patates partisi yaparız biz.
Yemeğimizi yerken bir taraftan da" en çooook kim köfte yiyecek oyunu "oynarız:)))Yemekten sonra itinayla boylar ölçülür ...Emre hep uzamış olur tabi,baba hep kısalmış olur,ben enine giderim falan filan:) Atraksiyonlu lay lay lom bir gün geçiririz ailecek...

Geçen  hafta ki partimize de bombay fasülyeli salata eşlik etti...Afiyetle tüketildi,beğenildi...Şimdi huzurlarınızda blogcanlarım.

Hepinize mutlu mutlu, güp güzel hafta sonları dilerim vee tarife geçerimmm:)


Bombay fasülyeli salata için,

Malzemeler:

1 kase haşlanmış bombay fasülyesi
3 adet közlenmiş biber
10 adet salatalık turşusu
1/3 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
1 sap yeşil soğan
1 adet havuç
1/2 adet kırmızı soğan
1/2 limonun suyu
zeytinyağı
sirke
tuz

Yapılışı:

Bütün malzemeleri ince ince kıyıp geniş bir salata kasesine alıyoruz.
Haşlanmış bombay fasülyelerini de ilave ediyoruz.zeytinyağı,limon suyu,sirke ve tuzumuzu da atıp harmanlayıp servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN.


14 Aralık 2011 Çarşamba

Sebzeli Gül Böreği

Merhabalar canımmmm blogcanlarım:)

Bugün size hafif,pratik ve lezzetli yumuş yumuş bir börek tarifi vereceğim.

Emre maalesef yüz vermedi yine ama biz karı koca çok severek yedik.Şimdi de sevgili böreğimiz sizin huzurlarınızda:)))

Afiyette kalın inşallah:)

Hepinizi seviyorum ,öpüyorum veee tarife geçiyorum.




Sebzeli Böreğimiz İçin,

Malzemeler:

2 adet yufka
1 adet kabak
1 adet havuç
1adet patates
1/3 dereotu
1/3 maydanoz
1 adet yumurta sarısı
ayçiçek yağı ,yoğurt,tuz,

süslemek için,

çörek otu
susam

Yapılışı:
Kabağı,havucu,patatesi teflon tavaya rendeliyoruz.
2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip sebzeler sularını çekinceye dek kavuruyoruz.
Ocağın altını kapattıkta sonra ince kıyılmış maydanozu,dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

Yufkayı + şeklinde 4 eşit üçgen parçaya bölüyoruz.
Hafifçe yoğurt sürüp ,soğuyan iç harcımızdan koyup rulo yapıyoruz.
Rulonun bir ucundan diğer ucuna kadar yuvarlayarak gül şekli veriyoruz.
Diğer yuflara da aynı işlemi yapıyoruz.(toplam 8 adet gülümüz olacak)
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi yerleştiriyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu ve susamla süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN



12 Aralık 2011 Pazartesi

Blog Ödülleri ve Teşekkürler

Bugün hayatımın en güzel günlerinden birini yaşıyorum sizlerin sayesinde...

"Zeyneple" olarak Blog Ödülleri 2011 'de sizin kıymetli oylarınızla ilk 10 'a girmiş bulunmaktayım.

Benim için gerçekten çok büyük süpriz oldu.Adımı görünce inanın içim içime sığmadı.Kelebekler uçuştu midemde:)

5 senenin sonunda böyle bir süpriz iyi geldi bana ve bloğuma:)

Beni okuduğunuz için,samimi sıcacık yorumlarınız için,dostluğunuz için veee desteğiniz için çoook teşekkür ederim size.İyi ki varsınız...



Not:5 Ocak'ta jüri tarafından ilk 3 açıklanacak...Bütün arkadaşlarıma  şimdiden  bol şans dilerim.


SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER


8 Aralık 2011 Perşembe

Pırasalı Labneli Muffin

Uzun zamandır pırasalı börek diye sayıklıyorum resmen:))

Ama bir türlü koşturmalardan vs. vakit bulamadığım için yapmak kısmet olmadı... Belki Sevilcim bu postu okuyunca çok üzülür "yazık Zeyno'ma ben sana yaparım, kıyamammmm "der veeee yapar bana :)))) Ayyy çaktırmadan sipariş de böyle verilir yanii i:)))))

Sonracıma bloglarda bu sıralar pırasalı muffin tarifleri de uçuşurken "hadi Zeynep" dedim...İki dakikanı alır :)))Börek yerine geçmez belki ama işe yarayabilir dedim :))) Kendime sus payı oldu biraz :)))

Ailecek pek sevildi ,eşim de Emre'de içinde pırasa olduğunu fark etmediler bile...Saf saf yediler gariplerim :)))
Çay sofraları için şık ve lezzetli ,pırasa sevmeyen çocuklar için de harika bir alternatif olacak...

Not: Ama canınız börek çekiyorsa eğer hiç üşenmeyin börek yapın valla billa,kesmiyor çünkü :))))

Hepinizi seviyorum,öpüyorummmm ve tarife geçiyorum:)



Pırasalı ve Labneli Muffinler İçin ,

Malzemeler:

2 adet yumurta
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 adet pırasa
½ demet dereotu
100 gr.labne peynir
Pulbiber,tuz
Aldığı kadar un


Süslemek için ,haşhaş tohumu

Yapılışı:

Yumurtalarla  tuzu iyice çırpıyoruz.
Yoğurt ,sıvıyağ ,labne peyniri ,tuz ve pul biber ekleyip,çırpıyoruz.
Pırasayı ve dereotunu incecik kıyıyoruz.Karışıma ilave ediyoruz.
Son olarak kabartma tozunu ve unu ekleyerek karıştırıyoruz.
Karışımı muffin kalıplarının 1/3 dolacak şekilde pay edip, haşhaş tohumu ile süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN

6 Aralık 2011 Salı

Sofrito Soslu Kızarmış Kabaklar

Böyle havalı yemek isimlerine bayılıyorum:)
Bazen ismi görünce vaovv yapasım geliyor valla:))))

Mesela şimdi okuyunca tarif adını "kızarmış kabak" ismi janjanlı geliyor kulağa:)
Kabak kızartması yazsam ..."ay !!!bu ne ayolll yapamayını döverler kızımmmm psikolojisi oluyor:))))

Hele böyle yemeğin önünde yatak ismi geçiyorsa zor geliyor insana:))))Atıyorum püre yatağında bilmem ne usulü tavuklu ıspanak vs. gibi bir isim...İlk anda vayyy çekiyorum hemen...Kesin zordur ön yargısıyla okuyorum:))))Okuduktan sonra da anlıyorum ki yatak kelimesi işin büyüsü:)))) Ama yine de yemeklerde janjanlı isimler kulağa hoş geliyor haksız mıyım ?:)))



SOFRİTO Soslu Kızarmış Kabaklar İçin, 

Malzemeler:

5 Adet Kabak
2 Adet domates
6 yemek kaşığı MAGGI Sofrito 
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı sirke
1 adet kesme şeker
Tuz

Kızartma için ,sıvıyağ

Yapılışı:

Kabakları dilimleyip sıvıyağda kızartıyoruz.(ben airfryer'da kızarttım)
Sos tenceresine domatesleri rendeliyoruz.
Sofritoyu,sarımsağı,sirkeyi,şekeri,tuzu ilave edip 5 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen sosu ,kabakların üzerinde gezdirerek servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.



NOT:  SOFRİTO hakkında detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz.:)