4 Ocak 2011 Salı

Tahinli Kurabiye

Eğer diyorsanız ki...

Ahhh! Şöyle çabuk bayatlamayan kurabiyelerim olsa, kahvenin yanına da çok yakışsa, hatta tahinli bir tadı olsa da afiyetle yesem diyorsanız eğerrr ... buyurun size nefisss ve çabuk bayatlamayan lezzetli mi lezzetli kurabiyeler:)) Kendileri ilk önce  Tuz Biber de görücüye çıktılar veee şimdi huzurlarınızda:)))

Buyurun Tarifimize,


MALZEMELER:

1 su bardağı tahin
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyoruz.
Cevizden biraz küçük parçalar koparıp ,elimizle yuvarlak şekiller verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.

Afiyet,Bal Olsun.

Sevgi Dolu Öpücükler

2 Ocak 2011 Pazar

Tuz Biber Dergisine Konuk Oldum


Tuz Biber Dergisi 'nin bu ayki konuk yazarı benimmmm:)))  İnanın uzun zamandır bu kadar heyecanlanmamıştım.Keyifli bir röportaj ve bir kaç tarifle bu güzel derginin tuzu biberi olmak pek keyif verdi bana:)))

Yine harika bir sayı çıkarmış arkadaşlarımız. Neleeer var nelerrr...muhakkak okuyun derim:)


 Tuz Biber Dergisi'ne sonsuz teşekkürler ederim.


Sevgi Dolu Öpücükler:)


30 Aralık 2010 Perşembe

Mor Lahana Salatası

Koskoca bir yılı da geride bıraktık...Yepyeni ,tertemiz,umut dolu bir sene bizi bekliyor.
Yeni yıl hepimize bütün güzellikleri de beraberinde getirsin,hepimizin istediği ,dilediği herşey gerçekleşsin inşallah.

Yılın son tarifi de salata olsun...Belki zayıflamama katkısı olur:)))))

Tüm kalbimle mutlu mutlu seneler dilerim,öperim ,öperim sarılırım:)))
 
 
MOR LAHANA SALATASI

MALZEMELER:

1 adet küçük boy mor lahana

1 adet limon suyu

üzüm sirkesi

zeytinyağı

tuz


YAPILIŞI:

Yıkanmış lahanamızı incecik kıyalım,tuzla ovalım

Geniş bir kasede tüm malzemeyi harmanlayalım.

Dolapta 2-3 saat bekletip servise hazır hale getirelim.

Afiyet Olsun.

Not: Unutmadan sevgili Deryacığımın düzenlediği yeni yıl hediye etkinliğine katılmıştım .Sevgili Feray hanım bana çok şık zeytin tabakları göndermiş:)çok mutlu oldum, tekrar teşekür ederim:)

Sevgi Dolu Öpücükler





29 Aralık 2010 Çarşamba

Olay Total Effects 7


Dün acayip OLAYlı bir gün geçirdimmmm:)))

Denedim Biliyorum 'un kıymetli davetiyle, dün büyük bir heyecanla Sofa Hotel'in yolunu tuttum:)

OLAY Total Effects 7 hakkında merak ettiklerimizi konuşup,Defne Samyeli ile de tanışma imkanı bulacaktık...Marka hakkında bilgi sahibiydim zaten...30 yaşıma girdiğim günden  beri Olay'ın göz bakım kremini kullanıyorum  ve çok da memnunum:))))
Diğer ürünlerini de yakından tanıma fırsatım olacağı için acayip heyecanlandım ama:)))


Hemen herkesin de bildiği gibi Defne Samyeli Olay'ın reklam yıldızı...Öyle zarif ,öyle güzel ve öyle içten ki onunla tanışmak da ayrıca keyifliydi...


Poz vermeden olmazzzz değil mi ?   :))))



Denedim Biliyorum ekibine bu güzel gün için sonsuz teşekkür ederim.

Ben OLAY Total Effects 7 ile çoktaaan tanıştım...Şimdi Sıra Sizde:)


Sevgi Dolu Öpücükler:)


24 Aralık 2010 Cuma

Mantarlı ve Kırmızı Biberli Börek

Bugün size nefissss bir börek tarifi vereceğim...Hafta sonu sevdiklerinizi bu börekle acayip mutlu edebilirsiniz benden söylemesi:)

Tarifi Sevgili  Yasemin'den aldım.Kızlar toplantımızda bizim için hazırladığı nefis lezzetlerden biriydi...


Sanırım bizim evde bıkana kadar, sık sık pişecek gibi görünüyor bu börek:) Tarif için teşekkürler canım:)

Herkese mutlu mutlu hafta sonları dilerim...





Mantarlı ve Kırmızı Biberli Börek

Malzemeler:


4 adet yufka

1/2 kg mantar

2 adet kırmızı biber

1 adet iri soğan

tuz, karabiber, pul biber

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

üzeri için,susam


Yapılışı:

Her yufkayı sigara böreği  saracak gibi 4 parçaya keselim.Toplam 16 adet üçgenimiz olacak

Mantarları çok ufak olmayacak şekilde keselim.Soğanı piyazlık doğrayalım. Kırmızı biberleri küp küp doğrayalım.Zeytinyağında soğanları soteleyip ,mantarları ve biberleri de ekleyip kavuralım.
Baharatları ilave edip karıştıralım.Pişen harcı soğumaya bırakalım.

Yufkalara sürmek için yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı bir kapta karıştıralım.

Bir yufka alıp üzerine yoğurtlu harçtan fırça ile sürüp ,ikinci yufkayı üzerine koyup yine aynı işlemi yapalım.
Soğumuş olan harcımızı kaşık yardımıyla yufkanın geniş tarafına koyup sigara böreği sarar gibi fazla sıkı olmayacak şekilde saralım.Yufkaların hepsi bitene kadar aynı şekilde saralım.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine börekleri dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı ( biraz sıvıyağ ile seyreltilmiş olsun ) sürelim.Susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekler kızarana dek pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım:)





Sevgi Dolu Öpücükler

Zeyneple Çikolata Tadında Günler:)

20 Aralık 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Markette yaprakları görünce kendimi dolmayla ödüllendirmeye karar verdim:)

Evime geldim heyecanla ,açtım mutfağımda İlhan İrem'i mi... Taktım önlüğümü...Sazlıklardan havalanan çalarken ,ben kendimden geçmiş bir halde dolma sarıyordum...Öyle çok severim ki İlhan İrem'i inanın dinlemeye doyamam... Hızlı geçinen ben ,melankoli durumuna geçince:))) yarım kilo yaprağı 1 saatte sarmışım:(((
Anladım ki bir dahaki dolma sarışımdı tecno müzik falan dinlemem gerekiyormuş:)))
Düşen performansıma rağmen:) dolmalarım öyle nefis ve muntazam olmuştu ki aşkımdan kocaman bir 100 puan aldım:))) Ben de kendime koca bir aferin verdim:)

Hepinizi seviyorum ,öpüyorum veee tarife geçiyorum:)


ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI


MALZEMELER:

300 Gr. Haşlanmış asma yaprağı

1 adet iri soğan

1 su bardağı pirinç

1,5 yemek kaşığı kuş üzümü

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1,5 çay kaşığı tarçın

2 çay kaşığı nane

1,5 çay bardağı+3 yemek kaşığı zeytinyağı

5 adet kesme şeker

Tuz

Su


Yapılışı:

Zeytinyağında dolmalık fıstıklarımızı hafifçe kavurup, küp küp doğradığımız soğanları ilave edip tekrar kavuruyoruz.

Yıkanmış pirinçleri, kuş üzümünü, tarçını, naneyi,şekeri ve tuzu ilave edip,1 su bardağı kadar da su ilave edip, harcımızı pişmeye bırakıyoruz.

Önceden haşlanmış yapraklarımızın ortalarına birer kaşık pişen iç harcımızdan koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz, tencereye diziyoruz. En son olarak bütün dolmaların üzerine 3 yemek kaşığı yağ ve 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip, dolmaların üzerine porselen tabak kapatıp , 30 dakika kadar suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.

Piştikten sonra servis tabağına alıp limonla soğuk servis yapıyoruz.


AFİYET OLSUN.

Olivia's Pizzeria

Süprizzzz ve hatta yaşasınnnn! Olivia's Pizzeria Levent'ten sonra artık Çiftehavuzlar'da...


Olivia's Pizzeria  'dan tek kelimeyle lezzet fışkırıyor...

Gerçekten yemeye doyamayacağınız ,birbirinden nefis lezzetlerle kendilerine bağımlı hale getiriyorlar müşteriyi:)))

Olivia's Pizzeria  kesinlikle tertemiz ve bembeyaz ,personel temiz pak ve güleryüzlü,her şey birbirinden lezzetli,fiyatlar gayet uygun ve kimsenin aç kalkamayacağı bir yer...

Bana göre tek sıkıntı öyle lezzetli ki herşey, yedikçe yiyesi geliyor insanın:)))) Birinin sizi durdurması lazım:)))




Turgut Bey'in kıymetli davetiyle, pazartesi günü blogger arkadaşlarımla beraber pizza ve makarna keyfinin doruklarına çıkıp,benden 100 puan alan ,çikolatalı nefissss bir pastayla da geceyi noktalayıp ,bozulan diyetime rağmen sıfır pişmanlıkla mutlu mutlu evime döndüm:)))








Gerçekten tadı damağımda kalan ,unutamayacağım güzel akşamlardan birini geçirdim.

Herşey için Sevgili Turgut Bey'e ve ekip arkadaşlarına sonsuz teşekkürler ederim

Demek ki neymiş hem temiz ,hem de lezzetli olmak hiç de zor değilmişşş:))))


Sevgi Dolu Öpücükler:)

14 Aralık 2010 Salı

Yoğurt Soslu Kabak Kızartma

Her yer şıkır şıkır , bayılıyorum yeni yılın bu ışıltılı haline... İçim içime sığmıyor,pozitif enerjiyle doluyorum resmen:)))
Emre'm de bu sene farkında herşeyin...Doya doya tadını çıkarmak istiyorum onun bu heyecanlı ve şaşkın hallerinin...
Alışveriş merkezinde devekuşuna binmiş bir noel babayla da tanışınca acayip moda girdi yavrum...
Bay bay yaparken de "sakın hediye getirmeyi unutma tamam mı" diye tembihliyordu şaşkınım...o an ufacık kalbinin heyecandan pıt pıt attığını hissettim inanın...

Kendisine bugün noel baba şapkası aldı ışıklı ışıklı...su küresi aldı odası için:) parti şapkaları aldık,kuzenine göndermek için kartpostal seçtik beraber ve uzun uzun yeni yılı konuştuk:)

Öyle mutlu oldu ki yavrum anlatılmaz yaşanır dedikleri bu olsa gerek:)) O mutluysa ben de mutluyum tabi:))


Hepinizi ,seviyorum ,öpüyorum veee tarife geçip ,noel oğlumla ho ho hooo yapmaya  gidiyorum:))))



YOĞURT SOSLU KABAK KIZARTMA

MALZEMELER:

3 Adet kabak

1 kase yoğurt

1 diş sarımsak

1/3 demet dereotu

Tuz

Kızartmak için, sıvıyağ



YAPILIŞI:


Kabakları arzuya göre yuvarlak yuvarlak dilimleyip kızgın yağda kızartıyoruz.

Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, ince ince kıyılmış dereotunu ve tuzu yoğurtla karıştırıyoruz.

Kızarmış kabakları hazırladığımız yoğurtlu sosla servis yapıyoruz.



Afiyet , Bal Olsun…

Sevgi Dolu Öpücükler


11 Aralık 2010 Cumartesi

Homend Blogger Etkinliği


Yine tadı damağımda kalan, çok keyif aldığım harika bir etkinlikten bahsedeceğim bugün size...


Homend’e ilk baktığınızda, karşınızda bir elektrikli ev aletleri markası göreceksiniz. Homend’in öncelikli yatırım, gelişim ve uzmanlık alanı, elektrikli ev aletleridir. Ve hayatını daha iyi yaşamak isteyen herkes, Homend’in potansiyel müşterisidir, velinimetidir.



Geçen hafta Sonu Sevgili http://www.marjinal.com.tr/ Başar Bey'den ve Özge hanımdan gelen bir maille Sevgili Jale Balcı'nın  restoranında birbirinden lezzetli Antakya yemeklerinin tadına bakıp , Homend ürünlerini tanımaya çalışıp, blogger arkadaşlarımla keyifli sohbetler ettik.




HOMEND kadınların hayattaki her rolünü keyifli, zevkli ve takdir edilen bir başrole dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu amaçla, tasarladığı her ürünü, “Serving life” felsefesiyle hayata geçiriyor.“Serving Life” sloganıyla kadınların hayat kalitelerini yükseltme ve hayattan keyif almaları için fırsatlar yaratma felsefesini ortaya koyan Homend,


35 farklı ürünle 2010 yılının Eylül ayında elektrikli ev aletleri piyasasına girdi. Hem torbayla hem de torbasız çalışan elektrikli süpürge, narenciye sıkacağı olarak da kullanılan katı meyve/ sebze sıkacağı, dijital ekranlı ütü, cam gövdeli su ısıtıcı ve Akıllı Hız Teknolojisi’ni kullanan mutfak robotu gibi ürünler, Homend’in ilk etapta tüketicilerine sunduğu 35 farklı üründen birkaç örnek olarak öne çıkıyor.

Homend’den bir ürün alanlar, iyi bir hizmet almaya hak kazanıyor.

Homend’in müşteri hizmetleri konusunda piyasaya getirdiği yeniliklerin arasında 2 yıllık garanti ayrıcalığından yararlanmak isteyen müşterilerinden herhangi bir garanti belgesi, fiş veya fatura talep etmemesi geliyor. Müşteri, üründe bir arızayla karşılaşması durumunda Homend’in 7/24 hizmet veren çağrı merkezini arıyor ve ürününün seri numarasını söylediği takdirde kendisine herhangi bir garanti belgesi veya fiş sorulmadan yardımcı olunuyor.

Homend servisteki ürünleri 48 saat içinde tamir etme sözü veriyor.

Arızalı ürünleri kapıdan alıp servis sonrasında kapıya teslim eden Homend,

müşteriye ürünü 48 saat içinde tamir etme sözünü de veriyor. Eğer ürün 48 saat içinde tamir edilemezse, müşteriye aynı ürünün yenisi temin ediliyor.

Homend çevreye duyarlı, çalışanlarına saygılı.

Ürünlerinin dörtte biri Türkiye’de üretilen Homend, işçilerin özlük haklarını gözeten SA 8000 Standardı ve çevreye duyarlı üretim yapan firmalara verilen ISO 14001 belgesi olmayan fabrikalarla çalışmamayı tercih ediyor. Homend çevre konusundaki hassasiyetini, geliştirmekte olduğu daha az enerji harcayan çevre dostu ürünleriyle de ortaya koyuyor.



Homend Satış noktaları;


Homend’in elektrikli ev aletlerini Esse mağazalarında, tüm Türkiye genelindeki teknoloji marketlerde, çeyiz mağazalarında ve elektrikli ev aletleri mağazalarında bulabilirsiniz.




Marjinal Ekibine , Homend ve ekip arkadaşlarına  ,sevgili Jale Balcı ve personeline bu keyifli organizasyon için sonsuz teşekkürler ederim.

Tekrar görüşmek dileği ile...

Sevgi Dolu Öpücükler



8 Aralık 2010 Çarşamba

Portakallı Kereviz

Sevgili Yasemin harika bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
Bende bu güzel etkinliğe portakallı kerevizimle katıldım..Eminim çok renkli ve güzel bir etkinlik olacak. Yeni yıl heyecanımızı bloglarımıza da yansıtmanın tam zamanı kızlar:) Hadi herkes mutfağa diyorummm,hepinizi seviyorum,öpüyorum ve tarife geçiyorum...


PORTAKALLI KEREVİZ

MALZEMELER:

2 Adet orta boy kereviz

1 Adet patates

1 Adet havuç

2 yemek kaşığı bezelye

5 kaşık zeytinyağı

1 Adet portakalın suyu

4 Adet kesme şeker

Tuz

su



YAPILIŞI:

Kerevizleri, havucu, patatesi soyup, küp küp doğrayalım.

Zeytinyağında önce patatesleri hafifçe 1-2 dakika soteleyip, havucu ve kerevizi de ilave edip karıştıralım. Bezelyeyi, portakal suyunu, tuzu,şekeri ve sıcak suyu ilave edip pişmeye bırakalım.Piştikten sonra servis tabağına alıp, maydanozla süsleyip veya portakal dilimleri üzerinde soğuk servis yapalım.



Afiyet, Bal Olsun

Sevgi Dolu Öpücükler




2 Aralık 2010 Perşembe

Piyaz

Aşkımla flört dönemlerimizde iş çıkışı karnımız aç tabi Kadıköyden Tuzlaya köfte piyaz yemeye giderdik sık sık:) Evlendikten sonra da flörtöz durumlarımız devam ettiği için gitmeye devam ettik tabi ki:))))
Ta ki bir gün masa da tuzluk kirden elime yapışıncaya kadar... ığğk...o gün masadan aç kalktım ve bir daha da gidemez olduk:)))
Bende geçen hafta özlediğimiz köfteci ortamını evde yarattım aşkıma:)
Temiz temiz tuzluklarla keyifle yedik valla:) Köfte fotoğraflarım gözüme fotojenik görünmediği için yayınlamadım:)

Herkese şimdiden mutlu mutlu hafta sonları dilerim..

Buyurun tarifimize,




MALZEMELER:


1 Kase haşlanmış kuru fasülye

1 adet havuç

1 adet mor soğan

1 çay bardağı dilimli siyah zeytin

Zeytinyağı

Sirke

Limon

Tuz



YAPILIŞI:

Havucu iri iri rendeleyip, soğanı piyazlık doğruyoruz.

Haşlanmış fasülyeyi ve zeytini de ilave edip geniş bir kasede bütün malzemeleri harmanlıyoruz.

Sirke,zeytinyağı,limon suyu ve tuz da ilave edip, karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.


AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

29 Kasım 2010 Pazartesi

Pazı Yemeği



Ben küçükken:))) pazıyı nedense hiç yemezdim...
Bir gün markette gözüme çarpan taze taze pazıları görünce canımın acayip çektiğini hissettim:)
Hemen 1 demet kapıp 23 nisan çocuğu modumda koştur koştur eve gelip pişirdim:) yanına bir de sarımsaklı yoğurt:))) 1 dilim de çıtır ekmek ,mımmm nasıl keyifle yedim anlatamam:))))))

O gün bugün gördüğüm anda hiç affetmem, alırım ve aynı keyifle de yerim:)

Aranızda pazı sevmeyenleriniz varsa eğer muhakkak deneyin derim,ıspanağın kardeşi gibi:))
Demedi demeyin yani:)))

Hepinizi öpüyorum,seviyorummm ve tarife geçiyorummmm:)


MALZEMELER:

1 demet pazı
1/2 kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kadar domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber
tuz
sıcak su

YAPILIŞI:

Pazıyı iyice yıkayıp süzüyoruz.İnce ince doğruyoruz.
Geniş bir tencerede 3 yemek kaşığı kadar yağda küp küp doğranmış soğanı kavuruyoruz.
Salça ilave edip azıcık sıcak su ekleyip karıştırıyoruz.
Doğranmış pazıyı ilave edip karştırmaya devam ediyoruz.
Yıkanmış pirinci,tuzu,karabiberi de ilave edip , üzerini biraz geçecek kadar  da sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.


AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

27 Kasım 2010 Cumartesi

ISLAK KURABİYE

Salatadan içinize fenalık geldi biliyorum:))) Bugün salata tarifi vermeyeceğim söz:))) 

Emreciğimin doğum gününde, kardeşimin hazırlayıp getirdiği nefisss bir kurabiye tarifi vereceğim size.
Bizden yıldızlı 10 puan aldı , umarım sizlerde deneyip beğenirsiniz.Özellikle 1 gün sonra tadı daha güzel oluyor,tavsiye ederim...Ellerine sağlık güzel kardeşim benim:)

Herkese mutlu mutlu hafta sonları dilerim...

Buyurun tarifimize,



ISLAK KURABİYE



MALZEMELER:

2 yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 cay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı nişasta

125 gr margarin

4 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı damla çikolata

aldığı kadar un


Şerbeti İçin,

2.5 çay bardağı şekeri ve 2.5 çay bardağı suyu kaynatıp,soğumaya bırakın




YAPILIŞI:

Önce Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.


Bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırıp, yoğuruyoruz.

Elimizle yuvarlak yuvarlak şekiller verip, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri çatlayana kadar pişiriyoruz.

Pişen kurabiyelerimizi fırından çıkarıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.

Üzerlerine daha önce hazırladığımız ve soğuttuğumuz şerbeti döküp arzuya göre hindistan cevizi ile süsleyip servis yapıyoruz.

Afiyet Bal Olsun.


Sevgi Dolu Öpücükler

Zeyneple Çikolata Tadında Günler




24 Kasım 2010 Çarşamba

Bloggerlar Ev Gezmesinde :) Seri 1:)

Veee bütün kızlar toplandık toplandık toplandık.....hoppaaa...

Herkese en sevgi dolusundan merhabalaaar:)

Her tatil gibi bu tatilde çabucak bitti yine...Başladık yine rutin koşturmalara ,çarşambayı getirdik çok şükür:)

Bayram öncesi sevgili Ferah'ın Türkiye'ye gelme vesilesiyle sevgili Yaseminciğim güp güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptı sağolsun:)))) Bizi acayip güzel ağırladı güleryüzlüm benim.
Kimler vardı kimlerrr:)  Sevgili betülüm ,   hilalim ,  gülayım ,  aylinim , ayşenim , gülerim, gülfemciğim , ve tabiki ben vardık :)
sevilim ara ara telefonla bağlandı renk kattı,  behiyeciğim de çiçekleriyle bizimleydi :)
meltemcimde şirin kurabiyeleriyle masayı renklendirdi ve eve götürdüğüm kurabiyeyle Emreciğimi çok mutlu etti:)))


Bu kadar becerikli ve tatlı hatun bir araya gelirse tahmin edin ne olur:))) Yedim yedim yedim...Güldüm güldüm güldüm..Dinlendim... tekrar yedim yedim yedim:)))
Gerçekten uzun zamandır bu kadar keyifli ve lezzetli dakikalar geçirmemiştim:)
Bayram öncesi doping oldu bize...
Herşey inanılmaz lezzetliydi,hepinizin eline sağlık blogcanlarım:)
Ben bir gün önce 6.evlilik yıldönümümüzü kutlamakla meşgul olduğum için vakit bulup birşey hazırlayamadım maalesef:(
Kendimi ve her daim boş olan midemi götürdüm sadece:)))


Masadan da anlaşılacağı gibi gün sonunda suratımda koca bir gülümseme ve karnımda koca bir göbekle mutlu mutlu evime döndüm:)

Bu güzel gün için canım yasemine çok teşekkür ederim. Hepinizi çok seviyorum kızlar:) 

En yakın zamanda tekrarlamak dileğiyle...

Sevgi dolu Öpücükler

17 Kasım 2010 Çarşamba

MISIRLI MEKSİKA FASÜLYELİ SALATA

Hepinizin bayramını tüm kalbimle kutlarım,öperim öperim sarılırım:)))

Emre ilk defa tam anlamıyla bu sene bayramı yaşadı:)))
Dün sabah ona "bugün bayram erken kalkın çocuklar" şarkısını da öğrettim :))
Mutlu mutlu, şarkılı bayram kahvaltısı yapıp karı koca iyice gaza getirdik onu...Anlattık anlattık...
Emre Bey en çok bayramlarda bol çikolata yenir ve hediyeler ,harçlıklar alınır kısmıyla ilgilendi...
Şimdi de bayramda çocuklar sevindirilir mesajıyla yola çıkıp sürekli isteklerde bulunup duruyor :)))
Yarın için bile çoktaaaan plan yapmış...kahvaltı bile yapmadan doğru parka gidelim diye fikirler sunuyor:))

Bu gün düşündüm de yavruma bayramları bizim yaşadığımız gibi yaşatmaya çalıştığım için mutluyum.
Emre çok heyecanlansın istiyorum,bayram çikolatalarının tadına varsın, harçlıklarıyla neler alacağını ,lunaparkta nelere kaç tur bineceğini,bayramlıklarını zevkle giyinip ,aile ziyaretlerinin ne kadar önemli ve keyifli olduğunu yaşasın istiyorum...Ah ahh bu duyguları bütün çocuklar yaşasa herşey daha güzel olmaz mı aslında...

Her anın tadını çıkarmak lazım...Sevmek lazım...Gülümsemek lazım...

Beraber daha nice bayramlara inşallah diyorummmm ve nefisss salatamızın tarifine geçiyorum:)))


MISIRLI MEKSİKA FASÜLYELİ SALATA


MALZEMELER:

1 su bardağı mısır

1 su bardağı Meksika fasülyesi

½ demet yeşil soğan

½ demet maydanoz

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı limon suyu

2 çay kaşığı sirke

Tuz



YAPILIŞI:

İnce ince kıyılmış maydanoz, soğan ve diğer salata malzemelerini genişçe bir kasede harmanlayıp,zeytinyağı,limon sirke ve tuzu da ekleyip, karıştırıp soğuk soğuk servis yapın.

Afiyet Bal Olsun…