10 Kasım 2010 Çarşamba

Pirinç Salatası

Herkese en sevgi dolusundan merhabalaaaaar:)

Salata seviyorsanız eminim bu tarifi de beğeneceksiniz...

Bu sıralar özellikle kardeşim için salata tarifleri vermeye çalışıyorum,malum yeni gelin:))) Elime düştü diyebilirim,ne istesem alır gibi görünüyor hehehe:))) Sonracığıma yeni gelin  hem çalıştığı için hem de mutfağa evlendikten sonra girmeye başladığı için kolay ve pratik tariflere ihtiyaç duyuyor...Ablası da onun için yapıp yapıp yayınlıyor:))) Hadi bakalım kardeşim bu tarifte senin için:)))

Hepinizi seviyorum,öpüyorum veee tarife geçiyorum:)



PİRİNÇ SALATASI



MALZEMELER:


2 su bardağı pirinç

½ demet dereotu

½ demet maydanoz

½ demet yeşil soğan

1 adet salatalık

1 çay bardağı mısır

½ limonun suyu

1 çay bardağı zeytinyağı

Tuz



YAPILIŞI:



Pirinci haşlayıp süzüyoruz ve geniş bir kaseye alıyoruz.

Üzerine ince ince kıyılmış yeşillikleri, küp küp doğranmış salatalığı, mısırları ekleyip karıştırıyoruz.

Limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu da ekleyip karıştırıp salatamızı servise hazır hale getiriyoruz.



Afiyet Bal Olsun.




7 Kasım 2010 Pazar

Ispanaklı Kiş


Bu nefissss kiş tarifini sevgili tümaycığımdan aldım.Gerçekten nefis ve pratik bir tarif oldu. Biz çok beğendik umarım siz de beğenirsiniz:)))

Buyurun tarifimize,


ISPANAKLI KİŞ




Malzemeler:


2 su bardağı un

100 gr. becel margarin

1 yumurta

2 çorba kaşığı süt

1 çay kaşığı tuz



Üzeri için,



½ kg. ıspanak

150 gr. beyaz peynir

2 adet kırmızı biber

3 çorba kaşığı zeytinyağı

tuz


Yapılışı:


Derince bir kaba unu koyup, ortasını havuz gibi açıp oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve yumurtayı ilave edelim.

Tuz ve 1 çorba kaşığı süt ekleyip ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelene dek yoğuralım.

Tart kalıbımızı yağlayıp unlayalım.

Hamuru merdane ile kalıbımızın büyüklüğüne göre açıp içine yerleştirelim.

Hamurun üzerini birkaç yerinden çatalla delip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.



üst malzemesi için,



Ispanağı ve biberleri yıkayıp doğrayalım.

Zeytinyağını bir tencereye koyup önce biberleri kavurup ,ıspanağı ekleyelim ve tekrar kavuralım.Peynirleri ve tuzu ilave edip karıştırıp kiş hamurumuzun üzerine karışımı yayalım.

Fırında 10 dakika kadar pişirip sıcak servis yapalım.



Afiyet, Bal Olsun


Sevgi Dolu Öpücükler

Zeyneple çikolata tadında günleeer:)))

5 Kasım 2010 Cuma

Sofra.com.tr blog yazarlarıyla buluştu


Hepimizin keyifle takip ettiği sofra dergisi artık http://www.sofra.com.tr/  olarak da dijital ortamda bizlerle birlikte olmaya başladı....Yayın hayatına başlayışını kutlamak amacı ile de Adile Sultan Sarayı'nda bir brunch düzenlediler. İnanılmaz güzel bir atmosferde sevdiğim arkadaşlarımla ve kıymetli SOFRA  ekibiyle kahvaltı yapmak benim için unutulmaz günlerden biri oldu diyebilirim.




 Kırmızı kupalarımızla poz vermek de ayrıca keyifliydi:)))


Bu güzel gün için tüm Sofra Dergisi ekibine teşekkürler ederim.
Dergide sağladıkları başarıların devamının  dijital ortamda da katlanarak çoğalmasını tüm kalbimle dilerim.Tekrar görüşmek dileğiyle...

Sevgi Dolu Öpücükler

Zeyneple Çikolata Tadında Günler:)

3 Kasım 2010 Çarşamba

KUŞ ÜZÜMLÜ KEK

Herkese kocaman kocaman Hallooo:))))

Çok şükür döndük evimize...vallahi kapıyı açar açmaz evim evim güzel evim dedim...tatiller hep güzel gelir bana ama nedense evimin kokusunu içime çektiğimde özlediğimi hissederim her defasında...içim bir garip olur...sanki uzun zaman geçmiş gibi suçlu hissederim kendimi evime karşı...mutfağıma,eşyalarıma vs.hepsine hüzünlü hüzünlü bakışlar fırlatırım:))))
Evimi ve sizi gerçekten çooook özlemişim:) şükür kavuşturana...

Gelelim Almanya'ya...

Özellikle aklımda kalanlar , kolay kolay korna sesi duymuyorsunuz, kaos yok, yollarda tırlarla kamyonlarla mücadele etmek gibi bir sıkıntı yok,onlar sağdan tıngır tıngır gidiyorlar...yolda çukura düşmek gibi bir sıkıntı yok...kaymak gibi valla yollar:)))Sonracığıma pis pis sümküren, tüküren,sokağa çöp atan,bir ağaç gölgesi görünce çekyatını kapıp ailecek pijama giyinip piknik yapan,çocuklarını sağlı sollu tokatlayıp çemkiren vs. insanlar görmek mümkün değil...düzenli kurallı bir ülke...insanlar birbirine saygılı...kaldırımlar dükkanlar tarafından işgal edilmemiş,pusetle çocuğunu heryere götürebilmen mümkün,karşıdan karşıya geçerken 15 dak. beklemiyorsun,evler,arabalar temiz ,her yer orman ve kesinlikle romantik bir ülke diyebilirim. Herşeye rağmen Türkiye'ye dönünce de ohhh güzel ülkem benimmmm demeyi de nedense ihmal etmedim:))))

Gelelim Emrem'e...giderken artık Alman'mı olacağız diye acayip telaşlandı durdu garibim...Uçağı çok sevdiği ve daha önce de bindiği için sorun çıkmadı...öğle saati uçtuğumuz için sürekli camdan dışarı baktı,bulutları gördükçe "vayy uçağa bak ne çok duman çıkarıyor" "süper güçlü bir uçakmış "diye de acayip hoşlandı...
Sonracığıma en komiği orda 2 yeni arkadaşla tanıştı fakat bir türlü kamyonunla oynayabilir miyim diyemedi garibim çocuğa...
Kuzenine (ablamın 3yaşındaki kızı) dönüp ağlamaklı bir tonla "benim acilen Almanca konuşmam lazım" dedi.Prensesimizde "tamam Emre üzülme,mami,papi,danke"..."söyle şimdi"...
Emre tekrarlıyor tabi hemen "mami ,papi,danke" veeee çığlıklar ,sarılmalar "evettt almanca konuşuyorum artık":))))) Sonra mutlu mutlu oynadılar tabi...
Kamyonu nasıl aldığı aramızda hala merak konusu ama:)))) muhtemelen Türk'ün gücü devreye girdi diye düşünüyorum:)))




Bir tatil daha bitti ve ben tekrar sizlerle olduğum için gerçekten mutluyum kızlar, sizi nefis bir kek tarifiyle baş başa bırakıp blog ziyaretlerimi yapmak için kaçıyorum hemen:))))

Buyurun tarife;




KUŞ ÜZÜMLÜ KEK


MALZEMELER:

2 Adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet kırmızı elma
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı toz karanfil
½ çay kaşığı toz zencefil
Aldığı kadar elenmiş un

YAPILIŞI:

Yumurtayı ve toz şekeri iyice çırpalım. Ayçiçek yağını ilave edip tekrar çırpalım.
Kabukları soyulmuş elmayı rendeleyip karışıma ilave edelim.
Kuş üzümünü, dişe gelecek şekilde kırılmış olan cevizi, vanilyayı ,kabartma tozunu ve baharatları da ilave edip tekrar karıştıralım. Aldığı kadar unu yavaş yavaş ilave edip ,yağlanmış ,unlanmış kek kalıbımıza harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.



AFİYET , BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

19 Ekim 2010 Salı

Havuçlu Lahana Salatası

Siz bu mektubu okurken ben çok uzaklarda olacağım diyerek söze başlıyorum bugün:)))

Eşimin iş seyahatine tatil programı da sıkıştırıp 2 haftalık bir Almanya seyahatine çıkıyoruz...bavul hazırlarken inanın içim içimi yedi,sizlere bir hoşçakalın demeden,bloğuma da yeni bir tarif eklemeden gitmek olmazdı sanırım:)))
En yakın zaman da görüşmek üzere diyorum ve hepinizi en sevgi dolusundan öpüyorum...

Buyurun tarifimize,


HAVUÇLU LAHANA SALATASI

MALZEMELER:

½ Kg. Beyaz lahana

2 adet iri havuç

1 çorba kasesi yoğurt

3 yemek kaşığı mayonez

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı limon suyu

Tuz



YAPILIŞI:



Lahanaları ince ince kıyıp geniş bir salata kasesine alalım.

Havuçları iri iri rendeleyip lahanayla karıştıralım.

Başka bir kasede, sarımsaklı yoğurdu,mayonezi,limon suyunu ve tuzu karıştırıp ,salatamıza ilave edip iyice karıştırıp servise hazır hale getirelim.



Afiyet, Bal Olsun…

Sevgiler Öpücükler...

11 Ekim 2010 Pazartesi

TATLI ÇÖREK

Havalar soğudukça bizim evde hamur işlerine olan ilgi de artıyor :)

Bu çöreği de  geçen hafta aşkım için hazırladım ...  keyifle tüketti :) Bense daha çok koklarken doydum:)))

Pişerken fırının önünde dolaşıp ,çıkan missss kokuları içinize çekmemek mümkün değil:))) 
 Kokusu da tadı da gerçekten yapmaya değer:))))

Buyurun nefis tarifimize,


TATLI ÇÖREKLER:

MALZEMELER:

2 adet yumurta

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı yoğurt

1,5 su bardağı tozşeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı kuru üzüm

1 çay bardağı ceviz

1/2 çay kaşığı tarçın

Aldığı kadar un

Üzeri için,

1 Yumurta sarısı,

Toz şeker


YAPILIŞI:

2 adet yumurtayı toz şekerle iyice çırpalım.

Yoğurdu ve sıvıyağı ilave edip tekrar çırpalım. Vanilyayı, kabartma tozunu ,tarçını ,kuru üzümü,dişe gelecek şekilde kırılmış cevizi de ilave edip karıştıralım.

Unu yavaş yavaş ilave edip yoğurarak ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp toz şeker serpiştirip, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirelim.

Afiyet , Bal Olsun.

Mutlu mutlu haftalar dilerim:)

10 Ekim 2010 Pazar

Nescafe Blogger Etkinliği


Nescafe Gibisi Yok diyerek bu günkü postuma başlamak istiyorummmmm:)))


Sevgili Esra hanımın davetiyle cumartesi günü mutlu mutlu erkenden düştüm yollara:)

Hava buzzz gibiydi ama nasılsa ilerleyen vakitlerde bir fincan nescafeyle  ısınacağımı bildiğim için hiç dert etmedim havayı yağmuru:) Haldun Taner'in önünden içim kıpır kıpır bindim servise , istikamet Polonezköy...
Dekatlonbuzz ekibi bizi O buzzz gibi hava da sıcacık karşıladılar servisten iner inmez...Önce misler gibi nescafelerimizi içip tanısma faslıyla içlerimizi ısıttılar. Sonra da  nescafeyi , Greenblend, Vita-Lift ve Lift-aktif'i , yanlış bilinenleri ,bilmediklerimizi ,merak ettilerimizi vs. tek tek keyifle akıcı bir şekilde anlattılar bizlere...Kesinlikle nescafe gibisi yooook:))) Rahat rahat için kızlar:)))



Etkinliğe katılan bloggerların isimlerini tek tek fincanlara yazmış olmaları hepimizi inanılmaz mutlu etti:))) Kesinlikle çok hoş bir hediye oldu...
Bir de bizler için tercihe göre masaj ve nefes terapisi seansı organize etmişlerdi... Nefes alıp vermenin aslında ne kadar da önemli olduğunu bir kere daha hatırlattılar bizlere:)) yarım saat kadar inanılmaz eğlenceli,huzurlu ve değişik vakit geçirdik diyebilirim:)))
eğer yeni bir nefes , yeni bir başlangıç diyorsanız  tık tık... :)

dekatlonbuzzu da tüm kalbimle tebrik ederim...süper bir ekiple voltranı oluşturmuşlar...hepsi çok içten,güler yüzlü ve çalışkan:))) Kesinlikle çoook iyi organize olmuşlardı...

nescafeye , dekatlonbuzz ekibine ve Esra hanıma,bu güzel gün için tekrar tekrar teşekkürler ederim:)))

Başka bir etkinlikte görüşmek dileğiyle...




Sevgi Dolu Öpücükler

8 Ekim 2010 Cuma

Kıymalı Bezelye Yemeği

Yağmurluuuu , şimşekliiii , kasvetliiiii, soğuuuuk bir İstanbul gününden sıcacık merhabalaaaar :)))

Ne yayınlasam ,ne yayınlasam diye düşünürken bu havada sıcak sıcak bir bezelye yemeği iyi gider diye düşündüm:))) Siz de yanına tane tane bir pirinç pilavı yapın ...ohhhh nefisss:))) Düşünürken bile içim ısınıyor sanki:)))

Bu yaz bezelye va barbunyaları Emre'mle beraber ayıkladık :))) Bu kadar keyif alıp ,eğleneceğimizi biri bana söylese inanmazdım sanırım:)))


Anneciğim yardım edebilirmiyim? ...evetttt

2 tane ayıkladıktan sonra;

Anneciğimm misket oynayalım mı? .... oynayalım yavrum
Anneciğim peki şimdi basketbola ne dersin? ... woow süper bir fikir:)))
Hadi anne bu kabuklar kayık olsun mahsuscuktan yüzdürelim :))) ... yüzdürelim canım ,hatta bezelyeler yolcu olsun :))))

Anne varyaaa sen çok iyi bi annesinnnn:)))) ...muck muck muck:))
vs. vs. o kadar çok oyun oynadık ki yavrumla 20 kiloyu ayıklarken Emre keyiften ,bense yorgunluktan helak olmuştum diyebilirim:)))) Ara ara bezelyeleri buzlukta görünce anne ne güzel eğlenmiştik deyip sırıtıyor:)))))

Herkese mutlu mutlu, bol gülücüklü hafta sonları dilerimmmm...

Buyurun tarifimize,






KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ

MALZEMELER:

½ Kilo ayıklanmış bezelye

1 adet minik kuru soğan

1 adet havuç

1 adet patates

150 gr. Yağsız dana kıyma

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1,5 yemek kaşığı salça

1 diş sarımsak

Tuz

Karabiber, pulbiber

Sıcak su



YAPILIŞI:

Geniş bir tencere de soğanı ve kıymayı yağda kavuruyoruz.

Salçayı ilave edip 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip karıştırıyoruz.

Tuzumuzu, rendelenmiş sarımsağı,baharatları ilave edip tekrar karıştıryoruz.

Patatesin ve havucun kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.

Son olarak bezelyeleri ilave edip sıcak su ekleyip (sık sık suyunu kontrol edip) karıştırıp, pişmeye bırakıyoruz.



AFİYET , BAL OLSUN…

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER





5 Ekim 2010 Salı

Yonca Gıda Blogger Etkinliği

Herkese en sevgi dolusundan merhabalar,


Bu Pazar Günü Sevgili  Sevilciğimin daveti üzerine İstanbul İTÜ Maçka kampüsü sosyal tesislerinde düzenlenen    YONCA GIDA etkinliğindeydim.

Sevilciğim yine bizi pozitif enerjisiyle ve gülücükleriyle karşıladı sağolsun. Blogger arkadaşlarımla keyifli bir kahvaltı yapıp, YONCA GIDA  marka ve ürün tanıtımlarını keyifle izledik,dinledik.

Etkinlik sonunda böyle kaliteli ve güzel bir etkinliğe daha katıldığım için yine kendi adıma çoook mutlu oldum:)))








YONCA GIDA   yetkililerinden Pazarlama müdürü Canan hanım'a ve Halkla ilişkiler müdürü Merve hanım' a , Sevgili Ayşe Tüter'e ve tatlı  Sevilciğime bu güzel organizasyon için çooook teşekkür ederim.

Son olarak diyorum ki  YONCA alın mutlu kalın:))))

 
 
Sevgi Dolu Öpücükler
Zeyneple Çikolata tadında Günler:)))

1 Ekim 2010 Cuma

Fesleğenli ve Domates Soslu Makarna


Pratik ve lezzetli bir makarna tarifi verip ,herkese mutlu mutlu hafta sonları dilerimmmmm:))

Buyurun tarifimize ;


MALZEMELER:

1 Paket makarna
4 adet domates
1 kaşık acıbiber salçası
1 diş sarımsak
4-5 kaşık sıvıyağ
1/2 demet fesleğen
Rendelenmiş kaşar peyniri
tuz

YAPILIŞI:

Domateslerimizin kabuklarını soyup,küp küp doğrayıp bir tencerede ,salça,tuz ve redelenmiş sarımsak ilave edip 3-5 dakika kadar pişiriyoruz.Domates sosumuz hazırdır:)

Makarnayı geniş bir tencerede haşlıyoruz ,süzüyoruz. Aynı tencerenin içerisine sıvıyağı ilave edip makarnayı ekleyip karıştırıyoruz.

Haşlanmış makarnalarımızın üzerine domates sosumuzu döküp,ince ince kıyılmış fesleğenlerle süsleyip,kaşar peynir serpiştirip servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet Bal Olsun

Sevgi Dolu Öpücükler :)



24 Eylül 2010 Cuma

Yaban Mersinli ve Çikolatalı Kek

Ellerim ayaklarım buz kesmeye başladıysa, maalesef benim için artık kış gelmiş demektir:...
Kışı çok sevmememe rağmen yine de özlediğimi fark ettim bugün çoraplarımı giyinirken:)))

Meselaaaaaa ilk aklıma gelenler ,
Battaniyeye sarmalanıp çekirdek çitlemeler ,akşamları sıcak sıcak oralet içmeler , kestaneler, sıcak çikolatalar , patlamış mısırla beraber yaşanan dvd keyifleri , Emre'mle yollardaki su birikintilerinde hoplayıp zıplamak ve inşallah hasta olmaz duaları :))) , sonraaaa aşkımla yenilen bir dilim kekle ince belli bir bardak çay ve Emre'min sesiyle karışan yağmurun sesi :)))  ve daha neler neler...ah ahhh her mevsim başka güzel....özlemişim gerçekten kışı :))

ilk aklıma gelenlere bakıyorum da üzücüdür ki örneklerim hep yiyip içmekle alakalı:))
bu da demektir ki bu sene de tombik olarak geçireceğim bir yıl olacak:)))

Hepinizi seviyorum , öpüyorum, sıcacık günler diliyorum veeeee tarife geçiyorum:)



YABAN MERSİNLİ VE ÇİKOLATALI KEK

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı tozşeker

1/2 su bardağı damla çikolata

1/2 su bardağı yaban mersini

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 tutam zencefil tozu

1 tutam tarçın

Aldığı kadar un



Yapılışı:



Yumurtalarımızı ve şekerimizi köpük köpük olana dek çırpıyoruz.

Yağımızı, yoğurdumuzu da ilave edip tekrar çırpıyoruz.

Vanilyayı, zencefili,tarçını,kabartma tozunu da ekleyip hafifçe karıştırıyoruz.

Damla çikolatayı ve yaban mersinini pişerken dibe çökmemesi için hafifçe unlayıp hamura ilave ediyoruz. Son olarak unu da ilave edip karıştırıp , önceden ısıtılmış 160 derece fırında kekimizi pişiriyoruz.



Afiyet Bal Olsun…

18 Eylül 2010 Cumartesi

Domates Soslu Kızarmış Patlıcan

Şıkır şıkır bir İstanbul gününden herkese merhabalar :)

Siz de benim gibi bugün bu güzel havada full enerji doluysanız...
ama dışarıda ki korkunç trafiği görüp ,en iyisi evimde vakit geçireyim diyorsanız...
hele bir de patlıcanı çoook  seviyorsanızzzz hemen mutfağa koşup bu tarifi deneyin derim:))))
Hem pratik hem de çoook lezzetli:)))

Buyurun tarifimize;



MALZEMELER:

3 Adet Patlıcan

4 adet çarliston biber

3 adet domates

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Tuz

2 adet kesme şeker

Kızartma için, ayçiçek yağı



YAPILIŞI:

Patlıcanları yıkayıp ,alacalı soyup dilediğimiz şekilde doğruyoruz.

Biberleri yıkayıp iri iri doğruyoruz. Doğranmış patlıcanları ve biberleri ayçiçek yağında kızartıyoruz.

Servis tabağına alıyoruz.

Domatesin kabuklarını soyup orta boy bir tencereye rendeliyoruz.

Sirkeyi, rendelenmiş sarımsağı,şekeri ve tuzu da ilave edip 5 dakika kadar pişiriyoruz.

Pişen domates sosumuzu kızartmaların üzerine döküp servis yapıyoruz.



Afiyet Bal Olsun

Sevgi Dolu öpücükler

Zeyneple Çikolata Tadında Günler :)

11 Eylül 2010 Cumartesi

CEVİZLİ VE TARÇINLI KURABİYE

Herkese en gülücüklüsünden sıcacık merhabalar :))

Öyle çok özlemişim ki bloğumu ve sizleri...
Tatilimizi yapıp,enerji dolup kalbimizi Antalya'da bırakıp çok şükür döndük evimize:))

Bu sene de Emreyle tatilimiz oldukça yorucu ama keyifliydi:)))
Duygusal oğlum denizde balıklar yaşadığı için girip rahatsız etmek istemedi bir türlü:))))))
Havuza da kızların girmesini hiç istemedi:)) Oldukça maçoydu :)))) 4 yaş sendromu mudur nedir çözemedim:))) acayip triplere girdi şaşırttı bizi...

Erkekler erkeklerle oynarmış, kızlar hiç güzel oynayamıyormuş,araba sürmeyi de bilmiyorlarmış,ben10 savaşlarından anlamıyorlarmış,Bakuganı tanımıyorlarmış vs. vs bizi oldukça daralttı anlayacağınız:)))) Şansımıza da hep yaşıtları kız oldu:))))
Bu sene de karı koca yorulduk geldik gene:)) Seneyi de heyecanla bekliyoruz ,Emrecik bizi nasıl yoracak diye:)

Yarın da canım kardeşimi evlendiriyoruz inşallah:)) 2 gündür heyecandan sürekli midem bulanıyor:)))
Abla olmak zor şeymiş:))) Düşündükçe kalbim pıt pıt atıyor inanın...
Yarın salya sümük ağlamaklı bir gün beni bekliyor sanırım:)))) Çok heyecanlıyım çoook:)))
Çok mutlu olsunlar inşallah:)))

Darısı tüm bekar arkadaşlarımın başına diyorummmm veeee

Aşkım için hazırladığım kurabiyelerin tarifine geçiyorummmm:)))



CEVİZLİ VE TARÇINLI KURABİYELER

MALZEMELER:

250 gr. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin (Becel kullandım)

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı pirinç ceviz

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tarçın

½ çay kaşığı toz zencefil

Aldığı kadar un

Üzerine serpmek için, tarçın ve pudra şekeri



YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri genişçe bir kasede yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika hafifçe pembeleşene dek pişirelim.

Piştikten sonra üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpiştirelim.


Afiyet , Bal Olsun.

Sevgi Dolu Öpücükler

27 Ağustos 2010 Cuma

ZEYNEPLE TATİLDE :)


TATİLDEYİMMM:)))

BOL GÜNEŞLİ VEEE SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)))

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Kotanyi Yemek Yarışması ve BAHARATLI PİLAV

Kotanyi yemek yarışmasında Baharatlı pilavımla oylarınızı bekliyorum:)))


http://www.kotanyisofrasi.com/yemek-tarifi/baharatli-pilav/  (Bu linki tıklayıp tarife ulaşabilirsiniz)





BAHARATLI PİLAV



MALZEMELER:

1 su bardağı yasemin pirinç

2 su bardağı sıcak su

½ çay bardağı ayçiçek yağı

½ çay bardağı kotanyi kuş üzümü

½ çay bardağı kotanyi dolmalık fıstık

1 çay kaşığı kotanyi tarçın

1 çay kaşığı kotanyi nane

1 tutam kotanyi karabiber

4 adet kesme şeker

Tuz



YAPILIŞI:



Pilav tenceremize ayçiçek yağımızı ekleyip dolmalık fıstıklarımızı rengi dönene dek kavuruyoruz.

Yıkanmış pirincimizi ve kuş üzümümüzü de ilave edip 1-2 dakika karıştırıyoruz.

Kotanyi baharatlarımızı ,şekeri ,tuzu ve 2 bardak suyumuzu da ilave edip karıştırıp, pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.

Demlendikten sonra servise hazırdır.



Afiyet Olsun...

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜLER