1 Şubat 2012 Çarşamba

Hürrem Sultan Keki

Canım canım blogcanlarımmmmm,

Çoooook pek çok özledim ama ben siziiii...Arazi oldum sanıyorsunuzzz ama olmadım:)))

Bir önceki postumda hatırlarsanız feci hasta olduğumu yazmıştım size...
Uzun senelerdir böyle hasta olduğumu hatırlamıyorum inanın ...Yatağa düştüm resmen,elim ayağım tutmadı günlerce diyebilirim.Bu nasıl bir griptir böyle anlamadım gitti...1 ay süründüm inanın,hastayım demekten utanmaya başlamıştım artık:))) Üzerimden tır geçmiş gibi hissediyordum kendimi kısaca:)

Neyse geçti gitti çok şükür...düzelir düzelmez bu nefis kekle mutfak açılışımı yapıp kendimi ve aşkımı ödüllendirdim.

Normal sıradan bir kek aslında:)))Sülüman'ı çok sevdiğimi biliyorsunuz artık...Çarşamba günleri Hürrem'cim odasına çekildiğinde kuru meyveler çerezler falan  atıştırıyor ya hani arada bir:)))işte bende ondan esinlenerek uydurdum bu nefis kekin adını...Ellerime sağlık valla:)))Ailecek pek sevdik,pek beğendik.

Bugün de günlerden Sülüman günü olunca hemen sıcağı sıcağına yayınlayayım hem de şeytanın bacağını kırayım dedim.

Vakit de var,akşama çayın yanına süper olur benden söylemesi:)))




Hürrem Sultan Kekimiz İçin,

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
8 adet kuru incir
8 adet kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç fındık
1 çay bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1/2 çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı zencefil tozu
bir tutam toz karanfil
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz.
Ayçiçek yağını ve sütü ilave ediyoruz,tekrar karıştırıyoruz.
Tarçını,karanfili,zencefili,kakaoyu,vanilyayı,kabartma tozunu ,fındığı ilave edip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unu ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
İnciri,kayısıyı küp küp doğruyoruz,üzüm ve çikolatalarla beraber hafifçe unlayıp kek karışımımıza ilave ediyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
Yağlanmış ,unlanmış kek kalıbımıza harcımızı döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.



AFİYET BAL OLSUN...

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER






16 Ocak 2012 Pazartesi

Nefis Yemekler Pişirdik

Herkese merhabalar canım blogcanlarım,

Şükür kavuşturana...Günlerdir geçmeyen pis bir soğuk algınlığıyla uğraşıyorum,sırtım tutuk,kolumu kaldıramıyorum,nezle,boğaz ağrısı falan yamuldum resmen...Üstüne bir de bilgisayarımda bir arıza oluşunca iyice ayrı düştüm sizlerden.Özledim valla sizi:)

En son yazdığım postta Maggi sponsorluğunda yapılacak olan bir etkinlikten bahsetmiştim size...Tanıtım süreci,duyuru süreci gerçekten çok keyifli geçti. Heralde en çok o süreçte eğlenmişimdir diyebilirim:)

Gönül istiyor ki yorum bırakan herkesle mutfağa girsem,yemek pişirsem ,tanışsam...ama bu imkansız oluyor tabi:) "acaba kim olacak "diye düşünürken,Emre ile yaptığımız çekiliş sonucunda şanslı kişi http://lezzet-karnavali.blogspot.com/ 'un sahibi sevgili Gül çıktı :)))))) 
Acayip heyecan yaptım tabi...Tanımadığım birisi veee birlikte yemek pişireceğiz:) Oldukça dğişik bir duyguydu...Birbirimizi görür görmez çabucak kaynaştık tabi :)

Gül'le çok iyi bir ekip olduk ve beraber nefis lezzetler hazırladık.Maggi sayesinde yeni bir arkadaşlık da başlamış oldu böylece:)



Gül'le beraber Kış Çorbası,Sebzeli tavuklu noodle,Körili tavuk salatası, veee çikolatalı sufle pişirdik.
Sonra afiyetle yedik büyüdük tabi:)Favorim körili tavuk salatası oldu:)
Tarifleri çok yakında paylaşacağım.


Bir araya gelipte poz vermezsek olmaz ama değil mi:))) Bol gülücüklü ,samimi ,sıcacık bir atmosfer vardı EKS'de...


Hastalığımın dışında her şey çok ama çok güzeldi...

Bu keyifli etkinlik için Maggi'ye , sevgili arkadaşım Yasemin'e,Eyip Kemal Sevinç'e ve diğer şeflerimize ,Eks Mutfağa, ve Yorum yazan bütün arkadaşlarıma ve özellikle Gül'e  sonsuz teşekkürler ederim.

Yepyeni etkinliklerde tekrar birlikte olmak dileğiyle...






4 Ocak 2012 Çarşamba

Hadi Beraber Yemek Pişirelim.

Merhabalar sevgili blogcanlarımmmm

Bir önceki postumda da belirttiğim gibi bir şanslı okuyucumla Cumartesi günü EKS'de yemek pişirip keyifli vakit geçireceğiz.Lütfen utanıp sıkılmayın,bana çıkmaz da demeyin.Blog sahibi olmaya da bilirsiniz.
Sadece yemek pişirmeyi ve gülmeyi sevmeniz yeterli:) Pişman olmayacaksınız:)

(Etkinliğe katılmak için,herhangi bir ücret vs. de alınmayacaktır.)

İnanın çok heyecanlıyım.Güzel bir gün bizi bekliyor olacak...

Yorum yazmak için yarın son gün.

https://www.facebook.com/profile.php?id=740654997#!/media/set/?set=a.276818945700960.57232.165333003516222&type=3


Sevgi Dolu Öpücükler

Zeynep

29 Aralık 2011 Perşembe

Kim Benimle Yemek Pişirmek İster ?



"Evetttt "diyorsanız eğer yapmanız gereken çooook basit:)

Maggi Türkiye 'nin Facebook sayfasını ziyaret ederek resmimin hemen altına "neden beni seçtiğinizi de yazarak" yorumunuzu bırakmanız yeterli..Bu kadar kolay:)

Bol kahkahalı bir gün bizi bekliyooooor:))))


 

Mutfağın Ustaları Bloggerlar ile yemek pişirmek ister misiniz?

Her gün ilgiyle takip ettiğiniz, tariflerini denediğiniz, yazıları ile hayatını paylaştığınız blog yazarları ile şimdi çok eğlenceli, çok keyifli bir workshop’ta biraraya gelip, onlarla mutfağı paylaşmak ister misiniz?

Eğer bu keyifli workshop’ta yer almak istiyorsanız tek yapmanız gereken mutfağa birlikte girmek istediğiniz blog yazarının fotoğrafının altına neden onunla birlikte yemek pişirmek istediğinizi anlatan bir yorum yazmak…

* Workshop 07.01.2012 tarihinde 12:00 - 16:00 saatleri arasında "EKS Mutfak Akademisi"nde gerçekleşecektir.
* Her blogger birlikte katılacağı takipçisini, yorum yapan okuyucuları arasından seçecektir.
* Workshop'a katılmaya hak kazanan okuyucular 05.01.2012 saat 18:00 da sayfamızda açıklanacaktır.
* Katılımcılar EKS Mutfak Akademisi’ne kendi imkanları dahilinde geleceklerdir.





SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)


23 Aralık 2011 Cuma

Sigara Böreği


Bütün gün bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı...Hava kapkaranlık,kasvetli,şimşek de çaka çaka bir hal oldu yani:))İçimiz bayıldı resmen...

Emrecik de sıkılıyor tabi...Neyse yağmurun hafiflediği anı kollayıp, lastik çizmelerimizi, yağmurluğumuzu giyinip attık kendimizi bahçeye:)Suların içinde neşeyle zıpladı durdu :)güzelce ıslandık tabi ama eğlendik de:))Negatif enerjisini attı en azından:))) Eve geldik,kurulandık, ısındık,yemeğimizi yedik veee sıra geldi serbest takılma zamanımıza:)))
O mutlu mutlu nokta birleştirme kitaplarıyla oynarken ben de siz blogcanlarıma sıcak sıcak börek ikram edeyim dedim:))

Emre'nin en sevdiği börek sigara böreğidir..Mutfakta ne zaman yufka görse"Annecimmm yoksa bana ligaya böyeği mi yapacaksın diye sorar:)))Elbette ana yüreği hayır diyemez asla:))) Hemen oğluşuna ligaya böyeği yapar:)))hapur hupur onu yerken görünce de yüzüne kocaman bir gülümseme yayılır.Hele bir de o minicik göbişini ovuşturarak "eline lalık annecim "demez mi...işte öpücük yağmuruna tuttuğum anlardan biri de o andır:))) Kaçması imkansız olur:)

İnsanları mutlu etmek ne kadar da kolay aslında...Bazen bir börek,bazen eline sağlık annecim demek,bazen bir merhaba, bazen de sıcacık bir gülücük...İşte bu kadar kolay...

Hafta sonu sizde benim gibi sevdiklerinizi şımartmak isterseniz çıtır çıtır bir sigara böreği iyi alternatif olabilir:)))

Herkese şeker tadında mutlu mutlu hafta sonları dilerim

 

Sigara Böreği için,

Malzemeler:

3 adet yufka
1 kase beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Kızartmak için ,sıvıyağ

Yapılışı:

Her bir yufkadan 8 adet üçgen çıkacak şekilde keselim.
Peyniri bir kase içinde çatalla ezelim.İnce ince kıydığımız maydanozu da ekleyelim.
Peynir tuzsuz ise tuz da ilave edebilirsiniz.
Üçgenlerimizin geniş tarafına peynir harcımızdan koyup böreğimizi saralım.
Diğer üçgen yufkalara da aynı işlemi uygulayalım.
Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp sıcak sıcak servis yapalım

AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER




22 Aralık 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması

Bana göre Antalya 'da kışın olmanın en güzel taraflarından  biri de içinizden ağacı çıkana kadar portakal,mandalina ve limon tüketmekmiş :)))

Maçomla bahçede top oynamaya çıkıyoruz mesela...oyunu bırakıp kendimizi portakal toplarken buluyoruz her defasında...Ağaçların benim boyuma gelen kısımları çıplak resmen :))Nasıl dalmışsam artık :))))
Meğer ne kadar keyifli bir duyguymuş dalından yemek :) Sabahları taptaze portakal suyuyla güne başlamak feci bir şey...tarifsiz ...:))) 

Biraz daha burada kalırsam esmer halimden de eser kalmayacak demedi demeyin.Hürrem Sultanımsı bir renge bürüneceğim gibi geliyor..Sararıp, gürbüzleşerek, C vitamini patlaması yaşamam an meselesi artık:)) ee bu kadar keyif yaptığım için de iyice yuvarlaklaştım tabi ,artık boy yerine de çapımı ölçeceğim sanırsam:)))

Sonracığımaaa bu kadar portakaldan bahsedip de portakallı bir tarif vermezsek olmaz değil mi?

Bugün size hafif,sağlıklı ve çook lezzetli bir zeytinyağlı tarifi verip,hepinizi öpüp, mutlu bir gün dilerim blogcanlarımmmm



Portakallı Yer Elması için,

Malzemeler:

1 kg. yer elması
1/2 adet soğan
2 Adet havuç
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet portakalın suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
tuz,sıcak su

Yapılışı:

Yer elmalarını soyup ,kararmaması için limonlu suda bekletelim.
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.
Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında hafifçe soteleyip yer elmalarını,havuçları ve 1adet portakalın suyunu ilave edip karıştıralım.
şekeri,suyu ve sıcak suyu göz kararı ekleyip pişmeye bırakalım.
Ilık veya soğuk servis yapalım.

AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)

16 Aralık 2011 Cuma

Bombay Fasülyeli Salata


Emre'ye" bugün ne pişirsem acaba "dediğimde hemen "köfteee" diye zıplayarak bağırır...sonra hemen hızlı hızlı " ama yanında patates kızartması da olsun tamam mı anneciğim" der:) Uyanık Gonzales artık beni iyice tanımaya başlamış:)Neyi önce neyi sonra söylemesi gerektiğini iyice öğrenmiş:)))Yeni nesil çocukları hakikaten akıllılar tütütütü maşallah:)

Hafta sonları genelde köfte-patates partisi yaparız biz.
Yemeğimizi yerken bir taraftan da" en çooook kim köfte yiyecek oyunu "oynarız:)))Yemekten sonra itinayla boylar ölçülür ...Emre hep uzamış olur tabi,baba hep kısalmış olur,ben enine giderim falan filan:) Atraksiyonlu lay lay lom bir gün geçiririz ailecek...

Geçen  hafta ki partimize de bombay fasülyeli salata eşlik etti...Afiyetle tüketildi,beğenildi...Şimdi huzurlarınızda blogcanlarım.

Hepinize mutlu mutlu, güp güzel hafta sonları dilerim vee tarife geçerimmm:)


Bombay fasülyeli salata için,

Malzemeler:

1 kase haşlanmış bombay fasülyesi
3 adet közlenmiş biber
10 adet salatalık turşusu
1/3 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
1 sap yeşil soğan
1 adet havuç
1/2 adet kırmızı soğan
1/2 limonun suyu
zeytinyağı
sirke
tuz

Yapılışı:

Bütün malzemeleri ince ince kıyıp geniş bir salata kasesine alıyoruz.
Haşlanmış bombay fasülyelerini de ilave ediyoruz.zeytinyağı,limon suyu,sirke ve tuzumuzu da atıp harmanlayıp servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN.


14 Aralık 2011 Çarşamba

Sebzeli Gül Böreği

Merhabalar canımmmm blogcanlarım:)

Bugün size hafif,pratik ve lezzetli yumuş yumuş bir börek tarifi vereceğim.

Emre maalesef yüz vermedi yine ama biz karı koca çok severek yedik.Şimdi de sevgili böreğimiz sizin huzurlarınızda:)))

Afiyette kalın inşallah:)

Hepinizi seviyorum ,öpüyorum veee tarife geçiyorum.




Sebzeli Böreğimiz İçin,

Malzemeler:

2 adet yufka
1 adet kabak
1 adet havuç
1adet patates
1/3 dereotu
1/3 maydanoz
1 adet yumurta sarısı
ayçiçek yağı ,yoğurt,tuz,

süslemek için,

çörek otu
susam

Yapılışı:
Kabağı,havucu,patatesi teflon tavaya rendeliyoruz.
2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip sebzeler sularını çekinceye dek kavuruyoruz.
Ocağın altını kapattıkta sonra ince kıyılmış maydanozu,dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

Yufkayı + şeklinde 4 eşit üçgen parçaya bölüyoruz.
Hafifçe yoğurt sürüp ,soğuyan iç harcımızdan koyup rulo yapıyoruz.
Rulonun bir ucundan diğer ucuna kadar yuvarlayarak gül şekli veriyoruz.
Diğer yuflara da aynı işlemi yapıyoruz.(toplam 8 adet gülümüz olacak)
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi yerleştiriyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu ve susamla süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN



12 Aralık 2011 Pazartesi

Blog Ödülleri ve Teşekkürler

Bugün hayatımın en güzel günlerinden birini yaşıyorum sizlerin sayesinde...

"Zeyneple" olarak Blog Ödülleri 2011 'de sizin kıymetli oylarınızla ilk 10 'a girmiş bulunmaktayım.

Benim için gerçekten çok büyük süpriz oldu.Adımı görünce inanın içim içime sığmadı.Kelebekler uçuştu midemde:)

5 senenin sonunda böyle bir süpriz iyi geldi bana ve bloğuma:)

Beni okuduğunuz için,samimi sıcacık yorumlarınız için,dostluğunuz için veee desteğiniz için çoook teşekkür ederim size.İyi ki varsınız...



Not:5 Ocak'ta jüri tarafından ilk 3 açıklanacak...Bütün arkadaşlarıma  şimdiden  bol şans dilerim.


SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER


8 Aralık 2011 Perşembe

Pırasalı Labneli Muffin

Uzun zamandır pırasalı börek diye sayıklıyorum resmen:))

Ama bir türlü koşturmalardan vs. vakit bulamadığım için yapmak kısmet olmadı... Belki Sevilcim bu postu okuyunca çok üzülür "yazık Zeyno'ma ben sana yaparım, kıyamammmm "der veeee yapar bana :)))) Ayyy çaktırmadan sipariş de böyle verilir yanii i:)))))

Sonracıma bloglarda bu sıralar pırasalı muffin tarifleri de uçuşurken "hadi Zeynep" dedim...İki dakikanı alır :)))Börek yerine geçmez belki ama işe yarayabilir dedim :))) Kendime sus payı oldu biraz :)))

Ailecek pek sevildi ,eşim de Emre'de içinde pırasa olduğunu fark etmediler bile...Saf saf yediler gariplerim :)))
Çay sofraları için şık ve lezzetli ,pırasa sevmeyen çocuklar için de harika bir alternatif olacak...

Not: Ama canınız börek çekiyorsa eğer hiç üşenmeyin börek yapın valla billa,kesmiyor çünkü :))))

Hepinizi seviyorum,öpüyorummmm ve tarife geçiyorum:)



Pırasalı ve Labneli Muffinler İçin ,

Malzemeler:

2 adet yumurta
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 adet pırasa
½ demet dereotu
100 gr.labne peynir
Pulbiber,tuz
Aldığı kadar un


Süslemek için ,haşhaş tohumu

Yapılışı:

Yumurtalarla  tuzu iyice çırpıyoruz.
Yoğurt ,sıvıyağ ,labne peyniri ,tuz ve pul biber ekleyip,çırpıyoruz.
Pırasayı ve dereotunu incecik kıyıyoruz.Karışıma ilave ediyoruz.
Son olarak kabartma tozunu ve unu ekleyerek karıştırıyoruz.
Karışımı muffin kalıplarının 1/3 dolacak şekilde pay edip, haşhaş tohumu ile süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN

6 Aralık 2011 Salı

Sofrito Soslu Kızarmış Kabaklar

Böyle havalı yemek isimlerine bayılıyorum:)
Bazen ismi görünce vaovv yapasım geliyor valla:))))

Mesela şimdi okuyunca tarif adını "kızarmış kabak" ismi janjanlı geliyor kulağa:)
Kabak kızartması yazsam ..."ay !!!bu ne ayolll yapamayını döverler kızımmmm psikolojisi oluyor:))))

Hele böyle yemeğin önünde yatak ismi geçiyorsa zor geliyor insana:))))Atıyorum püre yatağında bilmem ne usulü tavuklu ıspanak vs. gibi bir isim...İlk anda vayyy çekiyorum hemen...Kesin zordur ön yargısıyla okuyorum:))))Okuduktan sonra da anlıyorum ki yatak kelimesi işin büyüsü:)))) Ama yine de yemeklerde janjanlı isimler kulağa hoş geliyor haksız mıyım ?:)))



SOFRİTO Soslu Kızarmış Kabaklar İçin, 

Malzemeler:

5 Adet Kabak
2 Adet domates
6 yemek kaşığı MAGGI Sofrito 
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı sirke
1 adet kesme şeker
Tuz

Kızartma için ,sıvıyağ

Yapılışı:

Kabakları dilimleyip sıvıyağda kızartıyoruz.(ben airfryer'da kızarttım)
Sos tenceresine domatesleri rendeliyoruz.
Sofritoyu,sarımsağı,sirkeyi,şekeri,tuzu ilave edip 5 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen sosu ,kabakların üzerinde gezdirerek servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.



NOT:  SOFRİTO hakkında detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz.:)









1 Aralık 2011 Perşembe

Ayvalı Kek


İnanırmısınız bazen kek yapma krizim tutuyor benim....Muhakkak yapacağım o an...yoksa acayip mutsuz oluyorum.Oldum olası da kek ,poğaça kokan ev hep huzur verir bana...

Geçen gün de kek krizim tuttu yine...

Kakaolu kek için kolları sıvadım:) Kendimi ayvalı kek yaparken buldum.
Her zaman derim zaten,ikizler burcu olmamın mutfakta büyük rolü oluyor :))))

Heyecanla yaptımmmm ve verdim fırına:))Gittim geldim baktım ne durumda diye:)))Ev de buram buram koktu tabi:)

Sonuç ne derseniz eğer ıslak ıslak ,pamuk gibi acayip güzel bir kek oldu:))) Tam kahvelik ve sohbetlik:)))

Bir sonraki ayvalı kek denememde ceviz ve zencefil de ekleyeceğim.Hatta üzüm de yakışır...En iyisi bir sonraki denememi blogcanlarım üzerinde yapayım sonucu onlar söylesin:))))))))

Hepinizi öperim öperim sarılırımmmm

veeee sıra geldi tarifeee,







Malzemeler:

1 Adet ayva
3 adet yumurta
1 su bardağı kadar şeker
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar elenmiş un(~2-2,5 su bardağı kadar)

Süslemek için, pudra şekeri

Yapılışı:

Şekerle yumurtaları iyice çırpın.
Sütü ve yağı da ilave edip,çırpmaya devam edin.
kakao,vanilya,kabartma,tozu,tarçını ilave edip karıştırın.
Ayvanın kabuklarını soyup iri iri rendeleyin.Yavaş yavaş unu da ilave edip karıştırın.
Yağlanmış ve hafifçe unlanmış kek kalıbına hamuru döküp,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN.




21 Kasım 2011 Pazartesi

Zeyneple Sana Yemek Blogları Kategorisinde Yarışıyor

Blogcanlarımmmm,

https://blogodulleri.com/ Sana yemek blogları kategorisindeyim:)

Oy verirseniz pek çok mutlu olurum:)Şimdiden sonsuz teşekkürler:)

Oy verenleriniz çok olsun inşallah:)

18 Kasım 2011 Cuma

Enginar Salatası

Merhabalar canımmmm blogcanlarım,

Bayramdı,seyrandı derken açtım arayı iyice:)) Özlediniz mi beni? :))))

Geçen hafta sonu bizim tayfayla blogcan ablam canım İncim'de toplaştık.Aman yarabbim tahmin edersiniz ki yine gümbür gümbür bir gün geçirdik. İnci ablamın ve Gülaycığımın doğum gününü kutladık.
Yedik içtik,sonra da ortam kadınlar matinesine döndü tabi:))))
Parti olurda müzik olmaz mı? Hopladım, zıpladım, hopladım, bi dolma attım ağzıma tekrar hopladım,hopladım:))))Valla pistte(salonda) yer bulmakta zorlandım, meğer herkesin içi dolmuş:))))
Sonracığımaaa bildiğim bütün Asena figürlerimi sergiledim :))) ve terledim tabi ki....sonra da en büyüğünden kaptım şifayı:((((
Hafta sonundan beri yatak döşek yatıyorum:((( ama öyle çok eğlenmişim ki hiç pişman değilim hehehehe:)))))En yakın zamanda maça gidelim kızlar:)))biraz da sesimiz kısılsın değil mi:))))

İyi ki doğdun Gülaycığım,İyi ki doğdun İnci ablam:) Seviyorum sizi...

Sıra geldi tarifimizeeee,


Enginar Salatası için,

Malzemeler:

6 Adet haşlanmış enginar
3 adet yeşil soğan
10 adet kornişon turşu
1/2 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
1 çay bardağı mısır
3 adet közlenmiş kırmızı biber
1/2 limonun suyu
Zeytinyağı
tuz

Yapılışı:

Yeşillikleri ince ince kıyıyoruz.
Közlenmiş biberleri ,turşuyu küp küp doğruyoruz.
Enginarları da dikkatlice küp küp kesip karışıma ilave ediyoruz.
Bir bardağın içinde limon suyunu,zeytinyağını ve tuzu karıştırıp salatamızın üzerine döküyoruz.
Karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet Olsun.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER



2 Kasım 2011 Çarşamba

Yeşil Mercimek Salatası

Canım canım blogcanlarımmmm,

Antalya'nın o güzel güneşli havasından sonra İstanbul'un gri ve kasvetli hali biraz beni daraltsa da sizlere kavuştuğum için pek çok mutluyum:) Hepiniz afiyettesinizdir İnşallah:))))

Havalar iyice soğumadan arşivden sağlıklı ve hafif bir salata tarifi vereyim dedim bugün size:)

Hepinizi en sevgi dolusundan öperim,sarılırım ,tekrar öperim:)

Buyurun tarifimize,


Yeşil Mercimek Salatası İçin,

Malzemeler:

1 bardak yeşil mercimek
1 adet iri havuç
1 çay bardağı mısır
7 adet kornişon turşu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 dal yeşil soğan
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı
zeytinyağı,tuz,sirke

Yapılışı:

Mercimekleri haşlayıp süzüyoruz.
Havucun kabuklarını soyup iri iri salata kasesine rendeliyoruz.
Yeşillikleri yıkayıp ince ince kıyıyoruz.
Mısırı ilave ediyoruz.Soğuyan yeşil mercimekleri de ilave edip karıştırıyoruz.
Limonu,zeytinyağını,sirkeyi ve tuzu bir bardağın içinde iyice karıştırıp salatamızın üzerine döküyoruz.
Salatımızı karıştırarak servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN.