22 Ocak 2016 Cuma

Avokadolu Dip Sos

Share |
Şaka maka derken 15 tatile girdik bugün :)
Sağolsun Emre'm yine harika bir karneyle mutlu etti bizi.
Şimdi ben de 15 gün boyunca mutfak da onu mutlu edecek şeyler pişireceğim tabi :) Yarın mesela bol çikolatalı muffin yapacağız .Siz eğer tuzlu bir alternatif yapma niyetindeyseniz aşağıdaki dip sos tam size göre :) Ailecek sinema keyfi yaparken bana bana yiyip mutlu olacağınız bir tarif.
 
Sevgi dolu öpücükler ve iyi tatiller herkese
 
 
Avokadolu dip sosumuz için,
Malzemeler:
 
1 adet Avokado
2  Adet badem salatalık
2 adet Kornişon turşu
1 dal Yeşil Soğan
1/3 demet Dereotu
1 diş Sarımsak
1 kase kadar Yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
nane,pul biber
tuz
 
Yapılışı:
 
Yumuşamış avokadomuzu ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkarıp çatal yardımı ile bir kase içerisine çıkarıp püre haline getiriyoruz.
Salatalıkların kabuklarını soyup incecik doğruyoruz.
kornişon turşuyu da salatalıklar gibi incecik doğruyoruz.
Dereotunu ve yeşil soğanı ince ince kıyıyoruz
1 kase sarımsaklı yoğurt hazırlayıp ,bir kaşık kadar mayonez ekleyip karıştırıyoruz.
Göz kararı tuz ekleyip bütün malzemeyi harmanlıyoruz.
Nane ve pulbiberle süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
 
 
 

19 Ocak 2016 Salı

Lor Peynirli Pankek Tarifi

Share |
İsterseniz kahvaltıya,isterseniz 5 çayına günün her saati afiyetle yiyeceğiniz ,miniklerin bayılacağı bir tarif vereceğim bugün size. En yakın zamanda da tatlı versiyonunu yazacağım söz :) 15 tatilde minnoşları bol bol şımartmalı:)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Peynirli Pankeklerimiz İçin,
 
Malzemeler:
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 kabartma tozu
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
Dilediğiniz kadar MURATBEY Lor Peyniri
1/3 demet dereotu
 
Yapılışı:
 
Çırpma kabımıza yumurtayı,sütü,yağı,tuzu,kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpıyoruz.
Göz kararı lor peynirimizi ve ince ince kıydığımız dereotumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
Yapışmaz tavamızı bir damla yağla yağlıyoruzve ısıtıyoruz.
1 kepçe hamurumuzdan alarak tavamızın tam ortasına dikkatli bir şekilde döküyoruz.
Pankeklerimiz göz göz olunca spatula yardımıyla arka yüzünü de pişirip ,tüm hamur bitinceye dek aynı işlemi yapıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun

14 Ocak 2016 Perşembe

Sütlaç Tarifi

Share |
Sütlaç Türk mutfağının klasik tatlarından biridir. Çocukluğumda pek haşır neşirdim kendisiyle...Yıllar geçtikçe bu nefis tatlının da papucu dama atıldı sanki.
Geçen gün aklıma düşünce hemen koştum mutfağa. Yerken de söz verdim kendime artık daha sık yapacağım diye. Uzun zamandır yapmadıysanız eğer muhakkak yapın derim...Tarçın serpmeyi de unutmayın tabi :)
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
Malzemeler :
 
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 ajda çay bardağı pirinç
2 ajda çay bardağı su (pirinci haşlamak için)
 
süslemek için,tarçın,draje vs.
 
Yapılışı:
Tencereye yıkanmış pirinci ve 2 çay bardağı suyu ekleyip pilav pişirir gibi pirinçler suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.
Pirinçlerin ilk sıcaklığı geçince sütümüzü ve şekeri de ekleyip ara ara karıştırarak kontrollü olarak kaynatarak pişiriyoruz.Kıvam alıp koyulaşınca sıcakken kaselere döküyoruz.
Tarçın ile süsleyip mümkünse soğuk servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun

7 Ocak 2016 Perşembe

Actifry Atıştırmalık Sepetinde Kızarmış Peynirli Ekmek Dilimleri

Share |
Bugün size nepnefis ama bir o kadar da pratik, ister kahvaltıya ister 5 çayınıza ikram edeceğiniz ekmek üstü bir tarif vereceğim:)
Bu tarifin en güzel tarafı hazırlaması 2-3 dakika pişmesi de 4 dakika civarı.
Tefal actifryı uzun zamandır kullanıyorum ve acayip seviyorum. Atıştırmalık sepetini çıkardığını duyduğumda acayip sevindim çünkü bir nevi mini fırınım oldu benim.
İlk denememi aşağıdaki ekmekciklerle yaptım ve sonuç on numara oldu. Aynı tarifi kaşar peyniri ,mozarella vs. ile farklı malzemeler kullanarak da yapabilirsiniz.

 
Ölçü vermiyorum tamamen zevkinize göre hareket etmekte serbestsiniz :)
 
Peynirli Ekmeklerimiz İçin,
 
Malzemeler :
 
Ekmek Dilimleri
Domates
Biber
MURATBEY Lor peyniri
Fesleğen veya maydanoz
Kekik,Pulbiber
Tereyağı
sarımsak
 
Yapılışı:
 
Domatesi ve biberi zar şeklinde bir kaseye doğrayıp hafifçe tuzluyoruz.
1 diş sarımsağı ortadan ikiye kesip ekmeklerimize zarar vermeden hafifçe masaj yapar gibi gezdiriyoruz.
Ekmek dilimlerimize önlü arkalı tereyağı sürüyoruz.
Atıştırmalık Sepetimize diziyoruz.
Üstlerine lor peyniri,domates ve biberi yayıyoruz.
Arzuya göre kekik ve pulbiber serpiştirip kontrollü olarak 4 dakikaya ayarlayıp kızartıyoruz.
İnce kıyılmış fesleğen veya maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
 
Not: Atıştırmalık sepetimizde köfte çeşitleri, börekler, dilimlenmiş balık veya hamsi ,mantar vs. bir çok şeyi kızartmanız mümkün. Kim korkar artık kızartmalardan :)
 
 
 
 
 

5 Ocak 2016 Salı

Meyveli Kek

Share |
 
Yeni yıla karla girdik bu sene. Bizim çocuklar havalara uçtu tabi :) Valimiz kar tatili de yapınca tahmin edersiniz evdeki curcunayı:) Tatil 4 gün olunca bol bol kek ,kurabiye pişirip kendimizi çook mutlu ettik :)
 
Meyve severler için de aşağıdaki afilli ve bir o kadar da pratik keki hazırladık. Biz elma ve erik kullandık, siz üzüm vs. de ekleyebilirsiniz :) Üst kısmının pişitiğine emin olduktan sonra biraz dinlendirip arzuya göre yanında bir top dondurmayla servis yapın derim :) Kendim yaptım diye demiyorum pek lezzetli oldu:)
 
Tüm kalbimle herkese mutlu mutlu yıllar dilerim.
 
Sofralarınızdan bereketiniz hiç eksik olmasın...
 
 
Meyveli Kekimiz İçin,
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
 1 ajda çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 /2 çay kaşığı tarçın
1 adet elma
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı kuru üzüm
2-2,5 su bardağı kadar un
 
Üzeri için:
 
Limon suyu (Meyveler kararmasın diye)
1 adet elma
5-6 adet anjelik erik
damla çikolata
 
pudra şekeri
 
 
Yapılışı:
 
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozunu,vanilyayı ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz.
1 Adet elmanın kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Unu yavaş yavaş ekleyip damla çikolatayı ve üzümü de ekleyip karıştırıyoruz.
Yağlanmış ve unlanmış kek kelepçeli kalıbımıza harcımızı döküyoruz.
 
Üzeri için ; yarım limonun suyunu bir kaseye sıkıyoruz.
İçine kabuklarını soyduğumuz elmayı küp küp doğruyoruz ve kararmaması için hemen karıştırıyoruz.
Erikleri küp küp doğrayıp harcımızın üzerine serpiştiriyoruz.
Elmaları da serpiştirip ,aralarına damla çikolata da ekleyip önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
 
(Not : Üzerinde meyveler olduğu için normal kek pişirme sürenizden biraz daha uzun sürebilir pişmesi)
 
Afiyet Olsun
 
 

 
Visual Design By Afet