6 Mayıs 2016 Cuma

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi

Bugün yine nepnefis bir salata tarifim var. Özellikle et yemeklerinin yanına oldukça yakışıyor. Üstelik hazırlaması çok da pratik .
Zeytinyağı seçimim bu tarifte  Myndos Gold oldu.Sizler de  doğal,organik ve katkısız  ürünler arıyorsanız eğer  https://www.maia.com.tr/ adresine bakabilirsiniz.Bütün ürünlere bayılacaksınız..
 
 
 
Salatamız İçin,
Malzemeler :
Közlenmiş Patlıcan
Közlenmiş kırmızı biber
Taze Soğan
Kuru Soğan
Sivri Biber
Kornişon Turşu
Dereotu
Maydanoz
Mısır
 
Sos İçin ;
Limon Suyu
Sirke
rendelenmiş 1 diş sarımsak
tuz
 
Yapılışı:
 
Bütün malzemeleri ince ince kesip salata kasemize alıyoruz.
Ayrı bir kasede salata sosumuzu hazırlayıp,
salata malzemelerimizle harmanlayıp bekletmeden servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
İnstagram://maiadogalurunler

5 Mayıs 2016 Perşembe

Zeytinyağlı Semizotu Salatası

Baharın habercisi semizotu çarşı pazarda tezgahlarda yerini aldıkça beni bir sevinç kaplıyor ki anlatılmaz yaşanır. O buruk tadı her daim beni benden alıyor.
Bu vesile ile bugün size nefis bir zeytinyağı tavsiye edeceğim aslında. Myndos Gold Zeytinyağının kapağını açtığınızda zeytinyağını kafaya dikesiniz gelecek . o derec iddialı ve lezzetli. Üstelik şişesi de çok hoş ,tam hediyelik  aklınızda bulunsun :)
 
Doğal,organik ve katkısız  ürünler arıyorsanız eğer gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz bir adres https://www.maia.com.tr/ Bütün ürünlere bayılacaksınız..
 
Semizotu Salatamız İçin,
Malzemeler:
Zeytinyağı - https://www.maia.com.tr/ 
Semizotu
Salatalık
Kornişon Turşu
Tatlı Biber
Havuç
Domates
Sirke,limon suyu
Nar ekşisi
tuz
Yapılışı:
Semizotumuzun kullanacağımız kadarının yapraklarını dikkatlice koparıp ,yıkıyoruz.
Salata kasemize alıyoruz.
Salatalığı,turşuyu,biberi dilediğimiz boyutta kesip semizotlarının üzerine ekliyoruz.
Havucu iri iri rendeliyoruz.Domatesleri doğruyoruz.
Ayrı bir kasede #myndos zeytinyağı ,sirke, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu karıştırıp salatamızla harmanlıyoruz. Bekletmeden servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
İnstagram://maiadogalurunler

25 Nisan 2016 Pazartesi

Lor Peynirli Börek Tarifi

Bir dilim börek ve bir bardak çay yeter bazen mutlu olmaya yada mutlu etmeye :) Eşim için hazırladığım ve onun her defasında bayıla bayıla yediği hazırlaması da oldukça kolay olan böreğimizi
muhakkak deneyin derim.
Mutlu mutlu haftalar dilerim herkese :)
 
 
Lor Peynirli Böreğimiz için,
 
Malzemeler :
 4 adet yufka
Dilediğiniz kadar MURATBEY Lor Peyniri
1 adet yumurtanın beyazı
1/2 demet maydanoz
1/3 demet dereotu
 
*sosumuz için,
1/2 su bardağı kadar Ayçiçek yağı
1/2 su bardağı kadar süt
tuz,pulbiber
 
*üzeri için için,
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı kadar süt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
susam ve çörek otu
 
Yapılışı:
 
Yeşillikleri ince ince kıyıyoruz. Muratbey Lor peynirimizi ve yumurta beyazımızı da ekleyip karıştırıp iç harcımızı hazırlamış oluyoruz.
Başka bir kase içerisinde de sos malzememizi çırpıyoruz. Fırın kabımızı hafifçe yağlayıp birinci yufkamızı kenarları dışarıda kalacak şekilde seriyoruz.
İkinci yufkamızı gelişi güzel elimizle koparıp yufkamızın üzerine yayıyoruz. sosumuzdan kaşık yardımıyla her yere gelecek şekilde sürüyoruz. Bütün iç harcımızı her noktaya gelecek şekilde yayıyoruz.3. yufkamızı elimizle kopararak harcımızın üzerine gelişigüzel yerleştiriyoruz. Tekrar kaşık yardımı ile sosumuzdan sürüp sonuncu yufkamızı da elimizle kopararak son kata yerleştiriyoruz. İlk yufkamızın dışarıda kalan kenarlarını da yufkamızın üzerine kapatıyoruz.
Arzuya göre bu aşamada böreğimizi dilimlere ayırabiliriz.
Üzerinin nar gibi kızarması için yumurta sarısı,süt ve biraz zeytinyağını çırpıp böreğimizin üzerine fırça yardımı ile sosumuzu sürüyoruz. Çörek otu ve susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra afiyetle tüketilmesi için servise hazır hale getiriyoruz.
 
Afiyet Olsun 



8 Nisan 2016 Cuma

Armutlu Kek Tarifi

 
Hem tadı nefis, hem görüntüsü güzel hem de çook pratik bir kek tarifimiz var bugün.
Özellikle bir gün sonra tadı daha oturmuş oluyor gönül rahatlığı ile misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Meyveli tatları seviyorsanız hafta sonu muhakkak yapın derim ,yanına bir top dondurma koymayı da unutmayın ama :)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 

Armutlu Kek Tarifimiz İçin,
Malzemeler:
 
2 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı zencefil tozu
bir tutam toz karanfil
1/2 su bardağı kırık ceviz
1,5 Çay bardağı ayçiçek yağı
2 Adet armut
1/2 çay bardağı damla çikolata
1/2 çay bardağı kuru üzüm
Aldığı kadar un

süslemek için , pudraşekeri
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozunu, vanilyayı,tarçını,zencefili,karanfili ve cevizi ilave edip karıştıralım.
1 adet armutun kabuklarını soyup kek harcımıza rendeleyelim.
Yavaş yavaş unu ilave edip karıştıralım.
Harcımızı yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza döküp,
diğer armutun kabuklarını soyup ince ince dilimleyip kek hamurumuzun üzerine dizelim.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET BAL OLSUN.

30 Mart 2016 Çarşamba

Havuçlu ve Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Bizim evin erkekleri tam bir pilav canavarı olduğu için sık sık pilav pişirmek durumunda kalıyorum. Bundan şikayetçi miyim asla :) Ben de bayılıyorum çünkü ama kilo korkusu nedeniyle ucundan azıcıkla yetinmeye çalışıyorum her daim:) Sizin böyle bir sorununuz yoksa doya doya benim içinde yiyin lütfen:)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Havuçlu Bezelyeli Pirinç Pilavımız İçin,
 
Malzemeler:
 
1 su bardağı yasmin pirinç
3-4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 adet haşlanmış havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
tuz
2 su bardağı kadar su
 
Yapılışı:
Pilav tenceremize yağımızı koyup ısıtıyoruz.
Yıkanmış pirincimizi ekliyoruz ,karıştırıyoruz.
Önceden haşlayıp küp küp doğradığımız havucu ve haşladığımız bezelyeleri ekliyoruz.
2 su bardağı suyumuzu ve tuzumuzu da ekleyip pilavımızı suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.
Demlendikten sonra sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun

 

13 Mart 2016 Pazar

Kremşantili Poğaça

İsterseniz kahvaltıya isterseniz 5 çayına günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz nefis bir poğaça tarifim var bugün :) Çayınız demlenene kadar hemen bir koşu mutfağa girip hazırlayabilirsiniz sevdiklerinize :)
 
Sevgi Dolu öpücükler herkese
 
Kremşantili Poğaçalarımız İçin,
 
Malzemeler:
 
1 paket oda sıcaklığında teremyağ
1 paket toz kremşanti
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kadar mahlep
tuz
aldığı kadar un (5-6 bardak)
 
İçi için , MURATBEY  lor peyniri
 
Üzeri için,susam ve çörekotu
 
Yapılışı :
 
Bütün malzemeleri ( peynir hariç) geniş bir kase içerisinde ele yapışmayacak bir kıvam alana dek karıştırıyoruz.
Minik parçalar koparıp , elimizle şekil verip içine lor peyniri ekleyip arzuya göre yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun

8 Mart 2016 Salı

Ezogelin Çorbası

Bu kış da ailecek bol bol hasta olduk maalesef ...
Mutfaktan çorbamız hiç eksik olmadı. Yine bir akşam üstü "ne pişirsem, ne pişirsem derken" Instagramda Sevgili Selma Hanım ezogelin çorbası yayınlayınca "tamam" dedim:) Koştum mutfağa ve bu nefis çorbayı hazırladım kendimiz için ve tabi sizler içinde :) Biz çok sevdik umarım sizler de seversiniz :)
 
 
Ezogelin çorbamız için,
 
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tepeleme kuru nane
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
kimyon-pulbiber,tuz
Sıcak su veya et suyu
limon
 
Yapılışı:
Mercimeği yıkayalım. Haşlayıp robotton geçirelim.
Ayçiçek yağında  salça ve naneyi ekleyip, 1-2 dakika kavuralım
Üzerine robottan geçirdiğimiz  mercimeği, yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyelim.
Göz kararı suyumuzu ekleyip ,ara ara karıştıralım.
Pişmeye yakın tuz ve kimyon ekleyip pişmeye bırakalım.
Pişen çorbamızı limon eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım.
 Afiyet Olsun


17 Şubat 2016 Çarşamba

Peynirli ve Pastırmalı Muffin Tarifi

Hem kahvaltılarınıza hem 5 çaylarınıza eşlik edebilecek ve bir gün sonra da aynı tazeliğini koruyabilen pamuk pamuk muffinlere kim hayır diyebilir ki :) O halde buyurun tarifimize...
 
 
Kekimiz İçin,
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket mahlepli kabartma tozu
8-10 dilim pastırma
Dilediğiniz kadar MURATBEY Örgü peyniri
Dereotu,maydanoz
1 adet tatlı ince biber
1,5 su bardağı kadar Un
tuz (pastırmaları göz önünde tutarak ,kontrollü ekleyin)
 
Yapılışı:
Yumurtalarla tuzu iyice çırpıyoruz
Yoğurdu ve yağı ekliyoruz,karıştırıyoruz.
Kabartma tozumuzu ekliyoruz.
İnce ince kıydığımız yeşilliklerimizi,biberlerimizi,
İrili ufaklı doğradığımız pastırmaları,
Küp küp doğradığımız örgü peynirlerimizi de ekleyip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unumuzu da ekleyip karıştırıp muffin kalıplarımızın 1/3 dolacak şekilde pay yapıyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
 
Afiyet Olsun 
 
 

3 Şubat 2016 Çarşamba

Lor Peyniri Kavurması

Kahvaltıya değişik alternatif arayan peynir severler için lezzetli ve pratik bir tarifimiz var bugün. Çay,domates,kızarmış ekmek veee lor peyniri kavurması :) Ah simittte hiç fena olmazdı aslında...Pazar günü kendiniz ve sevdikleriniz için bu tarifi muhakkak yapın derim.
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Lor Peyniri Kavurmamız İçin
 
Malzemeler
 
Dilediğiniz ölçüde ;
 
MURATBEY Lor Peyniri
Sivri Biber
Pul Biber,tuz
Ayçiçek yağı veya tereyağı
 
Yapılışı:
 
Tavamıza yağımızı döküp ince ince kestiğimiz biberleri kızartıyoruz,pul biberimizi ,tuzumuzu ekliyoruz. Karıştırıp Muratbey lor peynirimizi ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. 2-3 dakika kadar soteleyip sıcak sıcak kızarmış ekmek eşliğinde servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun

22 Ocak 2016 Cuma

Avokadolu Dip Sos

Şaka maka derken 15 tatile girdik bugün :)
Sağolsun Emre'm yine harika bir karneyle mutlu etti bizi.
Şimdi ben de 15 gün boyunca mutfak da onu mutlu edecek şeyler pişireceğim tabi :) Yarın mesela bol çikolatalı muffin yapacağız .Siz eğer tuzlu bir alternatif yapma niyetindeyseniz aşağıdaki dip sos tam size göre :) Ailecek sinema keyfi yaparken bana bana yiyip mutlu olacağınız bir tarif.
 
Sevgi dolu öpücükler ve iyi tatiller herkese
 
 
Avokadolu dip sosumuz için,
Malzemeler:
 
1 adet Avokado
2  Adet badem salatalık
2 adet Kornişon turşu
1 dal Yeşil Soğan
1/3 demet Dereotu
1 diş Sarımsak
1 kase kadar Yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
nane,pul biber
tuz
 
Yapılışı:
 
Yumuşamış avokadomuzu ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkarıp çatal yardımı ile bir kase içerisine çıkarıp püre haline getiriyoruz.
Salatalıkların kabuklarını soyup incecik doğruyoruz.
kornişon turşuyu da salatalıklar gibi incecik doğruyoruz.
Dereotunu ve yeşil soğanı ince ince kıyıyoruz
1 kase sarımsaklı yoğurt hazırlayıp ,bir kaşık kadar mayonez ekleyip karıştırıyoruz.
Göz kararı tuz ekleyip bütün malzemeyi harmanlıyoruz.
Nane ve pulbiberle süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
 
 
 

19 Ocak 2016 Salı

Lor Peynirli Pankek Tarifi

İsterseniz kahvaltıya,isterseniz 5 çayına günün her saati afiyetle yiyeceğiniz ,miniklerin bayılacağı bir tarif vereceğim bugün size. En yakın zamanda da tatlı versiyonunu yazacağım söz :) 15 tatilde minnoşları bol bol şımartmalı:)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Peynirli Pankeklerimiz İçin,
 
Malzemeler:
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 kabartma tozu
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
Dilediğiniz kadar MURATBEY Lor Peyniri
1/3 demet dereotu
 
Yapılışı:
 
Çırpma kabımıza yumurtayı,sütü,yağı,tuzu,kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpıyoruz.
Göz kararı lor peynirimizi ve ince ince kıydığımız dereotumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
Yapışmaz tavamızı bir damla yağla yağlıyoruzve ısıtıyoruz.
1 kepçe hamurumuzdan alarak tavamızın tam ortasına dikkatli bir şekilde döküyoruz.
Pankeklerimiz göz göz olunca spatula yardımıyla arka yüzünü de pişirip ,tüm hamur bitinceye dek aynı işlemi yapıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun

14 Ocak 2016 Perşembe

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Türk mutfağının klasik tatlarından biridir. Çocukluğumda pek haşır neşirdim kendisiyle...Yıllar geçtikçe bu nefis tatlının da papucu dama atıldı sanki.
Geçen gün aklıma düşünce hemen koştum mutfağa. Yerken de söz verdim kendime artık daha sık yapacağım diye. Uzun zamandır yapmadıysanız eğer muhakkak yapın derim...Tarçın serpmeyi de unutmayın tabi :)
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
Malzemeler :
 
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 ajda çay bardağı pirinç
2 ajda çay bardağı su (pirinci haşlamak için)
 
süslemek için,tarçın,draje vs.
 
Yapılışı:
Tencereye yıkanmış pirinci ve 2 çay bardağı suyu ekleyip pilav pişirir gibi pirinçler suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.
Pirinçlerin ilk sıcaklığı geçince sütümüzü ve şekeri de ekleyip ara ara karıştırarak kontrollü olarak kaynatarak pişiriyoruz.Kıvam alıp koyulaşınca sıcakken kaselere döküyoruz.
Tarçın ile süsleyip mümkünse soğuk servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun

7 Ocak 2016 Perşembe

Actifry Atıştırmalık Sepetinde Kızarmış Peynirli Ekmek Dilimleri

Bugün size nepnefis ama bir o kadar da pratik, ister kahvaltıya ister 5 çayınıza ikram edeceğiniz ekmek üstü bir tarif vereceğim:)
Bu tarifin en güzel tarafı hazırlaması 2-3 dakika pişmesi de 4 dakika civarı.
Tefal actifryı uzun zamandır kullanıyorum ve acayip seviyorum. Atıştırmalık sepetini çıkardığını duyduğumda acayip sevindim çünkü bir nevi mini fırınım oldu benim.
İlk denememi aşağıdaki ekmekciklerle yaptım ve sonuç on numara oldu. Aynı tarifi kaşar peyniri ,mozarella vs. ile farklı malzemeler kullanarak da yapabilirsiniz.

 
Ölçü vermiyorum tamamen zevkinize göre hareket etmekte serbestsiniz :)
 
Peynirli Ekmeklerimiz İçin,
 
Malzemeler :
 
Ekmek Dilimleri
Domates
Biber
MURATBEY Lor peyniri
Fesleğen veya maydanoz
Kekik,Pulbiber
Tereyağı
sarımsak
 
Yapılışı:
 
Domatesi ve biberi zar şeklinde bir kaseye doğrayıp hafifçe tuzluyoruz.
1 diş sarımsağı ortadan ikiye kesip ekmeklerimize zarar vermeden hafifçe masaj yapar gibi gezdiriyoruz.
Ekmek dilimlerimize önlü arkalı tereyağı sürüyoruz.
Atıştırmalık Sepetimize diziyoruz.
Üstlerine lor peyniri,domates ve biberi yayıyoruz.
Arzuya göre kekik ve pulbiber serpiştirip kontrollü olarak 4 dakikaya ayarlayıp kızartıyoruz.
İnce kıyılmış fesleğen veya maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
 
Not: Atıştırmalık sepetimizde köfte çeşitleri, börekler, dilimlenmiş balık veya hamsi ,mantar vs. bir çok şeyi kızartmanız mümkün. Kim korkar artık kızartmalardan :)
 
 
 
 
 

5 Ocak 2016 Salı

Meyveli Kek

 
Yeni yıla karla girdik bu sene. Bizim çocuklar havalara uçtu tabi :) Valimiz kar tatili de yapınca tahmin edersiniz evdeki curcunayı:) Tatil 4 gün olunca bol bol kek ,kurabiye pişirip kendimizi çook mutlu ettik :)
 
Meyve severler için de aşağıdaki afilli ve bir o kadar da pratik keki hazırladık. Biz elma ve erik kullandık, siz üzüm vs. de ekleyebilirsiniz :) Üst kısmının pişitiğine emin olduktan sonra biraz dinlendirip arzuya göre yanında bir top dondurmayla servis yapın derim :) Kendim yaptım diye demiyorum pek lezzetli oldu:)
 
Tüm kalbimle herkese mutlu mutlu yıllar dilerim.
 
Sofralarınızdan bereketiniz hiç eksik olmasın...
 
 
Meyveli Kekimiz İçin,
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
 1 ajda çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 /2 çay kaşığı tarçın
1 adet elma
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı kuru üzüm
2-2,5 su bardağı kadar un
 
Üzeri için:
 
Limon suyu (Meyveler kararmasın diye)
1 adet elma
5-6 adet anjelik erik
damla çikolata
 
pudra şekeri
 
 
Yapılışı:
 
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozunu,vanilyayı ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz.
1 Adet elmanın kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Unu yavaş yavaş ekleyip damla çikolatayı ve üzümü de ekleyip karıştırıyoruz.
Yağlanmış ve unlanmış kek kelepçeli kalıbımıza harcımızı döküyoruz.
 
Üzeri için ; yarım limonun suyunu bir kaseye sıkıyoruz.
İçine kabuklarını soyduğumuz elmayı küp küp doğruyoruz ve kararmaması için hemen karıştırıyoruz.
Erikleri küp küp doğrayıp harcımızın üzerine serpiştiriyoruz.
Elmaları da serpiştirip ,aralarına damla çikolata da ekleyip önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
 
(Not : Üzerinde meyveler olduğu için normal kek pişirme sürenizden biraz daha uzun sürebilir pişmesi)
 
Afiyet Olsun
 
 

26 Aralık 2015 Cumartesi

Keramika Seramik 2016 Ürün Lansmanı


KERAMİKA

Renklerin aşkla buluştuğu marka...

Samimi,içten,candan,misafirperver ve bir sürü kişiye iş imkanı sağlayan, biz hanımların da mutfağına renk getiren bir Türk firması.



Geçen Hafta sevgili Selma Hanım'ın Davetiyle birbirinden kıymetli Blogger dostlarımla Kütahya'nın yolunu tuttuk.Ben tabi çok heyecanlıyım her zaman ki gibi :)

Önce Yoncalı Termal Otel 'de iyi bir uyku çektik ve kahvaltımızı yaptıktan sonra Kütahya'nın o buz gibi havasında içimizi ısıtan tarihiyle nefis bir yolculuğa çıktık.

Nazik Şöförümüz bize Kütahya'da 4 mevsimi bir günde yaşayabilirsiniz dediğinde şaşırmıştım biraz :) Sabah otelden çıkıp Fabrikaya doğru sisli, buzlu ve karlı yollardan geçtikten sonra Fabrikaya vardığımızda bir anda güneşin içimizi ısıtmasıyla ne demek istediğini o an anladım tabi :)
Kütahya'da gerçekten 4 mevsimi yaşamanız mümkünmüş.

Ülkemin her köşesi başka güzel.

Güne Fabrikada Sevgili Emin Yüce ve güzeller güzeli Tuğba Hanım'la sabah kahvelerimizi içerek başladık .



Kocaman bir fabrika ve 600'e yakın güler yüzlü personel. Herkes arı gibi çalışıyor. Sistem oturmuş,tıkır tıkır işliyor. Her yer rengarenk seramiklerle dolu. Allah'ım cennete mi düştüm diye düşünmedim değil tabi :) Öyle güzeller ki...

O fincanlarda ,o tabaklarda öyle emekler var ki...Bazı şeyleri hakikaten yaşamadan bilemiyor insan.

 
Bu ürünlerin fotoğraftaki hale gelmesi için bir sürü insan ter döküyor... Eve gelince tabaklarımı öpesim geldi inanın :)))
 

 
Keyifli fabrika gezimizden sonra sıra hünerlerimizi sergilemeye geldi :) Arkadaşlarımla girdik mutfağa ,bol kahkaha eşliğinde pratik şeyler hazırlayıp marifetlerimizi gösterdik :)
 
 
 
Eğlence dolu mutfak saatimizden sonra hep beraber Keramika'nın yepyeni ürünleriyle tanışma fırsatı da yakaladık :) Hepsi öyle güzeller ki her mutfağa gireceklerinden eminim...
 
 
 
 
Bizleri oldukça da şımarttılar tabi ...Her saniye bir sürprizle karşılaştık. Yüzümüzden gülücükleri bir saniye eksik etmediler sağolsunlar
 
 
Fabrika gezimizden sonra sonra sıra geldi kültür turumuza tabi...
Herkesin ortak ilgi alanı yemek olunca Kütahya lezzetlerini tatmamız için bizleri önce Hanedan Konağında ağırladılar ama ne ağırlama ...
Tarihi bir konakta ,Kütahya müzikleri çalarken önüme sırayla birbirinden nefis lezzetler geliyor ve ben rejimdeyim ,siz düşünün artık :) Elbette karşı koyamadım ve hepsini afiyetle yedim :)
Kesinlikle yolunuz Kütahya'ya düşerse sıkıcık çorbası içmeden oradan ayrılmayın :)
 
Karnımız ,gözümüz ve harika müziklerle ruhumuzu da doyurduktan sonra Çini dervişi Sevgili Mehmet Gürsoy'a konuk olduk. Öyle klas ,öyle harika bir insan ki kendisini dinlemeye doyamadık. O anlattı biz dinledik...O anlattı biz mest olduk. O anlattı biz hayallere daldık. Saatlerce dinleyebilirdik sanırım kendisini... Zaman su gibi aktı geçti yanında, vaktimiz kısıtlı olduğu için kısa bir tur yaptıktan sonra dinlenmek için otelimizin yolunu tuttuk yine .
 
Tabi Keramika Ailesi bizi akşam yemeğinde de yalnız bırakmadı ve hep beraber keyifle yemeğimizi yedik.
Sabah erkenden de güzel anılarla ve kalbimizden bir parçayı Kütahya'da birakarak İstanbul' a dönüş yaptık.
 
Hani bazı ortamlar vardır anlat anlat bitmez...İşte biz böyle keyifli iki gün geçirdik.
Anlatılmaz yaşanır cinsinden :)
 
Herşey İçin Sevgili Emin Bey'e ,Sevgili Tuğba Hanım'a  ve tüm Keramika Ailesine  ve Sevgili canım Selma Hanımcığıma herşey için çooook teşekkür ederim. Çok keyifli ve huzurlu bir seyahat oldu.
 
 
Sizler de Keramika Ürünleriyle tanışmak isterseniz eğer http://www.keramikashop.com/ a muhakkak uğramalısınız. Yeni yıl öncesi sevdiklerinizi harika ürünlerle şımartabilirsiniz. Hem fiyatları çok uygun hem de hepsi birbirinden güzeller :)