Geçen Hafta Yenilikçi ürünleri ile peyniri günün her saati yenilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey’in 22 Ekim Cumartesi günü Grand Hyatt’da düzenlediği “Sıradışı Peynirlerle Sağlıklı Yaşam Buluşmaları-İstanbul" toplantısındaydım. İnanılmaz lezzetli ve keyifli dakikalar geçirdik. Muratbey Peynirleri ile çalıştığım için kendimi bir kere daha çok şanslı hissettim :)
Günün özetini kısaca geçmek gerekirse ne yapıyoruzzzz günün her saati Muratbey Peynirlerini afiyetle ,gönül rahatlığıyla tüketiyoruzzzz:)
Sıra dışı tarifleriyle bizlere keyifli dakikalar yaşatan Grand Hyatt İstanbul Hotel Executive Sous Şefi Murat Dağlıoğlu’na da buradan kocaman bir teşekkür ederim. Bizler için harika lezzetler hazırladı. Hem gözümüz hem gönlümüz doydu :)
Baharatlı Muratbey Peynir Topları
Malzemeler :
Muratbey Sürmeli Peynir
Muratbey Lor Peyniri
Sıvı krema
Domates
Maydanoz
Dereotu, taze kekik, kuru nane
Rosemary, pul biber
Sızma zeytinyağı
İsteğe bağlı çörek otu veya susam
Yapılışı:
Muratbey Sürmeli Peynir ile sıvı kremayı iyice çırparak karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra Muratbey Lor Peyniri ile harmanlayarak toplar hazırlayalım. Sertliğini Muratbey Lor peyniri ilave ederek ayarlayabiliriz.
Baharatlarımızı maydanoz, dereotu, taze kekik, rosemary, kuru nane ve pul biberi ince ince kıyıp, fırında kurutarak nemini alıyoruz.
Peynir toplarımızı baharata bulayıp, kavanoza yerleştiriyoruz. Üzerine iyi bir zeytinyağı döküp kavanoz kapağını kapatarak dolapta bekletiyoruz. Ayrıca yağın içerisine kekik ve rosemary atarak da lezzetlendirebilirsiniz.
Peynir toplarını kavanozda 15 gün boyunca buzdolabında bekletip, servis edebilirsiniz. Servis sırasında nar ekşisi ve ince kıyılmış ceviz kullanarak sunumunuzu tamamlayabilirsiniz.
Ayrıca peynirler bittiğinde kalan zeytinyağı sosunu başka salatalarda da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun