6 Aralık 2009 Pazar
PAZILI KİŞ
İyi fotoğraflayamamışım maalesef ama 10 numara bir kiş olduğunu söyleyebilirim size...yapımı da gayet kolay...
Çay saatlerinde kesinlikle favorim oldu diyebilirim:)
En yakın zaman da başka sebzelerle de denemeler yapmak istiyorum:)
10 Aralık Perşembe günü de İGLO HOBİMLE MUTLUYUM YEMEK KURSUNDA olmaya hak kazanmışım. Sevgili tijene böyle güzel etkinlikler düzenlediği için çok teşekkür ederim...İnanılmaz heyecanlı ve mutluyum...Bir an önce perşembe olsun istiyorum:)
Bol bol resim çekip paylaşacağım inşallah sizlerlede:)
Hepinizi seviyorum, öpüyorum veee nefis pazılı kiş tarifime geçiyorum:)
MALZEMELER:
KİŞ HAMURU İÇİN;
300 gr. un
100 gr.soğuk tereyağı
10 çorba kaşığı soğuk su
HARCI İÇİN;
2 Yumurta
1 su bardağı süt
1/2 kg. pazı
3 dal taze soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 kase mısır
50 gr. beyaz peynir
tuz
karabiber
pulbiber
YAPILIŞI:
Un , tuz ve soğuk tereyağını ( ben becel margarin kullandım) bir kapta karıştırıp parmak uçlarınızla ufalayın. Soğuk suyu ilave edip pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru strech folyoya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açıp kalıbın içine elinizle bastırarak yerleştirin.
Yumurtaları peynir ve 1 bardak sütü derin bir kapta çırpın.
Pazı,soğan ve sarımsakları yıkayıp ince doğrayın. Yağı ve baharatları ilave edin. Hızlı ateşte 8-10 dakika kavurun.Mısırı ekleyip harmanlayın. Karışımı kiş hamurunun üzerine yayın. Üzerine sütlü karışımı ilave edin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin ve sıcak sıcak servis yapın...
AFİYET , BAL OLSUN
SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER
25 Kasım 2009 Çarşamba
TARHANA ÇORBASI
Annem sağolsun her sene beni hiç tarhanasız bırakmaz... içerim içerim ısınırım:)
Domuz gribiyle de savaştığımız şu günlerde bol bol içmekte fayda var diye düşünüyorum:)Maalesef benim yavrum hiç çorba içmiyor ama bebesi olanlar bol bol sıvı içirsin yavrularına...
Ayrıca hepinizin Kurban Bayramını da en içten duygularımla kutluyorum....
Nice güzel bayramlara hep beraber olalım inşallah:)
Hepinizi seviyorummm,öpüyorummm ve tarife hemen geçiyorum:)
MALZEMELER:
1 adet domates
1 iri diş sarımsak
4 yemek kaşığı kadar ev yapımı tarhana
1 lt.kadar sıcak su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
tuz
YAPILIŞI:
1 kasenin içine tarhanamızı koyalım ve üzerine 1 su bardağı kadar su koyup tarhanayı 15.dakika kadar yumuşatalım.
Geniş bir tencereye sıvıyağı koyup domates rendemizi ve sarımsağımızı ezip ilave edip 2 dak. kadar orta ateşte karıştıralım.
Yumuşamış tarhanamızı da ekleyip,tuzumuzu atıp sıcak suyumuzu da ilave edip 15 dak. kadar pişirelim.
İsteğe göre nane ve pulbiberle süsleyip sıcak sıcak servis yapalım:)
AFİYET, BAL OLSUN
SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER
15 Kasım 2009 Pazar
Kıymalı Fasülye Yemeği
Bu sıralar bir tembellik bir tembellik bende...kolumu kaldırıp bir tarif yazmaya üşenir oldum... havalardanmı yoksa Emreciğimin bütün gün peşinde koşup yorgun düşmekten mi oldu çözemiyorum henüz:)))
Bu hafta emreciğin 3 yaş muayenesi vardı...aslında 1 ay önceydi fakat bu pis domuz gribi korkusundan çocuğu götürmeye korkuyordum. Mecburen gittik tabii...Hala sinirden kendime gelemedim ama..
Adam hasta tamam,doktora gelmişsin iki kere tamam... randevusunu bekliyor beklerken de pis pis öksürüyor insanın suratına suratına. Kardeşim tvler bas bas bağırıyor alın bir maske takın... insanların suratına aksırmayın tıksırmayın diye... vurdumduymazlık mıdır,yoksa ben hastalandım siz de olun inşallah mıdır nedir yani çözemedim... yeni doğmuş bebeler var ,hamile kadınlar var...insanın bir tane çakası geliyor yani adamın suratının ortasına:)))
çok sinirleniyorum böyle terbiyesizlere çoook...
Korkar oldum çocuğumu dışarıya çıkarmaya inanın... Şimdi diyeceksiniz ki fasülye ne alaka:)))
Bol bol sebze yiyelim ,meyve yiyelim ,vücut direncimizi güçlü tutalımmmm ve hiç hasta olmayalımmm:)
Oh bağladım sonunda:)
Buyurun tarife;
MALZEMELER:
1 kg. fasülye
200 gr. kadar dana kıyma
1 adet iri patates
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
2,5 yemek kaşığı kadar salça
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
2 diş sarımsak
karabiber
tuz
sıcak su
YAPILIŞI:
Fasülyeleri yıkayıp ,kılçıklarını ayıklayıp 1 kasenin içine doğruyoruz.
Geniş bir tencerenin içine sıvıyağı ilave edip soğanı,minik minik doğranmış sarımsağı ve kıymayı ekleyip iyice kavuruyoruz.
Salçayı,tuzu ve karabiberi de koyup karıştırıyoruz.
Havucu ve patatesi küp küp doğrayıp karışıma ilave ediyoruz. doğranmış fasülyelerimizi de ilave edip sıcak suyumuzu da ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
AFİYET , BAL OLSUN:)
SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER
12 Kasım 2009 Perşembe
5 GÜZEL YIL ...
KOSKOCA 5 HARİKA YILI GERİDE BIRAKIYORUZ BUGÜN VE BEN HALA SANA EVET DEDİĞİM ANDA Kİ GİBİ HEYECANLIYIM, AŞIĞIM VE MUTLUYUM...
İYİ Kİ HAYATIMDASIN...İYİ Kİ VARSIN CANIMMM...
SONSUZA KADAR BİRLİKTE OLMAMIZ DİLEĞİYLE.
YILDÖNÜMÜMÜZ KUTLU OLSUN KOCACIĞIM:)
SENİ ÇOOOOK SEVİYORUM.
6 Kasım 2009 Cuma
ZEYNEP'İN ÇÖREKLERİ :)
Çay saatlerine,kahvaltılara, pikniklere, çocuklarımızın beslenme çantalarına vs. güzel bir alternatif oluyor tavsiye ederim:)))
Buyurun tarife;
Malzemeler:
3 adet oda sıcaklığında yumurta
2 su bardağı kadar elenmiş söke un
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 bardak kadar beyaz peynir
1 çay kaşığı kadar pul biber
tuz
isteğe göre salam,sosis,sucuk...
çörek otu ve susam
YAPILIŞI:
Yumurtayı iyice çırpıyoruz.Ayçiçek yağımızı ve yoğurdumuzu ilave edip tekrar çırpıyoruz.
Maydanozları ve dereotunu yıkayıp ince kıyıyoruz.Sırayla bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırıyoruz ve hamuru kalıplara döküyoruz. Susam ve çörek otu serpiştirip,
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
SEVGİLER , ÖPÜCÜKLER
27 Ekim 2009 Salı
ZENCEFİLLİ ARMUTLU KEK
Hava da inanılmaz kasvetli ,armutlar da gözüme kek gibi görünmeye başlayınca hemen pişirip 5 çayına hazırlık yapayım dedim:)
Çok da iyi yapmışım nefisss ,hafif ıslak, pamuk pamuk bir kek oldu. Tavsiye ederim hepinize:)
MALZEMELER:
3 Adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
1 şeker kaşığı kadar tarçın
1 şeker kaşığı kadar toz zencefil
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı ceviz
2 adet iri ve sert armut
3 su bardağı kadar un
YAPILIŞI:
Geniş bir kasede yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Sıvıyağı ve yoğurdumuzu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Tarçını,zencefili,kabartma tozunu,vaniyayı ve elenmiş unumuzu da ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Armutlarımızın kabuklarını soyup küp küp doğrayıp.una bulayıp hamur karışımımıza ekliyoruz. Cevizi de (dişe gelecek şekilde) una bulayıp karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
Kek Kalıbımızı yağlayıp unluyoruz ve hamurumuzu döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz...
AFİYET , BAL OLSUN
SEVGİLER , ÖPÜCÜKLER
21 Ekim 2009 Çarşamba
Kıymalı Makarna Tarifi
Bizde ve çoğu evde acil durum yemeği ( ben daha çok lahmacunu tercih etsem de:) ) genellikle hep makarna olur... En sevdiğimiz makarnalardan biri de kıymalı makarnadır,hem mutlu ediyor hem de oldukça pratik :)
buyurun nefis acil durum tarifimize..
MALZEMELER:
1 paket makarna
250 gr. dana kıyma
1 adet sivri biber
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı kadar salça
1 yemek kaşığı kadar soya sosu
karabiber,pul biber,bir çimdik tarçın
tuz
sıvıyağ
1 çay bardağı kadar su
YAPILIŞI:
Makarnamızı tuzlu suda istediğimiz dirilikte haşlayıp süzüyoruz.Tenceremize biraz sıvıyağ koyup kızdırıp makarna ile harmanlıyoruz.
Soğanı,sarımsağı başka bir tencerede sıvıyağla kavuralım, kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
Kıymanın rengi dönünce ince ince doğradığımız biberleri ekleyelim.
Biberler yumuşayınca da salçayı da ekleyip karıştıralım.
Domateslerin de kabuklarını soyup küp küp doğrayıp ilave edelim.
Soya sosumuzu ,baharatlarımızı ve tuzu ve 1 çay bardağı kadar da sıcak su ekleyip, sosu pişirelim.
Makarnaları servis tabağına alıp kıymalı harcımızı da üzerine döküp sıcak sıcak servis yapalım....
Arzuya göre maydanozla süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER
20 Ekim 2009 Salı
BUĞDAY SALATASI
luluşkonun canı sıkkındı ona moral günü yaptık:))) Son bilgilere göre papatyalı Lulu hanım bloğunu bırakmamış çok kısa bir süre ara vermiş sadece... Kulağını çektim merak etmeyin:)))) En yakın zamanda güzel tarifleriyle aramızda olacak tekrar:)) Sevenlerine buradan duyurulur:))))
Emre'yi ve beni aşağıda gördüğünüz pembe peçeteliklerle ve birbirinden güzel hediyelerle şımartıp durdular:) Sağolun kızlar bol kahkahalı acayip güzel bir gün geçirdim.
Konuşacak o kadar çok konu vardı ki koca gün yetmedi...iyi ki geldiniz kızlar,neşemiz daim olsun:)
Tariflerin hemen hepsi sitede mevcut, Kızlar rejimde olduğu için salata ağırlıklı bir masa hazırlamaya çalıştım.Maydonoz yemem,dereotu yemem,hindistan cevizi hiiiç sevmem ,irmik ağızıma sürmem vs. vs. dedikleri için salatalar tatsız tuzsuz oldu sanki biraz:))Maydanoz dereotu yenilmezmi hiç cık cık cık:))) Sağlık fışkırıyor sağlık:)
Hepinizi seviyorum , öpüyorum ve buğday salatasının tarifini verip hemen kaçıyorum:)
AFİYET, BAL OLSUN
SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER
14 Ekim 2009 Çarşamba
OĞLUM 3 YAŞINDA:)
Not: Aşkımmmm seni de çok seviyorummm:)))
3 Ekim 2009 Cumartesi
ARPA ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
EVİMİ,BLOĞUMU VE SİZ SEVGİLİ DOSTLARIMI ÇOOOOK ÖZLEDİM ÇOOOOOK.
HEPİNİZİ SIKI SIKI KUCAKLIYORUM TÜM KALBİMLE.
UPUZUUUUN BİR TATİL YAPTIK. GÜNEŞE DOYDUK DOYDUK GELDİK:)))
EN ÇOK EMRE'M EĞLENDİ HER ZAMAN Kİ GİBİ:))
BOL BOL YÜZDÜ,OYNADI ZIPLADI,HİÇ SUSMADAN BICIR BICIR KONUŞMAYA BAŞLADI,BOYU UZADI,AYAKLARI BÜYÜDÜ.... 3 YAŞINDA KOCAMAAAAN BİR DELİKANLI OLDU:)))
SÜREKLİ YENİ YENİ ŞEYLER ÖĞRENİP BİZİ ŞAŞIRTIYOR YUMURCAK.
GEÇEN GÜN MARKETTEYİZ, OKUL EŞYALARI REYONUNU UZAKTAN GÖRMÜŞ,
ANNEDİM ANNEDİM (annecim) BENİ REYONA DOĞRU GÖTÜRÜYOR YAĞLAYIP BALLAYARAK:)
HAYVAN FİGÜRLÜ KALEMTRAŞLARI GÖRMÜŞ,BİR TANESİNİ BEĞENDİ, İZİN ALIP HEMEN SEPETE KOYDU.
ALIŞVERİŞ BİTTİ ,DÖNÜYORUZ... EŞİM GÖREMEMİŞ EMRENİN NE BEĞENDİĞİNİ BANA SORDU. BENDE TİMSAHLI KALEMTRAŞ DEDİM.
ARKADAN HEMEN ÇOK SERT BİR ŞEKİLDE , HAYIIII ANNEDİMMMM SU AYGIRIIII OOO TİMSAH DİİİİİİİLLLL...
BEN TABİ ÖNCE ŞOK. NERDEN ÖĞRENMİŞ,NE ZAMAN ÖĞRENMİŞ AYOL SU AYGIRINI :))))) İNANIN YETİŞEMİYORUM YARAAMZLIKLARINA VE ÖĞRENME HIZINA:)) ZEKASI AYNI BEN DERMİŞİM..... İŞTE BÖYLE BİZDEKİ SON SICAK HABERLER:)
DİNLENDİK ,BRONZLAŞTIK,TONTİŞLEŞTİK VE ŞİMDİ TEKRAR ÇOK ŞÜKÜR SİZLERLEYİM:)))
HEMEN EN PRATİĞİNDEN BİR BULGUR PİLAVI VERİP, SİZİ ÇOK ÇOK ÖPÜP , ZİYARETLERİNİZE BAŞLIYORUM:)))
GÜZEL YORUMLARINIZLA DA BENİ YOKLUĞUMDA HİÇ YANLIZ BIRAKMADIĞINIZ İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER...
BUYURUN TARİFE;
MALZEMELER:
1 YEMEK KAŞIĞI ARPA ŞEHRİYE
3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1,5 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR
2 SU BARDAĞI SU
KARABİBER
TUZ
YAPILIŞI:
ARPA ŞEHRİYELERİMİZİ YAĞDA RENGİ DÖNÜNCEYE KADAR KAVURUYORUZ,
SALÇAYI İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ.
AYIKLANMIŞ VE YIKANMIŞ BULGURLARIMIZI DA EKLEYİZ TEKRAR KARIŞTIRIYORUZ.
2 BARDAK SUYUMUZU , KARABİBERİMİZİ VE TUZUMUZU İLAVE EDİP BULGURLAR SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ.
PİŞTİKTEN SONRA DEMLENMESİNİ BEKLEYİP SERVİS YAPIYORUZ...
AFİYET, BAL OLSUN...
SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER
13 Temmuz 2009 Pazartesi
TATİLDEYİZ...
9 Temmuz 2009 Perşembe
KAKAOLU MUFFİNLER
Bu sabah erkenden gözümü açar açmaz ne yapsam ne yapsam diye düşünmeye başladım:))) Yemeyi içmeyi seven insanlarda sanırım böyle oluyor:))))
Sonra akşam burada gördüğüm kakaolu muffinler aklıma geldi:)))
Gözlerim ışıl ışıl oldu birden:)
Hemen koştur koştur bu nefis kekleri 5 çayımız için hazırladım... Hiç ama hiiiç pişman olmayacağım nefis pamuk pamuk bir kek oldu.
Buyurun keklerimizin tarifine;
Malzemeler:
3 Adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı elenmiş un
Yapılışı:
Yumurtayla şekeri iyice köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
yağı ve yoğurdu da ilave edip tekrar çırpıyoruz.
Diğer malzemeleri de ilave edip karıştırıp muffin kalıplarımıza döküyoruz.
İsteğe göre üzerini fındık fıstık,badem vs. süslüyoruz (ben badem kullandım)
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
AFİYET, BAL OLSUN
SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER
5 Temmuz 2009 Pazar
Zeytinyağlı Kabak Yemeği
Bu sıcak yaz günlerinde içimizi serinleten tariflerle devam ediyorum:)))
Yaz kış zeytinyağlı yemek pişirmediğim sanırım bir gün yoktur.
Zeytinyağlı kabakta çok severek yaptığım pratik ve lezzetli bir tarif. Öyle de faydalı bir sebze ki...bol bol tüketmemizde fayda var:)
Hepinizi seviyorum, öpüyorum ve tarife geçiyorummmm:)
Malzemeler:
3 adet kabak
2 adet orta boy domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kadar pirinç
2 adet kesme şeker
1 şeker kaşığı kadar nane
zeytinyağı
tuz
sıcak su
Yapılışı:
Kabakları iyice yıkayıp tırtıklı bıçakla hafifçe soyup, ortadan ikiye uzunlamasına kesip, yarım ay şeklinde doğruyoruz.
Soğanlarımızı minik minik doğrayıp,sarımsakla beraber zeytinyağında hafifçe kavuruyoruz.
Doğradığımız kabakları da atıp hafifçe soteliyoruz.
Domateslerimizin kabuklarını soyup,küp küp doğrayıp kabaklarımızın üzerine ilave edip karıştırıyoruz.
Yıkanmış pirincimizi,tuz,nane ve azıcıkta sıcak su ekleyip orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Sarımsaklı yoğurtla ılık yada soğuk servis yapıyoruz...
AFİYET, BAL OLSUN.
SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER.
23 Haziran 2009 Salı
Kısır Tarifi
Günlerdir oğlumla beraber şiddetli soğuk algınlığıyla mücadele ediyoruz. Önce Emre'm hastalandı, hemen arkasından da ana yüreği tabi dayanmadı veee ben hastalandım:)))...
ikimiz de perperişan olduk.
Emre şu an daha iyi ama ben hiiiiç dinlenemediğim için hala hastayım:(((
Hasta olup da evi çekip çekirmek, çocuğa bakmak çok zor çook:(((
Acayip halsiz ve keyifsizim fakat iştahımda hiç bir sorun yok her zaman ki gibi:(((
Hani bazen derler ya çook hastayım canım hiç birşey yemek istemiyooor....
şu cümleyi hiiiç ama hiiiiç kullanamadım hayatım boyunca:)))
Sinir oluyorum kendime sinir.....hasta hasta canım birde kısır çekmez mi!!!!
Hayır Zeynep, hayır Zeynep diye diye, ayaklarımı sürüye sürüye mutfağa zor attım kendimi ve en acilinden bir kısır yaptım kendime:)))
Şifa niyetine de bir güzel yedimmmmm:) Ohhh afiyet olsun Zeynep sana:)))
Umarım biran önce iyileşip,güzel bloglarınızı ziyaret edebilirim.
Hepinizi çok çok çok öpüyorum ve tarife geçiyorum...
1 su bardağı ince bulgur
1/2 demet yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet limon suyu
tuz
zeytinyağı
nar ekşisi
karabiber
pulbiber
kimyon vs. baharatlar
sıcak su
YAPILIŞI:
İnce bulguru geniş ve kapaklı bir kaba alalım.
Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edip kapağı kapatıp 15 dakika kadar bulgurların şişmesini bekleyelim.
Bütün yeşilliklerimizi iyice yıkayıp ,ince ince doğrayalım.
şişen bulgurlarımıza salçayı ilave edip güzelce karıştırıp,yeşilliklerimizi ilave edelim.
tuzumuzu,baharatlarımızı,limonumuzu,nar ekşimizi ve zeytinyağımızı da dilediğimiz kadar ekleyip tekrar karıştıralım.
Kısırımız servise hazırdır.
AFİYET , BAL OLSUN...
SEVGİLER , ÖPÜCÜKLER veee SAĞLIK DOLU GÜNLER:)
KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN.
16 Haziran 2009 Salı
HAVUÇLU VE ZENCEFİLLİ KEK
Eminim 2,5 yaş sendromunu yaşamış olan,belki yaşayan bir sürü kişi var aramızda...ne biçim bir durumdur bu böyle...Hayatımın en sıkıntılı dönemi diyebilirim size.
Ah ah... tam Emre büyüyor,rahat nefes alacağız derken bir sendromumuz eksikti...Öyle zor günler geçiriyoruz ki anlatamam size...zaten iştahsızdı şimdi hiç bir şey yediremez oldum. Sadece tost,pirinç pilavı,puding ve arada bir kek....
Herşeye tadına bakmadan hatta görmeden pissss diyor.
Nereden öğrenmiş hiç anlayamadık. Birde suratını ekşitmiyormu saçlarım diken diken oluyor inanın.
Aramızdaki diyolog sürekli şu şekilde gelişiyor ve devam ediyor...
Zavallı Ben: Oğlum gel üstünü değiştireyim bak çok kirlenmiş....
Sendromlum: Hayııııırrrr çooook güsellllll, ciciiiiii
Zavallı Ben: Oğlum hadi dışarı çıkalım hava çok güzel yürüyüş yapalım
Sendromlum: Hayııııırrrr hava çok soğuk
Zavallı Ben: Oğlum hadi artık evimize gidelimmmmm yarın yine geliriz....
Sendromlum: Hayırrrrrrrrr..... ciyaaaakkkkkk
Nasıl savaşıyoruz anlatamam size...herşeyin tam tersini yapıyor,hiç ama hiç bizi dinlemiyor...sürekli kendini kanıtlama durumunda.
Araştırdığım kadarı ile üzerine gitmemeli ve onunla tatlı tatlı iddialaşmadan orta noktayı bulmamız lazımmış... Bu süreçte hangi sakinleştiriciyi kullanmam konusunda hiç bir tavsiyede bulunmamışlar ama:))) Bazen ne yapacağımı bilemiyorum inanın ,oturup hüngür hüngür ağlayıp rahatlıyorum...öyle yorgun hissediyorum ki kendimi... Geçecek bu günler inşallah deyip eşimle birbirimizi sakinleştirmeye çalışıyoruz.
Geçecek değil mi arkadaşlar?...
Aşağıdaki kekte Emre bey'in belki canı çeker de yer diye yapılmış olup,kendisinin iyi tarafına denk gelip koca bir dilim yemesi ile favorilerimiz arasına girmiştir...
Malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat (ben 1 pk. kabartma tozu kullandım)
2 tatlı kaşığı tarçın, 2 tatlı kaşığı toz zencefil
2 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı ceviz (1/2 Su bardağı kullandım)
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
yağı ve yoğurdu ilave edip çıpmaya devam ediyoruz.
Diğer bütün malzemeleri de yavaş yavaş ilave edip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.
NOT:Şeker oranı bana çoook fazla geldi.
Bir dahaki sefere 1,5 bardaktan biraz az ilave edeceğim.
Pamuk pamuk bir kek oldu:)
Umarım beğenirsiniz.
Tarifi tarçının mutfağından aldım.Orjinalini görmek isterseniz eğer burada ;
AFİYET, BAL OLSUN.
SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER :)