Bamyayı ya çok seversinizzzz ya da hiç sevmezsiniz . Zor bir sebzedir ... Aslında biraz da pişirmeyle alakalı sanırım.
Hassas sümüksü bir yapısı olduğu için kontrollü pişirilmesi gereken,çok karıştırmadan ,ateşi iyi ayarlayarak pişirmemiz gereken hassas ruhlu bir sebze:)) Bir de iyi ayıklanması lazım tabi ,kısaca özen isteyen bir tencere yemeği diyebilirim :)
Bizim evde çocuklar maalesef hiç sevmiyor ama ben ve eşim çok seviyoruz.
Mevsiminde bazen kıymalı bazen zeytinyağlı olarak sık sık pişirmeye çalışıyorum bu harika sebzeyi.
Tarife gelecek olursak;
Bamya Yemeğimiz İçin,
Malzemeler
1 kg. bamya
1 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
150 gr. kadar dana kıyma
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1,5-2 yemek kaşığı kadar salça
1 adet iri kırmızı domates
tuz
Yapılışı:
Bamyaları yıkayıp dikkatli bir şekilde baş kısımlarını kesiyoruz.
Geniş bir tencereye Ayçiçek yağını koyup soğanı ve kıymayı birlikte kavuruyoruz.
Sarımsakları ince ince kıyıp kıymalı karışıma ekliyoruz.
Domatesimizin kabuklarını soyup harcın içine rendeliyoruz. Salçayı ekliyoruz.
Biraz su ekleyip harcımızı açıyoruz.
Bamyaları ve tuzu ekliyoruz.
Göz kararı suyumuzu da ekleyip ,Bamyalar yumuşayıncaya dek kontrollü olarak pişmeye bırakıyoruz.
Arzuya göre pulbiber ve karabiber de ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun