İrmik tatlısı bizim evde pek sevilir.Değişik versiyonlarıyla sık sık pişiririm.Bazen sadece tarçın,bazen bosbol çikolatalı soslu, bazen de değişik meyvelerle kılıktan kılığa girer:) Bugün de çilek soslu olarak huzurlarınızda bulunmakta...Bu sıcak günlerde serin serin züpper oluyor tavsiye ederim:)
Hepinizi seviyorum, öpüyorum ve tarife geçiyorummm...
Malzemeler:
1 Su bardağı İrmik
4 Su bardağı Süt
1/2 çay bardağı hindistan cevizi
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Çilek Sos İçin,
250 gr. çilek
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yapılışı:
Sütü,irmiği,hindistan cevizini,şekeri ve vanilyayı tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim.
Ocağın altını kapatıp kuplara pay edelim.
Sosumuz için, çilekleri yıkayıp temizleyip blenderdan geçirerek püre yapalım.
Bir tavaya çileği ,nişastayı ve şekeri ekleyip koyulaşana dek karıştırarak pişirelim.
İrmik tatlılarımızın üzerine pay edip soğuk soğuk servis yapalım.