21 Mayıs 2016 Cumartesi

Pınar Labneli Tavuklu Makarna Tarifi

Merhabalar Sevgili Dostlarım :)
 
On numara bir proje ile karşınızdayım bugün. Sevgili Sahrap Soysal önderliğinde Tavsiye Kanalı aracılığı ile 9 öncü melek olarak sizler için Pınar Labneli lezzetler hazırlayacağız. Tatlısından tuzlusuna ,geleneksel tariflerden kanepeler öyle nefis şeyler hazırladık ki takipte kalın derim.
İnstagram  (zeyneple_tarifler ) adresimden de takip ederseniz detayları kaçırmazsınız. Sizlerin de varsa labneli tarifleri bana mail atın olmaz mı ?
Bugün sizler için Pınar Labneli Tavuklu makarna hazırladım. Lezzeti on numara oldu. Denemek isterseniz hiç düşünmeyin derim .
Buyurun tarifimize ,
 
PINAR LABNE’Lİ TAVUKLU MAKARNA
 
MALZEMELER
·         200g Pınar Labne
·         1 paket penne makarna
·         250g tavuk şinitzel
·         2 adet orta boy kırmızı biber
·         3 adet yeşil çarliston biber
·         1 adet büyük boy kuru soğan
·         7-8 diş sarımsak
·         1 çay kaşığı tuz, karabiber
·         2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
·         1 yemek kaşığı domates salçası
YAPILIŞI
Tavuk etini parmak şeklinde doğrayıp zeytinyağında karıştırarak kavurun. İncecik yemeklik doğradığınız soğanı, ince halkalar halinde dilimlediğiniz yeşil ve kırmızı biberleri, tavla zarı formunda doğradığınız sarımsakları ilave edip 4-5 dakika daha kavurun. Salçayı ekleyip biraz daha pişirdikten sonra tuz, karabiber ve Pınar Labne’yi katıp karıştırın ve  ocaktan alın. Diğer taraftan, makarnayı kaynayan tuzlu suda 10-12 dakika kadar pişirip süzün. Süzdüğünüz makarnayı tenceresine koyup üzerine tavuklu labneli  sosu koyun ve karıştırın. Makarnayı sıcak ya da ılık olarak servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun

9 Mayıs 2016 Pazartesi

Havuç Tarator Tarifi

Yoğurt ve havuç mükemmel uyumu kesinlikle havuç taratorda yakalıyor :)
Benim en sevdiğim mezeler arasındadır. Soğuk soğuk insanın yedikçe yiyesi geliyor.  
Myndos Zeytinyağı da salatamızın lezzetine lezzet kattı . Sizler de https://www.maia.com.tr/ adresini tıklayarak  birbirinden nefis organik ürünlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
 
Sevgi dolu öpücükler herkese.
 
Malzemeler:
 
Havuç
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
Myndos Gold Zeytinyağı - https://www.maia.com.tr/
 
Yapılışı:
 
Rendenin iri tarafıyla rendelediğimiz havuçlarımızı yağsız bir tavada kavuruyoruz.
İlk sıcaklığı geçtikte sonra zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
Havyçlarımız soğuyunca sarımsaklı yoğurtla harmanlayıp soğuk soğuk servis yapıyoruz.
Arzuya göre nane ile süsleyebilirsiniz.

 
İnstagram://maiadogalurunler


Zeytinyağlı Bakla Tarifi

İyi kalite bir zeytinyağı ile yapılan salataların yemeklerin tadı kesinlikle farklı oluyor.
Eğer hala aradığınız lezzette bir zeytinyağı bulamadıysanız https://www.maia.com.tr/ adresini ziyaret edin derim. Ürünlerin hepsi organik  ve hepsi birbirinden nefis.
Bugün sizler için bol dereotlu bir bakla hazırladım. Biz bayılarak yedik soğuk soğuk :) Size de tavsiye ederim :)
 
Sevgi dolu, huzur dolu günler herkese...
 
Zeytinyağlı Bakla Tarifimiz İçin,
Malzemeler:
 
1 kg. bakla
1 çorba kaşığı un
1/2 kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
Myndos Gold zeytinyağı -  https://www.maia.com.tr/
tuz
2 adet kesme şeker
su
1 tutam dereotu

Hazırlanışı :
Zeytinyağında piyazlık kesilmiş soğanı ve sarımsağı soteleyelim.
Yıkanmış ve ayıklanmış baklamızı ilave edip üzerine 1 çorba kaşığı unu eleyerek serpiştirelim. Tuzumuzu ,limon suyunu ,şekerimizi de atıp üzerine su ilave ederek pişirelim.
Dereotu ile süsleyip arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.
 
Afiyet olsun
 
İnstagram://maiadogalurunler

7 Mayıs 2016 Cumartesi

Kısır Tarifi

Hafta sonunu evde geçiriyorsak eğer muhakkak kısır yapmaya çalışırım. Bizim evde pek kıymet görür  yanında patates salatası da varsa eğer bizden mutlusu olamaz :) İlk defa kullandığım Farilya Biber Salçasını kullandım bu defa. İnanılmaz lezzetli oldu. Muhakkak tavsiye ederim,
https://www.maia.com.tr/ den siparişinizi gönül rahatlığı ile verebilirsiniz.
Buyurun tarifimize ,
 
Kısırımız İçin,
 
Malzemeler :
 
1 bardak ince bulgur
1 bardak kaynar su
 
1 adet kuru soğan
2 çay bardağı Myndos zeytinyağı - https://www.maia.com.tr/
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı Farilya tatlı biber salçası - https://www.maia.com.tr/
 
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sirke
1/2 limonun suyu
tuz, pulbiber, bir tutam karabiber,bir tutam nane
 
salatalık turşusu
salatalık
maydanoz,yeşilsoğan, dereotu,taze nane ,kıvırcık vs.
 
Yapılışı :
 
Geniş bir pilav tenceresine bulguru koyup üzerine kaynar suyu ilave edip kapağını kapatıp ,suyunu çekmesi için kenarda 10 dakika kadar bekletiyoruz. Eğer bulgurunuzun diri kaldığını düşünüyorsanız biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
Bir tavaya zeytinyağını koyup incecik kıydığımız kuru soğanı koyup, kavuruyoruz.
Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
Sos sıcakken bulgurların üzerine döküp, bulguru ezmeden harmanlıyoruz.
Bir bardağın içine limon suyu,nar ekşisi,sirke ,tuz ,karabiber,pulbiber (dilediğimiz baharatları ) koyup karıştırıyoruz.
Yeşillliklerimizi,salatalığımızı,turşumuzu ince ince kıyıp bulgurun üzerine ilave ediyoruz.
Limon sosumuzu da ekleyip, karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.
 
 
AFİYET OLSUN
 
İnstagram://maiadogalurunler


6 Mayıs 2016 Cuma

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi

Bugün yine nepnefis bir salata tarifim var. Özellikle et yemeklerinin yanına oldukça yakışıyor. Üstelik hazırlaması çok da pratik .
Zeytinyağı seçimim bu tarifte  Myndos Gold oldu.Sizler de  doğal,organik ve katkısız  ürünler arıyorsanız eğer  https://www.maia.com.tr/ adresine bakabilirsiniz.Bütün ürünlere bayılacaksınız..
 
 
 
Salatamız İçin,
Malzemeler :
Közlenmiş Patlıcan
Közlenmiş kırmızı biber
Taze Soğan
Kuru Soğan
Sivri Biber
Kornişon Turşu
Dereotu
Maydanoz
Mısır
 
Sos İçin ;
Limon Suyu
Sirke
rendelenmiş 1 diş sarımsak
tuz
 
Yapılışı:
 
Bütün malzemeleri ince ince kesip salata kasemize alıyoruz.
Ayrı bir kasede salata sosumuzu hazırlayıp,
salata malzemelerimizle harmanlayıp bekletmeden servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
İnstagram://maiadogalurunler

5 Mayıs 2016 Perşembe

Zeytinyağlı Semizotu Salatası

Baharın habercisi semizotu çarşı pazarda tezgahlarda yerini aldıkça beni bir sevinç kaplıyor ki anlatılmaz yaşanır. O buruk tadı her daim beni benden alıyor.
Bu vesile ile bugün size nefis bir zeytinyağı tavsiye edeceğim aslında. Myndos Gold Zeytinyağının kapağını açtığınızda zeytinyağını kafaya dikesiniz gelecek . o derec iddialı ve lezzetli. Üstelik şişesi de çok hoş ,tam hediyelik  aklınızda bulunsun :)
 
Doğal,organik ve katkısız  ürünler arıyorsanız eğer gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz bir adres https://www.maia.com.tr/ Bütün ürünlere bayılacaksınız..
 
Semizotu Salatamız İçin,
Malzemeler:
Zeytinyağı - https://www.maia.com.tr/ 
Semizotu
Salatalık
Kornişon Turşu
Tatlı Biber
Havuç
Domates
Sirke,limon suyu
Nar ekşisi
tuz
Yapılışı:
Semizotumuzun kullanacağımız kadarının yapraklarını dikkatlice koparıp ,yıkıyoruz.
Salata kasemize alıyoruz.
Salatalığı,turşuyu,biberi dilediğimiz boyutta kesip semizotlarının üzerine ekliyoruz.
Havucu iri iri rendeliyoruz.Domatesleri doğruyoruz.
Ayrı bir kasede #myndos zeytinyağı ,sirke, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu karıştırıp salatamızla harmanlıyoruz. Bekletmeden servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
İnstagram://maiadogalurunler

25 Nisan 2016 Pazartesi

Lor Peynirli Börek Tarifi

Bir dilim börek ve bir bardak çay yeter bazen mutlu olmaya yada mutlu etmeye :) Eşim için hazırladığım ve onun her defasında bayıla bayıla yediği hazırlaması da oldukça kolay olan böreğimizi
muhakkak deneyin derim.
Mutlu mutlu haftalar dilerim herkese :)
 
 
Lor Peynirli Böreğimiz için,
 
Malzemeler :
 4 adet yufka
Dilediğiniz kadar MURATBEY Lor Peyniri
1 adet yumurtanın beyazı
1/2 demet maydanoz
1/3 demet dereotu
 
*sosumuz için,
1/2 su bardağı kadar Ayçiçek yağı
1/2 su bardağı kadar süt
tuz,pulbiber
 
*üzeri için için,
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı kadar süt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
susam ve çörek otu
 
Yapılışı:
 
Yeşillikleri ince ince kıyıyoruz. Muratbey Lor peynirimizi ve yumurta beyazımızı da ekleyip karıştırıp iç harcımızı hazırlamış oluyoruz.
Başka bir kase içerisinde de sos malzememizi çırpıyoruz. Fırın kabımızı hafifçe yağlayıp birinci yufkamızı kenarları dışarıda kalacak şekilde seriyoruz.
İkinci yufkamızı gelişi güzel elimizle koparıp yufkamızın üzerine yayıyoruz. sosumuzdan kaşık yardımıyla her yere gelecek şekilde sürüyoruz. Bütün iç harcımızı her noktaya gelecek şekilde yayıyoruz.3. yufkamızı elimizle kopararak harcımızın üzerine gelişigüzel yerleştiriyoruz. Tekrar kaşık yardımı ile sosumuzdan sürüp sonuncu yufkamızı da elimizle kopararak son kata yerleştiriyoruz. İlk yufkamızın dışarıda kalan kenarlarını da yufkamızın üzerine kapatıyoruz.
Arzuya göre bu aşamada böreğimizi dilimlere ayırabiliriz.
Üzerinin nar gibi kızarması için yumurta sarısı,süt ve biraz zeytinyağını çırpıp böreğimizin üzerine fırça yardımı ile sosumuzu sürüyoruz. Çörek otu ve susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra afiyetle tüketilmesi için servise hazır hale getiriyoruz.
 
Afiyet Olsun 



8 Nisan 2016 Cuma

Armutlu Kek Tarifi

 
Hem tadı nefis, hem görüntüsü güzel hem de çook pratik bir kek tarifimiz var bugün.
Özellikle bir gün sonra tadı daha oturmuş oluyor gönül rahatlığı ile misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Meyveli tatları seviyorsanız hafta sonu muhakkak yapın derim ,yanına bir top dondurma koymayı da unutmayın ama :)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 

Armutlu Kek Tarifimiz İçin,
Malzemeler:
 
2 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı zencefil tozu
bir tutam toz karanfil
1/2 su bardağı kırık ceviz
1,5 Çay bardağı ayçiçek yağı
2 Adet armut
1/2 çay bardağı damla çikolata
1/2 çay bardağı kuru üzüm
Aldığı kadar un

süslemek için , pudraşekeri
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozunu, vanilyayı,tarçını,zencefili,karanfili ve cevizi ilave edip karıştıralım.
1 adet armutun kabuklarını soyup kek harcımıza rendeleyelim.
Yavaş yavaş unu ilave edip karıştıralım.
Harcımızı yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza döküp,
diğer armutun kabuklarını soyup ince ince dilimleyip kek hamurumuzun üzerine dizelim.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET BAL OLSUN.

30 Mart 2016 Çarşamba

Havuçlu ve Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Bizim evin erkekleri tam bir pilav canavarı olduğu için sık sık pilav pişirmek durumunda kalıyorum. Bundan şikayetçi miyim asla :) Ben de bayılıyorum çünkü ama kilo korkusu nedeniyle ucundan azıcıkla yetinmeye çalışıyorum her daim:) Sizin böyle bir sorununuz yoksa doya doya benim içinde yiyin lütfen:)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Havuçlu Bezelyeli Pirinç Pilavımız İçin,
 
Malzemeler:
 
1 su bardağı yasmin pirinç
3-4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 adet haşlanmış havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
tuz
2 su bardağı kadar su
 
Yapılışı:
Pilav tenceremize yağımızı koyup ısıtıyoruz.
Yıkanmış pirincimizi ekliyoruz ,karıştırıyoruz.
Önceden haşlayıp küp küp doğradığımız havucu ve haşladığımız bezelyeleri ekliyoruz.
2 su bardağı suyumuzu ve tuzumuzu da ekleyip pilavımızı suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.
Demlendikten sonra sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun

 

13 Mart 2016 Pazar

Kremşantili Poğaça

İsterseniz kahvaltıya isterseniz 5 çayına günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz nefis bir poğaça tarifim var bugün :) Çayınız demlenene kadar hemen bir koşu mutfağa girip hazırlayabilirsiniz sevdiklerinize :)
 
Sevgi Dolu öpücükler herkese
 
Kremşantili Poğaçalarımız İçin,
 
Malzemeler:
 
1 paket oda sıcaklığında teremyağ
1 paket toz kremşanti
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kadar mahlep
tuz
aldığı kadar un (5-6 bardak)
 
İçi için , MURATBEY  lor peyniri
 
Üzeri için,susam ve çörekotu
 
Yapılışı :
 
Bütün malzemeleri ( peynir hariç) geniş bir kase içerisinde ele yapışmayacak bir kıvam alana dek karıştırıyoruz.
Minik parçalar koparıp , elimizle şekil verip içine lor peyniri ekleyip arzuya göre yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun

8 Mart 2016 Salı

Ezogelin Çorbası

Bu kış da ailecek bol bol hasta olduk maalesef ...
Mutfaktan çorbamız hiç eksik olmadı. Yine bir akşam üstü "ne pişirsem, ne pişirsem derken" Instagramda Sevgili Selma Hanım ezogelin çorbası yayınlayınca "tamam" dedim:) Koştum mutfağa ve bu nefis çorbayı hazırladım kendimiz için ve tabi sizler içinde :) Biz çok sevdik umarım sizler de seversiniz :)
 
 
Ezogelin çorbamız için,
 
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tepeleme kuru nane
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
kimyon-pulbiber,tuz
Sıcak su veya et suyu
limon
 
Yapılışı:
Mercimeği yıkayalım. Haşlayıp robotton geçirelim.
Ayçiçek yağında  salça ve naneyi ekleyip, 1-2 dakika kavuralım
Üzerine robottan geçirdiğimiz  mercimeği, yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyelim.
Göz kararı suyumuzu ekleyip ,ara ara karıştıralım.
Pişmeye yakın tuz ve kimyon ekleyip pişmeye bırakalım.
Pişen çorbamızı limon eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım.
 Afiyet Olsun


17 Şubat 2016 Çarşamba

Peynirli ve Pastırmalı Muffin Tarifi

Hem kahvaltılarınıza hem 5 çaylarınıza eşlik edebilecek ve bir gün sonra da aynı tazeliğini koruyabilen pamuk pamuk muffinlere kim hayır diyebilir ki :) O halde buyurun tarifimize...
 
 
Kekimiz İçin,
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket mahlepli kabartma tozu
8-10 dilim pastırma
Dilediğiniz kadar MURATBEY Örgü peyniri
Dereotu,maydanoz
1 adet tatlı ince biber
1,5 su bardağı kadar Un
tuz (pastırmaları göz önünde tutarak ,kontrollü ekleyin)
 
Yapılışı:
Yumurtalarla tuzu iyice çırpıyoruz
Yoğurdu ve yağı ekliyoruz,karıştırıyoruz.
Kabartma tozumuzu ekliyoruz.
İnce ince kıydığımız yeşilliklerimizi,biberlerimizi,
İrili ufaklı doğradığımız pastırmaları,
Küp küp doğradığımız örgü peynirlerimizi de ekleyip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unumuzu da ekleyip karıştırıp muffin kalıplarımızın 1/3 dolacak şekilde pay yapıyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
 
Afiyet Olsun 
 
 

3 Şubat 2016 Çarşamba

Lor Peyniri Kavurması

Kahvaltıya değişik alternatif arayan peynir severler için lezzetli ve pratik bir tarifimiz var bugün. Çay,domates,kızarmış ekmek veee lor peyniri kavurması :) Ah simittte hiç fena olmazdı aslında...Pazar günü kendiniz ve sevdikleriniz için bu tarifi muhakkak yapın derim.
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Lor Peyniri Kavurmamız İçin
 
Malzemeler
 
Dilediğiniz ölçüde ;
 
MURATBEY Lor Peyniri
Sivri Biber
Pul Biber,tuz
Ayçiçek yağı veya tereyağı
 
Yapılışı:
 
Tavamıza yağımızı döküp ince ince kestiğimiz biberleri kızartıyoruz,pul biberimizi ,tuzumuzu ekliyoruz. Karıştırıp Muratbey lor peynirimizi ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. 2-3 dakika kadar soteleyip sıcak sıcak kızarmış ekmek eşliğinde servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun

22 Ocak 2016 Cuma

Avokadolu Dip Sos

Şaka maka derken 15 tatile girdik bugün :)
Sağolsun Emre'm yine harika bir karneyle mutlu etti bizi.
Şimdi ben de 15 gün boyunca mutfak da onu mutlu edecek şeyler pişireceğim tabi :) Yarın mesela bol çikolatalı muffin yapacağız .Siz eğer tuzlu bir alternatif yapma niyetindeyseniz aşağıdaki dip sos tam size göre :) Ailecek sinema keyfi yaparken bana bana yiyip mutlu olacağınız bir tarif.
 
Sevgi dolu öpücükler ve iyi tatiller herkese
 
 
Avokadolu dip sosumuz için,
Malzemeler:
 
1 adet Avokado
2  Adet badem salatalık
2 adet Kornişon turşu
1 dal Yeşil Soğan
1/3 demet Dereotu
1 diş Sarımsak
1 kase kadar Yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
nane,pul biber
tuz
 
Yapılışı:
 
Yumuşamış avokadomuzu ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkarıp çatal yardımı ile bir kase içerisine çıkarıp püre haline getiriyoruz.
Salatalıkların kabuklarını soyup incecik doğruyoruz.
kornişon turşuyu da salatalıklar gibi incecik doğruyoruz.
Dereotunu ve yeşil soğanı ince ince kıyıyoruz
1 kase sarımsaklı yoğurt hazırlayıp ,bir kaşık kadar mayonez ekleyip karıştırıyoruz.
Göz kararı tuz ekleyip bütün malzemeyi harmanlıyoruz.
Nane ve pulbiberle süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
 
 
 

19 Ocak 2016 Salı

Lor Peynirli Pankek Tarifi

İsterseniz kahvaltıya,isterseniz 5 çayına günün her saati afiyetle yiyeceğiniz ,miniklerin bayılacağı bir tarif vereceğim bugün size. En yakın zamanda da tatlı versiyonunu yazacağım söz :) 15 tatilde minnoşları bol bol şımartmalı:)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Peynirli Pankeklerimiz İçin,
 
Malzemeler:
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 kabartma tozu
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
Dilediğiniz kadar MURATBEY Lor Peyniri
1/3 demet dereotu
 
Yapılışı:
 
Çırpma kabımıza yumurtayı,sütü,yağı,tuzu,kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpıyoruz.
Göz kararı lor peynirimizi ve ince ince kıydığımız dereotumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
Yapışmaz tavamızı bir damla yağla yağlıyoruzve ısıtıyoruz.
1 kepçe hamurumuzdan alarak tavamızın tam ortasına dikkatli bir şekilde döküyoruz.
Pankeklerimiz göz göz olunca spatula yardımıyla arka yüzünü de pişirip ,tüm hamur bitinceye dek aynı işlemi yapıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun